Argentina – Kroatia: Odds og Spilltips til VM-semifinalen

Så er vi inne i den siste uken av årets VM, og de fire siste kampene skal spilles. Først ut er semifinalen mellom Kroatia og Argentina, der vinneren er sikret en plass i søndagens finale.

Det har vært et minnerikt VM så langt for Kroatia, som nok en gang viser at de er et av verdens absolutt beste landslag, fire år etter at de tapte finalen mot Frankrike. Nå kan det potensielt bli en reprise av den finalen, da det er Frankrike og Marokko som møtes i den andre semifinalen.

På veien til semifinale så har Kroatia gått videre fra sin gruppe som besto av Canada, Belgia, og et annet lag som også har kommet seg til semifinalene, Marokko.

i sluttspillet har det blitt to lange og seige kamper, begge vunnet på straffesparkkonkurranse. 1-1 til både fulltid og ekstraomgangene endte til slutt med 3-1 på straffer mot Japan. Mens 0-0 til fulltid og 1-1 etter ekstraomgangene ble til 4-2 etter straffer mot Brasil.

For Argentina til del startet mesterskapet på værst mulig vis, da Saudi Arabia slo dem 2-1 i den første gruppespillskampen. Men 2-0 mot både Mexico og Polen i de to neste kampene sendte dem videre til sluttspillet.

Og her har det først blitt 2-1 over Australia i det som var en relativt komfortabel seier, mens det måtte straffesparkkonkurranse til etter 2-2 mot Nederland i kvartfinalen. Den vant Argentina 4-3.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Alle suspensjoner på grunn av for mange gule kort blir slettet etter kvartfinalene, men spillere kan miste semifinalen om de enten får sitt andre gule kort eller et rødt kort i kvartfinalen.

Det gjelder to spillere i denne semifinalen, da både Gonzalo Montiel og Marcos Acuna, begge fullbacker, fikk sine andre gule kort i VM mot Nederland, og dermed må stå over dette oppgjøret.

Ingen Kroatia-spillere pådro seg suspensjon mot Brasil, og det er ikke meldt om noen skader eller sykdommer i noen av de to troppene.

Argentina:

E. Martinez;
Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico;
Fernandez, De Paul, Mac Allister;
Di Maria, Messi, Alvarez

Kroatia:

Livakovic;
Juranovic, Gvardiol, Lovren, Sosa;
Modric, Brozovic, Kovacic;
Pasalic, Kramaric, Perisic

Spilltips: uavgjort ved fulltid

Tre av de fire utslagsrundene som de to lagene har spilt i sluttspillet har endt med uavgjort til fulltid, og det er ganske vanlig i denne delen av turneringen, der det er mye spenning og nervøsitet, blant begge lagene.

Det betyr at de ikke tar like store sjanser, og frykten for å slippe inn mål er ofte større enn lysten til å score mål. Derfor får vi ofte 0-0 og 1-1 kamper i VMs utslagsrunder, og jeg tror ikke denne kampen blir noe anderledes.

Argentina og Kroatia er også ganske likeverdige, og jeg tror det blir et meget tett oppgjør, med store muligheter for nok en straffesparkkonkurranse.

LeoVegas gir 3.35 i odds for uavgjort til fulltid.

Spill på uavgjort til fulltid

Odds hos LeoVegas:

3.35!👀

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler