VM 2022

FIFA VM, som er et internasjonalt fotballmesterskap for menn som spilles mellom landslagene i FIFAs medlemsland, skal finne sted for 22. gang i 2022. Qatar vil arrangere det fra 20. november til 18. desember 2022.

Se hele kampprogrammet her.

Etter arrangementet i Sør-Korea og Japan i 2002, vil dette være det andre verdensmesterskapet som avholdes i Asia og det første verdensmesterskapet som noensinne har blitt arrangert i den arabiske verden. Konkurransen vil også inneholde 32 lag for siste gang, da VM i USA, Mexico og Canada i 2026 vil inkludere 48 lag i stedet.

Dette verdensmesterskapet vil bli spilt over en kortere periode, omtrent 29 dager, på grunn av den ekstreme sommervarmen i Qatar, og vil finne sted fra slutten av november til midten av desember. Dette vil være det første verdensmesterskapet som ikke blir arrangert i mai, juni eller juli.

På Al Bayt Stadium i Al Khor spilles åpningskampen i turneringen mellom Qatar og Ecuador. Finalen er planlagt til 18. desember 2022, som også er Qatars nasjonaldag. Frankrike er den regjerende verdensmesteren.

De beste velkomstbonusene til VM:

 • Live streaming
 • God på norsk fotball
 • Døgnåpen support
 • Live streaming
 • Gode bonuser
 • God på norsk fotball
 • Enkel registrering
 • Raske uttak
 • Live Casino
 • Døgnåpen support
 • Gode bonuser
 • Ny bookmaker

Beste odds på vinner av VM:

Odds updated:

Frankrike er igjen favoritter til å vinne VM, sammen med Brasil og England.

Bekymringer over legitimiteten til Qatar som vert for verdensmesterskapet i 2022 ble først reist i mai 2011 etter påstander om korrupsjon som involverte høytstående FIFA-ledere. Når det gjelder prosessen der Qatar ble valgt ut til å være vertskap for arrangementet, har det blitt fremsatt påstander om korrupsjon.

Qatar ble frikjent for alle brudd etter en intern FIFA-undersøkelse og rapport, men etterforsker Michael J. Garcia hevdet senere at dokumentet hadde «mange vesentlig ufullstendige og feilaktige påstander».

Sveitsiske føderale påtalemyndigheter startet en etterforskning av bestikkelser og hvitvasking av penger i forbindelse med verdensmesterskapene 2018 og 2022 den 27. mai 2015. Sepp Blatter, den tidligere FIFA-sjefen, hevdet i 2018 at Qatar hadde engasjert seg i «black ops», antydet at VM-komiteen hadde jukset for å sikre vertsskapet.

Behandlingen av utenlandske arbeidere engasjert i VM-forberedelser har også utløst hard kritikk mot Qatar. Amnesty International har sitert «tvangsarbeid» og underordnede arbeidsforhold, og mange migrantarbeidere har hevdet at de måtte betale betydelige «rekrutteringsgebyrer» for å finne arbeid.

Ifølge en rapport fra avisen The Guardian skal mange ansatte angivelig nektes mat og vann, få identitetsdokumentene sine fjernet fra dem, og de blir ikke betalt i tide eller i det hele tatt, og gjør dermed noen av dem til slaver.

Innen turneringen finner sted, kan opptil 4000 arbeidere ha gått bort på grunn av dårlige sikkerhetsrutiner og andre årsaker, ifølge The Guardian. Qatar-regjeringen gjennomførte store arbeidsreformer mellom 2015 og 2021 for å forbedre arbeidsforholdene, inkludert en minstelønn for alle ansatte og avskaffelse av kafala-systemet.

Amnesty International hevder imidlertid at det ikke har vært noen forbedring i leve- og arbeidsforholdene til utenlandske ansatte de siste årene.

Gruppene i VM og kampprogrammet er allerede fastsatt, men vi venter stadig på å få vite hvilken kamper som blir sendt på henholdsvis NRK og TV 2.

Alle våre VM-saker:

Argentina – Mexico: Tidlig exit for Messi & co?
vm
En av de største VM-overraskelsene i historien kan være et faktum om Mexico slår Argentina lørdag. Da er etter alle solemerker Argentina ute av VM. Les hva vi tror om kampen i vårt spilltips her.
25 november, 2022
VM 2022: Kan Danmark slå Frankrike for tredje gang i år?
vm
Frankrike og Danmark møtes for tredje gang i år, etter at Danmark vant begge Nations League-kampene. Nå bør de igjen vinne, for å være sikker på avansement til utslagsrundene. Her er vårt spilltips til oppgjøret.
25 november, 2022
England – USA: «The three Lions» Kan sikre avansementet i VM
vm
"The Three Lions" mot "Stars & Stripes" i kveld kommer til å bli en godbit av en fredagskamp. Her er lagnyheter, forventede lagoppstillinger, odds og spilltips til kveldens VM 2022-kamp.
25 november, 2022
Nederland sikrer avansementet i VM mot Ecuador
vm
Nederland og Ecuador er klar for sin andre kamp i årets VM når de møtes til dyst på Khalifa International Stadium. Begge to vant sin første VM-kamp, og en evt vinner av kampen vil være klar for 16-delsfinalene.
24 november, 2022
Portugal – Ghana i VM: Ghana nærmest på hjemmebane i Qatar
vm
Ghana kommer til å føle de spiller på hjemmebane når de møter Portugal i VM torsdag. Grunnen er titalls tusen ghanesiske gjestearbeidere som bor i arrangørlandet Qatar. Her er vårt spilltips til oppgjøret.
23 november, 2022
Brasil – Serbia: VMs mest spennende kamp så langt
vm
Brasil og Serbia møtes torsdag kveld til det som kanskje er den beste kampen i VM så langt. De to landene er i god form, og er med i kanskje den tøffeste gruppen i hele VM. Her blir tre poeng ekstremt viktig.
23 november, 2022
Fotball-VM: Spania møter Costa Rica i sin åpningskamp
vm
Spania og Costa Rica møtes til dyst i gruppe E onsdag. De to landene er plassert i en tøff gruppe sammen med Tyskland og Japan, og kun seier er godt nok for Spania for å sikre avansementet.
22 november, 2022
Tyskland – Japan: Spilltips til første kamp i VMs gruppe E
vm
Vi er allerede klar for dag fire i VM, og i dag er det gruppe E og F sin tur å sparkes i gang. Først ut i førstnevnte er kampen mellom Tyskland og Japan. Les vårt spilltips til kampen her.
22 november, 2022
Ingen problemer for Frankrike i VM-åpningen mot Australia
vm
I Danmarks gruppe D skal gruppefavoritt Frankrike i kveld møte Australia, og de regjerende VM-mesterne er klare favoritter mot mennene fra "down under". Her er odds og vårt spilltips til oppgjøret.
22 november, 2022
Fotball-VM: Danmark med sterk åpning mot Tunisia
vm
Danmark, som er eneste skandinaviske innslag i årets fotball-VM, starter mesterskapet med kamp mot Tunisia i dag. Her gir vi deg odds, spilltips og forventede lagoppstillinger til kampen.
22 november, 2022
USA – Wales: Odds, spilltips og forventede lagoppstillinger
vm
Få siste odds, vårt spilltips og forventede lagoppstillinger til kampen mellom USA og Wales i VM 2022, mandag klokken 17.
21 november, 2022
Spill på VM hos ComeOn: Daglige boosts og spesialspill!
vm
Det er endelig duket for VM, og om du ønsker å spille på det kommende mesterskapet er ComeOn stedet for deg. Les videre for å se alt ComeOn har lagt klar i VM-adventskalenderen.
18 november, 2022
England – Iran: Overkommelig motstand for Southgates menn
vm
VM er i gang og allerede på andre dagen er England klar for sin første kamp, når de møter Iran i det som bør blir tre poeng, i en gruppe der både USA og Wales også har muligheter til å ta en del poeng.
18 november, 2022
Fotball-VM 2022: De beste oddstilbud, kampanjer og bonuser
vm
Fotball-VM er rett rundt hjørnet, og vi i Fotballkanalen vil her gi deg en oversikt over alle de beste oddstilbudene, kampanjene og bonusene som er å oppdrive på det norske markedet.
17 november, 2022
Quiz: Hva kan du om fotball-VM 2022 i Qatar?
vm
På søndag starter verdens største fotballturnering, fotball-VM. Vertslandet er Qatar, og i denne quizen kan du teste hvor forberedt du er på det kommende mesterskapet.
17 november, 2022
1 2 3 11