Favoritter til å vinne fotball-VM 2018 i Russland

Med 32 deltakende land er det hundrevis av potensielle utfall på fotball-VM, men det er selvsagt noen lag som skiller seg mer ut som favoritter enn andre. For eksempel kan du få hele 1001.00 ganger pengene tilbake hos Unibet om du spiller på Saudi Arabia som vinner og de skulle gått hen og vunnet hele turneringen.

Hele tre nordiske nasjoner deltar i mesterskapet i sommer, men ingen av dem er i nærheten av å være favoritter til å løfte trofeet. Både Danmark og Sverige er satt til 101.00 i odds hos Unibet som vinnere mens Island har hele 201.00 i odds.

England, som vant sitt siste og eneste VM helt tilbake i 1966 er heller ikke blant favorittene, og er satt på en odds på 18.00 som vinnere av fotball-VM.

De tre største favorittene har hele 10 VM-titler seg imellom, med det siste av dem vunnet så sent som i det forrige VM i Brasil i 2014, mens også VM i Sør-Afrika i 2010 ble vunnet av en av årets tre favoritter.

Se hvilken stjernespillere som kan miste fotball-VM grunnet skader her.

De tre favorittene til å vinne fotball-VM i Russland 2018

3. Spania

Med en odds på 6.00 er VM-mesterne fra 2010 igjen blant favorittene til å løfte det berømte VM-trofeet. I det forrige mesterskapet ble Spania, som regjerende mestere, ydmykende slått ut av turneringen allerede i gruppespillet.

Spania havnet i en tøff gruppe med Nederland, Chile og Australia. Åpningskampen tapte Spania hele 1-5 mot Nederland etter å ha tatt ledelsen 1-0 på straffespark. Deretter fulgte de opp med 0-2 mot Chile og var ute av VM. Den siste kampen over Australia ble vunnet 3-0.

I kvalifiseringen til dette mesterskapet har Spania igjen sett ut som et mesterlag, og Julen Lopeteguis menn vant gruppen med Italia, Albania, Israel, Makedonica og Liechtenstein uten å tape en eneste kamp. I VM er de i gruppe med Iran, Marokko og naboene Portugal.

Spill på Spania som VM-vinner til 6.00 i odds.

(Bruk promokode SPA-2018 og få 20.00 i odds om du spiller for 100 Kr)

2. Tyskland

De regjerende mesterne fra Brasil-VM for fire år siden er ikke overraskende en av de største favorittene til å vinne også dette mesterskapet. Med en odds på 5.50 er de ifølge Unibet og de fleste andre bookmakerne den nest største favoritten til å løfte VM-trofeet.

For fire år siden vant Tyskland gruppe G foran USA, Portugal og Ghana før Algerie ble slått 2-1 etter ekstraomganger i den første utslagsrunden. I kvartfinalen ble mesterne fra 1998-VM, Frankrike, slått 1-0 før Brasil ble beseiret i semifinalen i det som kanskje er den mest minneverdige kampen i VM-historien.

Det tyske maskineriet stoppet ikke før det sto hele 7-1 på måltavlen, og Brasil gikk på sin største ydmykelse i VM siden tapet for Norge i 1998, og det på eget gress. I Finalen ble Mario Götze den store helten da han sørget for 1-0 i ekstraomgangene mot Argentina.

Spill på Tyskland som VM-vinner til 5.50 i odds.

(Bruk promokode TYS-2018 og få 20.00 i odds om du spiller for 100 Kr)

  • Følg med på våre VM-sider før og under VM for seneste nytt om mesterskapet.

1. Brasil

Og fire år siden ydmykelsen på sin egen fest seiler Neymar og co opp som favoritter til å vinne VM-trofeet for sjette gang. Med fem titler ruver allerede Brasil alene på topp over land med flest VM-titler, med ett til i bagasjen vil de sørge for at det går minst 12 år før noen har mulighet til å ta fra dem den tittelen.

Oddsen for at Brasil vinner er på 5.00, og altså ørlite mindre enn de to andre favorittene. Sør-amerikanerne har ikke vunnet VM siden 2002, så det kan hvert fall ikke være tvil om at de er meget motivert for å igjen få tittelen verdens beste landslag i fotball.

I gruppespillet venter det relativt enkel motstand for Brasil. Det finnes selvsagt ingen dårlige lag som kvalifiserer seg til VM, men i gruppe med Costa Rica, Sveits og Serbia kan Brasil glede seg over å unngå de verste kanonene tidlig i mesterskapet.

Spill på Brasil som VM-vinner til 5.00 i odds.

(Bruk promokode BRA-2018 og få 20.00 i odds om du spiller for 100 Kr)

  • Her får du hele sendeskjemaet med datoer og tidspunkt for alle kampene i VM.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler