Solskjær kan bli historisk med seier over Newcastle i kveld

solskjaer newcastle united

Newcastles første kamp i 2019 er mot Ole Gunnar Solskjærs revitaliserte Manchester United-lag på St. James Park. Kan den eventyrlige oppturen med nordmannen i sjefsstolen fortsette?

Manchester United vil med seier kun være tre poeng bak fjerdeplasserte Arsenal, mens Newcastle svever kun tre poeng over nedrykksstreken før dette oppgjøret.

Newcastle – Manchester United
St. James Park, Newcastle
Premier League, runde 21
Onsdag klokken 21:00

Men Newcastle-trener Rafael Benitez kan glede seg over at han har kommet seirende ut av de fire siste hjemmekampene mot Manchester United som trener for et engelsk lag. Sist i februar i fjor da Newcastle som 16. plassert på tabellen tok en meget sterk 1-0-seier mot Jose Mourinhos menn.

Nå er de 15. plassert, men med eksakt like mange poeng som etter 20 runder i fjor. Det er ingen behagelig posisjon å befinne seg i for en klubb på Newcastles størrelse, men Benitez menn kan oppmuntre seg selv med at det til slutt ble en respektabel tiendeplass forrige sesong.

Ny vår under Solskjær

Det har så vidt gått to uker siden den relativt overraskende nyheten om at Ole Gunnar Solskjær tok over ansvaret i Manchester United ut sesongen, og for en forandring det har vært i og rundt klubben siden uken før jul.

Om den befriende og lekende angrepsfotballen Manchester United-spillerne nå plutselig viser er Solskjærs ankomst, eller Mourinhos avgang å gjøre, er enda for tidlig å si.

Men det kan ikke være tvil om at bare det å gi spillerne muligheten, og selvtilliten til å angripe er nøkkelen til å la dem leve opp til deres høye prislapp og gode rykte.

Paul Pogba er kanskje selve symbolet på forandringen etter trenerbyttet. I en mye friere offensiv rolle ser vi konturene av den spilleren han var i Juventus, før overgangen tilbake til Manchester United. Som en av verdens absolutt beste boks-til-boks-spillere, noe syv målpoeng på de tre kampene under Solskjær viser.

Med seier vil for øvrig Ole Gunnar Solskjær bli den andre Manchester United-manageren i historien som vinner alle sine første fire kamper i sjefsstolen. Den første var legendariske Sir Matt Busby.

Lagnyheter

Marcus Rashford fikk seg en smell i lysken i 4-1-seieren over Bournemouth i helgen og er tvilsom til kveldens kamp på St. James Park. Han blir trolig erstattet av Romelu Lukaku, mens Alexis Sanchez også er aktuell for en plass i startoppstillingen etter at han har vært ute med en hamstringskade.

Eric Bailly ble utvist mot Bournemouth og må da selvsagt stå over i kveld, og dermed får midtstopperne Chris Smalling og Marcos Rojo selskap på sidelinjen.

For Newcastle sin del er Fereico Fernandez usikker etter at han hinket av banen ved pause mot Watford på lørdag med det som viste seg å være en hofteskade. Ellers er Ciaran Clark trolig fortsatt utilgjengelig, mens Florian Lejeune trolig er tilbake i helgens runde i FA-cupen.

Spilltips til kampen her: Forventer målrikt oppgjør

Forventede lagoppstillinger

Newcastle: Dubravka; Yedlin, Schar, Lascelles, Dummett, Ritchie; Perez, Shelvey, Diame, Murphy; Rondon

Manchester United: De Gea; Young, Jones, Lindelof, Shaw; Matic, Herrera; Sanchez, Pogba, Martial; Lukaku

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler