Hvem er best på den iberiske halvøy? Vi tror det blir jevnt mellom Portugal og Spania i kveld

PortugalSpania
Fisht Olympic stadion i Sotsji
VM, runde 1 i gruppe B
Fredag klokken 20.00

Begge lagene kommer fra meget gode VM-kvalifiseringer i Europa der Spania kun hadde ett eneste poengtap, borte mot Italia. Portugal hadde også kun ett poengtap, tap borte mot Sveits. Men Portugal vant sin hjemmekamp med større margin og vant dermed gruppen på målforskjell foran Sveits.

Men oppkjøringen til denne kampen har langt ifra vært optimal for spanjolene. Tirsdag ble trener Julen Lopetegui sparket etter at det kom frem at han var blitt enig med Real Madrid om å ta over klubben etter at VM er ferdig.

Fernando Hierro tok over umiddelbart, og det vil dermed trolig ikke få alt for store konsekvenser da han og spillergruppen allerede kjenner godt til hverandre.

Det kommer til å kry av verdensstjerner på banen i kveld, men den største av dem alle er Cristiano Ronaldo. Han ble toppscorer i VM-kvalifiseringen for Europa med hele 15 mål, og lagkamerat Ramos og resten av Spania-forsvaret skal være på tå hev for å nøytralisere angriperen i dagens kamp.

Portugal kommer inn til dette mesterskapet som regjerende Europamestere, mens Spania vant VM i Sør-Afrika for åtte år siden. Spania var regjerende Europamester før Portugal vant i 2016.

Lagnyheter

Det er ingen skader og karantener å melde om i Santos Portugal-tropp, og det eneste som er noe usikkert er hvem som starter ved siden av Pepe i midtforsvaret. Bruno Fernandes spilte en meget god kamp når Portugal vant 3-0 mot Algerie forrige uke og vil muligens også starte i kveld.

For Spania sin del er det enda usikkert om Dani Carvajal er frisk nok til å starte, og Alvaro Odriozola blir trolig erstatteren om han ikke rekker kampstart.

Forventede lagoppstillinger

Portugal: Patricio; Soares, Pepe, Fernandes, Guerreiro; B.Silva, Carvalho, Joao Mario, Martins; Ronaldo, Silva

Spania: De Gea; Odriozola, Pique, Ramos, Alba; Alcantara, Busquets, Iniesta; Isco, Costa, Silva

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som har rettighetene til å vise VM i Russland, og denne kampen vil bli vist på TV2 og TV2 Sumo.

Spilltips til kampen mellom Portugal og Spania

Spania ble slått ut allerede i gruppespillet i VM 2014, og spanjolene er derfor trolig meget revansjelysten. Dette er også siste muligheten for spillere som Ramos, Pique og Iniesta til å løfte VM-trofeet.

Spanjolene har et historisk godt overtak på Portugal, der halvparten av 36 møter har endt med spansk seier, men de siste 16 møtene har endt med syv uavgjorte og fem Portugal-seire. I semifinalen i EM 2012 endte det med spansk seier etter straffesparkkonkurranse.

Det er et lite usikkerhetsmoment med Spania og deres dramatiske trenerbytte, dog har de den klart sterkeste stallen. Men Portugal har Ronaldo, og vi har dermed vanskeligheter med å skille de to lagene.

Vi tror det ender uavgjort i Sotsji i kveld. Hos Rizk gir det oss fine 3.15 i odds.

Andre utvalgte odds hos Rizk:

Portugal: 3.90 Spania: 2.05

Begge lag scorer – Ja: 2.05 Nei: 1.75

Pengene tilbake ved uavgjort – Portugal: 2.80 Spania: 1.42

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Spill her!

Vårt spilltips til den andre kampen i gruppe B mellom Marokko og Iran finner du her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler