Alt om VM finalen 2018 i Russland

Allerede før kvartfinalene var det klart at minst ett uventet lag kommer til å spille i finalen. Lagene som var klare for kvartfinale var Frankrike og Uruguay, Belgia og Brasil, England og Sverige og Russland og Kroatia.

Og nå når kvartfinalene er feridgspilt er det klart at Frankrike mot Belgia, og Kroatia mot England blir de to semifinalene. Det ble til slutt Frankrike og Kroatia som gikk seirende ut av kampene, og i denne artikkelen skal vi bli klokere på finalen i årets fotball-VM.

Hvor spilles finalen?

Finalen skal spilles på Russlands nasjonalarena, Luzhniki stadion. Stadionet, som ligger i Russlands hovedstad Moskva, har en kapasitet på 81.000 tilskuere og er dermed det største fotballstadionet i landet.

Luzhniki stadion er et gammelt stadion som er oppgradert til dette mesterskapet. I 1980 var det hovedstadion for de Olympiske sommerlekene, og både åpningsseremonien, avslutningsseremonien, flere av konkurransene og finalen i fotballturneringen ble holdt her.

CSKA Moskva, Spartak Moskva og Torpedo Moskva har alle tidligere hatt Luzhniki stadion som hjemmearena, men for øyeblikket er det kun Russlands nasjonallag som har stadionet som sitt faste hjem. UEFA Cup-finalen i 1999 og Champions League-finalen i 2008 ble holdt her, i tillegg til den årlige cupfinalen i russisk klubbfotball.

5⃣0⃣ days to go… ? #WorldCup #Russia

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup) on

Når spilles finalen?

Kampen kommer til å bli spilt søndag den 15. juli. I motsetning til resten av kampene i sluttspillet kommer ikke kampen til å bli spilt klokken 16:00 eller klokken 20:00, men klokken 17:00.

Hvor kan du se finalen?

Det er NRK og TV2 som deler på rettighetene til å sende dette VM i Norge. Avtalen dem i mellom er at TV2 sender de to semifinalene mens NRK har bronsefinalen og finalen. Finalen i fotball-VM kan dermed sees på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Lagnyheter

Den eneste førstelagsspilleren som er usikker før kampen er Frankrikes Blaise Batuidi. Han måtte forlate banen etter en smell med Hazard i semifinalen mot Belgia, men har deltatt lett på trening med Frankrike de siste dagene.

Forventede lagoppstillinger

Frankrike: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Pogba, Mbappe, Griezmann, Matuidi; Giroud

Belgia: Subasic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic; Rebic, Modric, Brozovic, Rakitic, Perisic; Mandzukic

Odds på finalen

Frankrike er ganske klare favoritter hos bookmakerne til å vinne finalen mot Frankrike, noe oddsen på 1.92 til fulltid tilsier. Oddsen på Kroatia hos samme bookmaker er 4.75 mens uavgjort til fulltid gir 3.30.

Til å løfte trofeet er også Frankrike favoritter, og oddsen for at franskmennene er de som står igjen som seiersherrer er 1.45, mot Kroatias 2.85. Siden dette trolig er den største kampen i fotballverden finnes det utallige ting å sette penger på til denne kampen, alt fra hvor mange mål til hvor pasningssikker en bestemt spiller er. Uansett om man velger å spille eller ikke kommer det til å bli en høydramatisk kamp søndag ettermiddag. Du finner alle typer spill på denne kampen hos Unibet.

Spill her!

Mer om VM

Om du har lyst å lese deg mer opp på VM i Russland 2018 finner du alt du trenger å vite her. Begynner du å bli lei VM? Da kan du holde deg oppdatert på alle overganger i norsk fotball på vår Silly Season-side. Her vil vi oppdatere med alle rykter og bekreftede overganger som omhandler norske klubber og spillere.

The #WorldCup is this month! ? #FridayFeeling

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup) on

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler