Haugesund tar i mot Lech Poznan og storebror Gytkjær

I kveld er det klart for den andre runden med kvalifisering for Haugesund etter den overbevisende 7-0 seieren sammenlagt over Coleraine i den første runden.

Rogaland-laget har ikke spilt kamp siden 0-0-kampen borte mot nord-irene forrige torsdag og bør være uthvilt og klar for dette betydelig tøffere oppgjøret.

Lech Poznan har heller ikke spilt kamp i helgen som var og kommer også fra en 7-0 sammenlagtseier i den første runden, der Pelister fra Makedonia ble slått 4-0 hjemme og 3-0 borte.

Haugesund mot Colaraine

Gytkjær mot Gytkjær for første gang i en tellende kamp

Den polske klubben kommer til Haugesund med et kjent ansikt i troppen i form av Christian Gytkjær, men det er enda ikke sikkert om dansken starter oppgjøret.

– Om jeg skal starte eller bli byttet inn, vet jeg ikke. Men det er klart det blir spesielt. Jeg spilte mot dem to ganger i fjor, men nå blir det en ny dimensjon med broren min som gjør det ekstra spesielt. Vi har aldri spilt mot hverandre tidligere i en offisiell kamp, sier Christian Gytkjær til TV 2.

Lillebror Frederik har spilt 11 kamper for Haugesund siden han kom i vinter og har scoret 3 mål.

Flere profiler ute med skade for polakkene

Haugesund stiller med så og si skadefri og en slagkraftig tropp som er i god form for tiden. Lech Poznan på sin side må klare seg uten sentrale spillere som tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nilsen, Mario Situm og Emir Dilaver.

Nicki Bille Nilsen for Lech Poznan

Men til tross for det så er polakkene små favoritter på Haugesund stadion og over to kamper er de ganske klare favoritter.

Oddsen hos Bet365 er som følger:

Haugesund: 3.40

Uavgjort: 3.40

Lech Poznan: 2.10

Stadion Miejski

Returkampen skal spilles på massive Stadion Miejski

Tre norske lag i aksjon i kveld

Vinneren går videre til tredje kvalifiseringsrunde i Europa League der potensielt enda tøffere motstand venter. Enda et hinder i form av play-off venter etter der igjen før man er i gruppespillet.

I tillegg til Haugesund skal også Brann og Odd i aksjon i Europa League-kvalifiseringen i dag mot henholdsvis Ruzomberok fra Slovakia og FC Vaduz fra Liechtenstein.

Vi håper på en god norsk kveld i dag, jo bedre norske lag gjør det nå jo lettere blir det for norske lag å gjøre det bra i fremtidige sesonger.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler