Bodø/Glimt sikrer avansementet i Conference League

Det er duket for nest siste kamp i de europeiske gruppespillene, og Glimt har mulighet til å sikre avansementet til utslagsrundene med seier hjemme mot Lugano. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

Glimt er klare favoritter hos bookmakerne, men oppladningen kunne absolutt vært bedre for årets ligamestre i Norge. Det ble nemlig et ganske klart 2-4-tap borte mot Brann på søndag, etter å ha lagt under hele 0-4 før timen var spilt i Bergen.

Selv om kampen var ubetydelig for tabellen var Kjetil Knutsen alt annet enn fornøyd med laget etter prestasjonene, og Glimt skal mange hakk opp for å få med deg noe mot sveitserne torsdag.

Lugano holder heldigvis ikke samme kvalitet som de gjorde forrige sesong, og ligger på en sjetteplass i den sveitsiske ligaen, etter 5-0 borte mot Yverdon i helgen, lagets sjette ligaseier for sesongen.

Glimt ligger på andreplass i gruppen etter fire kamper med syv poeng, tre poeng foran nettopp Lugano. Tre poeng vil med andre ord sikre en topp to-plassering i gruppe D for Glimt.

Club Brugge møter Besiktas samtidig, og Glimt kan om resultatene går deres vei gå opp på førsteplass i gruppen. Det skal også mye til for at Lugano tar Glimt igjen selv med uavgjort, da Glimt har såpass mye bedre målforskjell enn sveitserne.

Uansett hvordan det går vil Glimt ha et godt utgangspunkt for å gå videre, og det er først og fremst for å sikre at siste kampen ikke blir alt for spennende at de bør vinne denne.

Det er også en stor fordel om de skulle ta førsteplassen fra Club Brugge, da man hopper over en utslagsrunde ved å havne på førsteplass kontra andreplassen. Seier vil også gi Norge flere koeffisientpoeng, som vil hjelpe norske lag betydelig i årene som kommer.

Spin Bookie

Spinbookie

4.6/5

100% opp til 1 000 kr

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Club Brugge 6 5 1 0 12 16
#2 Bodø/Glimt 6 3 1 2 3 10
#3 Besiktas 6 1 1 4 -7 4
#4 Lugano 6 1 1 4 -8 4

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Kjetil Knutsen kan glede seg over en nesten skadefro tropp, der det kun er Sondre Sørli som er utilgjengelig til dette oppgjøret.

For Lugano sin del må gjestene klare seg uten slovakeren Zan Celar på topp, mens Amir Saipi i mål også må stå over på grunn av skade.

Bodø/Glimt:

Haikin;
Wembangomo, Bjørtuft, Moe, Bjørkan;
Fet, Berg, Grønbæk;
Gulliksen, Faris, Pellegrino

Lugano:

Deana;
Arigoni, Mai, Hajrizi, Hajdari;
Macek, Sabbatini, Bislimi;
Steffen, Babic, Mahou

Bodø/Glimt vs Lugano Odds for HUB:
Kampen starter 30/11 18:45
Kamp avsluttet

Spilltips til Bodø/Glimt – Lugano:

Som nevnt tidligere er Glimt store favoritter før avspark, og selv om kunstgresset er en åpenbar fordel for hjemmelaget er også bortelaget vant med vintervær.

Jeg tror det er et revansjesugent Glimt-lag som virkelig har lyst å vise at det bor mer i dem, og som virkelig har lyst å sikre avansementet før bortekampen mot Club Brugge om to uker.

Jeg går for et handicap spill (0-1), som tilsier at Glimt vinner med minst to mål. Det gir rundt 1.95 i odds, Unibet gir 1.96.

Kampstart er klokken 18.45 torsdag kveld, og du kan se kampen på TV2 Sport.

Bodø/Glimt vs Lugano Begge lagene scorer
Kampen starter 30/11 18:45
Kamp avsluttet
Bodø/Glimt vs Lugano Over/under 2.5 mål
Kampen starter 30/11 18:45
Kamp avsluttet
Bodø/Glimt vs Lugano Double Chance - Full Time
Kampen starter 30/11 18:45
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler