Britisk motstand venter Rosenborg og Brann ved avansement

Fredag var det duket for å trekke de neste kvalifiseringsrundene til Champions League og Europa League. Og det venter tøff mostand for de norske lagene om de skulle gå videre fra den pågående kvalifiseringsrunden.

Men enda en kamp gjenstår før de norske lagene er klar for den neste runden.

Gode utgangspunkt for alle de fire norske lagene

Rosenborg skal sikre avansement hjemme på Lerkendal førstkommende onsdag etter 1-1 borte mot Dundalk.

Haugesund jubler for seier

I liechtenstein klarte Odd å få med seg en 1-0 seier mot FC Vaduz etter et vakkert mål av Olivier Occean og skal bare gjøre jobben hjemme på torsdag.

Christian Gytkjær og Lech Poznan kom til Haugesund stadion på torsdag som klare favoritter. Men Haugesund vant fortjent 3-2 etter å ha ledet 3-0. Det blir en vanskelig oppgave i bortekampen men de har sikret seg et bedre utgangspunkt enn noen trodde på forhånd.

Mens Brann vant 1-0 borte mot det slovakiske laget Ruzomberok med Marek Sapara på laget. Bergenslaget er klare favoritter hjemme førstkommende torsdag.

Knalltøff potensiell mostand venter

Det var Champions League-kvalifiseringen som ble trukket først fredag, og Rosenborg som var useedet trakk kanskje den tøffeste mostanden de kunne trukket.

Lustig Celtic

Vinneren av oppgjøret mellom Linfield fra Nord-Irland og skotske Celtic venter Rosenborg om de tar seg videre til neste runde.

Skottene er dobbelt seriemester med tidligere Liverpool manager Brandon Rogers bak roret. De har også tidligere Rosenborg-spiller Michael Lustig og nordmannen Kristoffer Ajer på laget.

I trekningen til den tredje kvalifiseringsrunden i Europa League var det kun Haugesund som var seedet grunnet den tøffe mostanderen de har i denne runden.

Men det venter ikke mye lettere motstand om de skulle få med seg et godt resultat i Polen. Da venter nemlig vinneren av Valletta fra Malta eller Utrecht fra Nederland. Det endte 0-0 i første kampen på Malta.

Odd på sin side skal opp mot Dinamo Zagreb. Den kroatiske storklubben kom på andreplass i forrige sesong i den kroatiske toppserien bak Rijeka.

Debut for moderklubben mot Brann

Wayne Rooney Everton

Wayne Rooney og Everton venter Brann i det som er den aller tøffeste klubben de norske lagene trakk. Skulle Brann gjøre jobben hjemme mot Ruzomberok venter det tur til Goodison Park og høytsatsende Everton som har brukt svimlende summer på spillerkjøp i sommer for å hamle opp med topp seks i Permier League.

Bergenserene møtte sist Everton i 16-delsfinalen av samme turnering for 9 år siden. Den gangen endte det 1-8 sammenlagt…

Champions League-kampene blir spilt 25 og 26 juli med returkamper den 1 og 2 august. Europa League-kampene blir spilt 27 juli med returkamper den 3 august.

Alle fire lagene får bortekamp først om de skulle ta seg videre fra den pågående runden.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler