Overgangsvinduet i Norge vinteren 2020 - rykter og bekreftede overganger

Som vanlig skal vi i Fotballkanalen via vår Silly Season-side følge det norske overgangsmarkedet. På denne siden oppdaterer vi med alle rykter og bekreftede overganger i overgangsvinduet vinteren 2020.

Følg også med på våre Facebook og Twitter-sider, for oppdatert informasjon om det norske overgangsvinduet, og om norsk og internasjonal fotball generelt.

 

Det norske overgangsvinduet åpner den 9. januar, som er noen dager senere enn de fleste andre europeiske overgangsvinduene. Det er åpent i nærmere tre måneder, til 1. april.

Men klubber har kunnet signere spillere på utgående kontrakt siden sommeren 2019, selv om disse spillerne ikke blir klare før 9. januar. Klubber kan også bli enige om betingelsene for overganger før denne datoen.

Rykter og overganger, live-feed:

12.12: Sola-spiller Sebastian Sebulonsen har imponert Bjarne Berntsen og Viking såpass på trening at Cupvinnerne har tilbudt 19-åringen kontrakt. Midtbanespillerne var et fast innslag på Sola-laget som rykket ned denne sesongen.


12.12: Ifølge den troverdige tyske avisen Ruhr Nachrichten har Erling Braut Haaland landet i Dortmund, der han skal ha samtaler med Borussia Dortmund. Dermed begynner det å se ut som at det norske supertalentet forsvinner fra Red Bull Salzburg allerede i januar.


11.12: Nettavisen melder at både Brann, Godset og Sarpsborg er interessert i Glimt-keeper Ricardo Friedrich. Brasilianerens kontrakt går ut ved nyttår, og han kan dermed gå vederlagsfritt. I følge agenten er det Brann som har vist mest interesse, og bergenserne forhørte seg om keeperen allerede i sommer.


11.12: Rosenborg har gitt Jonathan Levi lov til å snakke med Hammarby. Allsvenskan-klubben skal være interessert i å hente svensken som erstatter for Muamer Tankovic, som blir solgt til Genoa. Jonathan Levi har vært på lån i Elfsborg denne sesongen.


10.12: Brann har blitt kontaktet av nedrykksklare Tromsø angående Ruben Yttergård Jenssen. Den tidligere Tromsø-spilleren har aldri blit ten suksess i Bergen etter at han kom sommeren 2018, og det er nå klart at familien til 31-åringen flytter hjem til Tromsø. Det virker med andre ord svært sannsynlig at den tidligere landslagsspilleren vender hjem til TIL.


* 09.12: Tromsø-talentet Bryan Fiabema skal trene med Chelsea før jul, det melder Sunnmørsposten. 16-åringen fikk ett innhopp på fire minutter i Eliteserien for Tromsø denne sesongen.


09.12: Brann er på stopperjakt etter at Vito Wormgoor er ferdig i klubben, og skal være interessert i å hente lokale Ole Martin Kolskogen fra Åsane. 19-åringen blir ansett som en av de mest lovende stopperne i Norge, og ble kåret til årets talent i 2. divisjn denne sesongen.


09.12: Mikael Dorsin er i dag klar som ny sportslig leder i Rosenborg. Svensken, som spilte hele 270 kamper for trønderne mellom 2004 og 2016, erstatter Stig Inge Bjørnebye, som ga seg etter denne sesongen. 


08.12: Genks sportsdirektør Dimitri de Condé forventer at Sander Berge slår overgangsrekorden når han blir solgt fra klubben, trolig allerede i januar, det forteller han til Budstikka. Den tidligere rekorden er på 25 millioner Euro (253 millioner kroner), da Wesley gikk fra Club Brugge til Aston Villa i sommer.


07.12: Bodø/Glimt er svært interessert i å hente nedrykksklare Tromsø sin spiss Runar Espejord, men budet på 3-4 millioner kroner skal ha blitt blankt avvist av rivalene. Det er ventet at Glimt kommer til å gjøre et nytt framstøt på angriperen, som også er på blokken til flere andre klubber.


05.12: Kan vi få en ny nordmann i La Liga?


05.12: OBOS-ligamestere Aalesund har ikke gitt opp håpet om å få hente opprykkskollega Sandefjords høyreback Brice Wembangomo. Lars Bohinen og co har vært interessert i 22-åringen en stund, og en god høstsesong i hvalfangerbyen har ikke minsket interessen. Tangotrøyene skal ha kommet med flere bud, men summene som har blitt lagt fram er enda ikke tilfredsstillende for Sandefjord.


04.12: Sandnes Ulf har en spennende sesong i vente, med både ny stadion og trener. Nå er de i gang med å forsterke stallen også, og i dag ble stortalentet Sander Ringberg hentet fra Tronsdalen, som rykket ned fra OBOS-ligaen i år.


04.12: Borås Tidning melder at Mathias Dyngeland presenteres for Allsvenskan-klubben Elfsborg neste uke. 24 åringen har hatt en god sesong mellom stengene hos Sogndal og er på utgående kontrakt.


04.12: Sotraværingen Kristoffer Zachariassen er solgt fra Sarpsborg 08 til Rosenborg:


* 03.12: Fredrik Ulvestad er i kikkerten til Philadelphia Union i amerikanske MLS, men Ulvestad ønsker seg helst til Europa. Ulvestad har vært en viktig brikke for Djurgården i årets gullsesong, og har kun ett år igjen av kontrakten.


03.12: Stabæk henter Jesper Strand Isaksen fra Kristiansund. 20-åringen har fått fem kamper fra start for KBK denne sesongen.


02.12: Lars Sætra er på blokken til Allsvenskan-klubben Falkenberg FF. - Det er en trygg spiller, han er bra på hodet og har en god pasningsfot, sier sportssjef Håkan Nilsson til Hallands Nyheter. Sætra er på utgående kontrakt i Godset.


29.11: Tarik Elyounoussi forlater AIK i vinter, og klubber fra flere land skal være interessert i den norske landslagsspilleren. Nå melder fotbolldirekt.se at en sør-koreansk klubb fører i kampen om signaturen til 31-åringen.


28.11: Bodø/Glimt har denne uken Brann 2-spiller Eirik Moldenes på trening. Den 19 år gamle vingen har ikke spilt A-lagsfotball for Brann, og var ute store deler av vårsesongen med et benbrudd. Det er Glimt-assistent Morten Kalvenes som har fått i land treningsoppholdet.


27.11: Viking har hatt Pors-angriper Tobias Holtan Henriksen (16) på trening, men en overgang skal ikke være aktuell i første omgang. – Bjarne (Berntsen) sa jeg skulle få en tilbakemelding om hva de tenkte nærmere jul. Viking viste seg som en fin klubb. sier unggutten til avisen Varden.


26.11: Nest Sotra-spiller Kristoffer Nesse Stephensen har trent med både Brann og Bodø/Glimt etter at Nest spilte sin siste kamp for sesongen, og 28-åringen skal ha imponert Brann-trener Lars Arne Nilsen. Bergensklubben kommer trolig til å gjøre store forandringer i spillertroppen før neste sesong, og Nesse skal fortsatt være på blokken til bergenserne.


* 26.11: Per Kristian Bråtveit er trolig ferdig hos Allsvenskan-mesterne Djurgården. Nå melder fotbolldirekt at nyopprykkede Mjällby kan bli neste stoppested for den tidligere Haugesund-keeperen.


26.11: HamKam har hentet den 32 år gamleforsvarsspilleren Steinar Strømnes fra Stabæk. Han var en kort periode på lån i nettopp HamKam fra Vålerenga tilbake i 2007, og har i tillegg spilt for Kongsvinger, Lyn, Åtvidabergs og Strømmen.

100% opp til 500 NOK

1. Casino Winner

100% opp til 1000 NOK

2. Guts

100% opp til 1000 NOK

3. Rizk

200% opp til 1000 NOK

4. Unibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 1000 NOK

6. Betway

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder