Vanskelig bortekamp for Glimt i Conference League

Bodø/Glimt tok en viktig 3-1-seier hjemme mot Besiktas for to uker siden, men nå venter en betydelig tøffere match i en klassisk «heksegryte» i Istanbul. Her er vårt spilltips til det viktige oppgjøret.

Det ble 1-1 da de to lagene møttes tilbake i 2004, men for to uker siden kunne de helgule knytte nevene og feire som seierherrer mot den tyrkiske fotballstormakten.

Og for en kamp det til slutt ble på kunstgresset i Bodø. Flust med sjanser begge veier, en tett og jevnspilt kamp mellom to gode lag, men til slutt trakk vertene det lengste strået. Albert Grønbæk ga hjemmelaget ledelsen i første omgang da han plasserte en retur i nettmaskene, mens Faris Pemi Moumbagna la på til 2-0 med en kraftfull avslutning nede i det lengste over i den andre omgangen.

Kan befeste andreplassen i gruppen

Nino Zugelj trodde han hadde gjort 3-0 da han vippet ballen over Günok og i nettet, men VAR annullerte scoringen for en marginal offside på sloveneren. I stedet var det innbytter Ulrik Saltnes som fikk æren av å sette det tredje, mens Brede Moe var uheldig på tampen og ga vekk reduseringen i forsøk på å stusse ballen hjem mot Haikin.

Dermed endte det til slutt 3-1 i Bodø, Glimt tok tre meget viktige poeng i UEFA Conference Leagues Gruppe D og klatret opp til 2. plass i gruppen. I kveld kan de altså befeste posisjonen i gruppen med poeng, for Lugano har en svært tøff oppgave borte mot gruppeleder Brugge.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Hjemmelaget fra Tyrkia har en del spillere utilgjengelige. Colley, Masuaku og Sanuc er ute med skader, mens Uzunhan ikke er med på grunn av personlige årsaker. Aboubakar og Amartey er også usikre til dette oppgjøret.

For Kjetil Knutsen sin del så er Omar Elabdellaoui og Runar Espejord utilgjengelige.

Besiktas:

Gonuk;
Bulut, uysal, Colley, Bailly, Zaynutdinov,
Ghezzal, Onana, Oxlade-Chamberlain, Adziahmetov, Rashica;
Aboubakar

Bodø/Glimt:

Haikin;
Wembangomo, Moe, Bjørtoft, Bjørkan;
Grønbæk, Berg, Fet;
Sørli, Faris, Pellegrino

Spilltips til Besiktas – Bodø/Glimt:

Bodø/Glimt var klart best i det første møtet mellom de to klubbene, som de så veldig ofte er på sitt eget kunstgress. Forholdene og omgivelsene er selvfølgelig en helt annen i kveld, men man skal huske på at Besiktas ikke holder samme nivå som de to andre toppklubbene i Tyrkia, Fenerbache og Galatasaray.

I helgen tapte de 2-3 borte mot Antalyaspor, deres fjerde ligatap på elleve forsøk så langt denne sesongen. Det plasserer dem på en femteplass på Süperlig-tabellen, hele 12 poeng bak ligaleder Galatasaray.

Bodø/Glimt har i praksis vunnet Eliteserien, og kan dermed tåle å toppe laget og satse på dette oppgjøret. Jeg tror Glimt får med seg et godt resultat, og går for dobbeltsjanse UB, som gir rundt 1.65 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler