Island møter Tsjekkia til vennskapskamp i Qatar

Allerede VM-klare Island tar i mot Norges VM-kvalifiseringsmotstander Tsjekkia til vennskapskamp i VM 2022-vertsland Qatar. Les mer om kampen her.

Forberedelse til sitt første VM

Da det forrige måned ble klart at Island neste sommer skal spille sitt første VM noensinne var det islandske fotballforbundet raskt ute med å planlegge forberedelsene opp mot mesterskapet.

Og med den første landslagspausen nå i november, når klimaet på sagaøyen begynner å bli virkelig ufyselg valgte forbundet å legge hele samlingen til de framtidige VM-vertene Qatar.

Første kampen er allerede i morgen, onsdag, da Island møter Norges motstandere fra VM-kvalifiseringen, Tsjekkia. Tsjekkia tok tredjeplassen i vår gruppe og skal dermed heller ikke være med i neste års mesterskap.

Møter Qatar neste uke

Island skal spille totalt to kamper i løpet av oppholdet sitt i det arabiske emiratet, og neste uke er det 2022 VM-vertene som er motstandere.

Den kampen spilles tirsdag 14. november, men før det skal Qatar møte Islands motstandere i morgen, Tsjekkia lørdag 11. november.

Qatars landslagssjef sier at «han ser frem til å prøve nye spillere i et forsøk på å bygge opp et habilt landslag» til VM-debuten på hjemmebane om fem år.

Minst fire kamper til før VM

Det islandske fotballforbundet planlegger minst fire kamper til før mesterskapet starter i Russland i juni i neste år, og Norge er en av de ønskede motstanderene.

Men ingen av neste års vennskapskamper vil bli planlagt før trekningen til gruppene i VM i Russland vil bli gjort den 1. desember.

Da vet Island og resten av de VM-klare landene hvem de havner i gruppe med, og kan planlegge hvilken type motstander de ønsker å møte i forberedelsene til mesterskapet.

Når det gjelder en potensiel kamp mellom Island og Norge i landslagspausen i mars eller i juni før VM sier toppfotballsjef Nils Johan Semb følgende til VG:

–Island er jo kultlaget. Det er jo en binding med Lars’ (Lagerbäck red.anm.) posisjon på Island. Det hadde vært en kjempeartig kamp før VM.

Hvor spilles Island – Tsjekkia?

Kampen spilles på Abdullah bin Khalifa stadion i Qatars hovedstad Doha.

Når spilles Island – Tsjekkia?

Kampen spilles onsdag 8. november klokken 15.45 norsk tid.

Hvor kan du se kampen med live stream?

Det er dessverre ingen som har kjøpt rettighetene til å vise kampen mellom Island og Tsjekkia i Doha med live stream. Vi vil oppdatere denne siden om det skulle komme en tilgjengelig live stream.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler