Tunisia må stoppe Harry Kane om de skal få noe ut av kampen mot England i kveld

TunisiaEngland
Volgograd stadion, Volgograd
VM, runde 1 i gruppe G
Mandag klokken 20.00

Tunisia er i VM for første gang siden 2006, og i gruppe med fotballgiganter som England og Belgia skal afrikanerne prøve å avansere fra gruppespillet for første gang i landets historie.

Nabil Maalouls mannskap har gjort det godt i oppkjøringen til VM, og oppkjøringskampene inkluderer en uavgjort mot Portugal, en 1-0-seier mot Tyrkia og et knepent 0-1-tap for Spania.

Tunisia har kun vunnet én VM-kamp tidligere, og sjansene for å få noe ut av dette mesterskapet sank drastisk da det ble kjent at nøkkelspiller Youssef Msakni mister hele mesterskapet på grunn av en kneskade.

England på sin side er meget revansjelystne etter den ydmykende exiten i gruppespillet i 2014, i tillegg til tapet for Island i utslagsrundene i EM 2016.

England er selvsagt store favoritter i dette oppgjøret, men England er England, og Tunisia kan raskt bli et potensielt bananskrell for våre gode venner på motsatt side av Nordsjøen.

Før VM har det blitt seier mot både Nigeria og Costa Rica, og det er et helt år siden England tapte en kamp, den gang ble det et 2-3-tap for Frankrike i juni 2017.

Ved en trolig seier til Belgia tidligere i dag bør England vinne denne om de ønsker å ta førsteplassen i gruppen.

Lagnyheter

Tunisias Wahbi Khazri har ikke spilt siden april. Den Sunderland-eide vingen led av en lårskade på utlån til Rennes i Ligue 1, men er forventet å starte i kveldens kamp.

En potensiell England-startellever har lekket i helgen, og det kan se ut til at Ashley Young blir foretrukket foran Danny Rose på venstre vingback. Harry Maguire tar trolig en av de tre plassene i midtforsvaret, mens Jesse Lindgard, Dele Alli og Raheem Sterling trolig blir de tre foretrukne bak kaptein kane på topp.

At last. It’s matchday. ?

A post shared by England (@england) on

Forventede lagoppstillinger

Tunisia: Mathlouthi; Bronn, Syam Ben Youssef, Meriah, Ali Maaloul; Skhiri, Sassi, Khaoui; Badri, Khazri, Fakhreddine Ben Youssef

England: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Henderson, Lingard, Alli, Young; Sterling, Kane

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på rettighetene til dette mesterskapet, og kampen mellom Tunisia og England kommer til å bli vist på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen

England er klare favoritter i dette oppgjøret, og et stjernespekket England-lag med Harry Kane i spissen skal vinne en slik kamp 99 av 100 ganger. Men dette er VM og et lag som Tunisia er ekstra tent og motivert i møte med en nasjon som England.

Vi tror derimot at England er såpass revansjesugne at dette tar de. Mange mener nok at det mangler kvalitet både bak og på midten, men spillere som Kane, Alli og Sterling skal bli vanskelig for Tunisia å stoppe.

Vi går for England-ledelse både ved halvtid og fulltid til 2.30 i odds hos Rizk.

Andre utvalgte odds hos Rizk:

Fulltid:

Tunisia: 8.50 Uavgjort: 4.33 England: 1.40

Begge lag scorer:

Ja: 2.55 Nei: 1.50

Totalt antall cornere:

Over 10,5: 2.30 Under 10,5: 1.54

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler