Brann – Ruzomberok, Europa League-kvalifisering – Karadas klar for å kjempe

Ruzomberok er ikke en veldig kjent klubb her hjemme i Norge, men deres største stjerne Marek Sapara er et navn som de fleste kjenner igjen. Den tidligere Rosenborg-helten er blitt 34 år og er i gang med sin siste sesong i moderklubben.

Men til tross for sin alder skal Brann passe seg for den tidligere Tippeliga-stjernen. Han var og er kjent for en strøken frispark og dødballsfot, en egenskap som ikke forsvinner like klart med alderen som for eksempel fart.

Marek Sapara Ruzomberok

Azar Karadas tar med seg mye erfaring

Men også Brann har en spiller med mye erfaring fra både Eliteserie og europacup-spill med i troppen. Azar Karadas står med 21 kamper i Europa for Brann alene og er en spiller som vet hva laget går til. Han var med på UEFA-cup eventyret i gullåret 2007 der Brann blant annet slo Dinamo Zagreb med Luca Modric og Mario Mandzukic på laget på stadion.

I 2008 møtte Brann Marseille i Champions League-kvalifisering over to kamper i det som skulle være noen av de siste kampene Brann spilte i Europa på 9 år.

Azar karadas feirer scoring for Brann

-De var nok hakket bedre enn oss. Det var tøffe kamper, men vi kunne kanskje hatt litt mer marginer med oss og fått et bedre resultat på hjemmebane, sier Azar Karadas til Brann.no

Brann tapte hjemmekampen 0-1 før det ble et surt 1-2 tap borte på Velodrome Stadion.

Bergenserene er favoritter over to kamper

Men denne gangen er det Europa League-gruppespill det skal spilles om, og første hinder er Ruzomberok.

– Jeg forventer at vi er skjerpet og at vi går utpå med den innstillingen vi pleier å ha. At vi er gode i det kollektive og i formasjonen. Og forhåpentligvis spiller vi oss til sjanser og scorer mål, det er viktig i Europa, sier Karadas videre.

Slovakierene slo ut Vojvodina fra Serbia ganske overaskende i første runde med et 1-2 tap borte og en 2-0 seier hjemme. Begge målene hjemme kom på dødball, så det er en ting Brann før vokte seg for.

Ellers er motstanderene et ungt og urutinert lag som enda ikke har startet sesongen for fullt. Brann derimot er midt i sesong, men formen har vært dalende de siste tre rundene med to uavgjort og tap sist borte for Stabæk.

Ruzomberok Stadion

Kampen blir spilt på en liten men sjarmerende stadion i byen Ruzomberok som har ca 30 000 innbyggere. Stadion tar 4.900 og det er ventet fullsatt og god stemning.

Vi håper Brann klarer å ta med seg et godt resultat på torsdag. Hjemmekampen blir spilt førstkommende torsdag og motstander i en eventuell neste runde blir klar allerede fredag.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler