Potensielle norske overganger i sommerens overgangsvindu

Hete salgsobjekter i Eliteserien

Overgangsvinduet har åpnet seg i enkelte europeiske land, og frem til 1. juli vil vinduet i alle de største europeiske ligaene være åpnet. Det norske overgangsvinduet derimot åpner ikke før 21. juli. Grunnen til det er at det norske fotballforbundet ønsker en lenger overgangsperiode om vinteren før sesongen starter. Tilfellet er ca det samme i Sverige som har samme sesongoppsett som oss.

Vinduet stenger igjen i Europa kvelden den 31. august, mens det norske stenger allerede 17 august. Ergo kan norske klubber potensielt ikke kjøpe inn en erstatter om de skulle selge en førstelagsspiller etter den datoen.

Lagene er godt i gang i årets eliteserie, men det er ingen åpenbare norske salgsobjekter hjemme i Norge. Spillere som uansett er verdt å nevne er Sander Svenden i Molde og Rafik Zekhnini i Odd. Sistnevnte har lenge vært høyaktuell for salg, spesielt i vinter da en ny kontraktssignering drøyet i lang tid. I Februar skrev han omsider ny kontrakt, men kun ut 2018. Så om Odd skal få voldsomt store summer for han er et salg allerede i sommer veldig aktuelt.

Zekhnini i aksjon for Odd

På vei tilbake til Eliteserien derimot er Vegard Forren, som skal være svært nær å signere for Vålerenga. Midtstopperen fikk ikke et eneste minutt for Premier League-klare Brighton etter overgangen fra Molde i vinter, men skal være interessant for hardtsatsende Vålerenga som forrige uke også signerte norsk-ghanetiske Adam Larsen Kwarasey.

Norske spillere sliter med å få spilletid

Ute i Europa er det spesielt et norsk navn som utmerker seg. Selv om han kom til sin nye klubb Genk fra Vålerenga allerede i vinter har Sander Berge imponert såpass at større klubber allerede lukter på han, blant annet Sevilla og Monaco ryktes å signere nordmannen som potensielt kan bli tidenes dyreste spiller. Det er ingen tvil om at unggutten som nå har etablert seg på landslaget har en lysende karriere forann seg. Spørsmålet er om det er lurt av 19-åringen å ta neste steg allerede nå i sommer.

Hovland for Nürnberg

Flere andre landslagspillere kan se ut til å flytte på seg i sommer, først og fremst på grunn av lite spilletid. Ørjan Nyland har for det meste slitt benken i Ingolstadt som rykket ned fra 2. Bundesliga og har antydet han han ser etter andre muligheter, først og fremst i i utlandet. Og Even Hovland i Nürnberg, også i 2. Bundesliga har ikke fått optimalt med spilletid og har blant annet mistet plassen sin på det norske landslaget på grunn av det.

Men enda tidlig i juni er det mye som kan skje på overgangsfronten de neste månedene, og det blir spennende å se om noen norske gutter tar steget videre fra eliteserien eller andre ligaer i Europa og ut i en av de 5 store. kanskje kan en solid seier over Kosovo for U21-gutta i kveld sørge for at et par ekstra speider-øyne følger med våre unge talenter.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler