Ørjan Håskjold Nyland klar for engelsk fotball

Det har blitt spekulert i det siste om at Nyland nå er på vei til the Championship i England, etter at Ingolstadt selv bekreftet at Nyland var i samtaler med en annen klubb på twitter.

Det var Birmingham Mail som først meldte at den aktuelle klubben er Aston Villa, som akkurat ikke klarte å rykke opp til Premier League forrige sesong, etter å ha tapt playoffen mot Fulham.

Siden har det hersket en del kaos rundt Birmingham-klubben med blant annet store økonomiske problemer, men nå har milliardærene Nassef Sawiris og Wes Edens tatt over, og ting ser lysere ut på Villa Park.

Draktnummer ledig

Nyland var i byen forrige uke, og nå har altså Steve Bruce hentet Nyland, og ser trolig på han som den perfekte erstatteren for Sam Johnstone, som forrige sesong var på lån fra Manchester United. Draktnummer 1 er nemlig fortsatt ledig i Aston Villa nå når Ørjan Nyland ankommer Englands nest største by.

Dette til tross for at Aston Villa har hentet Andre Moreira på lån fra Atlético Madrid. I tillegg har klubben målvaktene Jed Steer, Mark Bunn og Matija Sarkic.

Nyland kom til Ingolstadt fra Molde i 2015, men har i perioder ikke vært foretrukket mellom stengene i Audi-byen. Det har blant annet resultert i at Nyland har mistet posisjonen som førstekeeper for Norge til Rune Almenning Jarstein.

Aston Villa har ambisjoner om opprykk til Premier League, så med andre ord kan vi muligens om en stund igjen ha en norsk keeper i nordmenns favorittliga? 27-åringen har skrevet under en 3-årskontrakt med Birmingham-klubben.

Fotballkanalen følger sommerens overgangsmarked

Vi følger sommerens overgangsvindu i Norge og gir deg alle de ferskeste ryktene og bekreftede overgangene som omhandler norske klubber og spillere. Så følg med på vår Silly Season-side, vår live-feed og vår Twitter-profil SillyseasonNOR.

Har vi glemt noe? Send oss gjerne rykter, bekreftede overganger og alt annet overgangsrelatert info på DM på Facebook eller Twitter.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler