Beste ellever av spillere som ikke blir å se i VM 2018

23 av 32 lag er nå klare for neste års mesterskap i Russland, og det er allerede klart at flere stjerner ikke blir å se i mesterskapet. Se vår liste her!

Ballon d’Or-nominerte misser VM

Vi vil her lage en best mulig startellever av spillere som garantert ikke blir å se i VM i Russland neste år, og flere av spillerene er faktisk å finne på listen av årets nominerte til Ballon d’Or.

Det kunne sett enda verre ut men lag som Argentina med Messi og Di Maria og Frankrike med spillere som Antoine Griezmann og Kylian Mbappé klarte å kvalifisere seg det siste døgnet.

Flere verdensstjerner skal også i aksjon i de avgjørende playoff-kampene i november, som Kroatia (Luka Modric), Italia (Gianluigi Buffon med flere) og Danmark (Christian Eriksen), så startelleveren kan bli seende enda bedre (verre) ut enn den gjør nå.

VM Russland

Laget får du her (4-5-1):

Keeper: Jan Oblak (Slovenia, Atletico madrid)

Jan Oblak har storspilt for Atletico Madrid de siste sesongene, og har blant annet holdt nullen (50) flere ganger enn mål han har sluppet inn (49), noe som har resultert i at han er nominert til årets Ballon d’Or. Slovenia havnet på fjerdeplass i sin VM-kvaliksgruppe, men slapp bare inn 7 mål på 10 kamper.

Høyreback: Antonio Valencia (Ecuador, Manchester United)

Anonio Valencia er kjent som en av de beste backene i premier League og har spilt hele 211 ligakamper for Manchester United siden overgangen fra Wigan i 2009. Med 92 landskamper for Ecuador er han en av de største profilene på laget som til slutt havnet på åttendeplass i kvalifiseringen for Sør-Amerika.

Midtstopper: Virgil Van Dijk (Nederland, Southampton)

Van Dijk stjal mange overskrifter i sommer da Liverpool var svært interessert i å hente den nederlandske stopperen fra Southampton. Men laget fra havnebyen sør i England nektet å selge. I kvalifiseringen har han spilt fast for Nederland som måtte vinne 7-0 i den siste kampen mot Sverige for å klare playoff. Nederland vant 2-0 og blir ikke å se i Russland neste år.

Virgil van Dijk

Midtstopper: Gary Medel (Chile, Besiktas)

Gary medel gikk i sommer fra Inter i Italia til Besiktas i Tyrkia etter å ha vært i klubben i tre sesonger. Han har også én sesong bak seg i Cardiff City og to i spanske Sevilla. For Chile har han smått imponerende 108 landskamper og to Copa America-trofeer å vise til. Chile tapte sin avgjørende kamp borte mot Brasil og havnet på sjetteplass i kvalifiseringen.

Venstreback: David Alaba (Østerrike, Bayern Munchen)

David Alaba regnes som en av de aller beste venstrebackene I verden og han er Østerrikes klart største profil. På klubblaget har han vært fast siden 2011 og har med Bayern Munchen vunnet hele 16 titler. I Østerrike har han blitt kåret til årets spiller de siste seks årene. Østerrike havnet på fjerdeplass i sin gruppe bak Serbia, Irland og Wales.

Sentral midtbane: Naby Keita (Guinea, RB Leipzig)

Naby Keita slo for alvor gjennom forrige sesong da han og RB Leipzig overrasket stort i Bundesliga og til lsutt ble nummer to på tabellen. Keita var så dominerende på midtbanen at han trakk flere storklubbers oppmerksomhet. Det ble til slutt Liverpool som trakk det lengste strået og han vil tilslutte seg den engelske klubben forann neste sesong. Han har 28 landskamper for Guinea som havnet på plass tre av fire i sin VM-kvalifiseringsgruppe i Afrika.

Naby Keita

Sentral midtbane: Arturo Vidal (Chile, Bayern Munchen)

Arturo Vidal slo for alvor gjennom I bayer Leverkusen der han spilte fra 2007 og frem til Juventus snappet han opp før 2011/12-sesongen. Der fikk han 124 kamper før han gikk til sin nåværende arbeidsgiver Bayern Munchen i 2015. Han har fått 97 landskamper for Chile og har vunnet Copa America to ganger med dem. Chile klarte som nevnt ikke å kvalifisere seg etter 3-0 tapet for brasil i den siste kampen.

Høyreving: Gareth Bale (Wales, Real Madrid)

Den kanskje aller største stjernen som vi garantert ikke ser I Russland neste år er Real Madrid-profilen Gareth Bale. Han var skadet i de siste avgjørende kampene for Wales i kvalifiseringen og satt på tribunen og så Irland vinne 0-1 i Wales, noe som sørget for at Irland stjal playoff-plassen fra dem. Bale har vært i étt mesterskap med Wales, EM i Frankrike 2016.

Offensiv midtbane: Alexis Sanchez (Chile, Arsenal)

Nok en Chile-spiller får plass I vår startellever, noe som bekrefter at Chile sitt fravær kanskje er det mest overraskende i neste års VM. Sanchez har fått hele 118 landskamper for Chile, og 108 kamper for Arsenal etter overgangen fra Barcelona i 2014. Han har ni titler i europeisk fotball og to med det chilenske landslaget.

Alexis Sanchez

Venstreving: Arjen Robben (Nederland, Bayern Munchen)

Vi får plass til enda en nederlender på laget vårt også, Arjen Robben. Han slo igjennom i Chelsea i 2004 men fikk det aldri helt til å stemme før han kom til Bayern Munchen i 2009 etter en liten tur innom Real Madrid. Der har han scoret 92 mål på 174 ligakamper. Nederlands kamp mot Sverige var den 96. og siste til Arjen Robben ettersom han annonserte at han ville legge opp etter VM om Nederland kvalifiserte seg eller etter kvalifiseringen om ikke.

Spiss: Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, Borussia Dortmund)

Spissplassen går til Borussia Dortmunds stjernespiss Aubameyang. Den franskfødte målsniken er sønn av tidligere Gabon-stjerne Pierre Aubameyang, som fikk 80 kamper med flagget på brystet. Pierre-Emerick valgte også å spille for Gabon. Der har han så langt scoret 23 mål på 56 kamper men har ikke klart å hjelpe Gabon til VM, de endte som nummer tre av fire i sin kvalifiseringsgruppe i Afrika. Aubameyang er også nominert til årets Ballon d’Or.

Aubameyang

Reserver:

Keeper: Claudio Bravo (Chile, manchester City)

Utespillere: Daley Blind (Nederland, Manchester United), Georginio Wijnaldum (Nederland, Liverpool), Martin Skrtel (Slovakia, Fenerbahce) Miralem Pjanic (Bosnia, Juventus), Marek Hamsik (Slovakia, Napoli), Aaron Ramsey (Wales, Arsenal), Christian Pulisic (USA, Borussia Dortmund), Riyad Mahrez (Algeria, Leicester), Edin Dzeko (Bosnia, Roma).

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler