Marokko – Spania: Odds og spilltips til Gibraltarstred-derbyet

Spania møter naboene fra sør for Gibraltarstredet, Marokko, til dyst i 1/8-delsfinalene i VM tirsdag. Her er lagnyheter, forventede lagoppstillinger, odds og spilltips til kampen.

Etter 7-0 mot Costa Rica i åpningskampen var det flere som pekte på Spania som favoritter til å vinne VM. Men det har gått litt seigere for dem i de to oppgjørene som fulgte.

1-1 mot Tyskland, som var en skikkelig godbit av en match, ble etterfulgt av et 1-2-tap mot Japan. Den gode målforskjellen var uansett såpass mye bedre enn Tyskland sin at det aldri ble fare for at tyskerne snappet andreplassen fra dem etter deres seier mot Costa Rica.

For Marokko sin del så har de overbevist stort i gruppespillet, der de spilte 0-0 mot Kroatia før de vant 2-0 mot Belgia og 2-1 mot Canada. De vant dermed sin gruppe.

De to landene har, til tross for at de er naboland, kun møttes tre ganger tidligere, alle gangene i forbindelse med VM. Spania vant 4-2 sammenlagt over to kamper i en felles afrikansk-europeisk kvalifisering til VM 1962 i november 1961, og så sent som i VM for fire år siden endte det 2-2 mellom dem i gruppespillet.

Vinneren av oppgjøret skal opp mot vinneren av kampen mellom Portugal og Sveits i kvartfinalene nå på lørdag. Finalen blir spilt neste søndag.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Det er ikke forventet noen forandringer i Marokko sin startoppstilling, sammenlignet med Canada-kampen. Yassine Bounou, som måtte trekke seg i siste sekund før kampen mot Belgia, spilte hele kampen mot Canada og er også forventet å være frisk til denne kampen.

Achraf Hakimi, som var virkelig god mot Canada, har hatt småproblemer med den ene ankelen, men skal også være klar til kampen mot Spania.

Enrique måtte klare seg uten Dani Olmo, David Raya og Cesar Azpilicueta på treningen fredag. De to førstnevnte ble trolig bare hvilt, men Azpilicueta måtte av etter halvtid mot Japan, og hofteproblemene kan sette en stopper for spilletid for han mot Marokko.

Marokko:

Bono; Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Sahiri; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Spania:

Simon; Carvajal, Rodri, Laporte, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; Torres, Morata, Olmo

Spilltips: Begge lag scorer

Jeg er neimen ikke så skråsikker på Spania her som det bookmakerne er, og Marokko er absolutt gode nok til å stå på for en skrell her. Men det blir et litt vel vågalt tips, selv om jeg er veldig sikker på at de kan holde Spania til hvertfall uavgjort og sørge for at kampen går inn i forlengning.

Men at Marokko har noen klassespillere i troppen, spesielt fremover på banen, skal det ikke være noen tvil om. Og jeg er helt sikker på at de kommer til å putte minst ett, så får vi se hvor mange Spania eventuelt putter, noe de har vist tidligere i turneringen at de er kapabel til.

Jeg går for at begge lag scorer til en fin-fin odds på 2.15 hos LeoVegas.

Spill på at begge lag scorer

Odds hos LeoVegas:

2.15!👀

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler