Se Lillestrøm mot Vålerenga med live stream

Lørdag er det klart for et av de mest tradisjonsrike derbyene i norsk fotball når Lillestrøm tar i mot Vålerenga til kamp i Eliteserien på Åråsen stadion.

Overgangsvinduet stengt

Midnatt onsdag stengte det norske overgangsvinduet, og det var lite aktivitet i brakkene både hos Lillestrøm og Vålerenga.

Det ble hverken solgt eller kjøpt spillere hos noen av de to lagene på overgangsvinduets siste dag, men det har vært aktivitet tidligere i sommer.

Lillestrøm hentet kroatisk U21-landslagspiller

På Åråsen har tre spillere forsvunnet ut dørene mens tre spillere har kommet inn. Den mest profilerte som forsvant i sommer var Bonke Innocent som ble solgt til svenske Malmö.

Inn dørene kom den kroatiske U21-landslagspilleren Marko Maric på lån fra tyske Hoffenheim, pluss Chalres Chinedu Ezeh og Marco Tagbajumi fra Gee-Lec og Strømsgodset.

Her kan du lese om hvordan du streamer fotball i Norge.

Landslagskeeper inn også hos Vålerenga

Adam Larsen Kwarasey har etter et heller mislykket opphold i Brøndby etter overgangen fra Rosenborg i vinter blitt hentet tilbake til Norge av Vålerenga.

En annen spiller som ikke har slått til i utlandet er Fitim Azemi som gikk fra Bodø/Glimt til israelske Maccabi Haifa i fjor. Også han er snappet opp av Vålerenga i sommer på free transfer.

Adam Larsen Kwarasey kom til Vålerenga fra Brøndby i sommer. Her i akjson for det ghanesiske landslaget.

I tillegg har Vålerenga ikke fornyet leiekontrakten til Muhamed Keita som var på lån fra Lech Poznan i Polen, og Rasmus Lindkvist er solgt til AIK i Sverige for 1,5 millioner kroner.

Vålerenga vant forrige møte mellom lagene

Siste gang lagene møttes var i Eliteserien i juni på Ullevål stadion. Da vant Vålerenga 3-1 etter scoringer av Zahid, Moa og Finne. Krogstad scorte trøstemålet til Lillestrøm.

Ellers har det vært vanskelig å skille de to lagene, på 41 møter har 13 endt med Lillestrøm-seier, 13 har endt med uavgjort mens Vålerenga har vunnet 15 oppgjør.

Oddsen for lagene hos bet365 sier mye om det like styrkeforholdet. Oddsen for lillestrøm-seier er 2.20 mens det er 3.50 for uavgjort og 3.10 for borteseier.

Også på tabellen er det tett mellom dem, Lillestrøm er på en tolvteplass etter nitten runder med 23 poeng, mens Vålerenga er ett poeng og en plass forann med en kamp mindre spilt. Begge lagene underpresterer og spesielt Vålerenga har det blitt knyttet større forventninger til under årets sesong med Ronny Deila i trenerstolen.

To lag i varierende form

Lillestrøm har kun vunnet én av sine fem siste i Eliteserien, to har endt med tap og tre har endt med uavgjort. Status er den samme for formen til hovedstadslaget.

Begge lag gikk videre i cupen for litt over en uke side og er klar for kvartfinale. Lillestrøm slo formsvake Tromsø hjemme med 1-0 mens Vålerenga slet seg til en 1-0 seier hjemme mot Elverum fra OBOS-ligaen.

Erling Knudtzon er Lillestrøms toppscorer med 7 mål mens Ghayas Zahid har scoret flest mål for Vålerenga med sine 5.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles på Lillestrøm sin hjemmebane, Åråsen stadion. Stadion ligger i Skedsmo kommune og har en kapasitet på 12.000 tilskuere.

Stadionen har blitt bygget ut flere ganger, sist i 2005 til den stadionen vi kjenner i dag. Åråsen stadion er den eneste stadionen i Norge der flomlysene blir senket etter hver kamp, det er grunnet nærheten til Kjeller flyplass.

Tilskuersnittet til Lillestrøm så langt i år er en god del under kapasiteten med 5601 tilskuere, men det er ventet en god mer på lørdagens kamp med tanke på at det er derby og at en god del Vålerenga-fans tar den lille turen opp fra hovedstaden.

Helt fullt blir det dog ikke, da hverken kampen eller lagene har like stor tiltrekkingskraft hos fansen som et par år tilbake.

Lillestrøm mot Vålerenga på Åråsen

Vålerenga-fans på plass på Åråsen under et tidligere derby

Les om de største derbyene i Europa her.

Hvor kan du se kampen?

Discovery Norge eier rettighetene til å vise Eliteserien i Norge, så kampen vil bli vist på Eurosport Norge på tv og deres streaming-tjeneste Eurosport Player.

Bet365 har rettigheter til å vise Eliteserien utenfor landets grenser, så om du befinner deg i utlandet og ønsker å se kampen kan bet365 sin live streamings-tjeneste være en god mulighet. ip-restriksjoner kan forekomme.

Tjenesten er for alle som har en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at du har penger disponibelt på konto eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Om du ikke har en aktiv konto hos bet365 men ønsker å se denne kampen (ikke fra norsk ip-adresse), føger du følgende prosedyre:

Da kan du også se Bundesliga, La Liga, Eredivisie og tusenvis av andre fotballkamper og sportsbegivenheter igjennom året.

Bet365 sender flere sporter via live stream for sine kunder, og du kan blant annet se både tennis, håndball, ishockey og flere andre sporter, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler