Overgangsvinduet i Norge vinteren 2020 - rykter og bekreftede overganger

Som vanlig skal vi i Fotballkanalen via vår Silly Season-side følge det norske overgangsmarkedet. På denne siden oppdaterer vi med alle rykter og bekreftede overganger i overgangsvinduet vinteren 2020.

Følg også med på våre Facebook og Twitter-sider, for oppdatert informasjon om det norske overgangsvinduet, og om norsk og internasjonal fotball generelt.

 

Det norske overgangsvinduet åpner den 9. januar, som er noen dager senere enn de fleste andre europeiske overgangsvinduene. Det er åpent i nærmere tre måneder, til 1. april.

Men klubber har kunnet signere spillere på utgående kontrakt siden sommeren 2019, selv om disse spillerne ikke blir klare før 9. januar. Klubber kan også bli enige om betingelsene for overganger før denne datoen.

Rykter og overganger, live-feed:

17.01: Torgil Gjertsen nærmer seg ny klubb. Fra før har det vært kjent at blant annet Rosenborg har vist interesse for vingen, men også flere andre Eliteserie-klubber og to klubber fra Polen skal være aktuell. Gjertsens kontrakt med KBK gikk ut ved nyttår.


17.01: Pontus Engblom forlater Sandefjord og drar hjem igjen til Sverige. Kontrakten med SIF gikk ut ved nyttår, og i tillegg til å være ønsket med videre i Sandefjord har han stått fritt til å forhandle med andre klubber. han er klar for GIF Sundsvall etter syv og et halvt år i Norge.


17.01: Kåre Ingebrigtsen går for det trygge og kjente som ny hovedtrener i APOEL på Kypros. Nå er det klart at han henter sin tidligere elev Djordje Denic på lån fra Rosenborg ut året. Denic har ikke vært en stor suksess i Trondheim, der han har bidratt med ett mål på totalt 30 kamper.


* 16.01: Dag Eilev Fagermo er en av de heteste kandidatene til å ta den ledige stillingen som hovedtrener i Vålerenga. Fagermo har vært i Odd i tolv sesonger nå, der han har levert stabilt. Forrige sesong endte med en noe skuffende fjerdeplass, etter at klubben lå på Europacup-plass i store deler av sesongen. Vålerenga er for øyeblikket trenerløs, etter at Ronny Deila ble hentet av MLS-klubben New York City FC.


16.01: Martin Samuelsen klar for Hull: Det har ryktes en stund, men nå er det bekreftet at Martin Samuelsen går til Championship-klubben Hull City. Det er snakk om en permanent overgang fra West Ham, og 22-åringen har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2022. Samulesen hadde et godt utlån til Haugesund forrige sesong, og har før det hatt opphold hos VVV-Venlo, Burton Albion, Blackburn Rovers og Petersborough. I sistnevnte hadde han nåværende Hull-manager Grant McCann som sjef.


16.01: Tidligere TUIL-, Alta-, Skeid-, og Mjølner-spiller Mathias Dahl Abelsen er klar for spill i OBOS-ligaklubben Øygarden FK. 25-åringen har flere sesonger i Norges nest øverste divisjon på baken, og tilføyer masse erfaring til Øygardens midtbane i den kommende sesongen.


15.01: Start har hentet ny midtstopper. Bergenseren Henrik Gjesdal kommer fra Kristiansund, der kontrakten gikk ut ved nyttår. Det har lagt i kortene en stund at Start blir neste stoppested for 26-åringen.


15.01: I tillegg til å være interessert i og nå nærmest sikret seg Zlatko Tripic, har den tyrkiske klubben Göztepe S.K også vært interessert i Moldes toppscorer Leke James. Men Molde skal ha avslått et millionbud på 27-åringen.


15.01: Bodø/Glimt har kastet seg inn i kampen om Tromsøs Onni Valakari. Brann og Tromsø har blitt enige om en byttehandel som sender finnen og hans landsmann Robert Taylor til Brann mot at Ruben Yttergaard Jensen drar fra Brann til Tromsø, men nå kan altså Glimt sette en kjepper i hjulene for dette. Får Glimt godtatt sitt bud vil unge Valakari sitte med gode kort på hånden i forhandlingene med Bergensklubben. Også Aalesund skal ha vist interesse for 20-åringen tidlgiere i vinter.


15.01: Adresseavisen melder at Dorde Denic er på vei bort fra RBK. Han skal på medisinsk sjekk hos en klubb på Marbella, men Sportssjef Dorsin vil ikke ut med hvilken klubb. Det skal være snakk om et lån med opsjon på kjøp for 23-åringen.


15.01: HamKam har sikret seg signaturen til 22 år gamle Kristian Sande. Midtstopperen kommer fra spill i Brattvåg forrige sesong, men har gått gradene i Molde Fk før det. Han var på prøvespill åå Hamar allerede i fjor høst, og har nå signert en avtale som strekker seg ut 2021-sesongen.


14.01: Rosenborg og Kristiansund er enige om en overgang for Olaus Jair Skarsem. 21-åringen, som var på lån i Ranheim forrige sesong har totalt fire kamper for Rosenborg, har skrevet under en kontrakt som varer de neste tre sesongene i KBK. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg var vært veldig ivrig på å få til en avtale. Det har vært en lang prosess, og nå er det endelig klart. Jeg har veldig sansen for måten Kristiansund drives som klubb, og jeg tror jeg kan bidra, sier Skarsem til klubbens hjemmesider.


14.01: Tobias Vibe har signert en toårskontrakt med TUIL. Midtstopperen kommer vederlagsfritt etter at kontrakten med Alta gikk ut ved nyttår. 29 år gamle Vibe spilte for Tromsdalen fra 2014 til 2018, og har vært innom Helsinki IFK før han gikk til Alta i sommer.


14.01: Som vi meldte i går er Fitim Azemi nå klar for Stabæk Fotball. Han forlater dermed Vålerenga etter 25 kamper, fire mål og utlån til Sandefjord og Tromsø for Vålerenga.


14.01: Det skjer mye rundt Sportsklubben Brann for tiden. BA melder nå at sportssjef Rune Soltvedt har landet i Tromsø i formiddag, noe som etter alle solemerker indikerer at Brann og Tromsø er inne i sluttforhandlingene om Ruben Yttergård Jensens overgang tilbake til TIL. Det store spørsmålet nå er om hva bergenserne får i retur. Penger? Robert Taylor? Onni Valakari? Eller kanskje alle tre? Det blir nok en spennende dag for de med et hjerte i Brann og TIL.


* 13.01: Haugesund bekrefter at U21-landslagspiller Ulrik Fredriksen er klar for klubben. 20-åringen kommer fra Sogndal, hvor han har spilt flere gode sesonger i både Eliteserien og OBOS-ligaen. Bergenseren har kamper for Norges U18, U19 og U21-landslag.


13.01: Henning Hauger trener i dag med Lillestrøm, og skal være aktuell for en overgang til klubben som rykket ned fra Eliteserien for første gang siden 1975 i fjor. Hauger har tidligere spilt for Lillestrøm, i tillegg til Stabæk, Hannover 96, Elfsborg og nå sist Strømsgodset. Han er for øyeblikket uten klubb.


13.01: Fitim Azemi er ikke med VIF på deres første trening for sesongen. Klubben melder at "pågående spillerlogistikk" er grunnen. Neste stoppested kan bli Stabæk, etter at 27-åringen sa nei til Tromsø forrige uke.


13.01: Kristoffer Normann Hansen skal være svært aktuell for en retur til Sandefjord. Vingen forlot klubben i 2016, og har siden det spilt i Sarpsborg 08 og Ull/Kisa. Kontrakten hans med Jessheim-klubben går ut i sommer, så han blir nok ikke en veldig dyr mann for nyopprykkede Sandefjord.


13.01: Med seks midtstoppere i troppen har det lagt i kortene at minst én av dem kommer til å forlate Aalesund i vinter. Det blir trolig 21 år gamle Kristoffer Hay, som vi har rapporter på at kommer til å signere for Bryne i løpet av dagen.


13.01: Og Veton Berisha inn kan bety Zlatko Tripic ut i Stavanger. Viking har nemlig mottat et bud fra en tyrkisk toppklubb på klubbens kaptein. Det er Aftenbladet som melder dette. Vi har informasjon om at det er Göztepe S.K som har lagt inn budet, som skal være på omtrent fire millioner kroner.


13.01: Brann og Viking skal være enige om en overgangssum for Veton Berisha, det melder BA. 25-åringen har gjort seg upopulær i Bergen ved å melde offentlig at han svært gjerne ønsker seg "hjem" til Stavanger, og en overgang har sett uungåelig ut. Han var ikke med da Brann i dag hadde sin første trening i sesongoppkjøringen.


13.01: Ruben Yttergaard Jensen blir ikke Tromsø-spiller i denne omgang. Han forteller til BT at Tromsø og Brann har avsluttet samtalene. Det er på det rene at Brann ønsker Robert Taylor og Simo Valakari, og at Tromsø ønsker Ruben Yttergaard Jensen. Vi har en anelse om at siste ord ikke er sagt i denne saken.


13.01: Der var Brenden klar for Sandefjord Fotball-retur:


12.01: Haugesund er svært interessert i Norges U21-midtstopper Ulrik Fredriksen. Sogndal-spilleren har imponert i OBOS-ligaen i flere sesonger nå, og flere Eliteserie-klubber har tidligere snust på 20-åringen. Nå ser det ut til at FKH blir neste stopp for mannen som har representert Norge på både U18, U19 og U20-nivå.


12.01: Erik Næsbak Brenden skal være aktuell for en overgang til Sandefjord. Kontrakten med Lillestrøm gikk ut i vinter, og han blir ikke med kanarifuglene ned i OBOS-ligaen. 26-åringen spilte totalt 63 kamper på tre sesonger i gult og sort.


10.01: Benjamin Stokkes Danmark-eventyr har ikke vært det man kan kalle vellykket. Kun fire kamper og null mål har det blitt så langt for Randers i denne Superliga-sesongen. Nå kan han være på vei til TIL og bli "gutans" nye spiss etter at Azemi takket nei. Det er itromsø.no som melder dette.


10.01: Fitim Azemi blir ikke Tromsø-spiller. TIL og VIF er enige om en overgangssum for spilleren som vår utlånt til TIL i høstsesongen, men Azemi har ikke blitt enig med "Gutan" om de personlige betingelsene.


10.01: Eirik Horneland bekrefter ovenfor Adresseavisen at RBK-kaptein Mike Jensen er på vei bort fra klubben. Dansken skal for tiden befinne seg på Kypros, hvor han besøker Kåre Ingebrigtsens nye klubb, APOEL Nicosia. Den tidligere Brøndby-spilleren har vært i Rosenborg i syv sesonger, og står med 197 kamper, 36 mål og 37 assist i Eliteserien. 


10.01: Og der var Joe Bell klar for Viking, han blir sett på som en erstatter for Kristian Thorstvedt:


10.01: Brann skal være interessert i Åsanes kantspiller Ole Didrik Blomberg. 19-åringen storspilte for Åsane i 2. divisjon forrige sesong, og var blant annet med da Åsane slo Brann i en treningskamp ifjor høst. BT melder at det skal være flere Eliteserie-klubber som er interessert i Blomberg, som spilte for Gneist på nivå fem i 2018.


10.01: Tobias Johnsen fra Glimt trener denne uka med OBOS-klubben Ham-Kam. 19-åringen kan spille både spiss og kant, og fikk ett innhop for Glimt forrige sesong, i cupkampen mot Aga.


10.01: FK Haugesund låner ut spiller til Tyrkia:


10.01: Hødd har hentet 20 år gamle Emil Solnørdal. Midtbanespilleren kommer fra Brattvåg, hovr han spilte 15 kamper forrige sesong. Før det har han spilt for både Aalesund og Rosenborgs SalMar-akademi.


08.01: Øygarden har også sikret seg keeperen Borger Thomas. 24-åringen har en fortid i Bærum, Godset, Stabæk og Åsane, men kommer nå fra spill i kommunerivalene Sotra SK. Thomas har store hansker å fykke etter at Egil Selvik og Renze Fij til tider har storspilt for Nest-Sotra de seneste sesongene.


08.01: Skotske Kyle Cameron har signert for Øygarden FK. Han har spilt på Skottland sitt landslag, han har spilt på Crystal Palace og Coventry, han er født i Croydon, South London og han har spilt mot selveste Alexander Tettey på selveste Norwich City, skriver klubben på sine egne hjemmesider. Skotten er et kjent navn for de som sølger norsk fotball tett, da han allerede har fått følelsen av norsk fotball da han spilte for Alta i fjor og i Valdres før det. Den 22 år gamle venstrevingen har kamper i både League One, PL 2, EFL Cup og EFL Trophy.


08.01: Fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven, forteller til Varden at det er uaktuelt med en overgang til en annen norsk klubb. Mannen fra Øystese sin kontrakt med Odd går ut 31. juli, men han har ikke lagt skjul på at han drømmer om et nytt proffeventyr i utlandet, og da spesielt Major League Soccer i USA.


08.01: Nok en spiller velger å forlate nedrykkslaget Ranheim til fordel for sølvvinnerne Bodø/Glimt. Aleksander Foosnæs er klar for nordlendingene:


08.01: TV2 melder at både Brann og Molde er interessert i å hente Glimt-stopper Marius Lode. Lode storspitle for overraskelseslaget Bodø/Glimt forrige sesong, og både Brann og Molde er på jakt etter en erstatter i midtforsvaret etter at de to klubbene mistet sine respektive stopperkapteiner i vinter, henholdsvis Vito Wromgoor og Ruben Gabrielsen. Også en tyrkisk klubb skal ha vist interesse for 26-åringen.


07.01: Ranheim har hentet den 17 år gamle spissen Sondre Holmen fra Levanger, det melder Trønder-Avisa. Holmen har notert seg for fine 32 mål på 37 kamper for LFKs Juniorlag, og har også flere ganger trent med Molde Fotballklubb.


07.01: Arendal har sikret seg den 29 år gamle tidligere Bryne-spilleren Omar El Ghaouti. Han scoret fem mål for Bryne i PostNord-ligaen forrige sesong, og hele 16 i sesongen før det igejn. Han har også spilt for Fram larvik, Moss og Sliema Wanderers.


07.01: Sandefjord holder på å styrke stallen etter opprykket. Nå er både Erik Brenden og Sivert Gussiås på vei inn dørene på Sandefjord stadion. Brenden er høyre midtbane og har spilt for Lillestrøm siden 2016 mens Gussiås scoret 12 mål på 27 kamper på utlån i Strømmen fra Molde forrige sesong.


06.01: Øygarden FK har sikret seg stoppertalentet Andreas van der Spa. 20-åringen var forrige sesong utlånt fra Glimt til Alta.  – Andreas som gjerne kan spille på midtstopperplass og på midtbanen velger å fremheve pasningsspillet og duellspillet når vi utfordrer nysigneringen på hva han kan bidra med i Øygarden FK i 2020, skriver klubben på sine hjemmesider.


06.01: Den 24 år gamle midtstopperen Øyvind Nilsen, som spilte 22 kamper for Sotra Sportsklubb forrige sesong, har meldt overgang til Fotballklubben Vidar, som rykket ned fra PostNord-ligaen forrige sesong.


06.01: Martin Samuelsen er ferdig i Haugesund, etter at lånet ikke ble forlenget etter 2019-sesongen. Nå går turen tilbake til England, men neppe til West Ham. Championship-klubben Hull City blir trolig hans nye stoppested, det melder h-avis.no.


06.01: Den newzealandske landslagsspilleren Joe Bell er ifølge Aftenbladet på vei til Viking. 20-åringen var på prøvespill hos siddisene i sommer, og var den også den gang svært nær en overgang. Nå ser det ut til at overgangen for den engelskfødte defensive midtbanespilleren ordner seg. 


06.01: Og så var Kitolano klar for TIL:


06.01: Tromsø skal være interessert i å hente Eric Kitolano. 22-åringens kontrakt med Ull/Kisa gikk ut forrige uke, men også de skal være interessert i å ha midtbanespilleren med videre. Tromsø er også i samtaler med Brann om en mulig overgang for Ruben Yttergård Jensen.


05.01: Bjørn Maars Johnsen ble ikke med Rosenborg videre inn i den nye sesongen. Nå ser det ut som Asia blir neste stoppested for den høyreiste 28-åringen. Han skal være på vei til den sør-koreanske klubben Ulsan Hundai. Dette er samme klubb som en annen norsk-amerikaner, Mix Diskerud, var på utlån hos forrige sesong.


04.01: Genk er blitt den nye norske-klubben i Belgia. Nå er tredje nordmann klar for klubben, Mats Møller Dæhli. 24-åringen kommer fra imponerende spill for St. Pauli i 2. Bundesliga i Tyskland, hvor han har vært de siste tre sesongene. Genk signerte Kristian Thorstvedt  igår, og har også Sander Berge i stallen. Sistnevnte forsvinner dog trolig nå i januar eller i sommerens overgangsvindu.


04.01: Vålerenga-trener Ronny Deila skal være svært aktuell som ny trener for MLS-klubben New York City FC, det melder flere amerikanske kilder. Klubben er en del av City Football Group, det arabiske selskapet som blant annet eier Manchester City.


04.01: Madla har hentet unggutt fra storebror Viking:


04.01: HamKam har hentet den 18 år gamle palestinske høyrevingen Ahmed Daghim på lån fra FC København i Danmark. Unggutten, som har U-landskamper for Danmark, skal spille for Hamar-klubben ut den kommende sesongen.


03.01: Sandnes Ulf henter den 23 år gamle midtbanespilleren Andrè Södlund fra Odd, det melder Skiensklubben på sine egne hjemmesider. Södlund, som har spilt 14 kamper på to sesonger for Odds A-lag går vederlagsfritt til høytsatsende Sandnes Ulf i OBOS-ligaen.


02.01: Det har lenge vært klart at Pål Andre Helland kan være på vei bort fra Rosenborg. Supporteryndlingen har ikke hatt særlig tillit under Eirik Horneland, og skal nå ha kommet til enighet om de personlige betingelsene med Allsvenskan-klubben IFK Norrköping. Klubben gjenstår enda å bli enige om de økonomiske betingelsene for en overgang for spilleren som har en kontrakt som strekker seg ut denne sesongen.


02.01: Martin Samuelsen blir ikke med Haugesund videre inn i 2020-sesongen. Dermed ble med det én sesong i klubben fra 22-åringens hjemby. Samuelsen har vært på lån fra engelske West Ham, men det er enda uklart hvor veien videre går for den kreative spilleren.


31.12: Viking har solgt Kristian Thorstvedt til belgiske Genk. Prisen skal ligge på omkring 15 til 20 millioner kroner. 20-åringen blir dermed lagkammerat med Sander Berge, som har imponert for de regjerende belgiske mesterne de siste sesongene.


30.12: Rosenborg har hentet den svenske spissen Dino Islamovic fra Allsvenskan-klubben Østersund. Svensken har signert en kontrakt som strekker seg over tre år, og får draktnummeret 9 i den kommende sesongen.


29.12: Tidenes kanskje største norske overgang er et faktum, Braut Haaland går fra RB Salzburg til Borussia Dortmund:


27.12: Viking er svært interessert i å hente Veton Berisha hjem til Stavanger, og har lagt inn bud på Brann-spilleren. Men så langt har man ikke fått napp på 25-åringen som kom for omtrent 6 millioner kroner fra Rapid Wien før forrige sesong. Siste bud skal ha vært på omkring 5 millioner kroner.


26.12: Anders Trondsen skal være på blokken til den tyrkiske Süperlig-klubben Trabzonspor. Rosenborg-spilleren kan dermed bli lagkammerat med en tidligere Rosenborg-spiller, næmlig Alexander Sørloth, som er på lån i Tyrkia fra Crystal Palace.


23.12: Etter fire seriemesterskap og tre cupmesterskap i Rosenborg drar nå Yann-Erik de Lanlay hjem igjen til Stavanger og Viking. Vingen har skrevet under en fireårskontrakt med Stavanger-klubben.


23.12: Tromsø har solgt sitt 16 år gamle talent Bryan Fiabema til den engelske storklubben Chelsea. Fiebema var på prøvespill i London-klubben tidligere denne måneden, og imponerte såpass at han nå blir en del av deres U18-tropp.


19.12: Størdals-Blink forsterker troppen for 1. divisjonsspill: Trønder-klubben har hentet Simen Sandmæl, Robin Jatta Bjørnholm og Morten Strand til klubben de siste ukene, og denne uken bekreftet Stjørdals-Blink i en pressemelding at de har signert en toårskontrakt med Joachim Olufsen. 21-åringen fra Mo i Rana har de to siste sesongene spilt i Ranheim i Eliteserien. Til Trønder-Avisa forteller sportslig leder Håvard Fuglem at det i tillegg kommer en stopper og en back på prøvespill i januar.


19.12: Ull/Kisa signerte i går Erik Rosland fra Bryne. Den 24 år gamle midtbanespilleren har tidligere gått gradene i Odd, og spilt for Notodden og Fram.


17.12 : Ranheim-stopper Ivar Furu forlater klubben og blir å se i Eliteserien også neste sesong, i KBK:


17.12: Sogndal henter den 22 år gamle midtstopperen Axel Kryger fra Sandnes Ulf, det melder Sogndal på sine egne hjemmesider. Kryger, som har 100 kamper for Sandnes Ulf, har signert en tre år lang kontrakt med klubben fra sagtbygden. Kryger har også åtte kamper for Norge U18- og U19-landslag. - Dette er en fotballklok spiller som kan bekle flere roller, sier sportssjef i Sogndal, Håvard Flo, til klubbens hjemmeside.


17.12: Brann er igjen svært interessert i å hente Bodø/Glimts Vegard Leikvoll Moberg. 28-åringens kontrakt går ut ved nyttår, og midtbanespilleren blir sett på som en perfekt erstatter for Sivert Heltne Nilsen som forsvant fra klubben i fjor sommer. Med muskler og hodekraft kan Moberg ta på seg den defensive rollen sentralt i Brann-laget, som Bergensklubben ikke har klart å finne en passende spiller for etter at Nilsen dro.


17.12: Johannes Nuñez blir ikke med Skeid ned i PostNord-ligaen. 23-åringen har skrevet proffkontrakt med opprykkskandidat Sandnes Ulf. Med seks mål og tre målgivende pasninger på 29 kamper var Nuñez et lyspunkt for et underpresterende Skeid denne sesongen.


17.12: West Ham har meldt seg på kampen om Sander Berges signatur. Napoli har allerede meldt sin interesse, mens klubber som Spurs og Sevilla har vært nevnt ved tidligere anledninger. Også Liverpool har fått 21-åringen opp på raderen etter godt spill for Genk mot klubben fra Merseyside i høstens Champions League. Genk skal være villig til å slippe nordmannen for ikke mindre enn 20 millioner Euro.


17.12: Og årets overraskelse i Eliteserien er nå godt i gang med å sette stallen for 2020. Nå er Ranheim-spiller Ola Solbakken på vei inn dørene på Aspmyra. Den 21 år gamle vingen spilte scoret seks mål og assisterte åtte på totalt 30 kamper i serie og cup for Ranheim denne sesongen.


17.12: Danske Kasper Junker har i høst vært utlånt fra Superliga-klubben Horsens til Stabæk, og det med stor suksess. Seks mål på 12 kamper ble det på 25-åringen, og det skal ha imponert årets sølvvinnere i Eliteserien, Bodø/Glimt, såpass mye at de nå har valgt å sikre seg danskens signatur. Dermed blir han Glimts første signering etter den fantastiske 2019-sesongen.


17.12: Torgeir Børven har hatt en fantastisk sesong for Odd, der han ble toppscorer i Eliteserien med 21 mål. Kontrakten til 28-åringen går ut allerede til sommeren, og flere klubber er interessert i å hente han i januar, blant annet klubber fra England, Nederland og Tyrkia.


16.12: Starts toppscorer denne sesongen, Aron Sigurdarson, er solgt til belgisk fotball. 26-åringen bidro sterkt til Starts opprykk med sine 13 mål, men blir ikke med Start til Eliteserien neste år. Han skal nå spille for elleve ganger belgisk ligamester Royale Union Saint-Gilloise på nivå to i Belgia.


16.12: Bodø/Glimt la inn bud på han like etter sesongslutt, mens Rosenborg har vært ryktet interessert i han i en lengre periode. Men nå ser det ut til at Runar Espejord forsvinner utenlands. Han og den nederlandske klubben Heerenveen skal næmlig være svært nære enighet om en kontrakt, noe som vil betyr omtrent fem millioner kroner til Tromsø, pluss en videreslagsklausul.


15.12: Stefan Strandberg har endelig funnet seg en ny klubb, etter å ha vært klubbløs siden i sommer. Han skal spille for Trapani i Serie B resten av sesongen. Strandberg, som har slitt med skader i flere sesonger, har totalt 10 landskamper for Norge.


12.12: Den danske midtbanespilleren Philip Rasmussen trener for tiden med Raufoss. 30-åringen har over 100 kamper for Lyngby i Danmark, og kommer fra et to års opphold i Hartford på andre nivå i USA.


12.12: Gazzetta dello Sport melder at Napoli har kommet med et muntlig bud på Sander Berge i størrelsesorden 20 til 25 millioner Euro. Nordmannen har vært het på overgangsmarkedet i godt over et år nå, og sjansen for at han forsvinner fra Genk i januar virker nå meget stor.


12.12: Sola-spiller Sebastian Sebulonsen har imponert Bjarne Berntsen og Viking såpass på trening at Cupvinnerne har tilbudt 19-åringen kontrakt. Midtbanespillerne var et fast innslag på Sola-laget som rykket ned denne sesongen.


12.12: Ifølge den troverdige tyske avisen Ruhr Nachrichten har Erling Braut Haaland landet i Dortmund, der han skal ha samtaler med Borussia Dortmund. Dermed begynner det å se ut som at det norske supertalentet forsvinner fra Red Bull Salzburg allerede i januar.


11.12: Nettavisen melder at både Brann, Godset og Sarpsborg er interessert i Glimt-keeper Ricardo Friedrich. Brasilianerens kontrakt går ut ved nyttår, og han kan dermed gå vederlagsfritt. I følge agenten er det Brann som har vist mest interesse, og bergenserne forhørte seg om keeperen allerede i sommer.


11.12: Rosenborg har gitt Jonathan Levi lov til å snakke med Hammarby. Allsvenskan-klubben skal være interessert i å hente svensken som erstatter for Muamer Tankovic, som blir solgt til Genoa. Jonathan Levi har vært på lån i Elfsborg denne sesongen.


10.12: Brann har blitt kontaktet av nedrykksklare Tromsø angående Ruben Yttergård Jenssen. Den tidligere Tromsø-spilleren har aldri blit ten suksess i Bergen etter at han kom sommeren 2018, og det er nå klart at familien til 31-åringen flytter hjem til Tromsø. Det virker med andre ord svært sannsynlig at den tidligere landslagsspilleren vender hjem til TIL.


* 09.12: Tromsø-talentet Bryan Fiabema skal trene med Chelsea før jul, det melder Sunnmørsposten. 16-åringen fikk ett innhopp på fire minutter i Eliteserien for Tromsø denne sesongen.


09.12: Brann er på stopperjakt etter at Vito Wormgoor er ferdig i klubben, og skal være interessert i å hente lokale Ole Martin Kolskogen fra Åsane. 19-åringen blir ansett som en av de mest lovende stopperne i Norge, og ble kåret til årets talent i 2. divisjn denne sesongen.


09.12: Mikael Dorsin er i dag klar som ny sportslig leder i Rosenborg. Svensken, som spilte hele 270 kamper for trønderne mellom 2004 og 2016, erstatter Stig Inge Bjørnebye, som ga seg etter denne sesongen. 


08.12: Genks sportsdirektør Dimitri de Condé forventer at Sander Berge slår overgangsrekorden når han blir solgt fra klubben, trolig allerede i januar, det forteller han til Budstikka. Den tidligere rekorden er på 25 millioner Euro (253 millioner kroner), da Wesley gikk fra Club Brugge til Aston Villa i sommer.


07.12: Bodø/Glimt er svært interessert i å hente nedrykksklare Tromsø sin spiss Runar Espejord, men budet på 3-4 millioner kroner skal ha blitt blankt avvist av rivalene. Det er ventet at Glimt kommer til å gjøre et nytt framstøt på angriperen, som også er på blokken til flere andre klubber.


05.12: Kan vi få en ny nordmann i La Liga?


05.12: OBOS-ligamestere Aalesund har ikke gitt opp håpet om å få hente opprykkskollega Sandefjords høyreback Brice Wembangomo. Lars Bohinen og co har vært interessert i 22-åringen en stund, og en god høstsesong i hvalfangerbyen har ikke minsket interessen. Tangotrøyene skal ha kommet med flere bud, men summene som har blitt lagt fram er enda ikke tilfredsstillende for Sandefjord.


04.12: Sandnes Ulf har en spennende sesong i vente, med både ny stadion og trener. Nå er de i gang med å forsterke stallen også, og i dag ble stortalentet Sander Ringberg hentet fra Tronsdalen, som rykket ned fra OBOS-ligaen i år.


04.12: Borås Tidning melder at Mathias Dyngeland presenteres for Allsvenskan-klubben Elfsborg neste uke. 24 åringen har hatt en god sesong mellom stengene hos Sogndal og er på utgående kontrakt.


04.12: Sotraværingen Kristoffer Zachariassen er solgt fra Sarpsborg 08 til Rosenborg:


* 03.12: Fredrik Ulvestad er i kikkerten til Philadelphia Union i amerikanske MLS, men Ulvestad ønsker seg helst til Europa. Ulvestad har vært en viktig brikke for Djurgården i årets gullsesong, og har kun ett år igjen av kontrakten.


03.12: Stabæk henter Jesper Strand Isaksen fra Kristiansund. 20-åringen har fått fem kamper fra start for KBK denne sesongen.


02.12: Lars Sætra er på blokken til Allsvenskan-klubben Falkenberg FF. - Det er en trygg spiller, han er bra på hodet og har en god pasningsfot, sier sportssjef Håkan Nilsson til Hallands Nyheter. Sætra er på utgående kontrakt i Godset.


29.11: Tarik Elyounoussi forlater AIK i vinter, og klubber fra flere land skal være interessert i den norske landslagsspilleren. Nå melder fotbolldirekt.se at en sør-koreansk klubb fører i kampen om signaturen til 31-åringen.


28.11: Bodø/Glimt har denne uken Brann 2-spiller Eirik Moldenes på trening. Den 19 år gamle vingen har ikke spilt A-lagsfotball for Brann, og var ute store deler av vårsesongen med et benbrudd. Det er Glimt-assistent Morten Kalvenes som har fått i land treningsoppholdet.


27.11: Viking har hatt Pors-angriper Tobias Holtan Henriksen (16) på trening, men en overgang skal ikke være aktuell i første omgang. – Bjarne (Berntsen) sa jeg skulle få en tilbakemelding om hva de tenkte nærmere jul. Viking viste seg som en fin klubb. sier unggutten til avisen Varden.


26.11: Nest Sotra-spiller Kristoffer Nesse Stephensen har trent med både Brann og Bodø/Glimt etter at Nest spilte sin siste kamp for sesongen, og 28-åringen skal ha imponert Brann-trener Lars Arne Nilsen. Bergensklubben kommer trolig til å gjøre store forandringer i spillertroppen før neste sesong, og Nesse skal fortsatt være på blokken til bergenserne.


* 26.11: Per Kristian Bråtveit er trolig ferdig hos Allsvenskan-mesterne Djurgården. Nå melder fotbolldirekt at nyopprykkede Mjällby kan bli neste stoppested for den tidligere Haugesund-keeperen.


26.11: HamKam har hentet den 32 år gamleforsvarsspilleren Steinar Strømnes fra Stabæk. Han var en kort periode på lån i nettopp HamKam fra Vålerenga tilbake i 2007, og har i tillegg spilt for Kongsvinger, Lyn, Åtvidabergs og Strømmen.

100% opp til 500 NOK

1. Casino Winner

100% opp til 1000 NOK

2. Guts

100% opp til 1000 NOK

3. Rizk

200% opp til 1000 NOK

4. Unibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 1000 NOK

6. Betway

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder