Liste over stjerner som kan miste VM i Russland grunnet skader

Verdensmesterskapet i fotball nærmer seg med stormskritt, og det er flere stjernespillere som potensielt kan miste mesterskapet grunnet skader. Både Tyskland, Belgia, Brasil og flere av de andre favorittene til å vinne hele VM kan potensielt måtte klare seg uten solide bidragsytere.

Vi har allerede skrevet om den beste elleveren av spillere som ikke blir å se i VM 2018, en ellever som inkluderer navn som Virgil Van Dijk, Arturo Vidal, Gareth Bale og Pierre-Emerick Aubameyang, for å nevne noen få.

Men det er altså fare for flere stjernefravær, og vi vil her holde deg oppdatert på hvem som desidert går glipp av VM, hvem som trolig gjør det og hvem som kanskje kan klare å nå det.

Spillere som mister/kan miste VM grunnet skader:

Manuel Neuer

Land: Tyskland
Posisjon: Målvakt
Klubb: Bayern München
Landskamper/mål: 74/0
Skade: Brudd i foten

Bayern München- og Tysklands mest betrodde mann mellom stengene har vært ute av spill siden september 2017 med sitt tredje benbrudd. Etter operasjon og en lang rehabilitering er keeperen nå tilbake i lett trening. I midten av april sa Bayern-trener Jupp Heynckes at han forventet Neuer tilbake for fullt denne sesongen, men så får vi se om han kan få nok kamper i bena til å ta tilbake plassen fra ter Stegen i førsteelleveren til Tysklands landslag. Neuer var ikke like sikker selv når han i starten av mai snakket med journalister på et pressetreff i forbindelse med lansering av Bayern Münchens nye hjemmedrakt. – Jeg føler meg bra med det jeg gjør på trening. Kroppen reagerer bra, og jeg kommer fortsatt til å ta steg for steg i det daglige arbeidet, sa han da. Han sto i mål for Tyskland da de tapte 1-2 for Østerrike i en vennskapskamp lørdag 2. juni.

Aleksandr Kokorin

Land: Russland
Posisjon: Spiss
Klubb: Zenit Saint-Petersburg
Landskamper/mål: 48/12
Skade: Kneskade

En av vertsnasjonens aller største stjerner måtte forlate banen da Zenit spilte Europa League-kamp mot RB Leipzig i mrs, og i ettertid ble det klart at det var en alvorlig kneskade som holder han på sidelinjen resten av sesongen. Kokorin har vært svært avgjørende for både klubb og landslag de senere sesongene, og en overgang til Arsenal er blant ryktene som har versert rundt den tidligere Dinamo Moskva-spilleren.

Filipe Luis

Land: Brasil
Posisjon: Venstreback
Klubb: Atlético Madrid
Landskamper/mål: 31/2
Skade: Brudd i foten

Felipe Luis fikk et brudd i benet under kampen mellom Atlético Madrid og Lokomotiv Moskva tidligere i år og er ventet tilbake i midten av mai. Men med lite kamptrening og stor kamp om plassen på venstrebacken med Real Madrids Marcelo og Juventus Alex Sandro er det stor sannsynlighet for at skaden setter en stopper for den tidligere Chelsea-spillerens VM-drøm.

Neymar

Land: Brasil
Posisjon: Offensiv midtbane
Klubb: Paris Saint-Germain
Landskamper/mål: 83/53
Skade: Brudd i foten

Brasils største stjerne har vært på sidelinjen siden februar, da han brakk et mellomfotsbein. Han ble operert i Brasil og har brukt mesteparten av sin tid i hjemlandet i rehabiliteringen. I Brasils 2-0-seier over Kroatia søndag 3. juni fikk han en omgang og scoret ett av målene, så alt tyder på at Brasils strøste stjerne er fit for fight før alvoret starter.

Gylfi Sigurdsson

Land: Island
Posisjon: Offensiv Midtbane
Klubb: Everton
Landskamper/mål: 55/18
Skade: Kneskade

Islands uten tvil største stjerne har vært ute av spill siden mars, og det så lenge ut til at resten av sesongen og VM røk for tidenes dyreste Everton-signering. Men ting ser lysere ut nå, og mot Norge lørdag 2. juni var han igjen å se på banen med flagget på brystet.

Kara Mbodji

Land: Senegal
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Anderlecht
Landskamper/mål: 42/5
Skade: Kneskade

Senegals kanskje viktigste defensive spiller har vært ute av spill både for klubb og landslag siden desember da han gikk gjennom en kneoperasjon. Han var ventet å returnere før sesongen var over, men rehabiliteringen går mye saktere enn forventet.

Michy Batshuayi

Land: Belgia
Posisjon: Spiss
Klubb: Borussia Dortmund (Lån fra Chelsea)
Landskamper/mål: 14/6
Skade: Ankelskade

Belgieren ble båret av banen i Ruhr-derbyet mot Schalke 16. april. Sesongen er over, og det er svært usikkert om han blir klar til VM i Russland. Spilleren selv er nok svært lysten på å vise seg frem i Russland, da fremtiden videre i Chelsea ser ytterst mørk ut.

Raphaël Guerreiro

Land: Portugal
Posisjon: Venstreback
Klubb: Borussia Dortmund
Landskamper/mål: 21/2
Skade: Muskelskade.

Har vært plaget med en muskelskade store deler av sesongen, og har vært delaktig i under halvparten av kampene til Dortmund siden i fjor sommer. Var i troppen til Portugal i vennskapskampene i mars, men kan miste VM enten på grunn av selve skaden eller mangelen på kamptrening den har forårsaket.

Laurent Koscielny

Land: Frankrike
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Arsenal
Landskamper/mål: 51/1
Skade: Avrevet achillessene

Den Franske midtbanespilleren gikk i bakken i kampen mellom Arsenal og Atlético Madrid i semifinalen av Europa League, og ble båret av banen på båre. Han kommer til å være ute a vspill til langt etter neste sesong har startet, og det blir spennende å se hvilken status han har i laget til Unai Emery når han er klar for spill igjen for Arsenal.

Dimitri Payet

Land: Frankrike
Posisjon: Ving
Klubb: Marseille
Landskamper/mål: 37/8
Skade: Hamstring

Payet hadde et fantastisk EM for Frankrike på hjemmebane for to år siden, og etter overgangen til Marseille har han spilt såpass godt at det var store sjanser for å bli kalt opp til den franske troppen igjen til VM av Didier Deschamps. Men i Europa League-finalen mot Atlético Madrid var det en gråtkvalt Payet som forlot banen, trolig fordi han visste at hamstringskaden spolerte VM-drømmene hans.

Alex Oxlade-Chamberlain

Land: England
Posisjon: Midtbane
Klubb: Liverpool
Landskamper/mål: 32/6
Skade: Kneskade

Oxlade-Chamberlain har hatt en meget positiv formkurve etter overgangen fra Arsenal til Liverpool denne sesongen og hadde vært selvskreven på det engelske laget i sommerens verdensmesterskap. Det om han ikke måtte ut med det som allerede da så ut som en alvorlig kneskade i den første kampen mot Roma i Champions League semifinaler. I etterkant viste det seg at den nettopp var det, og den 24 år gamle kraftspilleren er ute i flere måneder.

Dani Alves

Land: Brasil
Posisjon: høyreback
Klubb: Paris Saint Germain
Landskamper/mål: 106/7
Skade: Kneskade

Evigunge Dani Alves, med hele 106 landskamper for Brasil så ut til å bli en viktig spiller for sør-amerikanerne også i dette mesterskapet. Men i den franske cupfinalen pådro han seg en kneskade som holder han på sidelinjen i flere uker, og han kommer til å bruke sommeren til å komme i form til 18/19-sesongen for PSG. Dermed har vi trolig sett Alves i sitt siste verdensmesterskap.

Mohamed Salah

Land: Egypt
Posisjon: Høyreving
Klubb: Liverpool
Landskamper/mål: 57/33
Skade: Skulderskade

Årets spiller i Premier League måtte forlate banen tidlig i Champions League finalen mellom Liverpool og Real Madrid lørdag den 27. mai etter at han ble dratt i bakken i en duell med Sergio Ramos. Han forsøkte å spille videre men forlot banen få minutter senere med tårer i øynene. De fleste trodde VM røk, men de siste rapportene sier at han vil rekke VM, men kanskje må han stå over den første kampen til Egypt. Han kommer til å oppholde seg i Liverpool så han får den beste mulige behandlingen før han reiser til Russland.

Få med deg alt om VM

På vår VM-side vil vi holde deg løpende oppdatert med sendeskjema og program, informasjon om mesterskapet og diverse annet trivia, nyheter og oppdatert informasjon om dommerne, spillerne, nasjonene og turneringen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler