Fotballkanalen følger sommerens overgangsvindu i Norsk fotball (sommer 2018)

  • Denne feeden er fra forrige sommer. Oppdatert feed for sommeren 2019 finner du HER!

Rykter og overganger, live-feed:

* 15.08 – Brann stjeler alt av overskrifter i dag: Bergensklubben skal lenge ha prøvd å få fatt i Nils Arne Eggens barnebarn Christian Eggen Rismark fra Ranheim, og nå melder VG at klubbene er enige om en sum for midtstopperen som har kontrakt ut neste sesong med Trondheimslaget.

* 15.08 – Odd var i ferd med å hente hjem Emil Jonassen fra Bodø/Glimt, men venstrebacken bestod ikke den medisinske testen i Skien, dermed fortsetter Odds jakt på en ny venstreback.

* 15.08 – Flaur Kastrati kan bli Bamba-erstatter i KBK: Kristiansund har forhørt seg med Sandefjord om spissen som har kontrakt ut året i hvalfangerbyen.

* 15.08 – Kristiansund og Brann er enige om en overgangssum på mellom 8 og 9 millioner kroner for spissen Daouda Bamba. 23-åringen som står med 7 mål så langt i årets Eliteserie er forbundsutviklet og går dermed ikke ut over antall utlendinger i Brann-troppen.

* 14.08 – Og der var svensken i Bergen for å skrive under kontrakten:

* 14.08 – Mye nyheter fra Kniksens plass i Bergen i dag: Den 21 år gamle svenske midtstopperen Jesper Löfgren var på prøvespill i Brann i forrige uke. Der imponerte han såpass at Brann ønsker å hente han før overgangsvinduet stenger. Han kommer fra Mjällby på nivå tre i Sverige, og skulle etter planen også trene med Malmö nå i August. Det blir dettrolig ikke noe av nå. Brann har vært på desperat stopperjakt etter at Jonas Grønner gikk til Aalesund tidligere i sommer.

* 14.08 – Ventspils bekrefter overfor Fædrelandsvennen at de har godtatt et bud fra Start på spissen Adeleke Akinyemi. Han er kun 20 år gammel og står med 32 mål på 50 kamper for laget fra Latvia.

* 14.08 – Steven Nzonzi går fra Sevilla til Roma, det bekrefter sistnevnte klubb på sine hjemmesider nå i ettermiddag. Hva gjør en stor internasjonal overgang her tenker du? Vel, Sevilla har siden i fjor sommer sett på Sander Berge som en mulig erstatter for franskmannen, og har i løpet av det siste året lagt inn flere bud på den 20 år gamle nordmannen. Det er bare dager siden den spanske storklubben visstnok la inn et bud svært nært de 19 millioner euroene Genk krever for midtbanetalentet.

* 14.08 – Tidligere Odd-spiller Oliver Berg forlater svenske Dalkurd etter kun en halv sesong. Han går til ligakollega GIF Sundsvall i Allsvenskan, det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider.

* 14.08 – Sandefjord henter spanske Ruben «Rufo» Herraiz på free transfer. 25-åringen var under kontrakt med Mallorca på nivå 2 i Spania frem til 1. juli, men har vært klubbløs siden det. Rufo er en offensiv midtbanespiller, som med hans egne ord til klubbens hjemmesider bidrar med mye mål og assists. Han har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut neste sesong.

* 14.08 – Ifølge spanske AS er Martin Ødegaard på vei bort fra Real Madrid, trolig på et nytt lån. At den 19 år gamle nordmennen er den eneste som er utelatt fra Real Madrids tropp til møtet med byrival Atlético Madrid i UEFA Supercupen tyder også på det. Både klubber i La Liga og engelske Championship har blitt nevnt som mulige alternativer.

* 14.08 – Flere Brann-nyheter: Klubblegenden Håkon Opdal vender tilbake til Bergen! Brann og den 36 år gamle keeperen er enige om en kontrakt fra 1. januar 2019. Opdal vender da altså tilbake til klubben han har over 230 kamper for.

* 14.08 – Brann sikret seg tidligere denne sommeren Odds back Thomas Grøgaard fra 1. januar 2019, da hans kontrakt med Odd utløper. Men nå har klubbene blitt enige om en sum slik at Grøgaard blir Brann spiller før overgangsvinduet stenger onsdag kveld.

* 14.08 – Rosenborg signerte i går kveld den serbiske midtbanespilleren Djorde Denic fra klubben FC Rad Beograd i den serbiske toppdivisjonen. 22-åringen var kaptein for klubben og står oppført med over 100 kamper for klubben som ligger femte sist i den hjemlige ligaen.

* 13.08 – Sarpsborg bekrefter at de har hentet den 31 år gamle midtstopperen Jørgen Horn fra svenske Elfsborg. Den tidligere Godset-spilleren har skrevet under en avtale som binder han til 08 i tre og et halvt år. Horn har tidligere spilt for Vålerenga, Viking, Fredrikstad og Strømsgodset i tillegg til Elfsborg.

* 13.08 – Salayman Bojang klar for Sarpsborg 08:

* 13.08 – Glimt-back på vei til Odd: Thomas Grøgaard forlater Odd til fordel for Brann i vinter, muligens allerede i sommer, mens John Kitolano signerte for Wolverhampton i forrige uke. Dermed trengs det en ny back på Skagerak Arena. Nå er Emil Jonassen observert i Skien, og spilleren selv bekrefter at han skal i samtaler med sin tidligere sjef Dag Eilev Fagermo.

* 13.08 – Stabæk låner midtbanespiller fra FCK: Danske Bold.dk melder at den 20 år gamle midtbanespilleren hentet Aboubakar Keita går på lån til Stabæk frem til neste sommer, dog kan FCK hente han tilbake i januar om nødvendig. Keita har totalt 10 kamper for FCKs A-lag, og var i vårsesongen utlånt til svenske Halmstad.

* 13.08 – Ifølge våre kilder er Morten Konradsen for øyeblikket på medisinsk test hos Bodø/Glimt. Dermed forlater 22-åringen trolig Rosenborg til fordel for sin gamle arbeidsgiver nå i sommer.

* 13.08 – Etter at han skiftet beite fra Columbus Crew og MLS til Eredivisie og Heerenveen forrige sommer har Nicolai Næss stort sett varmet benken i den nederlandske klubben. Nå kan den 25 år gamle midtstopperen være på vei tilbake til Eliteserien, nærmere bestemt gamleklubben Stabæk. Det melder Budstikka. Næss spilte i Berumsklubben mellom 2013 og 2016.

* 13.08 – Strømsgodset henter unggutt fra OBOS-ligaen: Sogndal-talentet Johan Hove er klar for Strømsgodset, det melder klubben på sine egne hjemmesider. 17-åringen anses som en av landets beste midtbanespillere i sitt alderskull, og har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen. Hove står oppført med 29 kamper for Sogndals A-lag.

* 13.08 – VG bekrefter i dag at Erling Braut Håland bare er få steg unna å være klar for Red Bull Salzburg. Interessen og forhandlingene har vært kjent en stund, men nå skal altså det meste være klart for underskrifter i det som kan bli en meget lukrativ overgang for Molde. Summene det snakkes om strekker seg fra 60 millioner kroner straks og opp til 40 millioner kroner i eventuelle bonuser, alt ettersom hvor godt Håland presterer for østerrikerne.

* 12.08 – Jerv har den siste tiden hatt spissen Sean Okoli på prøvespill. Den nigeriansk-amerikanske 25-åringen kommer fra spill i Landskrona, og har imponert såpass på trening at Jerv-trener Arne Sandstø ønsker han med videre denne sesongen. Det var Agderposten som først meldte dette.

* 11.08 – Fredrik Oldrup Jensen har slitt med lite spilletid etter at han dro fra Odd til Zulte Waregem i Belgia i fjor, og den 25 år gamle midtbanespilleren blir derfor lånt ut til svenske IFK Göteborg, med opsjon på kjøp.

* 11.08 – Sarpsborg 08 interessert i tidligere Strømsgodset-midtstopper: Det er Sarpsborg Arbeiderblad som melder at Jørgen Horn er svært nær en overgang til særpingene fra den svenske klubben Elfsborg. 31-åringen har tidligere tatt seriegull med Godset, men har spilt i Allsvenskan siden 2015.

* 11.08 – Brann henter tidligere Tromsø-spiller Ruben Yttergård Jensen fra nederlandske Groningen. 30-åringen, med 39 landskamper for Norge, har den siste sesongen spilt for Kaiserslautern i 2. Bundesliga. Brann betaler omkring 4 millioner norske kroner, og han skal være spilleklar til bergensernes neste hjemmekamp mot Sarpsborg 08.

* 10.08 – Ronny Deila henter tidligere elev til Vålerenga – Tidligere Strømsgodset-spiller Mohammed Abu kommer på lån til hovedstadsklubben fra MLS-klubben Columbus Crew ut sesongen, det melder NRK.

* 10.08 – Hønefoss BK-keeper kan bli løsningen på Odds potensielle keeper-krise i vinter: Viljar Myhra forlater Skiensklubben til fordel for Strømsgodset i vinter som bossmanspiller, mens Odd lenge har hatt som mål å selge førstekeeper Sondre Rossbach dette året. Det betyr at det trengs forsterkninger på keeperplass i Odd i vinter, og den siste tiden har Hønefoss-keeper Alexander Pedersen vist seg frem i Eliteserie-klubben. Han er på utgående kontrakt og kan slutte seg til Odd vederlagsfritt 1. januar.

* 10.08 – Tromsø ønsker å kvitte seg med Mushaga Bakenga så raskt som mulig: Trønderen har ikke scoret et seriemål på neste ti måneder, og som en av de høyest lønnede spillerne i klubben ønsker styret nå å selge trønderen så raskt som mulig, helst i sommer. Det er iTromsø som melder dette.

* 10.08 – Lillestrøm låner ut spiller til OBOS-klubb: Lillestrøm-spiss Ebyie Moses skal spille resten av sesongen i naboklubben Strømmen. Det har ikke blitt mye spilletid på nigerianeren denne sesongen, og nå kan han komme mer til nytte i Strømmens kamp om å overleve i OBOS-ligaen.

* 09.08 – Den finske avisen Ilta Sanomat er den slovenske midtbanespilleren Filip Valenčič klar for Stabæk. 26-åringen kommer fra spill i hovedstadsklubben HJK Helsinki.

* 09.08 – Polsk keeper klar for Bodø/Glimt – Glimt har hentet den polske keeperen Artur Krysiak fra Yeovil Twon i England. 28-åringen har tidligere spilt for Birmingham og Sweansea, og har signert en kontrakt ut sesongen. Det er klubben som på sine egne hjemmesider melder om overgangen, klubben har vært på jakt etter ny keeper siden Zoran Popovic gikk til Røde Stjerne tidligere i sommer.

* 09.08 – Sogndal hentet i vinter keeperen Kjetil Haug etter at han og Manchester City ble enige om å avslutte kontrakten. Men etter kun to cupkamper for Sogndal lånes han nå ut til Elverum Fotball resten av sesongen, det melder Sogndal på sine hjemmesider.

* 09.08 – Og der ble overgangen til John Kitolano fra Odd til Wolverhampton bekrefet av klubbene. 18-åringen fikk totalt 21 kamper for A-laget til Odd.

* 09.08 – Haugesund og Aleksandar Kovačević er enige om å terminere kontrakten. ‘Kova’ har mange fine kvaliteter som spiller, men har aldri funnet seg skikkelig til rette i vår måte å spille fotball på. Det er ingen hemmelighet at vi har jobbet med å finne en ny klubb til han og termineringen av kontrakten synes for begge parter som den beste løsningen med tanke på at han skal finne seg en ny arbeidsgiver, sier sportssjef Jostein Grindhaug til klubbens egne hjemmesider.

* 09.08 – Aalesund kan gi Odd kamp om Kongsvinger-back: Odd skal være interessert i å hente Kongsvingers Ridouan Essaeh som erstatter for Kitolano, som er på vei til Wolverhampton. Men i følge Fotballkanalens kilder skal også Aalesund ha 21-åringen på blokken. Sunnmøringene var å så på backen, som kan bekle begge sidene i forsvaret, i Kongsvingers imponerende 6-0-seier over Sandnes-Ulf tirsdag.

* 09.08 – Overgangssagaen rundt Bassel Jradi ser endelig ut til å ta slutt: Spilleren og klubben har vært enige om de personlige betingelsene i flere uker, og nå skal også klubbene være enige. Dermed kan dansken nå ha spilt sin siste kamp for drammenserne.

* 09.08 – Sandefjord har solgt sin islandske målvakt Ingvar Jónsson til dansk fotball, nærmere bestemt Viborg FF som spiller i dansk 1. divisjon.

* 09.08 – Haitam Aleesami kan være på vei til Premier League – Den italienske avisen Gazzetta dello Sport melder at Palermo har avvist et bud fra Fulham på venstrebacken. Serie B-klubben, som akkurat ikke klarte å rykke opp til Serie A forrige sesong, skal be om det dobbelte av de 1,5 millioner euroene Fulham la på bordet.

* 09.08 – Brann tester den 21 år gamle svenske midtstopperen Jesper Löfgren trener med Brann denne uken. Han spiller vanligvis i Mjällby på nivå tre i Sverige, og skal neste uke trene med den svenske storklubben Malmö FF.

* 08.08 – Brighton henter nok en nordmann – Denne gangen er det Leo Skiri Østigard fra Molde. 18-åringen som har gjort det meget godt på lån i Viking i vår og i U19-EM har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2021.

* 08.08 – Nest-Sotra låner spiller fra Allsvenskan. Den 19 år gamle midtbanespilleren Sherko Faiqi blir leid ut til Nest-Sotra i høstsesongen fra den svenske klubben Sirius, det melder BT.

* 08.08 – Og der var Issam Jebali klar for Rosenborg:

* 08.08 – Ruben Yttergård Jensen kan være på vei tilbake til Tromsø: Avisen Nordlys melder om at TIL prøver å få tilbake sin tidligere midtbanespiller, som ikke er tiltenkt en sentral rolle i nederlandske Groningen denne sesongen. Men også andre norske klubber har 30-åringen på blokken.

* 08.08 – Tromsø henter hjem igjen Mikael Ingebrigtsen, det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider. Den talentfulle midtbanespilleren som gikk i vinter til IFK Göteborg har ikke helt fått det til i Allsvenskan, og drar nå altså hjem igjen til Tromsø, der han skal hjelpe TIL i medaljejakten denne høsten.

* 08.08 – Angriper straks klar for Rosenborg: Aftonbladet.se melder at den 26 år gamle Elfsborg-spissen Issam Jebali er svært nær en overgang til Rosenborg. Tunisieren som har scoret totalt 20 mål i Allsvenskan for Elfsborg på to sesonger har tidligere spilt i Superettan for Värnamo og for Etoile Sportive du Sahel i hjemlandet.

* 08.08 – Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland er klar for Aston Villa i Championship i England. Overgangssummen skal være på omtrent 10 millioner kroner for 28-åringen.

* 08.08 – Lillestrøm har hentet den 26 år gamle midtbanespillren Daniel Pedersen. Han har de siste tre sesongene spilt for AGF i Danmark, men sto uten kontrakt denne sommeren.

* 08.08 – TV2: Kitolano på vei til Wolverhampton: Odd-spiller John Kitolano er på vei til medisinsk sjekk hos Wolves. Om alt går i orden vil den 18 år gamle backen signere for engelskmennene på en avtale som er verdt omtrent 10 millioner kroner for Skiens-klubben.

* 07.08 – Notodden nærmer seg ny midtstopper: Nederlandske Calvin Mac-Intosch, som for tiden er uten klubb spilte nylig for Almere City og var i sine yngre dager tilknyttet Ajax ungdomsakademi.

* 07.08 – Det fungerte aldri helt for Martin Ovenstad i Sturm Graz, og nå har han og klubben blitt enige om å terminere kontrakten. Den tidligere Mjøndalen- og Strømsgodset-spilleren var i vårsesongen på lån hos Stabæk, og vi blir ikke overrasket om vi snart ser 24-åringen i norsk fotball igjen.

* 07.08 – Etter at Kjetil Rekdal overtok Start har Kevin Kabran blomstret i sin nye rolle som spiss hos sørlendigene, men nå kan målet han scoret i 1-4-tapet for Brann mandag være hans siste i gult. Östersunds FK er nemlig interessert i svensken, og ser på han som den beste erstatteren til Saman Ghoddos, som er på vei til franske Amiens. Det er Expressen som melder om interessen.

* 07.08 – Etter at han ble fristilt fra Sarpsborg 08 i sommer, har Anders Østli blant annet vært på blokken til Brann. Nå ser det ut til at han havner i gamleklubben Moss i andre divisjon. Han trener nå med østfoldingene, og begge parter er innstilt på at det skal ende med kontrakt, det melder SA.no.

* 07.08 – Tromsø nærmer seg en avtale med Robert Taylor på permanent basis. Finnen har vært på lån fra svenske AIK denne sesongen, og Tromsø er enige med AIK om betingelsene. Nå venter bare bekreftelser fra spilleren selv, og på grunn av at Tromsø er i rød økonomisk sone, fra Norges Fotballforbund.

* 07.08 – Molde har hentet keeper fra 3. divisjon: 16 år gamle Oliver Petersen går fra Follo til Molde. Han blir sett på som et enormt keeper-talent og har gjort tingene sine bra mellom stengene for Ski-klubben så langt denne sesongen.

* 07.08 – Sevilla har ikke gitt opp med å prøve å hente Sander Berge: Ifølge den spanske avisen Estadio Deportivo skal spanjolene nå ha lagt inn et nytt bud på midtbanespilleren som er svært nært den prisen Genk forlanger. Avisen skriver at budet er på omtrent 15 millioner Euro, mens Genk selv ønsker omtrent 17 millioner Euro.

* 06.08 – Ny midtbanespiller klar for Sarpsborg 08 fra og med 1. januar neste år:

* 06.08 – Etter kun seks måneder i IFK Göteborg er Mikael Norø Ingebrigtsen nå på vei tilbake til TIL. Lite spilletid og økonomiske problemer for den svenske storklubben har resultert i at de i sommer ønsker å selge flere spillere, deriblant Ingebrigtsen. Kun godkjenning av NFF og medisinsk test gjenstår før overgangen er en realitet.

* 06.08 – Sarpsborg-spiller går til Start: Joackim Jørgensen har signert for Start, midtstopperen slutter seg til sørlandsklubben når kontrakten med Sarpsborg 08 går ut 1. januar 2019.

* 06.08 – Fulham og Stefan Johansen spiller sin første kamp etter opprykket til Premier League i helgen, og nå kan Johansen få norsk konkurranse på midtbanen. Fulham skal nemlig ha lagt inn bud på Ole Kristian Selnæs. Budet skal være i størrelsen 4 millioner Euro pluss 15 millioner Euro om Fulham berger plassen i Premier League. Selnæs har alltid vært klar på at han drømmer om å spille i Premier League, så får vi se om Saint Étienne er villig til å ta risikoen.

* 06.08 – Odd er plutselig havnet i en vanskelig situasjon på backplass: Thomas Grøgaard er klar for Brann etter sesongen, men bergenserne ønsker å hente han allerede i sommer. John Kitolano er mannen som var tiltenkt å bli foretrukket på venstre back, men han har nå avslått å signere en ny kontrakt med klubben, og det ryktes at Wolverhampton ønsker å hente 19-åringen. Dermed må Brann trolig belage seg på å ikke få fatt i Grøgaard helt enda, om da ikke Odd føler Birk Risa kan gjøre en god nok jobb som back. Han spilte venstreback i 1-1-kampen borte mot Kristiansund i helgen.

* 06.08 – Moldes stoppertalent Leo Skiri Østigård var i helgen og besøkte Premier League-klubben Brighton. Norges U19-kaptein hadde et meget godt halvår på utlån i Viking denne våren, noe som har vekket interessen fra flere utenlandske klubber. Molde skal ha mottatt et bud på 19-åringen, men det er usikkert om dette budet er fra Brighton.

* 06.08 – Mer Tromsø-nytt. Etter at Elhadji Mour Sambs kontrakt er blitt terminert og Oliver Kjærgaard er sendt på lån til Nest-Sotra ryktes det at det jobbes for flere signeringer på Alfeim. Milliardæren Trond Mohn skal hvertfall stå klar med sjekkheftet om den riktige spilleren skulle dukke opp.

* 06.08 – Tromsø har hentet den 18 år gamle vingen Onni Valakari fra finske TPS Turku. Den unge finnen satt på tribunen da Tromsø tapte 1-2 hjemme for Haugesund i går søndag. Onni er som etternavnet gir et lite inntrykk av sønn av trener Simo Valakari.

* 05.08 – Stabæk har hentet Marcus Sandberg fra Vålerenga. Den 27 år gamle keeperen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2019-sesongen med Bærumsklubben.

* 05.08 – Herolind Shala er tilbake i norsk fotball. Kjetil Rekdal har hentet den tidligere Odd-spilleren fra Lyngby i Danmark til Start med en kontrakt som i første omgang strekker seg ut sesongen.

* 02.08 – Den danske midtbanespillern Oliver Kjærgaard leies ut fra Tromsø til OBOS-ligaklubben Nest-Sotra resten av sesongen, det melder TIL på sine egne hjemmesider. Kjærgaard ble også leid ut forrige høstsesong, den gang til TUIL.

* 02.08 – Ifølge far Alf Inge Håland har Molde nå godtatt et bud fra Red Bull Salzburg på hans sønn, Erling Braut Håland. De to skal allerede ha dratt til Østerrike for å bli enige om de personlige betingelsene. Budet skal i første omgang dreie seg om omkring 50-60 millioner norske kroner.

* 02.08 – Feyenoord-talent lånes ut – Tidligere Brann-spiller Emil Hansson lånes ut til RKC Waalwijk den kommende sesongen. 20-åringen har fått begrenset med spilletid i den nederlandske toppklubben, og går nå ned en divisjon for å nyte mer spilletid.

* 02.08 – Det 19 år gamle Strømsgodset-talentet Emad Nayab skal være på blokken til flere Premier League-klubber, det melder Drammens Tidende. Han var nylig på prøvespill hos Watford, men også klubber som Chelsea, Queen Park Rangers og Southampton skal være interesserte på balløya.

* 02.08 – Serie A-klubben Atalanta var på tribunen under Rosenborgs kamp mot Celtic onsdag, og den italienske klubben var det først og fremst for å titte nærmere på Anders Trondsen. Den 23 år gamle midtbanespilleren står med fire A-landskamper for Norge så langt.

* 01.08 – Odd er enig med Sandefjord-spiller André Sødlund om en treårsavtale fra 1. januar, men klubbene skal fortsatt være i dialog om å få til en avtale allerede nå i sommer. Odd må betale sandefjord 300.000 i utdanningskompensasjon om han tilslutter seg klubben 1. januar.

* 01.08 – Moldes stortalent Erling Braut Håland på vei til Østerrike? Eurosport melder at den hardtsatsende østerikske klubben Red Bull Salzburg har lagt inn et bud på spissen. Klubben skal ha lovet spissen mye spilletid og Håland skal være svært interessert i en overgang.

* 31.07 – Ranheim forlenger låneoppholdet med Rosenborg-spiller Andreas Helmersen, dermed blir han hos lillebros i Trondheim resten av sesongen.

* 31.07 – Jerv henter U21-landslagskeeper fra Finland – Den 21 år gamle og 190 cm høye finnen Marc Nordqvist er hentet til Jerv fra IFK Mariehamm. Han debuterte allerede som 17-åring og har flere kamper i finsk toppserie, melder Jerv på sine egne hjemmesider.

* 31.07 – Ny spiss på vei til Start? Det kan virke sånn, da Floki Finnbogason lånes ut til svenske IF Brommapojkarna ut sesongen.

* 31.07 – Vålerenga hentet ny midtbanespiller fra nederlandsk fotball – Erik Israelsson kommer fra PEC Zwolle på en låneavtale som strekker seg til neste sommer, deretter blir 29-åringen Vålerenga-spiller på heltid frem til 2020. Det melder klubben på sine egne hjemmesider.

* 30.07 – Norsk-kosoviske Bersant Celina går fra Manchester City til Swansea City i Championschip for 43 millioner kroner. 21-åringen har signert en fireårskontrakt, men Manchester City har en tilbakekjøpsklausul med i salget.

* 30.07 – Christophe Psyché sitt prøvespill i Brann forrige uke gikk ikke som ønsket, da klubben mente han var i for dårlig form. Nå har franskmannen signert for gamleklubben Kristiansund BK.

* 30.07 – Og der var det bekreftet at Sivert Heltne Nilsen forlater Brann til fordel for AC Horsens. Det er den danske klubben som melder dette på sine egne hjemmesider. Prisen skal være omkring 3 millioner kroner for midtbanesjefen.

* 30.07 – Start-talentet Markus Håbestad går til Arendal Fotball. Det er Agderposten som leder at 19-åringen går vederlagsfritt til Agder-klubben nå i sommer.

* 30.07 – Julian Ryerson er mer eller mindre klar for Union Berlin. Viking og den tyske 2. Bundesliga-klubben er enige om en overgangssum som er litt høyere enn de 2,5 millioner kronene Viking hadde fått i utdanningskompensasjon om han signerte for for dem etter sesongslutt, når kontrakten hans går ut.

* 30.07 – Rosenborg skal være svært nær en avtale med Liverpools Pedro Chirivella. den spanske 21-åringen ryktes å komme til Trondheim i løpet av denne uken for å gjennomføre den medisinkse testen. Og går alt som planlagt vil han bli den dyreste spilleren i historien som er hetnet av en norsk klubb, overgangssummen skal ligge på mellom 25,8 og 37,6 millioner kroner. Han har de to siste sesongene vært på lån i Go Ahead Eagles og Willem II i Eredivisie.

* 29.07 – Tromsø-kaptein Simen Wangberg skal være svært ønsket i Start. Kontrakten til midtstopperen går ut i vinter, men et Start-lag på nedrykksplass ønsker å forsterke i det bakre leddet allerede nå i sommer.

* 28.07 – Strømsgodset-ventreback Stian Ringstad blir lån ut til Sandefjord resten av den inneværende sesongen, det melder Strømsgodset på sine egne hjemmesider i dag. Han har kun fått tre kamper på banen i Eliteserien så langt denne sesongen.

* 28.07 – Bjørn Maars Johnsen klar for AZ Alkmaar! Etter en imponerede sesong for ADO Den Haag i Eredivise, der han scoret totalt 19 seriemål, er 26-åringen nå klar for toppklubben AZ Alkmaar i samme liga. Han blir dermed lagkammerat med Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson.

* 27.07 – Tidligere RBK-talent Victoire Gamwanya er klar for 3. divisjonsklubben Melhus. Han har de siste sesongene spilt for Heimdal i fjerede divisjon, men han ønsker nå å prøve seg på et høyere nivå.

* 27.07 – Sivert Heltne Nilsen har dratt til Danmark for å se på forholdene og eventuelt forhandle om personlige betingelser med AC Horsens etter at Brann har godtatt budet fra den danske Superliga-klubben.

* 27.07 – Molde har signert den 22 år gamle keeperen Álex Cranix. Han har tidligere vært en del av Real Madrids ungdomsakademi, men spilte i fjor for Cartagena i spansk 3. divisjon og sto uten kontrakt i sommer.

* 27.07 – Steinkjer henter tilbake Dahl på lån – Petter Kristian Dahl meldte i vinter overgang fra Steinkjer til Nardo, da han ønsket å prøve seg på et høyere nivå. Men etter kun fem kamper i vårsesongen blir han nå lånt tilbake til gamleklubben.

* 27.07 – Vard Haugesund henter svenske: Vard har letet etter en ny midtbanespiller i sommer, og det har de funnet i svenske Jesper Andreasson. Det er Haugesund Avis som melder at den 27 år gamle svensken, som tidligere har spilt for Ull/Kisa og Nybergsund i Norge, blir hentet fra svenske Östers vederlagsfritt.

* 27.07 – Tidligere Aalesund-kaptein og Fulham-spiller Sakari Mattila er aktuell for Fredrikstad. Den tidligere finske landslagsspilleren skal trene med FFK i dagene fremover, og det kan ende med en kontrakt for den 29 år gamle midtbanespilleren. Mattila står uten klubb etter at kontrakten med den danske klubben Sønder-Jyske gikk ut 1. juli.

Bookmaker Bonus
200% opp til 1000KR SPILL NÅ
100% opp til 1000KR SPILL NÅ
100% opp til 5000KR + 200KR SPILL NÅ
100% opp til 2000KR SPILL NÅ
100% opp til 1000KR SPILL NÅ
100% opp til 4000KR + 200KR SPILL NÅ
300 KR uten innskudd SPILL NÅ

* 26.07 – Nordmenn på vei vekk fra IFK Göteborg – Vajebah Sakor og Mikael Ingebrigtsen skrev begge under lange kontrakter med den svenske storklubben i vinter, men nå kan GT melde at IFK ønsker å selge begge de to nordmennene grunnet en tøff økonomisk situasjon, i tillegg til at de ikke har levert som forventet i vårsesongen.

* 26.07 – Tyrkiske beIN SPORTS melder at den tyrkiske storklubben Besiktas er ute etter Stabæk-unggutt Hugo Vetlesen. Istanbull-klubben skal være villig til å legge omtrent 2,5 millioner Euro på bordet for 18-åringen som spilte fra start da Norge U19 vant 3-0 over England U19 torsag og dermed sikret seg plass i neste års U20-VM.

* 26.07 – Kristiansund selger midtstopper til Sogndal: Den estiske stopperen Nikita Baranov er solgt til Sogndal etter ett og et halvt år og 38 kamper for Kristiansund.

* 26.07 – I følge Bergens Tidende er Nest-Sotra og Viking nå enige om en overgangssum for Johnny Furdal. 32-åringen ender dermed på 176 kamper og 62 mål for klubben han har spilt for i 10 år.

* 26.07 – Mannen som vi tidligere har omtalt som «Norges minst kjente utenlandsproff» vender hjem. Bergenseren Agami Hando har de siste årene spilt fotball i Bosnia & Herzegovina og sist i FK Dečić i Montenegro, men har nå skrevet under kontrakt med tredjedivisjonsklubben Skedsmo.

* 25.07 – Martin Samuelsen lånes ut til ny klubb: Denne gangen går turen til Nederland for West Ham-spilleren, og den neste sesongen skal 21-åringen spille for VVV-Venlo. Klubben havnet på 15. plass i Eredivisie forrige sesong og berget dermed med nød og neppe plassen i Nederlands øverste divisjon.

* 25.07 – Starts 25 år gamle Benjamin Boujar går på lån til Hødd ut sesongen, det melder klubben på sine egne hjemmesider i dag. Keeperen har stått to kamper i Eliteserien i år, men med Håkon Opdal tilbake fra skade er det få muligheter for førstelagsspill på sørlandet denne høsten.

* 25.07 – Egersund har kjøpt ny angriper fra Danmark. 24 år gamle Jacob Jay Andersen kommer fra Ringkøbing IF. «Jay» har vært toppscorer for den danske klubben i to sesonger, forrige sesong endte han på 17 mål på 29 kamper i dansk 2. divisjon.

* 25.07 – Sandnes Ulf har hentet ny keeper: Danske Nicklas Frenderup kommer fra spill i Florø i over tre år, der en konflikt med trener Terje Rognsø skal være grunnen for at han dro. Frenderup er spilleberetiget for Ulf fra og med i dag.

* 25.07 – Og der var Magnus Wolff Eikrem bekreftet tilbake i Molde og hos tidligere sjef i både Manchester United, Cardiff og nettopp Molde, Ole Gunnar Solskjær. 27-åringen er frigitt av Seattle Sounders og har signert en kontrakt som strekker seg over fire og et halvt år med moldenserne.

* 25.07 – KBK vurderer flere spisser: Kristiansund er tilbake i trening etter sommerferien, og med seg på treningene denne uken har de nigerianske Elijah Ani med seg på prøvespill. Han er en av flere spillere klubben vurderer med Stokke borte og også Bamba muligens på vei vekk. KBK-trener Christian Michelsen har også vært å sett på Notoddens Erlend Hustad. 21-åringen har vært god i OBOS-ligaen siden han forlot Molde for to år siden.

* 24.07 – Det har lenge vært klart at landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen er på vei vekk fra ADO Den Haag. Nå melder VG at klubben er enige med AZ Alkmaar om en overgangssum mellom 22 og 25 millioner norske kroner, og at det kun gjenstår enighet mellom AZ og spilleren selv. Johnsen blir da lagkamerat med to andre landslagsspillere, Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

* 24.07 – Haugesund har 20 år gamle Johannes Bühler fra Hoffenheim på prøvespill. Planen er å se midtbanespilleren på trening i noen dager før man eventuelt blir enige med Hoffenheim om en leiekontrakt.

* 24.07 – Jylian Reyerson har vært ryktet bort fra Viking helt siden nedrykket forrige sesong. Nå kan det se ut til at 20-åringen har spilt sin siste klubb for Stavanger-klubben, da en overgang til 2. Bundesliga-klubben Union Berlin ser ut til å være svært nær bekreftet. Kontrakten hans med Viking går ut etter sesongen, så beløpet klubben mottar nå i sommer er trolig en god del mer enn de 250.000 euroene man har krav på i utdanningskompensasjon om han går ved kontraktslutt.

* 23.07 – Brattvåg, som befinner seg på nivå tre i Norge, har sikret seg Jo Nymo Matland. 31-åringen med en fortid i Aalesund, Sarpsborg 08, og Tromsø skiller lag med Tromsdalen og flytter sydover på grunn av «drømmedamen», som han selv sier til itromsø.no. Dermed var straffesparket han scoret på og sikret seieren med mot Strømmen søndag det siste han gjorde i den blå og røde drakten.

* 23.07 – Nest-Sotras Alexander Dang skal stå høyt på Kristiansunds ønskeliste, om klubben skulle selge Daouda Karamoko Bamba i dette overgangsvinduet.

* 23.07 – Aron Dønnum og Morten Renå Olsen er begge ferdige med sine låneopphold i HamKam, og går tilbake til sine respektive klubber, henholdsvis Vålerenga og Stabæk.

* 23.07 – Brann skal potensielt ha tre spillere på prøvespill denne uken. Bergenserene starter opp treningene igjen etter sommerpausen tirsdag, og i løpet av uken skal

tidligere Sogndal-stopper Christophe Psyché vise seg frem, i tilegg til toppscoreren i den nigerianske toppdivisjonen, Junior Lokosa. Ellers er det ventet at Tosin Kehinde, som ble løst fra sin kontrakt med Manchester United tidligere i sommer, også kommer for å vise seg frem. Men det er enda noe usikkerhet rundt han, da han er en ettertraktet mann. Både Fenerbache, Anderlecht, Amiens og Red Bull Salzburg skal også være interessert i 20-åringen.

* 21.07 – Seattle Sounders har terminert kontrakten med Magnus Wolff Eikrem, og det kan nå bli en retur til norsk fotball for 27-åringen. Hans tidligere klubb Molde arbeider med å hente han tilbake til rosenes by.

* 20.07 – Mjøndalen-spiller Ylldren Ibrahimaj går til opprykksrival Viking, det melder Stavanger Aftenblad i dag. Den 22 år gamle angrepsspilleren gikk til Mjøndalen fra Arendal så sent som i januar i år.

* 20.07 – Sandefjord og Mjøndalen er enige om en overgang for Joackim Olsen Solberg. Det var Solberg selv som ønsket å komme hjem igjen til Mjøndalen, og dermed var en pådriver for overgangen.

* 20.07 – Da er det klart at både Joachim Edvardsen og Andreas Rødsand går fra Nest-Sotra til Hønefoss. Førstnevnte på en kontrakt som strekker seg ut 2019, mens sistnevnte har signert en kontrakt som strekker seg ut denne sesongen.

* 19.07 – Rosenborg har sparket Kåre Ingebrigtsen, det meldte klubben på en pressekonferanse i kveld. Styreleder Ivar Koteng har ingen nye navn på blokken, og nederlandske Rino Coolen, som i fjor høst ble ansatt som akademisjef, tar over det midlertidige ansvaret, med Trond Henriksen som assistent.

* 19.07 – Kristiansund-spiss Benjamin Stokke bytter klubb. Spissen har slitt med skader og lite spilletid denne sesongen og dra r til Randers i dansk Superliga for å få mer spilletid. Stokke hadde kun fem måneder igjen av sin kontrakt med KBK, men det er usikkert hvor mye klubben fikk for han fra den danske klubben.

* 19.07 – Den 22 år gamle belgiske keeperen Alex Craninx trener for tiden med Molde. Han har tidligere vært en del av Real Madrids ungdomsakademi, men spilte i fjor for Cartagena i spansk 3. divisjon. Ole Gunnar Solskjær sier til Romsdals Budstikke at en overgang kan være interessant, men at han også har tilbud fra klubber i Spania.

* 19.07 – Tidligere Sogndal- og Molde-spiller Per-Egil Flo bytter klubb. Etter en og en halv sesong i tsjekkiske Slavia Praha går turen nå videre til Sveits. Neste sesong blir tilbrakt i Lausanne-Sport i Challenge League, som er nivå to i Sveits.

* 19.07 – Den Nigerianske spissen Junior Lokosa er på vei til Brann, det melder det nigerianske nettstedet scorenigeria.com. 24-åringen, som var i Nigerias brutto-tropp til VM, står med 19 fulltreffere på 24 kamper i den nigerianske toppdivisjonen for Kano Pillars.

* 19.07 – Sarpsborg 08 og Anders Østli er blitt enige om å terminere kontrakten. Grunnen er manglende spilletid, og 35-åringen skal nå se seg etter en klubb der han kan få spille regelmessig.

* 18.07 – Sandens Ulf har i dag hentet to nye spillere. Det er Akinbola Akinyemi fra Notodden, som også var linket til Bryne. Og Sanel Kapidzic som kommer fra den polske klubben Korona Kielsa.

* 18.07 – Eidsvolds toppscorer denne sesongen, med det passende navnet Thierry Dabove, forlater klubben i sommer. Etter 12 mål i vårsesongen skal han i høst spille for Raufoss i 2. divisjon.

* 18.07 – Moldes hovedtrener Ole Gunnar Solskjær håper å kunne hente Erling Knudtzon fra Lillestrøm allerede i sommer. Klubben og spilleren er allerede enige om kontrakten fra 1. januar, når kontrakten med Lillestrøm går ut. – Vi har jobbet med å få Erling hit i lang tid. Vi har prøvd veldig godt å få løst ting allerede nå, for vi har lyst å ha Erling her med en gang, sier Solskjær til Romsdals Bustikke.

* 18.07 – «Mix» Diskerud er klar for ny klubb: Etter å ha vært utlånt til den svenske toppklubben IFK Göteborg i vårsesongen er Mix nå klar for et nytt utlån, denne gang til den sør-koreanske klubben Ulsan Hyundai. Mix er fortsatt Manchester Citys eiendom, men det har aldri vært aktuelt å spille for den engelske gigantklubben.

* 18.07 – Strømsgodsets U19-spiller Adis Mujkic har forlatt klubben til fordel for den italienske klubben Catania. Mujkic, som er født på Volda i år 2000, har allerede kamper for Bosnia & Herzegovinas U19-landslag.

* 17.07 – Vålerenga har solgt kantspilleren Simen Juklerød til den belgiske Jupiler Liga-klubben Royal Antwerp F.C. Det er Vålerenga selv som melder dette på klubbens hjemmesider tirsdag kveld. Han har signert for to år, med mulighet for ett til, i den belgiske klubben, og stopper dermed på 63 kamper og ni mål for VÅlerenga i denne omgang.

* 17.07 – Per Kristian Jansen lånes ut fra Raufoss til Gjøvik-Lyn. Den 21 år gamle angriperen har slitt med spilletid i PostNord-ligaen denne sesongen for Raufoss, og håper nok å få fart på karrieren igjen i Gjøvik-Lyn i 3. divisjon.

* 17.07 – Tidligere Aalesund-spiller Sakari Mattila trener for tiden med klubben igjen. 29-åringen forlot tangotrøyene tilbake i 2015 til fordel for Fulham, men står nå uten klubb etter at kontrakten med danske SønderjyskE gikk ut i sommer.

* 17.07 – KIL henter ny brasilianer: Kongsvinger melder i dag på egne hjemmesider at 21 år gamle Lucas Morais er klar for klubben. Han kommer fra Rio de Janeiro og har tidligere spilt for Tigres do Brasil.

* 17.07 – Det er mye aktivitet rundt Nest-Sotra i sommer. Joachim Edvardsen skal være på vei til Hønefoss i løpet av kort tid, mens Andreas Rødsand også skal være på blokken til flere klubber.

* 17.07 – Molde melder i formiddag at de har sikret seg Lillestrøms Erling Knudtzon fra og med neste sesong. Den lynhurtige vingen har vært hos kanarifuglene siden 2010, og spilte før det for Lyn. Nå er altså 29-åringen klar for spill for Molde fra den 1. januar 2019.

* 16.07 – Odds Thomas Grøgaard er ferdig i Telemarksklubben etter sesongen. Fra 1. januar er han Brann-spiller, det ble klart i dag. Venstrabacken er enig med Bergensklubben om en kontrakt som strekker seg ut 2021. 24-åringen har tilbragt hele karrieren i Skiens-klubben, og har også fått én landskamp for Norge. Han er trolig hentet inn som erstatter for Ruben Kristiansen som er inne i sitt siste kontraktsår med Brann og ønsket av gamleklubben Tromsø.

* 16.07 – Kristiansund-midtstopper Joakim Skomsøy Bjerkås er på vei til Levanger. Eurosport melder at Levanger, som ligger under nerykkstreken i OBOS-ligaen med flest innslupne mål, nærmer seg en avtale med spilleren. – Det gjenstår ting før overgangen er klar, men han kommer hit og skal spille treningskamp for oss tirsdag. Vi er ikke langt unna en avtale og håper alt skal løse seg, sier Naustan til Eurosport.no

* 16.07 – Ranheim har hentet Magnus Stamnestrø fra Rosenborg, det melder klubben i dag på sine egne hjemmesider. 26-åringen med en fortid i Sogndal, Molde og Kristiansund har skrevet under på en 2,5-årskontrakt med lillebror i trondheim.

* 16.07 – Magnus Solum forlater Strømmen og går ned en divisjon for å få mer spilletid. 25-åringen med en fortid i KIL har signert en 2,5-årskontrakt med opprykksjagende Elverum i PostNord-ligaen avdeling 1.

* 16.07 – Nest-Sotra har funnet erstatteren for Ståle Steen Sæthre, som gikk til Aalesund tidligere i sommer. Det er svenske Elmin Murcic som kommer på lån til klubben vest for Bergen. Den 26 år gamle midtstopperen kommer fra Varberg i svenske Superettan.

* 16.07 – Florø har prøvd å hente Odd-spiller Stefan Mladenovic, men spilleren har takket nei. Den 24 år gamle spissen har slitt med spilletid i Skiensklubben denne sesongen og flere klubber har i sommer meldt sin interesse for angrepsspilleren. Kontrakten hans går ut etter sesongen, men Odd skal være lunkne til å slippe han allerede i sommer.

* 16.07 – Rosenborg kommer til å forsterke stallen i sommer, det bekrefter styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen. Etter 0-1-tapet for Valur i Champions League forrige uke er trener Kåre Ingebrigtsen klar på at laget må forsterkes med spillere som kan gå rett inn på laget, og styrelederen sier at man har rikelig med penger til å hente inn nye fjes. Så blir det spennende å se hvem som kommer inn dørene på Lerkendal i sommer.

* 13.07 – BEKREFTET! Jörgen Lennartsson er Lillestrøms nye hovedtrener, det ble klart når klubben hadde en pressekonferanse fredag. Den tidligere Stabæk-treneren kommer fra jobben som scout under Åge Hareide på det danske landslaget. Han har tidligere ledet Elfsborg til svensk seriegull og gruppespill i Europa, og IFK Göteborg til svensk cuppgull og sølv og bronse i Allsvenskan.

* 13.07 – Ovenfor Romsdals Budstikke bekrefter direktør i Molde FK Øystein Neerland at klubben er i forhandlinger med flere klubber omkring en overgang for Erling Braut Håland. Manchester United, Juventus, Middlesbrough og Genoa skal være noen av de interesserte klubbene.

* 12.07 – Fredrikstad har hentet den 28 år gamle angrepsspilleren Andreas Aalbu fra Ull/Kisa. Han har tidligere spilt for klubben og er dermed kjent for både nye lagkamerater og fans. Kontrakten strekker seg ut 2019 og han er spilleklar etter sommerpausen.

* 12.07 – Hele ni spillere i Viking kan skrive kontrakt med en ny klubb i sommer. Daglig leder Eirik Henningsen sier til Rogalands Avis at ingen av dem vil få kontraktsforslag før man vet hvilken divisjon klubben spiller i neste sesong. Dermed risikerer klubben at flere av spillerne blir enig om å spille et annet sted fra og med neste sesong. De ni spillerne er; Claes Kronberg, Iven Austbø, André Danielsen, Steffen Ernemann, Stian Rokås Michalsen, Kristian Novak, Rasmus Martinsen, Jonas Pereira og Julian Ryerson.

* 12.07 – Kongsvingers Niklas Castro går til Aalesund etter sesongen, men sunnmørsklubben ønsker å hente spissen allerede nå i sommer. Men de to klubbene er så langt ikke blitt enig om en pris og nå har forhandlingene gått i stå.

* 11.07 – Odd-spiller Stefan Mladenovic har et halvt år igjen av kontrakten, men kan være på vei vekk allerede nå i sommer. 24-åringen er misfornøyd med spilletiden han får i Skiensklubben, og klubber som Florø, FFK og Notodden er interessert i vingen. – Jeg ønsker aller helst å bli i Odd, men bare hvis jeg får spilletid. Hvis ikke, håper jeg å finne meg en ny klubb, sa Mladenovic til Telemarks Avis denne uken.

* 11.07 – Branns utlånte back Vidar Ari Jónsson blir etter alle solemerker værende i FH på Island. Det er BT som melder dette onsdag. Jónsson ble i vinter utleid først og fremst fordi Brann hadde for mange frispillere, og med tanke på at klubben er på jakt etter forsterkninger i andre posisjoner enn på backplass i sommer er det mest logisk at islendingen blir værende på Island.

* 11.07 – Brattvågs kraftspiss Håkon Leine skal være på blokken til flere klubber i OBOS- og Eliteserien. 19-åringen som er på utgående kontrakt, scoret to av målene når Brattvåg vant hele 5-1 mot Fløysist, og han er nå oppe i fem mål denne sesongen. Det var lokalavisen Nordre som først meldte om interessen for Leine.

* 11.07 – Det har en god stund vært kjent at Strømsgodsets Bassel Jradi var på vei vekk. Nå har spilleren selv bekreftet at han er enig med den kroatiske toppklubben Hajduk Split om de personlige betingelsene. Så gjenstår det å se om de to klubbene blir enige om prisen for dansken som har kontrakt ut denne sesongen på marienlyst.

* 11.07 – Martin Linnes kan få en ny norsk lagkamerat i Galatasaray. Nordlys melder nemlig i dag at den regjerende tyrkiske seriemesteren har vært å sett på Tromsøs toppscorer Runar Espejord. Klubben hadde speidere på tribunen i oppgjøret mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal sist helg, og Rosenborgs Jonathan Levi og Erik Botheim skal også være på listen til den tyrkiske storklubben.

* 11.07 – FK Senja ønsker å forlenge låneavtalen med sin tidligere spiss Sebastian Jensen. Jensen har vært på utlån fra TUIL siden i vinter og låneavtalen utløper opprinnelig i sommer. Men fem mål på 11 kamper har ført til at Senja nå ønsker å beholde han til i vinter, og kanskje også gjøre overgangen permanent. Det er Folkebladet som melder dette i dag.

* 10.07 – Til tross for flere henvendelser fra klubber er det enda ingenting nytt å melde om angående forrige sesongs Superliga-toppscorer Pål Alexander Kirkevold. «Mål Pål» har sagt at han ønsker å prøve seg i en større klubb den neste sesongen, men så langt har ingen av henvendelsene endt i konkrete bud på spilleren som har tre år igjen av kontrakten med Hobro.

* 10.07 – Den velinformerte italienske journalisten Alessandro Austino melder at Moldes stjerneskudd Erling Braut Håland er nær en overgang til den italienske toppklubben Juventus. Juventus har jaktet Håland i lang tid og partene skal ha møttes til samtaler i Molde mandag kveld, der Juventus har sagt seg villig til å betale de fem milllioner Euroene Molde krever for 17-åringen.

* 10.07 – Vegard Skjerve er ferdig i FK Haugesund etter den pågående sesongen. Det er spilleren selv som avslører i et intervju med radiokanalen Radio 102 at han har valgt å ikke forlenge kontrakten med klubben som han har vært i siden 2008.

* 10.07 – Morten Thorsby har denne sommeren vært klar på at han vil ta steget videre fra Heerenveen, men ifølge nderlandske Voetbal International har det så langt ikke kommet noen henvendelser til klubben om den 22 år gamle norske midtbanespilleren

* 09.07 – Daniel Aase forlater Start etter tre år i Sørlandsklubben. 29-åringen har signert kontrakt med Jerv og er dermed klar for spill i OBOS-ligaen de neste 2,5 årene.

* 09.07 – NRK mleder i formiddag om at Superliga-klubben AC Horsens har lagt inn et bud på flere millioner kroner for Branns defensive midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen. Det har dog ikke lyktes statskanalen å få bekreftelse fra hverken spiller eller klubb.

08.07 – Sander Berge er en populær mann for tiden. Interessen fra den spanske storklubben Sevilla har vært kjent i nærmere ett år, men nå skal også Serie A-klubben Fiorentina ha lagt inn et bud på midtbanespilleren, det melder Nettavisen. 20-åringen og Genk skal i utgangspunktet være enig om at han tar minst en sesong til i Belgia, men klubben skal være villig til å lytte til bud på mer enn 17 millioner Euro. Dette budet skal ligge på mellom 12 og 15 millioner Euro.

* 06.07 – Aalesunds lovende midtstopper Vemund Hole Vik skal spille resten av sesongen i tredjedivisjonsklubben Herd. Han har denne sesongen deltatt på en del A-lagstreninger i Aalesund, men har kun spilt kamper for AaFK 2 i fjerde divisjon. Nå tar unggutten altså steget opp en divisjon resten av sesongen.

* 06.07 – Litt nyheter fra Mjøndalen: Mahmoud Eid, Sebastian Starke Hedlund og keeper Lukas Jonsson skal alle være ferdige i Mjøndalen. Sosha Makani er tilbake i klubben og tar over som førstekeeper. 22 år gamle Jonathan Lindseth er ønsket av både Odd og Sarpsborg 08 og forsvinner muligens i sommer. Men inn kommer Odds tidligere toppscorer Olivier Occean. 36-åringen har vært god for Urædd denne våren og kan muligens være svaret på Mjøndalens spissproblemer.

* 05.07 – BEKREFTET! Jonas Grønner forlater Brann etter 99 kamper og ni mål for barndomsklubben. Det er Bergens Tidende som melder at midtstopperen nå befinner seg i Ålesund for å signere kontrakt med AaFK. Han deltok ikke på serieledernes trening torsdag. Senere på dagen ble det bekreftet av begge klubbene.

* 05.07 – AZ Alkmaar skal være interessert i å hente ADO Den Haags Bjørn Maars Johnsen som erstatter for Wout Weghorst som nylig gikk til Wolfsburg i Tyskland. Johnsen, som nylig fikk sitt første landslsagssmål, stoppet ikke før han nådde hele 19 ligamål i Eredivisie forrige sesong. Nå kan han bli den tredje nordmannen i AZ, både Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er fast innventar i klubbens førsteellever.

* 04.07 – BEKREFTET! Strømsgodset har sikret seg Odds Viljar Myhre, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Målvakten som er andrevalg bak Sondre Rossbach er på utgående kontrakt med Odd, og overgangen vil bli gjennomført 1. januar 2019. Strømsgodset betaler dermed ingen overgangssum for keeper-talentet.

* 04.07 – BEKREFTET! Aalesund har sikret seg midtstopperen Ståle Steen Sæthre fra divisjonsrival Nest-Sotra. Den 184 cm høye 25-åringen, som tidligere har fått Eliteserie-kamper for Stabæk, har signert en kontrakt på to og et halvt år med tangotrøyene.

* 04.07 – Henning Berg er presentert som Stabæks nye hovedtrener. Berg har ikke trent en klubb siden han var trener for den ungarske toppklubben Videoton. Mannen med 100 landskamper for Norge leder Stabæk for første gang i deres bortekamp mot Start på søndag.

* 03.07 – Nest-Sotra midtstopper Ståle Steen Sætre skal allerede være på plass i Aalesund på sin medisinske test. Klubbene skal være enige om en sum og nå gjenstår det bare for spiller og klubb å bli enige om de personlige betingelsene.

* 03.07 – Vindbjarts unge keepertalent Aleksander Lie er klar for Egersunds. I PostNord-liga klubben blir han gjenforent med sine gamle keeperkollega fra Vindbjart, Nicolai Larsen Berg. 19-åringen har i første omgang kun signert ut året.

* 03.07 – Japanske Kenta Hori og Jin Ikoma trener med Vålerenga. Til daglig spiller de to i Manchester City-eide Yokohama F-Marinos. Begge spillerne er også fast inventar på det japanske U19-landslaget.

* 03.07 – BEKREFTET! Strømmen-spiss Martin Trøen er klar for Ull/Kisa!

* 03.07 – BEKREFTET! Svenske Paweł Cibicki er klar for Molde. Spissen har signert en låneavtale ut årets sesong og kommer fra Leeds. 24-åringen kan spille for MFK når overgangsvinduet åpner 19.juli.

* 03.07 – Ørjan Nyland har hatt en god sesong i tyske Ingolstadt. Nå er landslagsmålvaten på listen til flere klubber i England. Både Stoke og Birmingham skal ha vist interesse for den tidligere Molde-keeperen den siste tiden.

* 03.07 – Sander Berge ser ut til å være på vei til Sevilla i sommer. Unggutten er endelig tilbake fra skade og det skal ifølge avisen Estadio Deportivo være opprettet kontakt mellom Genk og Sevilla. Trolig er et offisiellt bud nært forestående og det forventes enighet i løpet av noen uker. Dette kan bety gode penger i kassa for VIF og Asker. Sistnevnte skal ha krav på rundt 2,5 % av en eventuell overgangsum ifølge Budstikka.

* 03.07 – Brann har åpnet øynene for Nest-Sotra midtstopper Ståle Steen Sæthre. Bergenseren med en fortid i Stabæk har scoret fem mål i årets sesong så langt og er med det landets mestscorende forsvarspiller! 25-åringen blir sett på som en perfekt erstatter for Jonas Grønner som er sterkt ønsket av Aafk. OBOS-liga klubben skal også være interessert i å se på Steen Sæthre og trolig vil en av de to ende opp hos tangotrøyene.

* 03.07 – Nå har også Bryne kastet seg inn i kampen om storscorer Vetle Myhre. Riska-spissen er en av landets mestscorende men skal ikke være aktuell for Sandnes/Ulf. Derimot har Bryne som sliter i PostNord-ligaen nå åpnet døren og skal stå klare med et kontraktsforslag til 27-åringen. Myhre har allerede takket nei til et tilbud fra Egersunds.

*03.07 – Strømmen sliter økonomisk. Nå selges to av klubbens viktigste spillere. Vesntreback Thor Lange blir trolig klar for danske Fremad Amager innen kort tid. I tillegg selger OBOS-ligaklubben også Martin Trøen til naborival Ull/Kisa. Begge spillerne er ventet å sikre klubben ca 200.000 kr hver. På ønskelisten til Espen Olsen og co står nå to tidligere Strømmen-spillere. Steinar Strømsnes sliter med spilletide i Stabæk etter overgangen i vinter, mens Simon Thomas er en del av et keeperteam i Kongsvinger hvor noen må ut. Kanadieren har vært på lån og vurderer nå fremtiden sin nøye.

* 02.07 – Elverums Farid Rahim flytter hjem til Oslo til tross for at han har en meget god sesong så langt og spilt fast på Elverums lag i PostNord-ligaen. Midtbanespilleren flytter tilbake til hovedstaden for å komme igang med ny jobb og har foreløpig ikke bestemt seg for hvor fotballkarrieren skal fortsette. Gamleklubben Skedsmo sliter tungt i bunnen av 3.divisjon og er trolig interessert i å ta en prat med 29-åringen.

* 02.07 – Bodø/Glimt har to spillere på prøvespill på Aspmyra. Den østerriksk-kroatiske venstrebacken Mario Goic(20) har tidligere spilt U19-landskamper for Østerrike og spiller til daglig i NK Sesvete på nest-øverste nivå i Kroatia. Den andre er en kamerat av Glimts danske midtbanespiller Philip Zinckernagel. Lee Rockester har kamper for HB Köge i Danmark.

* 02.07 – I tillegg har Ørn Hortens portugisiske keeper og kaptein Jorge Miguel Soares Vieira vist seg frem for Sarpsobrg 08 den siste tiden. 27-åringen har hatt en god sesong for Ørn i 3.divisjon som leder sin avdeling og fortsatt ikke har tapt en kamp i år.

*02.07 – Ørn Horten mister flere spillere i sommer. Nå har klubben tatt grep og hentet inn Jørgen Vedal Sjøl fra Strømsgodset. Unggutten har de siste årene spilt for Godset U19 og Strømsgodset 2. Backen har også u-landskamper så sent som i Februar.

* 02.07 – Sogndals Kasper Nissen leies ut til Levanger resten av sesongen. Den danske angriperen kom fra Nest-Sotra før sesongen, men har slitt med en skade frem til sommeren og har ikke spilt kamper før de siste ukene.

*30.06 – Brennhete Erling Braut Haaland imponerte stort foran øynene på Manchester Uniteds skandinaviske speider Tommy Møller Nielsen. Med fire mål mot serieleder Brann er det trolig tidsspørsmål før unggutten forsvinner ut av landet.

* 30.06 – Jonathan Lein Valberg (17) skal trene med Wolverhampton. Levangers midtstoppertalent har tilgode å spille i OBOS-ligaen i år, men har levert godt for G17-landslaget.

* 30.06 – Strømsgodset unge midtstopper Kasper Flo har signert for Asker. Sønnen til Jostein Flo lånes ut til PostNord-liga klubben ut sesongen og har allerede debutert for sin nye klubb i helgens 1-2 tap for Bærum.

* 30.06 – Orri Omarson ferdig i HamKam og returnerer til Sarpsborg 08. Klubben velger å avbryte lånet. Midlene som frigjøres vil sannsynligvis brukes på å sikre seg en målscorer som man sårt trenger på Briskeby.

* 30.06 – Siste nytt fra lokalfotballen i Hamar! Ham-Kam junioren Esten Grini går tilbake til Brummundal. Også Sverre Elvsveen fra Furnes skal være klar for spill på Sveum. Ottestad forsterker offensiven inn mot høstsesongen. Sigurd Ertsås trappet ned med MK Domkirkeodden etter en sesong med Dala i fjor. Nå er målmaskinen klar for spill i moderklubben. Det samme er Kenneth Brendryen som etter 8 mål på 7 kamper for Nordstrand i år gjenforenes med bror Andre i Ottestad resten av årets sesong.

* 30.06 – Skeids midtbanespiller Hassan Yusuf har trent med Sarpsborg 08. 22-åringen er en løpsterk boks-til-boks spiller som har en rekke kamper i 2.divisjon til tross for sin unge alder. I år har han prestert godt for et Skeid-lag som kjemper helt i toppen av tabellen i PostNord-ligaen.

*30.06 – Kongsvinger-keeper Aleksey Gorodovoy har trent med Molde den siste tiden. Den russiske keeperen har vært ute etter en operasjon men er nå tilbake i full trening. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen, men et kortidsutlån til rosenes by kan være aktuelt for 24-åringen.

* 29.06 – Og der var Mohamed Elyounoussi klar for Southampton:

* 29.06 – Molde jakter Leeds sin svenske angriper Paweł Cibicki. 24-åringen gikk fra Malmø til Leeds i 2017, men har fått svært få sjanser i Championship for den tradisjonsrike klubben. Nå håper Ole Gunnar Solskjær å få fart på karrieren til den tildigere u19 og u21-landslagspilleren som også har polsk statsborgerskap. Cibicki blir trolig klar innen kort tid og det dreier seg trolig om en låneavtale ut sesongen.

* 29.06 – Stabæk sparket tidligere denne uka sin trener Toni Ordinas. Nå hevder flere kilder at Inge Andre Olsen skal ha forhørt seg med Liverpool-legenden Graham Souness med formål om å få skotten til å ta over eliteserieklubben. Souness har ikke trent noe lag siden han var trener for Newcastle i 2006 og har siden jobbet som ekspert på TV.

* 28.06 – Mohamed Elyounoussi meldes trolig snart klar for Premier League-klubben Southamton, det melder flere britiske medier i dag. Vingen som hadde flest målpoeng i sveitsisk Super League denne sesongen med sine 26, skal erstatte Dusan Tadic som tidligere denne uken gikk til Ajax. Prisen er ventet å bli omtrent 16 millioner pund, eller over 170 millioner norske kroner.

* 28.06 – Fram Larvik sliter tungt økonomisk. PostNord-liga klubben er ventet å miste store deler av spillerstallen og jobber nå på spreng for å få på plass midler til å sørge for at man har et slagkraftig lag også i høstsesongen.

* 28.06 – Nederlandske Gaston Salasiwa kan være på vei til Notodden. Midtbanespilleren spillere til daglig for Almere City FC på nest øverste nivå i Nederland men skal være interessert i en overgang til norsk fotball allerede i sommer.

*27.06 – Anders Waagan har valgt å trappe ned fotball som følge av lav motivasjon. Den unge Aafk-spilleren har ikke fått mye spilletid på A-laget etter at han ble flyttet opp og har nå valgt å ta en pause fra fotball. Trolig blir det spill for 3.divisjonsklubben Spjelkavik i høst. 18-åringen har flere kamper for norges G16 og G17-landslag men ønsker altså ikke å satse videre på toppnivå.

* 26.06 – Sandnes/Ulf vurderer å kvitte seg med flere spillere. To av de som står i fare for å droppes hos de lyseblå er Remi Johansen og Vidar Nisja. Den skadeplagede duoen skal ifølge Aftenposten slite med å sikre seg nye kontrakter etter denne sesongen i OBOS-ligaen.

* 26.06 – Skedsmo-trener Vidar Gundersen har valgt å trekke seg som hovedtrener som følge av den svake vårsesongen. 3.divisjonslaget skuffet stort i 2017 og denne sesongen har startet enda verre. Skedsmo ligger i skrivende stund nest sist i sin avdeling med kun fem poeng. Kan Arne Erlandsen være redningsmannen?

*26.06 – Dennis Johnsen er ikke med på Ajax sin treningsleir hvor laget forbereder seg til å møte Sturm Graz i CL-kvaliken. U21-landslagspilleren kan nå være på vei bort fra den nederlandske storklubben allerede i sommer, hvor et utlån ser mest aktuelt ut per nå. Rosenborg neste?

* 26.06 – RB Salzburg og Lazio skal ha kommet til enighet om en avtale for Valon Berisha verdt 8 millioner euro. Midtbanespilleren skal være ønsket av flere klubber men kan nå havne i Serie A.

*26.06 – BEKREFTET! Arne Erlandsen er ferdig som hovedtrener i LSK. Magnus Powell kan være en potensiell erstatter. Kjenner klubben godt, ledig på markedet og en svært ambisiøs trener som vil kunne sette sitt preg på LSK i løpet av kort tid.

* 26.06 – Målmaskinen Vetle Myhre fortsetter der han slapp i fjor for Riska. 23 mål på 12 kamper i 4.divisjon så langt i år har gjort spissen høyaktuell for både Viking, Bryne, Sandnes/Ulf og Egersunds. 27-åringen har tidligere avfeid en videre karriere i toppfotballen men kan trolig bli fristet av å prøve seg høyere opp hvis det rette tilbudet kommer. Ifølge rogalands breddefotballeksperter på twitter har EIK vært i samtaler med Myhre, mens det er Sandnes/Ulf det som vil være mest aktuelt med tanke på spillerens situasjon på hjemmebane.

* 26.06 – Leo Skiri Østigård har en utlånsavtale med Viking ut denne sesongen og kontrakt med Molde ut 2020-sesongen. Samtidig har midtstopperen storspilt for både klubb og landslag i årets sesong og dermed gjort seg aktuell for spill i utlandet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal det være interesse fra både Tyskland, England og Nederland for unggutten. Avhengig av hva som skjer i løpet av sommeren kan det bli spill både i Stavanger, Molde eller i utlandet for Østigård resten av sesongen.

* 25.06 – Fredrik Pallesen Knudsen kan være aktuell for en overgang til Strømsgodset hvis Jakob Glesnes skulle bli solgt i sommer. Jostein Flo og co skal være interessert i å sikre seg U21-landslagspilleren som har slitt med å spille seg til fast plass hos de hvite og blå i det siste.

* 25.06 – Mikkel Diskerud kan være på vei til Sør-Korea og Ulsan Hyundai. På sin egen twitter-profil melder «Mix» at han kan være aktuell for en overgang i Asia, men IFK Göteborgs sportssjef Mats Gren ønsker ikke å uttale seg om saken før noe er klar.

*25.06 – Valon Berisha kan være på vei til italiensk fotball. Både Lazio og Sampdoria har vist interesse for midtbanespilleren. Berisha ønsker å ta et nytt steg i karrieren og forventer å forlate RB Salzburg denne sommeren.

* 25.06 – Sander Svendsen skal være aktuell for Galtasaray. Den tidligere Molde-spilleren sliter med spilletid i svenske Hammarby, men ifølge tyrkiske Aksam.com har Johan Elmander anbefalt 20-åringen til tyrkerne. Den tidligere svenske landslagspillern jobber som nordisk scout for den tyrkiske storklubben.

*25.06 – Jervs høyreback Brice Wembangomo kan være på vei til ny klubb i sommer. Den hurtige høyrebacken har kontrakt en sesong til, men blant annet Start og Molde har vist interesse for den tidligere S08-spilleren. Jerv har også hatt dansken Saleem Nanji på prøvespill tidligere.

* 25.06 – En annen som ønsker seg til utlandet er Vikings Julian Ryerson. U21-landslagspilleren er på utgående kontrakt med rogalendingne og det skal være konkret interesse fra en belgisk og en svensk klubb for midtbanespilleren.

* 25.06 – Simen Wangberg har ikke ønsket å forlenge kontrakten sin med Tromsø foreløpig. Ifølge våre kilder skal det være stor interesse fra utlandet rundt Tromsø-kapteinen og blant annet en klubb i Kypros står klare til å signere 27-åringen i sommer.

* 25.06 – Jens Petter Hauge skal være høyaktuell for Vålerenga. Bodø/Glimts unge kantspiller har kontrakt med Glimt ut 2019-sesongen men VIF skal stå klare til å legge inn et bud på 18-åringen allerede i dette vinduet.

* 25.06 – Johnny Buduson var ikke med i helgens Ham-Kam tropp. Nå ser det ut til at spissen forlater Hamar og det kan skje allerede i sommer. Den tidligere FKH og Skeid-spilleren har kontrakt ut sesongen, men ifølge våre kilder skal begge parter være innstilt på at 27-åringen finner seg en ny klubb i løpet av kort tid.

*25.06 – Ifølge RB har Arne Erlandsen mistet tilliten hos spillergruppen i LSK. Lokalavisen hevder at problemene med hovedtreneren har utviklet seg over tid og sørget for samarbeidsproblemer med både støtteaparat og spillegruppen. Både treneren væremåte og treningsregime har slitt på spillergruppa, og Erlandsen blir kritisert for de samme tingene han tidligere har blitt kritisert for i sine tidligere klubber.

* 25.06 – Ullerns keepertalent Jonas Brauti er aktuell for flere klubber på høyere nivå. 99-modellen har tidligere trent med Sarpsborg 08, og har den siste tiden også vist seg frem for både VIF og Odd. En overgang til en større klubb kan være aktuelt allerede i sommer.

* 25.06 – Keepersituasjonen i Odd er svært usikker. Klubben ønsker å selge førstekeeper Sondre Rossbach i sommer og minst to eliteserieklubber skal ha lagt inn konkrete bud på førstekeeperen. Blant de interesserte klubbene er blant annet Molde og Start. Samtidig er andrekeeper Viljar Myhra bosman-spiller og kan signere for en ny klubb i samme overgangsvindu. Flere Eliteserieklubber og en klubb i Allsvenskan skal ha sisteskansen på blokka.

*22.06 – BEKREFTET! Julian Kristoffersen er tilbake i dansk fotball. Den storvokste angriperen fra Horten gikk til FCK som ung, og har vært på lån i svenske Djurgården den siste tiden. Nå har 21-åringen signert en treårskontrakt med Superliga-klubben Hobro IK.

* 22.06 – BEKREFTET! Bodø/Glimt selger Zoran Popovic til Røde Stjerne. Keeperen signerte en 3-års kontrakt i Januar og selges allerede etter få måneder med god fortjeneste.

* 22.06 – Levanger er på spissjakt og ønsker å sikre seg danske Kasper Nissen. Sogndal-spissen har slitt med en langtidskade men er tilbake på banen nå og har spilt et par kamper for Sogndal 2 i 3.divisjon de siste ukene.

* 22.06 – Molde skal være nære en signering av Lillestrøms Erling Knudtzon. Hurtigtoget er på utgående kontrakt og kan gå gratis til en ny klubb i sommer. Ifølge våre kilder skal det allerede være dialog mellom partene og det forventes enighet om en kontrakt iløpet av kort tid.

* 21.06 – Jørgen Kolstad sliter med motivasjonen og har valgt å gi seg med toppfotball. Nå trapper KIL-spilleren ned og skal spille for moderklubben i 7.divisjon Søndre Høland

* 20.06 – Torbjørn Aabrekk og Dejan Corovic forlater begge OBOS-ligaklubben Florø i sommer. Med lite spilletid har klubben kommet frem til at de terminerer kontrakten til begge spillerne som ble hentet før denne sesongen. Førde-spiss Vegard Savland kan være aktuell som erstatter.

* 19.06 – Sarpsborg 08 selger Anders Kristiansen til belgiske Royale Union Saint-Gilloise. Nivå 2-klubben satser hardt på et opprykk og henter må inn jærbuen som i år har slitt benken i S08.

*19.06 – Niklas Castro har signert for Aalesund fra 01.01.2018. Den tidligere VIF-spillleren har gjort sakene sine bra i OBOS-ligaen og er på utgående kontrakt i Kongsvinger. Klubbene forhandler om en mulig overgang allerede i sommer.

*12.06 – Malte Amundsen leies ut til Eintracht Braunschweig fra RBK. Den danske backen har slitt med spilletid i Trondheim og forenes nå med sin gamletrener i Tyskland.

*11.06 – Håvard Nome terminerer kontrakten med Raufoss grunnet lite spilletid. Nordlendingen forlater dermed PostNord-liga klubben midt i sesongen.

*11.06 – Tidligere FFK-spiller Deni Hasnagic forlater Skeid. Nå skal den unge midtbanespilleren returnere til Østfold og har signert for Kvik Halden.

*11.06 – Mike Dempsey presenteres som ny Kongsvinger trener. Engelskmannen fikk sparken som Start-trener tidligere i år og tar over etter Hans-Erik Eriksen fra 1.Juli.

* 11.06 – Christian Reginiussen skal studere i Trondheim og har signert for Nardo. Altas midtbanespiller trappet ned før denne sesongen men forenes nå med sine brødre i «bartebyen».

* 09.06 – Mye tyder på at Valon Berisha forlater RB Salzburg og signerer for italienske Sampdoria. Den tidligere Viking-spilleren har hatt en svært god sesong i Østerrike og har vært aktuell for flere klubber i de store ligaene i Europa.

* 07.06 – Aleksander Askildsrud forlater LSKs junioravdeling og signerer for 3.divisjonslaget Lørenskog. Midtbanetalentet vender dermed tilbake til sin gamle klubb.

* 07.06 – Branns stortalent Sander Christiansen er klar for spill i Borussia Mönchengladbach U19-lag. 17-åringen har signert for tyskerne etter å ha imponert kraftig for G17-landslaget.

* 06.06 – Sortland forsterker! Bunnlaget i 3.divisjon avd 6 har fortsatt tilgode å vinne en seriekamp i årets sesong. Nå forsterker Julie Astor laget før høstsesongen. Senjas Ridge Robinson har allerede signert, det samme har Ingar Nicolaysen som returnerer til Sortland fra Mjølner som han signerte for i vinter. I tillegg er Tromsdalens venstreback Simon Laugsand høyaktuell for spill i hvitt etter sommeren.

Her har du lister med alle bekreftede overganger i Eliteserien og OBOS-ligaen sommeren 2018.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler