Frankrike mot Belgia – stjernemøte i VMs semifinale

Frankrike tok en nokså fortjent seier mot Uruguay i kvartfinalen, mens Belgia på sin side tok en meget imponerende seier mot Brasil, som før mesterskapet var favoritter til å gå helt til topps.

Frankrike – Belgia
Krestovsky stadion i Saint Petersburg
VM – Semifinale
Tirsdag klokken 20:00

Det endte til slutt 2-1 til Belgia etter at de kom opp i ledelsen allerede etter 13 minutter da Fernandinho klarer å sette ballen i eget mål etter en belgisk corner. De Bruyne doblet ledelsen etter en halvtime med et nydelig langskudd mens Renato Augusto reduserte for Brasil med hodet med ett kvarter igjen av kampen etter et innlegg fra Coutinho. Men Det kom aldri flere brasilianske mål, og Belgia er klar for sin første semifinale siden 1986.

På veien til semifinale har Belgia vunnet alle sine tre gruppespillskamper, 3-0 mot Panama, hele 5-2 mot Tunisia og en knapp 1-0-seier mot England. I 8-delsfinalen ble det 3-2 over Japan etter å ha ført kommet under 0-2.

Det var midtstopper Raphaël Varane som ga Frankrike ledelsen fem minutter før pause etter et perfekt samspill med Griezmann. Kvarteret etter pause var Antoine Griezmann selv sist på ballen da Frankrike doblet ledelsen etter en forferdelig tabbe av Uruguay-keeper Muslera. Griezmanns langskudd ser ikke farlig ut men muslera klarer ikke holde ballen og dytter den istedenfor til side for seg og i mål.

I runden før Uruguay-kampen slo Frankrike Argentina hele 4-3 i en høydramatisk og underholdende kamp der Kylian Mbappe var den store spilleren med to mål og én assist. I gruppespillet spilte Frankrike 0-0 mot Danmark, vant 1-0 over Peru og 2-1 over Australia.

I finalen i Moskva venter enten England eller Kroatia som spiller i den andre semifinalen, den blir spilt onsdag klokken 20:00.

Lagnyheter

Belgia må klare seg uten høyreving Thomas Meunier som etter to gule kort må stå over semifinalen på grunn av karantene. Men det står ikke på mulige erstattere, da både Yannick Carrasco, Nacer Chadli og Adnan Januzaj kan ta hans plass i førsteelleveren.

Det er ikke ventet at Didier Deschamps kommer til å gjøre store forandringer på det franske laget, men Blaise Matuidi er tilgjengelig igjen etter å ha vært ute med karantene mot Uruguay, så det eneste spenningsmomentet er om han eller Tolisso starter på venstreflanken.

Forventede lagoppstillinger

Frankrike: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Pogba; Mbappe, Griezmann, Matuidi; Giroud

Belgia: Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Chadli, Witsel, Fellaini, Carrasco; De Bruyne, Hazard, Lukaku

TV og live stream

TV2 og NRK deler på rettighetene til å sende VM på TV i Norge, men begge semifinalene kommer til å bli sendt på TV2, og på TV2s streamingtjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

Med en odds på 2.50 hos Rizk er Frankrike favoritter til å gå seirende ut ved full tid. Oddsen for Belgia-seier er 3.00 mens uavgjort gir oddsen, 3.15. For å gi videre er oddsen så lav som 1.75 for Frankrike og 2.05 for Belgia.

Det er to av de mestscorende lagene fra turneringen som skal i aksjon mot hverandre, så at det blir en del mål, og også mål i begge retninger, ser vi på som plausibelt.

Derfor går vi for over 2,5 mål og at begge lag scorer til oddsen 2.45 hos Rizk.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler