Australia – Danmark: Vinn eller forsvinn for våre danske naboer

Danmark må slå Australia samtidig som Frankrike gjør jobben mot Tunisia onsdag ettermiddag. Da venter enten Polen eller Argentina i den første utslagsrunden. Her er vårt spilltips til kampen.

Det begynner virkelig å bli spennende nå når gruppene skal avgjøres, og i Danmarks gruppe D er det kun gruppeleder Frankrike som har sikret seg avansementet til utslagsrundene.

Våre danske venner var så tett på å sikre seg et sterkt uavgjortresultat mot Frankrike på lørdag, men realiteten er at det ikke hadde betydd så mye, Danmark måtte uansett ha vunnet denne kampen.

Polen eller Argentina

Og det er såpass enkelt at om de ikke gjør det, så har de ikke så mye i utslagsrundene å gjøre uansett.

Australia vant 1-0 mot Tunisia, som Danmark selv kun klarte 0-0 mot, så danskene skal absolutt ikke ta tre poeng for gitt i dette oppgjøret.

Vinner Danmark tar de andreplassen i gruppen fra nettopp Australia, og møter da laget som havner på førsteplass i gruppe C. Det blir vinneren i oppgjøret mellom Polen og Argentina, som du kan se nedenfor.

VM gruppe D:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 France 3 2 0 1 3 6
#2 Australia 3 2 0 1 -1 6
#3 Tunisia 3 1 1 1 0 4
#4 Denmark 3 0 1 2 -2 1

Gruppe C:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Argentina 3 2 0 1 3 6
#2 Poland 3 1 1 1 0 4
#3 Mexico 3 1 1 1 -1 4
#4 Saudi Arabia 3 1 0 2 -2 3

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Australias Nathaniel Atkinson måtte stå over kampen mot Tunisia etter å ha fått en smell i kampen mot Frankrike. Fran Karacic erstattet han som den eneste forandringen i startoppstillingen mot Tunisia, og i og med at de vant kommer Graham Arnold neppe til å gjøre nye forandringer til dette oppgjøret.

Martin Boyle er fortsatt et stort savn for «the socceroos», da han er ute resten av sesongen etter skaden han pådro seg i starten av mesterskapet.

Thomas Delaney har forlatt Qatar etter kneskaden han fikk i førsteomgangen mot Tunisia, men Simon Kjær er forventet å kunne starte igjen etter at han sto over kampen mot Frankrike. Milan-spilleren har slitt med skade i månedsvis og må stadig ta det rolig.

Australia:

Ryan;
Karacic, Souttar, Rowles, Behich;
Leckie, Irvine, Mooy, McGee, Goodwin;
Duke

Danmark:

Schmeichel;
Andersen, Kjær, Christensen;
Kristensen, Højbjerg, Eriksen, Mælhe;
Skov Olsen, Dolberg, Damsgaard

Spilltips: Danmark vinner til null

Vi har blitt vant med at Danmark har spist kirsebær med de aller beste landene i verden i en del år nå, men kampen mot Tunisia var nok en øyeåpner, ikke minst for den danske troppen selv.

Spillet satt ikke som det pleier, og de danske spillerne så både usikre og nærmest umotiverte ut. Kampen mot Frankrike var et stort steg opp prestasjonsmessig, til tross for at det endte med null poeng.

Nå er det vinn eller forsvinn, et situasjon danskene viste de kan håndtere i EM sist sommer, der et ufortjent straffespark til England var det eneste som sto mellom dem og finalekampen.

Danmark skal være klart bedre enn Australia, og nå har de fått to kamper til å komme i gang på. Danmark vinner denne. Danskene har heller ikke for vane å slippe inn særlig med mål, og med Kjær tilbake også tror jeg Australia skal slite med å bryte gjennom det danske forsvaret.

Jeg går for Danmark-seier til null, som gir oddsen 2.23 hos LeoVegas.

Spill på Danmark-seier uten baklengs

Odds hos LeoVegas:

2.23!👀

Australia vs Denmark Odds for HUB:
Kampen starter 30/11 16:00
Kamp avsluttet
World Cup Grp. D

30th November 2022 - 15:00

Al Janoub Stadium

Australia

Match Ended
Denmark

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

1.7

Gjennomsnittlig mål scoret

1/3

Kamper endte uavgjort

100%

Mål scoret i første omgang

World Cup Grp. C

2018

Denmark

1

Australia

1

Friendlies

2012

Denmark

2

Australia

0

2010

Australia

1

Denmark

0

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler