Overganger norsk fotball sommer 2018

Fotballkanalen følger sommerens overgangsvindu i norsk fotball. Følg med på denne siden for å se de siste ryktene og bekreftede overgangene fra norsk fotball. 

Rykter og overganger, live-feed:

* 20.07 - Mjøndalen-spiller Ylldren Ibrahimaj går til opprykksrival Viking, det melder Stavanger Aftenblad i dag. Den 22 år gamle angrepsspilleren gikk til Mjøndalen fra Arendal så sent som i januar i år.

* 20.07 - Sandefjord og Mjøndalen er enige om en overgang for Joackim Olsen Solberg. Det var Solberg selv som ønsket å komme hjem igjen til Mjøndalen, og dermed var en pådriver for overgangen.

* 20.07 - Da er det klart at både Joachim Edvardsen og Andreas Rødsand går fra Nest-Sotra til Hønefoss. Førstnevnte på en kontrakt som strekker seg ut 2019, mens sistnevnte har signert en kontrakt som strekker seg ut denne sesongen.

* 19.07 - Rosenborg har sparket Kåre Ingebrigtsen, det meldte klubben på en pressekonferanse i kveld. Styreleder Ivar Koteng har ingen nye navn på blokken, og nederlandske Rino Coolen, som i fjor høst ble ansatt som akademisjef, tar over det midlertidige ansvaret, med Trond Henriksen som assistent.

* 19.07 - Kristiansund-spiss Benjamin Stokke bytter klubb. Spissen har slitt med skader og lite spilletid denne sesongen og dra r til Randers i dansk Superliga for å få mer spilletid. Stokke hadde kun fem måneder igjen av sin kontrakt med KBK, men det er usikkert hvor mye klubben fikk for han fra den danske klubben.

* 19.07 - Den 22 år gamle belgiske keeperen Alex Craninx trener for tiden med Molde. Han har tidligere vært en del av Real Madrids ungdomsakademi, men spilte i fjor for Cartagena i spansk 3. divisjon. Ole Gunnar Solskjær sier til Romsdals Budstikke at en overgang kan være interessant, men at han også har tilbud fra klubber i Spania.

* 19.07 - Tidligere Sogndal- og Molde-spiller Per-Egil Flo bytter klubb. Etter en og en halv sesong i tsjekkiske Slavia Praha går turen nå videre til Sveits. Neste sesong blir tilbrakt i Lausanne-Sport i Challenge League, som er nivå to i Sveits.

* 19.07 - Den Nigerianske spissen Junior Lokosa er på vei til Brann, det melder det nigerianske nettstedet scorenigeria.com. 24-åringen, som var i Nigerias brutto-tropp til VM, står med 19 fulltreffere på 24 kamper i den nigerianske toppdivisjonen for Kano Pillars.

* 19.07 - Sarpsborg 08 og Anders Østli er blitt enige om å terminere kontrakten. Grunnen er manglende spilletid, og 35-åringen skal nå se seg etter en klubb der han kan få spille regelmessig.

* 18.07 - Sandens Ulf har i dag hentet to nye spillere. Det er Akinbola Akinyemi fra Notodden, som også var linket til Bryne. Og Sanel Kapidzic som kommer fra den polske klubben Korona Kielsa.

* 18.07 - Eidsvolds toppscorer denne sesongen, med det passende navnet Thierry Dabove, forlater klubben i sommer. Etter 12 mål i vårsesongen skal han i høst spille for Raufoss i 2. divisjon.

* 18.07 - Moldes hovedtrener Ole Gunnar Solskjær håper å kunne hente Erling Knudtzon fra Lillestrøm allerede i sommer. Klubben og spilleren er allerede enige om kontrakten fra 1. januar, når kontrakten med Lillestrøm går ut. - Vi har jobbet med å få Erling hit i lang tid. Vi har prøvd veldig godt å få løst ting allerede nå, for vi har lyst å ha Erling her med en gang, sier Solskjær til Romsdals Bustikke.

* 18.07 - "Mix" Diskerud er klar for ny klubb: Etter å ha vært utlånt til den svenske toppklubben IFK Göteborg i vårsesongen er Mix nå klar for et nytt utlån, denne gang til den sør-koreanske klubben Ulsan Hyundai. Mix er fortsatt Manchester Citys eiendom, men det har aldri vært aktuelt å spille for den engelske gigantklubben.

* 18.07 - Strømsgodsets U19-spiller Adis Mujkic har forlatt klubben til fordel for den italienske klubben Catania. Mujkic, som er født på Volda i år 2000, har allerede kamper for Bosnia & Herzegovinas U19-landslag.

* 17.07 - Vålerenga har solgt kantspilleren Simen Juklerød til den belgiske Jupiler Liga-klubben Royal Antwerp F.C. Det er Vålerenga selv som melder dette på klubbens hjemmesider tirsdag kveld. Han har signert for to år, med mulighet for ett til, i den belgiske klubben, og stopper dermed på 63 kamper og ni mål for VÅlerenga i denne omgang.

* 17.07 - Per Kristian Jansen lånes ut fra Raufoss til Gjøvik-Lyn. Den 21 år gamle angriperen har slitt med spilletid i PostNord-ligaen denne sesongen for Raufoss, og håper nok å få fart på karrieren igjen i Gjøvik-Lyn i 3. divisjon.

* 17.07 - Tidligere Aalesund-spiller Sakari Mattila trener for tiden med klubben igjen. 29-åringen forlot tangotrøyene tilbake i 2015 til fordel for Fulham, men står nå uten klubb etter at kontrakten med danske SønderjyskE gikk ut i sommer.

* 17.07 - KIL henter ny brasilianer: Kongsvinger melder i dag på egne hjemmesider at 21 år gamle Lucas Morais er klar for klubben. Han kommer fra Rio de Janeiro og har tidligere spilt for Tigres do Brasil.

* 17.07 - Det er mye aktivitet rundt Nest-Sotra i sommer. Joachim Edvardsen skal være på vei til Hønefoss i løpet av kort tid, mens Andreas Rødsand også skal være på blokken til flere klubber.

* 17.07 - Molde melder i formiddag at de har sikret seg Lillestrøms Erling Knudtzon fra og med neste sesong. Den lynhurtige vingen har vært hos kanarifuglene siden 2010, og spilte før det for Lyn. Nå er altså 29-åringen klar for spill for Molde fra den 1. januar 2019.

* 16.07 - Odds Thomas Grøgaard er ferdig i Telemarksklubben etter sesongen. Fra 1. januar er han Brann-spiller, det ble klart i dag. Venstrabacken er enig med Bergensklubben om en kontrakt som strekker seg ut 2021. 24-åringen har tilbragt hele karrieren i Skiens-klubben, og har også fått én landskamp for Norge. Han er trolig hentet inn som erstatter for Ruben Kristiansen som er inne i sitt siste kontraktsår med Brann og ønsket av gamleklubben Tromsø.

* 16.07 - Kristiansund-midtstopper Joakim Skomsøy Bjerkås er på vei til Levanger. Eurosport melder at Levanger, som ligger under nerykkstreken i OBOS-ligaen med flest innslupne mål, nærmer seg en avtale med spilleren. – Det gjenstår ting før overgangen er klar, men han kommer hit og skal spille treningskamp for oss tirsdag. Vi er ikke langt unna en avtale og håper alt skal løse seg, sier Naustan til Eurosport.no

* 16.07 - Ranheim har hentet Magnus Stamnestrø fra Rosenborg, det melder klubben i dag på sine egne hjemmesider. 26-åringen med en fortid i Sogndal, Molde og Kristiansund har skrevet under på en 2,5-årskontrakt med lillebror i trondheim.

* 16.07 - Magnus Solum forlater Strømmen og går ned en divisjon for å få mer spilletid. 25-åringen med en fortid i KIL har signert en 2,5-årskontrakt med opprykksjagende Elverum i PostNord-ligaen avdeling 1.

* 16.07 - Nest-Sotra har funnet erstatteren for Ståle Steen Sæthre, som gikk til Aalesund tidligere i sommer. Det er svenske Elmin Murcic som kommer på lån til klubben vest for Bergen. Den 26 år gamle midtstopperen kommer fra Varberg i svenske Superettan.

* 16.07 - Florø har prøvd å hente Odd-spiller Stefan Mladenovic, men spilleren har takket nei. Den 24 år gamle spissen har slitt med spilletid i Skiensklubben denne sesongen og flere klubber har i sommer meldt sin interesse for angrepsspilleren. Kontrakten hans går ut etter sesongen, men Odd skal være lunkne til å slippe han allerede i sommer.

* 16.07 - Rosenborg kommer til å forsterke stallen i sommer, det bekrefter styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen. Etter 0-1-tapet for Valur i Champions League forrige uke er trener Kåre Ingebrigtsen klar på at laget må forsterkes med spillere som kan gå rett inn på laget, og styrelederen sier at man har rikelig med penger til å hente inn nye fjes. Så blir det spennende å se hvem som kommer inn dørene på Lerkendal i sommer.

* 13.07 - BEKREFTET! Jörgen Lennartsson er Lillestrøms nye hovedtrener, det ble klart når klubben hadde en pressekonferanse fredag. Den tidligere Stabæk-treneren kommer fra jobben som scout under Åge Hareide på det danske landslaget. Han har tidligere ledet Elfsborg til svensk seriegull og gruppespill i Europa, og IFK Göteborg til svensk cuppgull og sølv og bronse i Allsvenskan.

* 13.07 - Ovenfor Romsdals Budstikke bekrefter direktør i Molde FK Øystein Neerland at klubben er i forhandlinger med flere klubber omkring en overgang for Erling Braut Håland. Manchester United, Juventus, Middlesbrough og Genoa skal være noen av de interesserte klubbene.

* 12.07 - Fredrikstad har hentet den 28 år gamle angrepsspilleren Andreas Aalbu fra Ull/Kisa. Han har tidligere spilt for klubben og er dermed kjent for både nye lagkamerater og fans. Kontrakten strekker seg ut 2019 og han er spilleklar etter sommerpausen. 

* 12.07 - Hele ni spillere i Viking kan skrive kontrakt med en ny klubb i sommer. Daglig leder Eirik Henningsen sier til Rogalands Avis at ingen av dem vil få kontraktsforslag før man vet hvilken divisjon klubben spiller i neste sesong. Dermed risikerer klubben at flere av spillerne blir enig om å spille et annet sted fra og med neste sesong. De ni spillerne er; Claes Kronberg, Iven Austbø, André Danielsen, Steffen Ernemann, Stian Rokås Michalsen, Kristian Novak, Rasmus Martinsen, Jonas Pereira og Julian Ryerson.

* 12.07 - Kongsvingers Niklas Castro går til Aalesund etter sesongen, men sunnmørsklubben ønsker å hente spissen allerede nå i sommer. Men de to klubbene er så langt ikke blitt enig om en pris og nå har forhandlingene gått i stå.

* 11.07 - Odd-spiller Stefan Mladenovic har et halvt år igjen av kontrakten, men kan være på vei vekk allerede nå i sommer. 24-åringen er misfornøyd med spilletiden han får i Skiensklubben, og klubber som Florø, FFK og Notodden er interessert i vingen. - Jeg ønsker aller helst å bli i Odd, men bare hvis jeg får spilletid. Hvis ikke, håper jeg å finne meg en ny klubb, sa Mladenovic til Telemarks Avis denne uken.

* 11.07 - Branns utlånte back Vidar Ari Jónsson blir etter alle solemerker værende i FH på Island. Det er BT som melder dette onsdag. Jónsson ble i vinter utleid først og fremst fordi Brann hadde for mange frispillere, og med tanke på at klubben er på jakt etter forsterkninger i andre posisjoner enn på backplass i sommer er det mest logisk at islendingen blir værende på Island.

* 11.07 - Brattvågs kraftspiss Håkon Leine skal være på blokken til flere klubber i OBOS- og Eliteserien. 19-åringen som er på utgående kontrakt, scoret to av målene når Brattvåg vant hele 5-1 mot Fløysist, og han er nå oppe i fem mål denne sesongen. Det var lokalavisen Nordre som først meldte om interessen for Leine.

* 11.07 - Det har en god stund vært kjent at Strømsgodsets Bassel Jradi var på vei vekk. Nå har spilleren selv bekreftet at han er enig med den kroatiske toppklubben Hajduk Split om de personlige betingelsene. Så gjenstår det å se om de to klubbene blir enige om prisen for dansken som har kontrakt ut denne sesongen på marienlyst.

* 11.07 - Martin Linnes kan få en ny norsk lagkamerat i Galatasaray. Nordlys melder nemlig i dag at den regjerende tyrkiske seriemesteren har vært å sett på Tromsøs toppscorer Runar Espejord. Klubben hadde speidere på tribunen i oppgjøret mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal sist helg, og Rosenborgs Jonathan Levi og Erik Botheim skal også være på listen til den tyrkiske storklubben.

* 11.07 -  FK Senja ønsker å forlenge låneavtalen med sin tidligere spiss Sebastian Jensen. Jensen har vært på utlån fra TUIL siden i vinter og låneavtalen utløper opprinnelig i sommer. Men fem mål på 11 kamper har ført til at Senja nå ønsker å beholde han til i vinter, og kanskje også gjøre overgangen permanent. Det er Folkebladet som melder dette i dag.

* 10.07 - Til tross for flere henvendelser fra klubber er det enda ingenting nytt å melde om angående forrige sesongs Superliga-toppscorer Pål Alexander Kirkevold. "Mål Pål" har sagt at han ønsker å prøve seg i en større klubb den neste sesongen, men så langt har ingen av henvendelsene endt i konkrete bud på spilleren som har tre år igjen av kontrakten med Hobro.

* 10.07 - Den velinformerte italienske journalisten Alessandro Austino melder at Moldes stjerneskudd Erling Braut Håland er nær en overgang til den italienske toppklubben Juventus. Juventus har jaktet Håland i lang tid og partene skal ha møttes til samtaler i Molde mandag kveld, der Juventus har sagt seg villig til å betale de fem milllioner Euroene Molde krever for 17-åringen. 

* 10.07 - Vegard Skjerve er ferdig i FK Haugesund etter den pågående sesongen. Det er spilleren selv som avslører i et intervju med radiokanalen Radio 102 at han har valgt å ikke forlenge kontrakten med klubben som han har vært i siden 2008.

* 10.07 - Morten Thorsby har denne sommeren vært klar på at han vil ta steget videre fra Heerenveen, men ifølge nderlandske Voetbal International har det så langt ikke kommet noen henvendelser til klubben om den 22 år gamle norske midtbanespilleren

* 09.07 - Daniel Aase forlater Start etter tre år i Sørlandsklubben. 29-åringen har signert kontrakt med Jerv og er dermed klar for spill i OBOS-ligaen de neste 2,5 årene.

* 09.07 - NRK mleder i formiddag om at Superliga-klubben AC Horsens har lagt inn et bud på flere millioner kroner for Branns defensive midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen. Det har dog ikke lyktes statskanalen å få bekreftelse fra hverken spiller eller klubb. 

08.07 - Sander Berge er en populær mann for tiden. Interessen fra den spanske storklubben Sevilla har vært kjent i nærmere ett år, men nå skal også Serie A-klubben Fiorentina ha lagt inn et bud på midtbanespilleren, det melder Nettavisen. 20-åringen og Genk skal i utgangspunktet være enig om at han tar minst en sesong til i Belgia, men klubben skal være villig til å lytte til bud på mer enn 17 millioner Euro. Dette budet skal ligge på mellom 12 og 15 millioner Euro.

* 06.07 - Aalesunds lovende midtstopper Vemund Hole Vik skal spille resten av sesongen i tredjedivisjonsklubben Herd. Han har denne sesongen deltatt på en del A-lagstreninger i Aalesund, men har kun spilt kamper for AaFK 2 i fjerde divisjon. Nå tar unggutten altså steget opp en divisjon resten av sesongen.

* 06.07 - Litt nyheter fra Mjøndalen: Mahmoud Eid, Sebastian Starke Hedlund og keeper Lukas Jonsson skal alle være ferdige i Mjøndalen. Sosha Makani er tilbake i klubben og tar over som førstekeeper. 22 år gamle Jonathan Lindseth er ønsket av både Odd og Sarpsborg 08 og forsvinner muligens i sommer. Men inn kommer Odds tidligere toppscorer Olivier Occean. 36-åringen har vært god for Urædd denne våren og kan muligens være svaret på Mjøndalens spissproblemer.

* 05.07 - BEKREFTET! Jonas Grønner forlater Brann etter 99 kamper og ni mål for barndomsklubben. Det er Bergens Tidende som melder at midtstopperen nå befinner seg i Ålesund for å signere kontrakt med AaFK. Han deltok ikke på serieledernes trening torsdag. Senere på dagen ble det bekreftet av begge klubbene.

* 05.07 - AZ Alkmaar skal være interessert i å hente ADO Den Haags Bjørn Maars Johnsen som erstatter for Wout Weghorst som nylig gikk til Wolfsburg i Tyskland. Johnsen, som nylig fikk sitt første landslsagssmål, stoppet ikke før han nådde hele 19 ligamål i Eredivisie forrige sesong. Nå kan han bli den tredje nordmannen i AZ, både Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er fast innventar i klubbens førsteellever.

* 04.07 - BEKREFTET! Strømsgodset har sikret seg Odds Viljar Myhre, det melder klubben på sine egne hjemmesider. Målvakten som er andrevalg bak Sondre Rossbach er på utgående kontrakt med Odd, og overgangen vil bli gjennomført 1. januar 2019. Strømsgodset betaler dermed ingen overgangssum for keeper-talentet.

* 04.07 - BEKREFTET! Aalesund har sikret seg midtstopperen Ståle Steen Sæthre fra divisjonsrival Nest-Sotra. Den 184 cm høye 25-åringen, som tidligere har fått Eliteserie-kamper for Stabæk, har signert en kontrakt på to og et halvt år med tangotrøyene.

* 04.07 - Henning Berg er presentert som Stabæks nye hovedtrener. Berg har ikke trent en klubb siden han var trener for den ungarske toppklubben Videoton. Mannen med 100 landskamper for Norge leder Stabæk for første gang i deres bortekamp mot Start på søndag.

* 03.07 - Nest-Sotra midtstopper Ståle Steen Sætre skal allerede være på plass i Aalesund på sin medisinske test. Klubbene skal være enige om en sum og nå gjenstår det bare for spiller og klubb å bli enige om de personlige betingelsene. 

* 03.07 - Vindbjarts unge keepertalent Aleksander Lie er klar for Egersunds. I PostNord-liga klubben blir han gjenforent med sine gamle keeperkollega fra Vindbjart, Nicolai Larsen Berg. 19-åringen har i første omgang kun signert ut året. 

* 03.07 - Japanske Kenta Hori og Jin Ikoma trener med Vålerenga. Til daglig spiller de to i Manchester City-eide Yokohama F-Marinos.  Begge spillerne er også fast inventar på det japanske U19-landslaget. 

* 03.07 - BEKREFTET! Strømmen-spiss Martin Trøen er klar for Ull/Kisa!

* 03.07 - BEKREFTET! Svenske Paweł Cibicki er klar for Molde. Spissen har signert en låneavtale ut årets sesong og kommer fra Leeds. 24-åringen kan spille for MFK når overgangsvinduet åpner 19.juli.

* 03.07 - Ørjan Nyland har hatt en god sesong i tyske Ingolstadt. Nå er landslagsmålvaten på listen til flere klubber i England. Både Stoke og Birmingham skal ha vist interesse for den tidligere Molde-keeperen den siste tiden.

* 03.07 - Sander Berge ser ut til å være på vei til Sevilla i sommer. Unggutten er endelig tilbake fra skade og det skal ifølge avisen Estadio Deportivo  være opprettet kontakt mellom Genk og Sevilla. Trolig er et offisiellt bud nært forestående og det forventes enighet i løpet av noen uker. Dette kan bety gode penger i kassa for VIF og Asker. Sistnevnte skal ha krav på rundt 2,5 % av en eventuell overgangsum ifølge Budstikka. 

* 03.07 - Brann har åpnet øynene for Nest-Sotra midtstopper Ståle Steen Sæthre. Bergenseren med en fortid i Stabæk har scoret fem mål i årets sesong så langt og er med det landets mestscorende forsvarspiller! 25-åringen blir sett på som en perfekt erstatter for Jonas Grønner som er sterkt ønsket av Aafk. OBOS-liga klubben skal også være interessert i å se på Steen Sæthre og trolig vil en av de to ende opp hos tangotrøyene. 

* 03.07 - Nå har også Bryne kastet seg inn i kampen om storscorer Vetle Myhre. Riska-spissen er en av landets mestscorende men skal ikke være aktuell for Sandnes/Ulf. Derimot har Bryne som sliter i PostNord-ligaen nå åpnet døren og skal stå klare med et kontraktsforslag til 27-åringen. Myhre har allerede takket nei til et tilbud fra Egersunds.  

*03.07 - Strømmen sliter økonomisk. Nå selges to av klubbens viktigste spillere. Vesntreback Thor Lange blir trolig klar for danske Fremad Amager innen kort tid. I tillegg selger OBOS-ligaklubben også Martin Trøen til naborival Ull/Kisa. Begge spillerne er ventet å sikre klubben ca 200.000 kr hver. På ønskelisten til Espen Olsen og co står nå to tidligere Strømmen-spillere. Steinar Strømsnes sliter med spilletide i Stabæk etter overgangen i vinter, mens Simon Thomas er en del av et keeperteam i Kongsvinger hvor noen må ut. Kanadieren har vært på lån og vurderer nå fremtiden sin nøye. 

* 02.07 -  Elverums Farid Rahim flytter hjem til Oslo til tross for at han har en meget god sesong så langt og spilt fast på Elverums lag i PostNord-ligaen. Midtbanespilleren flytter tilbake til hovedstaden for å komme igang med ny jobb og har foreløpig ikke bestemt seg for hvor fotballkarrieren skal fortsette. Gamleklubben Skedsmo sliter tungt i bunnen av 3.divisjon og er trolig interessert i å ta en prat med 29-åringen. 

* 02.07 - Bodø/Glimt har to spillere på prøvespill på Aspmyra. Den østerriksk-kroatiske venstrebacken Mario Goic(20) har tidligere spilt U19-landskamper for Østerrike og spiller til daglig i NK Sesvete på nest-øverste nivå i Kroatia. Den andre er en kamerat av Glimts danske midtbanespiller Philip Zinckernagel. Lee Rockester har kamper for HB Köge i Danmark. 

* 02.07 - I tillegg har Ørn Hortens portugisiske keeper og kaptein Jorge Miguel Soares Vieira vist seg frem for Sarpsobrg 08 den siste tiden. 27-åringen har hatt en god sesong for Ørn i 3.divisjon som leder sin avdeling og fortsatt ikke har tapt en kamp i år. 

*02.07 - Ørn Horten mister flere spillere i sommer. Nå har klubben tatt grep og hentet inn Jørgen Vedal Sjøl fra Strømsgodset. Unggutten har de siste årene spilt for Godset U19 og Strømsgodset 2. Backen har også u-landskamper så sent som i Februar.

* 02.07 - Sogndals Kasper Nissen leies ut til Levanger resten av sesongen. Den danske angriperen kom fra Nest-Sotra før sesongen, men har slitt med en skade frem til sommeren og har ikke spilt kamper før de siste ukene. 

*30.06 - Brennhete Erling Braut Haaland imponerte stort foran øynene på Manchester Uniteds skandinaviske speider Tommy Møller Nielsen. Med fire mål mot serieleder Brann er det trolig tidsspørsmål før unggutten forsvinner ut av landet.   

* 30.06 - Jonathan Lein Valberg (17) skal trene med Wolverhampton. Levangers midtstoppertalent har tilgode å spille i OBOS-ligaen i år, men har levert godt for G17-landslaget. 

* 30.06 - Strømsgodset unge midtstopper Kasper Flo har signert for Asker. Sønnen til Jostein Flo lånes ut til PostNord-liga klubben ut sesongen og har allerede debutert for sin nye klubb i helgens 1-2 tap for Bærum.

* 30.06 - Orri Omarson ferdig i HamKam og returnerer til Sarpsborg 08. Klubben velger å avbryte lånet. Midlene som frigjøres vil sannsynligvis brukes på å sikre seg en målscorer som man sårt trenger på Briskeby.

* 30.06 - Siste nytt fra lokalfotballen i Hamar! Ham-Kam junioren Esten Grini går tilbake til Brummundal. Også Sverre Elvsveen fra Furnes skal være klar for spill på Sveum. Ottestad forsterker offensiven inn mot høstsesongen. Sigurd Ertsås trappet ned med MK Domkirkeodden etter en sesong med Dala i fjor. Nå er målmaskinen klar for spill i moderklubben. Det samme er Kenneth Brendryen som etter 8 mål på 7 kamper for Nordstrand i år gjenforenes med bror Andre i Ottestad resten av årets sesong.

* 30.06 - Skeids midtbanespiller Hassan Yusuf har trent med Sarpsborg 08. 22-åringen er en løpsterk boks-til-boks spiller som har en rekke kamper i 2.divisjon til tross for sin unge alder. I år har han prestert godt for et Skeid-lag som kjemper helt i toppen av tabellen i PostNord-ligaen.   

*30.06 - Kongsvinger-keeper  Aleksey Gorodovoy har trent med Molde den siste tiden. Den russiske keeperen har vært ute etter en operasjon men er nå tilbake i full trening. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen, men et kortidsutlån til rosenes by kan være aktuelt for 24-åringen.

* 29.06 - Og der var Mohamed Elyounoussi klar for Southampton:

* 29.06 - Molde jakter Leeds sin svenske angriper Paweł Cibicki. 24-åringen gikk fra Malmø til Leeds i 2017, men har fått svært få sjanser i Championship for den tradisjonsrike klubben. Nå håper Ole Gunnar Solskjær å få fart på karrieren til den tildigere u19 og u21-landslagspilleren som også har polsk statsborgerskap. Cibicki blir trolig klar innen kort tid og det dreier seg trolig om en låneavtale ut sesongen. 

* 29.06 - Stabæk sparket tidligere denne uka sin trener Toni Ordinas. Nå hevder flere kilder at Inge Andre Olsen skal ha forhørt seg med Liverpool-legenden Graham Souness med formål om å få skotten til å ta over eliteserieklubben. Souness har ikke trent noe lag siden han var trener for Newcastle i 2006 og har siden jobbet som ekspert på TV.  

* 28.06 - Mohamed Elyounoussi meldes trolig snart klar for Premier League-klubben Southamton, det melder flere britiske medier i dag. Vingen som hadde flest målpoeng i sveitsisk Super League denne sesongen med sine 26, skal erstatte Dusan Tadic som tidligere denne uken gikk til Ajax. Prisen er ventet å bli omtrent 16 millioner pund, eller over 170 millioner norske kroner.

* 28.06 - Fram Larvik sliter tungt økonomisk. PostNord-liga klubben er ventet å miste store deler av spillerstallen og jobber nå på spreng for å få på plass midler til å sørge for at man har et slagkraftig lag også i høstsesongen. 

* 28.06 - Nederlandske Gaston Salasiwa kan være på vei til Notodden. Midtbanespilleren spillere til daglig for Almere City FC på nest øverste nivå i Nederland men skal være interessert i en overgang til norsk fotball allerede i sommer. 

*27.06 - Anders Waagan har valgt å trappe ned fotball som følge av lav motivasjon. Den unge Aafk-spilleren har ikke fått mye spilletid på A-laget etter at han ble flyttet opp og har nå valgt å ta en pause fra fotball. Trolig blir det spill for 3.divisjonsklubben Spjelkavik i høst. 18-åringen har flere kamper for norges G16 og G17-landslag men ønsker altså ikke å satse videre på toppnivå. 

* 26.06 - Sandnes/Ulf vurderer å kvitte seg med flere spillere. To av de som står i fare for å droppes hos de lyseblå er Remi Johansen og Vidar Nisja. Den skadeplagede duoen skal ifølge Aftenposten slite med å sikre seg nye kontrakter etter denne sesongen i OBOS-ligaen. 

* 26.06 - Skedsmo-trener Vidar Gundersen har valgt å trekke seg som hovedtrener som følge av den svake vårsesongen. 3.divisjonslaget skuffet stort i 2017 og denne sesongen har startet enda verre. Skedsmo ligger i skrivende stund nest sist i sin avdeling med kun fem poeng. Kan Arne Erlandsen være redningsmannen? 

*26.06 - Dennis Johnsen er ikke med på Ajax sin treningsleir hvor laget forbereder seg til å møte Sturm Graz i CL-kvaliken. U21-landslagspilleren kan nå være på vei bort fra den nederlandske storklubben allerede i sommer, hvor et utlån ser mest aktuelt ut per nå. Rosenborg neste?

* 26.06 - RB Salzburg og Lazio skal ha kommet til enighet om en avtale for Valon Berisha verdt 8 millioner euro. Midtbanespilleren skal være ønsket av flere klubber men kan nå havne i Serie A. 

 

 

*26.06 - BEKREFTET! Arne Erlandsen er ferdig som hovedtrener i LSK. Magnus Powell kan være en potensiell erstatter. Kjenner klubben godt, ledig på markedet og en svært ambisiøs trener som vil kunne sette sitt preg på LSK i løpet av kort tid.

* 26.06 - Målmaskinen Vetle Myhre fortsetter der han slapp i fjor for Riska. 23 mål på 12 kamper i 4.divisjon så langt i år har gjort spissen høyaktuell for både Viking, Bryne, Sandnes/Ulf og Egersunds. 27-åringen har tidligere avfeid en videre karriere i toppfotballen men kan trolig bli fristet av å prøve seg høyere opp hvis det rette tilbudet kommer. Ifølge rogalands breddefotballeksperter på twitter har EIK vært i samtaler med Myhre, mens det er Sandnes/Ulf det som vil være mest aktuelt med tanke på spillerens situasjon på hjemmebane.

* 26.06 - Leo Skiri Østigård har en utlånsavtale med Viking ut denne sesongen og kontrakt med Molde ut 2020-sesongen. Samtidig har midtstopperen storspilt for både klubb og landslag i årets sesong og dermed gjort seg aktuell for spill i utlandet. Ifølge Stavanger Aftenblad skal det være interesse fra både Tyskland, England og Nederland for unggutten. Avhengig av hva som skjer i løpet av sommeren kan det bli spill både i Stavanger, Molde eller i utlandet for Østigård resten av sesongen. 

* 25.06 - Fredrik Pallesen Knudsen kan være aktuell for en overgang til Strømsgodset hvis Jakob Glesnes skulle bli solgt i sommer. Jostein Flo og co skal være interessert i å sikre seg U21-landslagspilleren som har slitt med å spille seg til fast plass hos de hvite og blå i det siste. 

* 25.06 - Mikkel Diskerud kan være på vei til Sør-Korea og  Ulsan Hyundai. På sin egen twitter-profil melder "Mix" at han kan være aktuell for en overgang i Asia, men IFK Göteborgs sportssjef Mats Gren ønsker ikke å uttale seg om saken før noe er klar. 

*25.06 - Valon Berisha kan være på vei til italiensk fotball. Både Lazio og Sampdoria har vist interesse for midtbanespilleren. Berisha ønsker å ta et nytt steg i karrieren og forventer å forlate RB Salzburg denne sommeren.

* 25.06 -  Sander Svendsen skal være aktuell for Galtasaray. Den tidligere Molde-spilleren sliter med spilletid i svenske Hammarby, men ifølge tyrkiske Aksam.com har Johan Elmander anbefalt 20-åringen til tyrkerne. Den tidligere svenske landslagspillern jobber som nordisk scout for den tyrkiske storklubben.

*25.06 - Jervs høyreback Brice Wembangomo kan være på vei til ny klubb i sommer. Den hurtige høyrebacken har kontrakt en sesong til, men blant annet Start og Molde har vist interesse for den tidligere S08-spilleren. Jerv har også hatt dansken Saleem Nanji på prøvespill tidligere. 

* 25.06 - En annen som ønsker seg til utlandet er Vikings Julian Ryerson. U21-landslagspilleren er på utgående kontrakt med rogalendingne og det skal være konkret interesse fra en belgisk og en svensk klubb for midtbanespilleren. 

* 25.06 - Simen Wangberg har ikke ønsket å forlenge kontrakten sin med Tromsø foreløpig. Ifølge våre kilder skal det være stor interesse fra utlandet rundt Tromsø-kapteinen og blant annet en klubb i Kypros står klare til å signere 27-åringen i sommer. 

* 25.06 - Jens Petter Hauge skal være høyaktuell for Vålerenga. Bodø/Glimts unge kantspiller har kontrakt med Glimt ut 2019-sesongen men VIF skal stå klare til å legge inn et bud på 18-åringen allerede i dette vinduet. 

* 25.06 - Johnny Buduson var ikke med i helgens Ham-Kam tropp. Nå ser det ut til at spissen forlater Hamar og det kan skje allerede i sommer. Den tidligere FKH og Skeid-spilleren har kontrakt ut sesongen, men ifølge våre kilder skal begge parter være innstilt på at 27-åringen finner seg en ny klubb i løpet av kort tid. 

*25.06 - Ifølge RB har Arne Erlandsen mistet tilliten hos spillergruppen i LSK. Lokalavisen hevder at problemene med hovedtreneren har utviklet seg over tid og sørget for samarbeidsproblemer med både støtteaparat og spillegruppen. Både treneren væremåte og treningsregime har slitt på spillergruppa, og Erlandsen blir kritisert for de samme tingene han tidligere har blitt kritisert for i sine tidligere klubber.

* 25.06 - Ullerns keepertalent Jonas Brauti er aktuell for flere klubber på høyere nivå. 99-modellen har tidligere trent med Sarpsborg 08, og har den siste tiden også vist seg frem for både VIF og Odd. En overgang til en større klubb kan være aktuelt allerede i sommer.

* 25.06 - Keepersituasjonen i Odd er svært usikker. Klubben ønsker å selge førstekeeper Sondre Rossbach i sommer og minst to eliteserieklubber skal ha lagt inn konkrete bud på førstekeeperen. Blant de interesserte klubbene er blant annet Molde og Start. Samtidig er andrekeeper Viljar Myhra bosman-spiller og kan signere for en ny klubb i samme overgangsvindu. Flere Eliteserieklubber og en klubb i Allsvenskan skal ha sisteskansen på blokka. 

*22.06  - BEKREFTET! Julian Kristoffersen er tilbake i dansk fotball. Den storvokste angriperen fra Horten gikk til FCK som ung, og har vært på lån i svenske Djurgården den siste tiden. Nå har 21-åringen signert en treårskontrakt med Superliga-klubben Hobro IK. 

* 22.06 - BEKREFTET! Bodø/Glimt selger Zoran Popovic til Røde Stjerne. Keeperen signerte en 3-års kontrakt i Januar og selges allerede etter få måneder med god fortjeneste. 

* 22.06 - Levanger er på spissjakt og ønsker å sikre seg danske Kasper Nissen. Sogndal-spissen har slitt med en langtidskade men er tilbake på banen nå og har spilt et par kamper for Sogndal 2 i 3.divisjon de siste ukene. 

* 22.06  - Molde skal være nære en signering av Lillestrøms Erling Knudtzon. Hurtigtoget er på utgående kontrakt og kan gå gratis til en ny klubb i sommer. Ifølge våre kilder skal det allerede være dialog mellom partene og det forventes enighet om en kontrakt iløpet av kort tid.

* 21.06 - Jørgen Kolstad sliter med motivasjonen og har valgt å gi seg med toppfotball. Nå trapper KIL-spilleren ned og skal spille for moderklubben i 7.divisjon Søndre Høland

* 20.06 - Torbjørn Aabrekk og Dejan Corovic forlater begge OBOS-ligaklubben Florø i sommer. Med lite spilletid har klubben kommet frem til at de terminerer kontrakten til begge spillerne som ble hentet før denne sesongen. Førde-spiss Vegard Savland kan være aktuell som erstatter.

* 19.06 - Sarpsborg 08 selger  Anders Kristiansen til belgiske Royale Union Saint-Gilloise. Nivå 2-klubben satser hardt på et opprykk og henter må inn jærbuen som i år har slitt benken i S08.

*19.06 - Niklas Castro har signert for Aalesund fra 01.01.2018. Den tidligere VIF-spillleren har gjort sakene sine bra i OBOS-ligaen og er på utgående kontrakt i Kongsvinger. Klubbene forhandler om en mulig overgang allerede i sommer.

*12.06 - Malte Amundsen leies ut til Eintracht Braunschweig fra RBK. Den danske backen har slitt med spilletid i Trondheim og forenes nå med sin gamletrener i Tyskland.

*11.06 - Håvard Nome terminerer kontrakten med Raufoss grunnet lite spilletid. Nordlendingen forlater dermed PostNord-liga klubben midt i sesongen. 

*11.06 - Tidligere FFK-spiller Deni Hasnagic forlater Skeid. Nå skal den unge midtbanespilleren returnere til Østfold og har signert for Kvik Halden.  

*11.06 - Mike Dempsey presenteres som ny Kongsvinger trener. Engelskmannen fikk sparken som Start-trener tidligere i år og tar over etter Hans-Erik Eriksen fra 1.Juli.

* 11.06 - Christian Reginiussen skal studere i Trondheim og har signert for Nardo. Altas midtbanespiller trappet ned før denne sesongen men forenes nå med sine brødre i "bartebyen". 

* 09.06 - Mye tyder på at Valon Berisha forlater RB Salzburg og signerer for italienske Sampdoria. Den tidligere Viking-spilleren har hatt en svært god sesong i Østerrike og har vært aktuell for flere klubber i de store ligaene i Europa. 

* 07.06 - Aleksander Askildsrud forlater LSKs junioravdeling og signerer for 3.divisjonslaget Lørenskog. Midtbanetalentet vender dermed tilbake til sin gamle klubb.

* 07.06 - Branns stortalent Sander Christiansen er klar for spill i Borussia Mönchengladbach U19-lag. 17-åringen har signert for tyskerne etter å ha imponert kraftig for G17-landslaget. 

* 06.06 - Sortland forsterker! Bunnlaget i 3.divisjon avd 6 har fortsatt tilgode å vinne en seriekamp i årets sesong. Nå forsterker Julie Astor laget før høstsesongen. Senjas Ridge Robinson har allerede signert, det samme har Ingar Nicolaysen som returnerer til Sortland fra Mjølner som han signerte for i vinter. I tillegg er Tromsdalens venstreback Simon Laugsand høyaktuell for spill i hvitt etter sommeren. 

Her har du lister med alle bekreftede overganger i Eliteserien og OBOS-ligaen sommeren 2018.


De beste bookmaker-bonusene


Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder