Ikke vær kokkos, lær deg ishockeyuttrykkene du må kunne

Når gutta samles for å se ishockeykamp på nett er det alltid en overhengende fare for å ende opp ute i hagan. Men frisker du opp kjennskapen om de viktigste uttrykkene kan du imponere med verbale flip-pass med reker og majones hele kvelden.

Viktige ishockeyuttrykk

Vi kjenner alle en som ikke helt er stø på ord og uttrykkene som han bruker, og du vil ikke være den personen. Med denne oversikten slipper du å seile rundt utpå der:

Du er uti hagan – å være ute i hagan betyr at du ikke får lov til å være med. Det kan du risikere om uttrykkene dine ikke sitter godt nok.

Egg i buksa – har du egg i buksa er du en kylling. Det kan for eksempel være at du ikke tør å gå i dueller.

En Hermansen – når noen har et dårlig backhandmottak.

En indianer – bakerste mann dribler eller spiller tversoverpasning foran mål og blir plukket opp av motstander som har fritt leide til mål.

Flip-pass – brukes noen ganger sammen med reker og majones, da har du en passning som blir løftet over isen med mesterlig utførelse.

Helt Karl Johan i egen sone – når man er dårlig defensivt og gir motstanderene en åpen paradegate opp til mål.

Japan-bytte – et dårlig bytte som gir motstanderlaget overtak.

Kokkos – når du ikke henger med og står i fare for å ende opp ute i hagan.

Kålrabbi – nesten som kokkos, men det kan også brukes om lag som er dårlige.

Naken i slottet – stå alene uten å være markert av mostander.

Obos-svinger – når du mister pucken og i stedet for å snu deg raskt for å komme i forsvar tar deg en rundtur.

Opp i redet – når du setter pucken i nettet mellom tverrliger og stanga bak mål.

Opp i ringa – når det er på tide å ta seg sammen går man opp i ringa.

Popcorn i hanskene – Det er ikke lett å holde kølla når hanskene er fylt med popcorn. Det gjør det vanskelig å jobbe med pucken.

Pute-pass – fine pasninger som er enkle å ta i mot.

Reker og majones – reker og majones er godt, og uttrykket kan brukes på angrep, pasninger og skudd.

Seile rundt utpå der – når man er redd for lårhalsbrudd på isen og heller står stille fremfor å bruke skøytene for hva de er verdt.

Smurt med rødt – samme som å seile rundt utpå der. Dårlig bevegelse på isen.

Strøm i kølla – nesten det samme som popcorn i hanskene. Gir utslag i dårlig spill.

Vålerenga-trekket – to lagkamerater krasjer og ligger på isen.

Get ligaen

Getligaen er inne i sin 10. runde denne helgen og det er massevis av gode kamper som kan streames på nett om du bruker Viaplays nettløsning. Hittil har Frisk Asker et solid overtak med 23 poeng og 4 poengs ledelse på Storhamar. Storhamar har igjen 1 poeng ledelse på Sparta Sarpsborg og Lillehammer. Det gjør det tett i toppen og klart for viktige oppgjør. Denne helgen møtes Frisk Asker – Stavanger og Sparta Sarpsborg – Stjernen på lørdag 7. oktober. På søndag har vi dagens viktigste kamp mellom Manglerud – Lillehammer og i tillegg møtes Lørenskog – Kongsvinger og Storhamar – Vålerenga.

NHL

Det er spennende nyheter fra NHL hvor Mats Zuccarello nettopp har fått tildelt rollen som assistentkaptein. I tillegg har Andreas Martinsen signert for Chicago Blackhawks farmerlag, Rockford IceHogs. Første kamp for New York Rangers på hjemmebanen Madison Square Garden endte med 4 – 2 tap mot Colorado Avalanche. Rangers var klart best når det gjaldt skudd og kunne vise til 39 – 26, men det som er viktigst er å sette skuddene opp i redet og der var Colorado Avalanche best. Neste kamp for Mats Zuccarello og New York Rangers er borte mot Toronto Maple Leafs natt til søndag, 8. oktober.

Odds på ishockey

bet365 stiller odds på alle de viktigste ishockeyligaene, fra norsk Getliga, svensk SHL, nordamerikanske NHL, finske SM Liiga og mange fler. Utvalget av markeder er stort og du kan enkelt få tilgang til odds og live oppdateringer ved å åpne en konto:

Hans Nielsen

248 Artikler