Beste norske ishockeyspillere i NHL

NHL ble stiftet 26. september for litt over 100 år siden, i 1917, og er en etterfølger av NHA. Nå er det den gjeveste ishockeyligaen man kan spille i, og vi har hatt flere gode spillere opp gjennom historien, men den beste er så klart Mats Zuccarello som spiller for New York Rangers.

NHL

National Hockey League hadde opprinnelig bare fem deltagende lag, nemlig Ottawa Senators, Quebec Bulldogs, Montreal Canadiens, Montreal Wanderers og Toronto Arenas. Mellom 924 og 1927 kom det flere lag til, først Montreal Maroons og Boston Bruins, deretter New York Americans og Pittsburgh Pirates. Til slutt kom New York Rangers, Chicago Black Hawks og Detroit Cougars. Fra 1942 til 1967 hadde ishockey dårlige kår i USA på grunn av The Great Depresjon og 2. verdenskrig. Det førte til at det bare ble seks lag i NHL. Disse lagene er kjent som Original six og består av følgende ishockeylag; Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Chicago Black Hawks, Boston Bruins og New York Rangers.

New York Rangers – Montreal Canadiens

Et viktig oppgjør blant Original Six er for nordmenn selvsagt matchen mellom NY Rangers og Montreal Canadiens. Grunnen til det er nemlig at Mats Zuccarello spiller for Rangers. På Montreal Candiens hadde vi frem til nylig en annen nordmann, Andreas Martinsen, men han er satt på waiver og er på vei ut av NHL, i det minste midlertidig. Med to nordmenn som kunne spilt mot hver andre hadde gjort New York Rangers – Montreal Canadiens til en virkelig stor match å se på nett. Nå kan det legges til at selv om Andreas ikke stiller vil det fortsatt være en veldig god ishockeymatch. Og bruker du Viaplay har du mulighet til å streame ishockeykamper på nett. Kampen spilles på søndag den 8. oktober.

Beste norske spillere i NHL

Det er ingen tvil om at det Zucca som er den beste norske spilleren i NHL. Med 340 spilte kamper, 79 scoringer, 150 assists og 229 poeng er han i en klasse for seg selv. Men med de 8 spillerne vi har hatt hittil er det flere gode spillere som har vært proff på NHL lag.

Mats Zuccarello

Mats debuterte i NHL for New York Rangers i 2010 og det er det eneste NHL laget han har spilt for. Allerede i debutkampen mot Tamba Bay Lightning kom Zuccarello seg på scoringslisten ved å sette en straffe i straffekonkurransen. Kampen som endte 4 – 3 til Tampa Bay. Mats Zuccarello Aasen har en knallsterk statistikk og har over dobbelt så mange mål, assists og poeng som neste nordmann på listen over beste norske ishockeyspiller i NHL. Siden Zucca spiller på topplaget New York Rangers har du også gode muligheter til å se ishockeykampene han spiller på nett. Sammen med New York Rangers har Mats spilt 3 sluttspill og vi skal ikke se bort i fra at det skjer igjen.

Espen Shampo Knutsen

Espen Knutsen var kjent for sin hårmanke, men han spilte også for både Anaheim Ducks og Columbus Blue Jackets mellom 1997 og 2004. I løpet av de årene spilte han 207 kamper og hadde 30 scoringer. Shampo bidro med 81 assists og oppnådde 111 poeng. Espen Knutsen er også den eneste nordmannen som har spilt i en NHL All Stars kamp og Shampo scoret mål i den kampen.

Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian tok opp der Shampoo avsluttet. I 2005 begynte han nemlig å spille for Colombus Blue Jackets. Tollefsen avsluttet sin NHL karriere i 2010 for laget Philadelphia Flyers etter å ha spilt 163 kamper. På den tiden klarte han å score 4 mål, gi 8 assists og ta 12 poeng.

Patrick Thoresen

Philadelphia Flyers har også hatt andre nordmenn blant spillerne sine. I 2008 ble Patrick Thoresen første nordmann til å spille i Stanley Cup sluttspillet for nettopp Flyers. Det ble høydepunktet i sesongen hvor Patrick også avsluttet sin tid i NHL. Thoresen startet sin NHL karriere i Colorado Avalanches i 2006. I løpet av karrieren sin spilte han 106 kamper hvor han scorte 6 måål, gav 18 assists og tok 24 poeng.

Andreas Martinsen

Andreas Martinsen begynte å spille for Colorado Flyers i 2015 og senere på Montreal Canadiens. Han ble nylig tatt av laget og det er mest sannsynlig at vi får se han spille i AHL i den nærmeste tiden. Men, vi skal ikke se bort i fra at vi kan se han dukke opp på Canadiens igjen snart, og at vi da kan streame ishockeykamper på nett med enda en norsk spiller i NHL. I løpet av sin tid i HNL har Andreas Martinsen spilt 88 NHL kamper og scoret 5 mål. Samtidig har han gitt 9 assists og fått 14 poeng.

Jonas Holøs

Jonas Holøs spilte kun på Colorado Flyers mellom 2010 og 2011. Han rakk 39 kamper, gav 5 assists og tok 5 poeng. At han ikke scorte så mange mål er naturlig siden han spilte back. Allerede som 16 åring var han på U20 Sparta Sarpsborg og ble regnet som en av de beste backene.

Anders Myrvold

Ander Myrvold er nordmannen med lengst karriere i NHL. Han startet å spille for Colorado Flyers i 1997 og frem til 2005 spilte han for Boston Bruins, New York Islanders og Detroit Red Wings. På tross av lang karriere ble det ikke mer enn 33 kamper. Men han er ikke langt unna Jonas Holøs med 5 assists og 5 poeng.

Bjørn Skaare

En virkelig pioner er det vi kan kalle Bjørn Skaare. Han var nemlig den første norske spilleren i NHL. I sesongen 1978 – 1979 spilte han en kamp for Detroit Red Wings.

Stream NHL på nett

Det er mulig å streame NHL kamper på nett. Dersom du har et abonnement på Viaplay kan du se Mats Zuccarello spille sine kamper for New York Rangres så lenge du har oppkobing til internet. Ved å besøke Viaplay kan du åpne en konto og se hockey på nett.

Odds på NHL

NHL er fylt til randen med de beste ishockeykampene, og de spilles ofte. Det gir deg gode muligheter til å plassere gode bets og få høy odds. bet365 stiller odds på de beste kampene og du får live resultatoppdateringer på kampene. For å spille odds på NHL trenger du en spillkonto og det fikser du slik:

Hans Nielsen

248 Artikler