Brann sikrer seg et godt utgangspunkt i Portugal

Brann skal som fjerde og siste norske lag i gang med årets Europacup-kvalifisering, når de gjester Arouca i Portugal i den tredje kvalifiseringsrunden av Conference League torsdag. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

Inn i 3. kvalikrunde som regjerende cupmestere

Brann er med i sommerens Europacup-kvalifisering etter at de vant Cupfinalen 2022 mot Lillestrøm ,ed 2-0 tilbake i mai. Og på grunn av diverse omstendigheter, som at russiske klubber er utestengt av UEFA, kommer brann først inn i kvalifiseringen i denne runden, og slapp dermed unna forrige runde som Rosenborg og Bodø/Glimt nå har gått videre fra.

Men med lav seeding kunne Brann kun trekke potensielt bedre lag, og endte altså opp med Arouca, som havnet på femteplass i den portugisiske ligaen forrige sesong.

Og det hele 20 poeng bak Sporting CP som havnet på fjerdeplass, og med minus én i målforskjell. Det er med andre ord enorm forskjell på de fire beste lagene i Portugal og de resterende.

Brann har hatt en formdupp i sommer, men kommer fra en meget god kamp og 2-0 borte mot HamKam i helgen, der blant annet nyervervede Sander Kartum bemerket seg positivt, blant annet med mål.

Arouca har enda ikke startet sin sesong, men har spilt to treningskamper, med 0-0 mot Braga sitt B-lag og 2-1 over Trofense, i tillegg til å vinne 2-0 mot Rio Ave i Allianz Cup.

Ett hinder igjen

Om Brann skulle avansere over to kamper mot Arouca venter det ett hinder til før Brann kan delta i sitt første gruppespill siden 2007/08-sesongen.

Og motstander der ble klart allerede mandag ettermiddag. Allerede mandag morgen hadde UEFA trukket fire mulige motstandere, og det var:

Taperen av Olympiakos – Genk (Europa League)
Taperen av Slavia Praha – Dnipro (Europa League)
Vinneren av AZ Alkmaar – Santa Colomo (Conference League)
Aston Villa

Trekningen ble gjort 14:00 mandag, og Brann/Arouca ble trukket mot AZ Alkmaar eller Santa Colomo, med kamp i det som etter alle solemerker blir Nederland først, den 24. august. Eventuell returkamp på Brann stadion blir spilt 31. august.

Unibet Casino

Unibet

4.6/5

100% opp til 1000 kr

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Japhet Sery Larsen måtte stå over kampen mot HamKam på grunn av småskader, og er heller ikke med til oppgjøret. Back-kometen Jonas Torsvik er enda ute med skade, så da er det duket for Simba eller Pedersen på venstreback

Ellers er Ole Didrik Blomberg ute i lengre tid på grunn av en operasjon, men resten av Brann-troppen skal være skadefri.

Vi har så langt ingen info om skadesituasjonen hos vertene fra Portugal, troppen ser ut til å være skadefri. Men en ting er sikkert, fjorårets kaptein og en av de beste spillerne i troppen, Joao Basso, har akkurat meldt overgang til Santos i Brasil.

Arouca:

de Arruaba;
Esgaio, Galovic, Fernandes, Quaresma;
Sylla, Simao, Kouassi, Jason;
Gonzalez, Mujica

Brann:

Dyngeland;
Crone, Knutsen, Kristiansen, Pedersen;
Kartum, Heltne Nilsen, Horn Myhre;
Børsting, Finne, Castro

Arouca vs Brann Odds for HUB:
Kampen starter 10/08 20:00
Kamp avsluttet

Spilltips til Arouca – Brann: Begge lag scorer

Arouca er greit favoritter hos bookmakerne, men man kan stille spørsmål ved hvor oppdatert de er på begge lag. Det er ikke lett å sammenligne dem, men det er naturlig at portugiserne er favoritter på hjemmebane, og Brann blir dermed trolig knepne favoritter på Brann stadion, litt avhengig av hvordan det går i dette første oppgjøret.

Portugiserne har solgt sine fire beste spillere siden forrige sesong, og det ser ikke ut til at erstatterne holder like høy kvalitet, de har også skiftet trener.

Det er sjelden Brann går av banen uten å score, men har til vane å slippe inn også. I likhet med bookmakerne har også jeg vanskelig for å bedømme styrkeforholdet her, men er ikke i tvil om at Finne og co skal klare å putte på dette laget.

At begge lag scorer til 1.80 i odds hos bet365 synes jeg virker som et fornuftig spill.

Arouca vs Brann Begge lagene scorer
Kampen starter 10/08 20:00
Kamp avsluttet
Arouca vs Brann Over/under 2.5 mål
Kampen starter 10/08 20:00
Kamp avsluttet
Arouca vs Brann Double Chance - Full Time
Kampen starter 10/08 20:00
Kamp avsluttet
Conference League
Det er duket for nest siste kamp i de europeiske gruppespillene, og Glimt har mulighet til å sikre avansementet til utslagsrundene med seier hjemme mot Lugano. Her er vårt spilltips til oppgjøret.
23 desember, 2023
Conference League
Bodø/Glimt tok en viktig 3-1-seier hjemme mot Besiktas for to uker siden, men nå venter en betydelig tøffere match i en klassisk "heksegryte" i Istanbul. Her er vårt spilltips til det viktige oppgjøret.
23 november, 2023

Slik spilles den tredje kvalifiseringsrunden av Conference League:

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler