Oppsummering av helgens runde i eliteserien i fotball.

Runden startet med to kamper på lørdag. Først ut var Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal klokken 15.30. Og det var stor forskjell på lagene i en kamp som til slutt endte 5-1.

Målene ble scoret av Vilhjalmsson, Bendtner, Jensen og to ganger Hedenstad for Rosenborg mens Kastrati sørget for et trøstemål til Sandefjord på tampen av kampen.

Niclas Bendtner Rosenborg

Senere på kvelden tok Aalesund i mot Molde til derby. Et nesten fullsatt Color Line stadion var klar for å se Aalesund ta sin første seier hjemme mot Molde i serien. Men sånn skulle det ikke gå, for etter lørdagens kamp er det nå hele 12 kamper Aalesund har tatt i mot Molde i serien uten å vinne.

Molde vant komfortabelt 3-0, selv uten flere av sine beste spillere, og fortsatte derved sin gode form. Romsdalingene er nå oppe på en tredjeplass i serien, og snakket om Ole Gunnar Solskjær sin posisjon som Molde-manager er avsluttet for denne gang.

Ketsjup-effekt for Godset

Tre nye kamper ble spilt søndag og den mest underholdende, hvertfall for en nøytral tilskuer, var kampen mellom Strømsgodset og Kristiansund. Også her er det en manager som har fått sin posisjon satt i tvil i media i det siste.

Men Tor Ole Skullerud og Strømsgodset slo kraftig tilbake. I første omgang puttet drammenserene hele fire ganger, først ved Ulland Andersen, før Kristiansunds Ulvestad scorte selvmål. Marcus Pedersen fikk endelig en nettkjenning igjen og det sto 3-0 etter 17 minutter.

Marcus Pedersen for Strømsgodset

I det 36. minutt kom mål nummer fire fra Nguen, før Strømsgodset følte de hadde gjort nok for dagen i andre omgang. Kristiansund puttet to ganger, ved Kalludra og Bamba, men de klarte aldri å virkelig true ledelsen til Godset, kampen endte 4-2.

Fortsatt krise i Stavanger

På andre siden av fjellet skulle Viking prøve å vinne sin første kamp på 5 kamper og prøve å få kontakt med lagene over seg, men Sogndal var festbrems i en kamp som endte 1-1.

Martisen scoret for Viking i det 66. minutt før Sogndal utlignet minuttet etter ved Martin Ramsland. Viking er derved fortsatt klart sist på tabellen, 7 poeng bak Kristiansund på kvalifiseringsplass.

I søndagens siste kamp var Stabæk klar for å revansjere 5-0 tapet mot Brann på Brann stadion tidligere i sommer. Og laget fra Bergen som innehar andreplassen bak Rosenborg skulle virkelig få kjørt seg.

Ohi for Stabæk

Det var tidvis klasseforskjell og det var Stabæk som så ut som laget som ligger på medaljeplass. Bæringene vant komfortabelt 2-0 etter scoringer av eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo og midtstopper Hanche-Olsen.

To kamper utsatt på grunn av Europa League

Det fører Stabæk opp på en femteplass etter seksten spilte runder. Brann er fortsatt på sølvplass men det kan forandre seg om Sarpsborg vinner sin hjemmekamp mot Lillestrøm mandag kveld. To kamper til i denne runden skal spilles ved en senere anledning.

Både Tromsø – Odd og Vålerenga – Haugesund er flyttet på grunn av de to bortelagene sine kamper i Europa League-kvalifiseringen sist torsdag. Førstnevnte har ikke fått fastsatt ny dato enda mens sistnevnte skal spilles den 12. oktober på Vålerengas nye stadion.