Solskjær jakter fem strake seire – Møter Jose Gomes Reading

solskaer carrick manchester united

Jose Mourinho måtte forlate Manchester etter kun fire seire på de tolv siste kampene, og mye misnøye rundt klubben generelt. Inn har klubben hentet den tidligere superinnbytteren Ole Gunnar Solskjær, og vi vet alle hvor godt det har gått så langt.

Ti strake uten seier

Også i Reading var det mye misnøye før jul på grunn av dårlige resultater, og Paul Clement fikk fyken etter kun ni måneder i jobben. To dager før julaften ble portugisiske Jose Gomes presentert som deres nye manager, uten at det har hjulpet nevneverdig så langt.

48 år gamle Gomes, som kommer fra managerjobber i portugisiske Rio Ave og forskjellige klubber i Midtøsten, har ledet Reading til ett fattig poeng på sine tre første kamper bak spakene.

Første nyttårsdag ble det et 1-4-tap hjemme for Swansea, noe som plasserer Reading nest sist på Championship-tabellen med hele fem poeng opp til sikker plass.

Jose Gomes Reading United

Readings nye manager Jose Gomes, her fra sin tid i Rio Ave. Foto: Global Media Group/SIPA USA/PA Images

Inkludert Clements kamper før han ble sparket har Reading nå gått hele ti ligakamper på rad uten å vinne, og å score mål ser ut til å være det aller største problemet Gomes må få fikset, og det hurtigst mulig.

Reading har feilet med å score i hele seks av sine siste ni seriekamper. Og når man kun har klart å holde buret rent tre ganger så langt denne sesongen er det ikke rart at man ligger hvor man ligger på tabellen.

Solskjær møter tidligere lagkamerat

Det er nå hele fem år siden sist Reading klarte å vinne en kamp på bortebane i FA-cupen, en periode som inkluderer et 0-4-tap borte mot Manchester United i 2017, også det i den tredje runden av turneringen.

Readings mest kjente spiller er veteranstopperen John O’shea. Iren, som har klart å bli 37 år gammel, spilte sammen med Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mellom 1999 og 2007.

Roteringer, men plass til flere stjerner

Naturlig nok er det forventet at Solskjær gjør store forandringer på laget i et møte med et bunnlag fra Championship i den tredje runden av FA-cupen.

Men det er store muligheter for at vi får se både Alexis Sanchez og Romelu Lukaku fra start hjemme mot Reading, da de ikke startet i onsdagens bortekamp mot Newcastle i Premier League.

Solskjær har utrykt at han har intensjoner om å la unggutter få sjansen for førstelaget i han periode som midlertidig manager, noe som kan bety at spillere som Tahith Chong, Andre Gomes og Mason Greenwood alle er svært aktuell for en plass i startoppstillingen lørdag.

Kampstart på Old Trafford er klokken 13:30.

Spilltips til kampen her: United bør vinne komfortabelt

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler