Én kamp står mellom England og deres første VM-finale siden 1966

England hadde en relativt enkel dag på jobben når de slo ut Sverige i semifinalen, mens Kroatia spilte en høydramatisk kvartfinale mot vertsnasjon Russland som til slutt ble avgjort på straffesparkkonkurranse.

Kroatia – England
Luzhniki stadion i Moskva
VM – Semifinale
Onsdag klokken 20:00

Det ble en skuffende lørdag for den svenske fansen denne helgen, men desto mer euforisk for den engelske. Etter 2-0 mot Sverige i Samara ble nemlig England klar for sin første VM-semifinale på 28 år.

1-0 kom etter halvtimen spilt da Harry Maguire stanger et hjørnespark fra Ashley Young i duell med svenskenes stjernespiller Emil Forsberg. Det andre målet kommer etter strålende samspill mellom Jesse Lingard og Dele Alli som resulterer i at sistnevnte header ballen i målet fra kloss hold.

Kroatia-spillerne og fansen kunne juble for deres første semifinale i VM siden 1998, da de tok bronse. Men seieren i kvartfinalen mot Russland satt langt inne, og det var ikke før Rakitic satt inn Kroatias femte straffe at kroatene kunne slippe jubelen løs.

Før det hadde Kramaric satt inn 1-1 i det 40. minutt og sørget dermed for at kampen gikk ut i ekstraomganger. I ekstraomgangene tok kampen seg opp da Vida satt inn 2-1 til Kroatia etter 101 minutter før Russland slo tilbake ved Ferndandes etter 115 minutter. Kroatias Kovacic og Russlands Smolov og Fernandes straffer var de som ikke gikk inn og sørget for at Kroatia vant 4-3 på i straffesparkkonkurransen.

Have you heard? The #ThreeLions will play Croatia in the #WorldCup semi-finals.

A post shared by England (@england) on

Lagnyheter

Sime Vrsaljkos skade i kampen mot Russland sørger for at han er utilgjengelig resten av turneringen for Kroatia, noe som sørger for at veteran Vedran Corluka trolig blir å finne i midtforsvaret.

Andrej Kramaric startet kampen for Kroatia mot Russland, men må trolig belage seg på å flytte tilbake til benken for å gi plassen i startelleveren til Marcelo Brozovic igjen.

Jordan Henderson står i fare for å måtte stå over mot Kroatia etter at han har slitt med en hamstringskade de siste dagene. Om han ikke blir klar er det trolig Eric Dier som tar over hans plass på midtbanen.

Forventede lagoppstillinger

Kroatia: Subasic; Corluka, Lovren, Vida, Strinic; Rakitic, Brozovic; Rebic, Modric, Perisic; Mandzukic

England: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Alli, Dier, Lingard, Young; Kane, Sterling

TV og live stream

TV2 og NRK deler på rettighetene til å sende VM på TV i Norge, men begge semifinalene kommer til å bli sendt på TV2, og på TV2s streamingtjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

England er favoritter i kampen hos de fleste bookmakerne, og for eksempel hos Rizk er oddsen på England-seier 2.30. For Kroatia er oddsen 3.50 mens uavgjort gir 3.05.

Én faktor som kan påvirke kampen er Kroatia sin senere kampstart på lørdag i tillegg til både en halvtime mer spilletid pluss den mentale og fysiske påkjenningen en straffesparkkonkurranse i VM er.

Og vi synes England er et bedre lag, og i bedre form. De scorer flere mål og spiller en finere fotball enn Kroatia.

Derfor går vi for England-seier til fulltid til 2.30 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler