Ørjan Nyland skal prøve å holde nullen for femte gang

To lag som begge har ambisjoner om å kjempe om opprykk til Bundesliga møtes når Ørjan Nylands Ingolstadt møter Nürnberg på bortebane i kveld.

Nürnberg nærest

Ingolstadt har ikke hatt den beste starten på sesongen og så langt er det Nürnberg som er klart nærest opprykksplassene med sine 22 poeng på fjerdeplass. Ved seier i kveld kan laget klatre forbi Union Berlin på tredjeplass.

Nürnberg har vært en gjenganger i Bundesliga de siste tiårene, men har nå ikke vært i den øverste tyske divisjonen siden 2014.

Men Fortuna Düsseldorf og Holstein Kiel har allerede fått et forsprang på tabellen med 30 og 29 peong og er for øyeblikket favoritter til å rykke opp.

Ingolstadt på sin side ligger på niendeplass så langt med 17 poeng, men har etter en grusom start og trenerskiftet forbedret formen kraftig.

Les om de største tyske fotballspillerene gjennom tidene.

Fast på laget

Ørjan Nyland har siden overgangen fra Molde til Ingolstadt i 2015 vært mye inn og ut av laget, avhengig av hvilken trener klubben har hatt.

Forrige sesong var han som regel tilskuer til at klubben rykket ned fra Bundesliga med Maik Walpurgis som trener, men han fikk sparken i august i år, etter fire tap på de første fem kampene.

Og klubbens nye manager Stefan Leitl har satset på Nyland, som har takket for det ved å holde nullen i fire kamper så langt, det er nest mest av alle keeperene i 2. Bundesliga.

Formen til klubben har også forbedret seg drastisk etter trenerbyttet, og Ingolstadt står nå med 4-2-1 på sine siste syv kamper. Ved seier kan Ingolstadt klatre opp på en femteplass.

Hovland dro hjem

Even Hovland Nurnberg

Even Hovland fra tiden sin i Nürnberg.

Even Hovland dro fra Molde sommeren 2014 og signerte en treårskontrakt med Nürnberg. Han fikk totalt 71 2. Bundesliga-kamper for klubben i løpet av de tre årene.

Klubben valgte i sommer å ikke fornye kontrakten med den norske landslagsstopperen og etter en kort periode som klubbløs signerte han for gamleklubben Sogndal, som han nå risikerer å rykke ned til OBOS-ligaen med.

Se vår liste over de største derbyene i Europa her.

Tidligere møter

De to lagene har kun møtt hverandre i tellende kamper ved fire tidligere anledninger, i 2. Bundesliga i sesongene 2008/09 og 2014/15.

Det har endt med tre seire til Nürnberg og én uavgjort og 7-2 i målforskjell. Nürnberg har vunnet begge sine hjemmekamper mot Ingolstadt.

Her kan du lese mer om hvordan du streamer tysk fotball i Norge.

Skader og suspensjoner

Nürnberg må klare seg uten Sebastian Kerk som har vær tute siden august med en ødelagt akilles og Adam Zrelak som er forventet tilbake fra sin kneskade senere i uken.

For Ingolstadt sin del er det ingen skader å melde om, men de må klare seg uten midtbanespilleren Marcel Gaus som ble utvist i den forrige kampen mot Arminia Bielefeld. Han har startet ti kamper i årets sesong og vil garantert bli savnet.

Max-Morlock-Arena Nürnberg

Kampen spilles på N¨rnbergs hjemmebane, 50.000-seters stadionet Max-Morlock-Arena.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er ingen tradisjonelle distrubitører som sender 2. Bundesliga i Norge, det er derfor ingen muligheter for å se kampen på norsk tv.

Men om du er glad i tysk fotball så finnes det fortsatt muligheter for å kunne se kampen. Bet365 sender nemlig både denne og de fleste andre kampene fra tysk 1. og 2. Bundesliga via sin live-streamingstjeneste.

Alt du behøver for å kunne se kamper med live stream hos bet365 er en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at det enten er penger disponibelt eller kontoen er blitt brukt til å plassere et bet det siste døgnet.

Om du ikke har en aktiv konto hos bet365 så følger du disse enkle stegene:

Når det er gjort så kan du se denne kampen og resten av kampene bet365 live streamer fra 2. Bundesliga, 1. Bundesliga, Ligue 1, La Liga, Serie A, Eredivisie og flere andre ligaer fra hele verden.

Man har også muligheten til å streame annen type sport som tennis, håndball og ishockey.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler