Jordan Pickford og Davy Klaassen klar for Everton

54 millioner pund.

Det er summen Everton har brukt på spillere det siste døgnet. Med signeringene av Jordan Pickford og Davy Klaassen mener Everton for alvor at de skal være med å kjempe i toppen av Premier League.

Pickford var den første som ankom klubben fra Liverpool. Han ble i går hentet fra Sunderland der han overbeviste stort som førstekeeper denne sesongen. 22-åringen ble dermed den 3. dyreste keeperen i historien, kun Ederson og Buffon har kostet mer. Han er for øyeblikket opptatt med spill for England i U21-EM i Polen, der England møter Sverige til dyst i kveld. Etter at nyheten om den lukrative avtalen sprakk har lagkameratene hans i landslagstroppen ertet og spurt om de ikke kan få låne litt penger av han.

Davy Klaassen for Nederland

Og i dag ble Davy Klaassen introdusert via Everton sin Twitter-konto. Der sier nederlenderen at Everton-manager Ronald Koeman har hatt stor innflytelse på valget av klubb. Midtbanespilleren som har vært kaptein på Ajax de siste sesongene har imponert stort i det siste, spesielt i Europa League der Ajax tok seg helt til finalen mot Manchester united. 24-åringen som oftest spiller i en offensiv midtbanerolle, har siden 2014 også fått 14 kamper for det nederlandske landslaget, og scoret 4 mål. I fjor ble han også kåret til den beste nederlanske spilleren for året, så det er ingen tvil om at Everton her har kjøpt en klassespiller.

Lukaku på vei ut

Romelu Lukaku for Everton

Det er ventet at Everton vil gjøre flere kjøp i sommer, spesielt siden Romelu Lukaku er på vei vekk. Ryktene sier at det bare er snakk om tid før han blir annonsert som Chelsea-spiller, i en avtale som kan bikke 90 millioner pund. I så fall må Everton ut på spissjakt, der colombianeren Zapata i Napoli har seilet fram som en het kandidat sammen med landslagskamerat Bacca i AC Milan. Uansett er det ingen tvil om at sommerens overganger såvidt har startet, og vi vil se mye penger bytte eier både i England og på kontinentet de neste månedene.

Men også i Norge kan det skje ting på overgangsmarkedet i sommer.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler