Fotballkanalen følger det norske overgangsmarkedet før sesongstart 2020

Overgangsvinduet i Norge vinteren 2020 - rykter og bekreftede overganger

Følg også med på våre Facebook og Twitter-sider, for oppdatert informasjon om det norske overgangsvinduet, og om norsk og internasjonal fotball generelt.

*OBS* For overganger høsten 2020, se her: Det norske overgangsvinduet høsten 2020.

Det norske overgangsvinduet åpner den 9. januar, som er noen dager senere enn de fleste andre europeiske overgangsvinduene. Det er åpent i nærmere tre måneder, til 1. april.

Men klubber har kunnet signere spillere på utgående kontrakt siden sommeren 2019, selv om disse spillerne ikke blir klare før 9. januar. Klubber kan også bli enige om betingelsene for overganger før denne datoen.

På grunn av Korona-krisen har NFF valgt å åpne overgangsvinduet igjen den 10. juni, og det vil være åpent frem til månedsskiftet. Dermed blir sommerens overgangsvindu, som vanligvis er åpent i fire uker, forkortet med to uker. Det vinduet kommer trolig i slutten av august.

Topp 10: Historiens dyreste norske fotballspillere.

Rykter og overganger, live-feed:

* 15.06: Benjamin Stokke kan være på vei tilbake til Norge. Oppholdet i danske Randers har ikke vært en gedigen suksess, og nå melder iTromsø at et Tromsø-lag på desperat spissjakt har rettet søkelysene mot den tidligere KBK-spilleren.


* 15.06: Kristiansund henter Branns Eirik Holmen Johansen på et lån ut sesongen. KBK har vært på intens keeperjakt etter at Sean McDermott ble skadet i flere måneder forrige uke. Holmen Johansen kommer fra en tøff sesong der han tidlig mistet plassen mellom stengene på Brann stadion til fordel for Håkon Opdal.


* 11.06: Glimt har sikret seg stortalentet Elias Kristoffersen Hagen fra Grorud:


* 11.06: Landslagsback Birger Meling ser ut til å være tapt for Rosenborg. Franske Lequipe melder at Ligue 1-klubben Nîmes er enige med venstrebacken om en treårskontrakt fra det internasjonale overgangsvinduet åpnet den 1. juli. 25-åringen, som står med elleve landskamper for Norge, koster den franske klubben i underkant av én million kroner i følge avisen. Kontrakten hans med Rosenborg går ut ved årsskiftet.


* 11.06: Den nederlandske keeperen Joshua Smits Har landet på Bodø lufthavn, og ser ut til å bli Bodø/Glimts nye keeper. Sølvvinnerne fra forrige sesong har vært på keeperjakt i lang tid, etter at Ricardo Friedrich forsvant etter forrige sesong. Lenge jobbet man med Odds reservekeeper Egil Selvik, men nå ser det altså ut til at det blir 27 år gamle Smits, som for øyeblikket er eid av Almere City på nivå to i Nederland.


* 10.06: Romsdals Bustikke lemder at flere belgiske klubber, blant annet Anderlecht, er interessert i Moldes nøkkelspiller Eirik Hestad. Men de regjerende mesterne skal enda ikke ha motatt noe bud på 24-åringen.


* 09.06: Og så har Brann sikret seg signaturen til Vegard Forren ut sesongen. Forren, som fikk terminert kontrakten med Molde forrige måned, har fire seriemesterskap og to cupgull, og bringer dermed sårt tiltrengt rutine til Branns forsvar.


* 08.06: FJ Jerv henter argentisk spiss fra Gibraltar. Jerv melder på sine egne hjemmesider at de har kapret den 32 år gamle spissen Juan Pablo Sastre, fra klubben Lincoln Red Imps på Gibraltar. 32-åringen scoret to mål mot Ådsane på Marbella tidligere i vår, og det skal ha vekket interessen for sørlandsklubben. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut neste sesong.


* 07.06: Start har sikret seg signaturen Steffen Lie Skålevik. Strilen, som scoret hele 10 mål på 11 kamper på lån hos Start høsten 2017, kommer fra et mindre vellykket opphold i Sarpsborg 08. 27-åringen, som tidligere har spilt for Nest-Sotra og Brann, har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2022.


* 05.06: Brann er nå svært nær å sikre seg den fransk-komoriske keeperen Ali Ahamada. En overgang var aktuell også i vinter, men da trakk Brann seg på grunn av for høye lønnskrav. Brann hentet istedenfor tyske Ralf Fährmann på et korttidslån, et lån som ble en gedigen skuffelse på grunn av korona-krisen. Ahamadas kontrakt med Kongsvinger går it i månedsskiftet, så 28-åringen blir dermed en billig mann for bergenserne å hente. Keeperen står med hele 133 kamper i Ligue 1 for Toulouse, og var innom tyrkiske Kayserispor før han kom til Kongsvinger forrige sesong. Det er BA som først meldte at kontakten mellom klubb og agent var tatt opp igjen.


* 04.06: Bodø/Glimt er i ferd med å selge nok en juvel til Benelux. Jens Petter Hauge skal være på vei til den belgiske klubben Cercle Brugge, og belgierne ryktes å bla opp omtrent ti millioner kroner for den 20 år gamle vingen.


* 03.06: Marcus Pedersen vender hjem til HamKam. Den tidligere Godset-, Vitesse-, Vålerenga-, Odense-, Barnsley- og Brann-spilleren har trent med klubben gjennom vinteren og våren, og signeringen kommer ikke som en alt for stor overraskelse. Pedersen spilte kun ni kamper og scoret ett mål for HamKam før han forlot klubben til fordel for Godset tilbake i 2009.


* 02.06: Football Insider kan fortelle oss at Real Sociedad er interessert i Mohamed Elyounoussi. Southampton-spilleren var utlånt til Celtic denne sesongen, der han scoret seks mål og la opp til syv i løpet av 20 kamper. De skotske seriemesterne skal også være interessert i å hente han permanent, og Southampton skal kreve mellom 8 og 10 millioner pund for nordmannen.


* 29.05: Etter at kontrakten med Molde ble terminert er Vegard Forren nå på klubbjakt. Flere Eliteserie-klubber er trolig interessert, men Brann ser ut som det mest naturlige alternativet. Bergensklubben er på jakt etter en ny midtbanesjef, og Forren kunne passet perfekt i den rollen, om det utenomsportslige kan løses mellom klubb og spiller.


* 27.05: Lillestrøm henter spiller fra Eliteserien: VG melder at OBOS-ligaklubben Lillestrøm er i samtaler med Torbjørn Kallevåg, som for øyeblikket er under kontrakt med FK Haugesund. 27-åringen er på utgående kontrakt denne sesongen, og er dermed trolig en billig mann for LSK å hente. Midtbanespilleren har vært i FKH siden 2018, da han kom fra Hødd, men han er opprinnelig Vard-gutt.


* 26.05: Ull/Kisa har sikret seg signaturen til to nye spillere: Tidligere Lillestrøm, Strømsgodset, Sandefjord, FK Haugesund og Braga-spiller, i tillegg til en A-landskamp for Norge, Stian Ringstad har signert en kontrakt som strekker seg ut neste sesong. I tillegg er Mesut Can kommet fra Skeid på en like lang kontrakt. 29 år gamle Can er kantspiller, og har litt under 100 kamper for Oslo-klubben.


* 26.05: Og samtidig som Bergan er på vei sørover, er en annen midtstopper på vei nordover. Sandefjord Fotballs Marius Høibråten er på vei til Aspmyra stadion. 25 år gamle Høibråten har tilbragt to år i hvalfangerbyen etter overgangen fra Godset tilbake i sommeren 2018. Han har kun seks måneder igjen av kontrakten med SF, som trolig får inn et par sårt tiltrengte kroner for midtstopperen.


* 26.05: Start er nær ved å sikre seg erstatteren for Damian Lowe. Bodø/Glimts Vegard Bergan skal være på vei til sørlands-klubben, det melder Avisa Nordland. Start har vært på utkikk etter en ny midtstopper etter at kontrakten med jamaikanske Lowe ble terminert tidligere denne måneden.


* 25.05: Endre Kupen er på vei bort fra Bodø/Glimt. Sogndal kan bli neste stoppested for 29-åringen, som fikk store deler av oppholdet i Glimt ødelagt av en stygg korsbånd-skade. Spissen imponerte stort for Florø i OBOS-ligaen i 2017-sesongen.


* 25.05: Vegard Forren kan være ferdig i Molde: Det er Eurosport som melder at 32-åringen, hans advokat og klubben i mandag er i et møte om midtstopperens fremtid. Det skal være utenomsportslige årsaker som gjør at klubben ønsker å terminere kontrakten, som så sent i som i fjor ble forlenget til ut 2021.


* 25.05: Stabæk har hentet den 19 år gamle offensive spilleren Kornelius Normann Hansen fra Southampton. Unggutten dro til England som 16-åring, men drar nå hjem til Norge for å prøve seg som senior-spiller. Han har signert en kontrakt med bærumingene som strekker seg ut 2022-sesongen. Normann Hansen har U-landskamper for Norge fra G15 til G18-nivå.


* 20.05: Molde og Stabæk er enige om en sum som sørger for at Ola Brynhildsen blir Molde-spiller allerede nå. 21-åringen skulle opprinnelig bli i Stabæk til kontrakten går ut 1. juli.


* 19.05: Rosenborg skal være interessert i å hente en spiller med et navn som trolig får hårene til å reise seg både her og der hos RBK-fansen, nemlig Tim Prica. Som selvsagt er sønn av RBK-legende Rade Prica. 18-åringen er spiss, akkurat som sin far, for tiden lønnet av Malmø. Men han skal være lunken til en ny kontrakt med Skåne-klubben, og svenske Expressen melder at RBK og sportssjef Dorsin ser på mulighetene for å hente han «hjem» til Trondheim.


* 19.05: Sogndal har hentet Mathias Blårud fra Strømmen fra og med 1. juni, det melder saftkokerene på sine egne hjemmesider. Den 24 år gamle midtbanespilleren har i tillegg til 140 kamper for Strømmen fått 16 kamper i Eliteserien for Vålerenga. Han har signert en treårskontrakt med Vestlandsklubben.


* 18.05: Bryne har sikret seg den 21 år gamle storscoreren Joacim Holtan. Han scoret 26 mål på 24 kamper for Mandalskammeratene forrige sesong, og har trent med både Start og Viking det siste året. – Joacim er en spiller som passer godt inn hos oss. Han er en sulten og ambisiøs spiller. Joacim er en sterk og hurtig spiss, som vil passe godt inn i kollektivet vårt. Flere klubber ønsket Joacim, og vi er veldig glade for at han valgte oss, sier Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen til klubbens hjemmesider.


* 18.05: Kristiansund har hentet den 19 år gamle kamerunske spissen Faris Pemi. Han blir hentet fra klubben Rainbow FC i hjemlandet, og han har i tillegg U-landskamper for Kamerun. Han har signert en kontrakt som strekker seg over de neste tre sesongene.


* 15.05: Start og Damian Lowe er enige om å avslutte samarbeidet. Jamaikaneren har befunnet seg i USA den siste tiden uten klubbens samtykke, og det er trolig grunnen til at Start nå terminerer kontrakten med 27-åringen. Lowe har spilt 57 kamper og scoret fire mål for sørlandsklubben siden han kom i 2017.


* 14.05: Stabæks unggutt Antonio Nusa har sikret seg proffkontrakt med klubben, og bærumingenes nye sportssjef Torgeir Bjarmann har stor tro på gutten som er født i 2005. – Jeg har fulgt han tett i de to årene hvor jeg ikke jobbet i noen klubb – og publikum på Nadderud kommer til å elske ham i fremtiden, sier Bjarmann til klubbens hjemmesider.


* 14.05: Det er lys i enden av tunnelen, og vi ser at det begynner å ta seg opp igjen på det norske overgangsmarkedet. Vi vil derfor begynne å oppdatere her igjen regelmessig.


* 27.03: Kristoffer Ajer skal være på blokken til storklubben AC Milan, og kan forsvinne allerede i sommer:


* 25.03: På grunn av den situasjonen vi befinner oss i, er det naturligvis lite aktivitet på overgangsfronten i Norge. Flere klubber har spillere ute i permisjon, og potensielt er flere titalls spillere i en posisjon der de fritt kan velge ny klubb fra neste uke av. Men vi forventer at spillere ikke opptrer så illojalt ovenfor klubb og fans i denne ekstreme situasjonen.


* 17.03: Tottenham har igjen følere ute på Kristoffer Ajer. Landslagsspilleren skal verdsettes for omtrent 300 millioner kroner hos de skotske ligamesterne.


* 16.03: Som ventet veldig stille på overgangsmarkedet nå i disse ekstraordinære tidene. NFF har meldt at de arbeider med å forlenge overgangsvinduet frem til sesongstart, som forhåpentligvis blir i starten av mai.


* 12.03: Stabæk har sikret seg signaturen til Emil Jonassen. Den tidligere Odd og Bodø/Glimt-spilleren har vært uten klubb etter at kontrakten med hviterussiske BATE Borisov gikk ut i vinter. Den 27 år gamle venstrebacken har signert en toårskontrakt med Bærumsklubben.


* 06.03: Oliver Kjærgaard ble ikke med Tromsø ned i OBOS-ligaen. Nå skal 21-åringen prøve å få FC Helsingør tilbake i 1. divisjon i Danmark. Midtbanespilleren har tidligere erfaring fra Danmark, da han spilte for Superliga-klubben Lyngby mellom 2016 og 2018. Totalt åtte kamper ble det for klubben fra nord for København


* 04.03: Det som må sies å være en ganske så sensasjonell overgang er på trappene i Bergen: BT melder at tyske Ralf Fährmann er på vei til Brann. Den 31 år gamle keeperen har nesten 200 Bundesliga-kamper for Schalke 04 og Eintracht Frankfurt, men har vært på lån fra førstnevnte klubb til Premier League-klubben Norwich det siste halve året. Trolig er det snakk om et låneopphold i Bergen i deler av eller hele den kommende sesongen.


* 03.03: Vålerenga og MLS-klubben DC United er enige om en utlånsavtale for Mohammed Abu i den kommende sesongen. Ghaneseren har ønsket seg bort etter at Oldrup Jensen ankom Oslo-klubben forrige måned, og fikk nå muligheten til å returnere til MLS. Abu kom til Vålerenga fa Columbus Crew sommeren for to år siden. Han har fått totalt 37 kamper for hovedstadslaget.


* 03.03: Tromsø har signert tidligere Aalesund-spiller Adam Ørn Arnarson. Den 24 årige høyrebacken har imponert TIL på prøvespill og i treningskamp den siste tiden, og har sginert en toårskontrakt med gutan. Han kommer kostnadsfritt fra den polske klubben Gornik.


* 03.03: Så var det offisielt, rett og slett klassesigneringer av Alta: Landslagslegenden Morten Gamst Pedersen og Hans Norbye er klar for spill i Finmarksklubben i den kommende sesongen. Gamst kommer fra spill i TIL mens Nordbye er blitt løst fra kontrakten i HamKam.


* 03.03: Nye Sørloth-rykter: Bayern München har speidere på plass på tribunen når Trabzonspor møter Fenerbahce til semifinale i den tyrkiske cupen i kveld. Alexander Sørloth er brennhet for tiden, og Bayern føyer seg bare inn i rekken av europeiske storklubber som snuser på den Crystal Palace-utleide nordmannen.


* 03.03: Øygarden FK (tidligere Nest-Sotra) henter 24 år gamle Jan Martin Hoel Andersen fra Jerv. Midtbanespilleren har spilt totalt 55 kamper for Grimstad-klubben etter sin ankomst i 2017, da han kom fra Kvik Halden i hjemfylket. Nå venter nye eventyr i havgapet i vest.


* 03.03: Bryne har signert Thierry Dabove. 22 år gamle Dabove kommer fra spill i Grorud, der han scoret hele 11 mål på 13 kamper sist sesong. Han foretrekker å spille på kant, og har foreløpig signert en kontrakt som strekker seg ut året.


* 02.03: Strømsgodset har hentet den høyreiste islandske midstopperen Ari Leifsson fra Fylkir på Island. Drammens-klubben og 21-åringen er enige om en kontrakt som strekker seg over de tre neste sesongene. -Ari er en spillende stoppertype, han har god fart, han liker å bryte foran og høyden gir ham god rekkevidde i lufta og duellspillet sier sportssjef Jostein Flo til klubbens hjemmesider.


* 02.03: Glimt har lagt inn et bud på omtrent 300.000 kroner for TUIL-spiller Sebastian Tounekti. 17-åringen har vært ønsket av både Glimt og TIL i lengre tid, men det ser nå ut som at det er Glimt som stikker av med det lengste strået. Tounekti reiser denne uken til Bodø for å bli bedre kjent med byen og klubben. TIL har enda ikke gitt helt opp i å sikre seg det offensive talentet.


* 02.03: Aalesund har sikret seg Raufoss-spilleren Parfait Bizoza på en treårskontrakt. 21-åringen, som kan spille både Midtstopper og sentralt på midtbanen, er opprinnelig fra Skodje, og spilte i AaFKs junioravdeling mellom 2015 og 2017. Han imponerte såpass i de 27 kampene han fikk i OBOS-ligaen for Raufoss i fjor at han nå er hentet «hjem» til Aalesund igjen.


* 01.03: Flere storklubber skal være interessert i Süperlig-toppscorer Alexander Sørloth. Både Real madrid, Sheffield United og Newcastle er meldt blant interesserte klubber. Trabzonspor skal ha en klausul om å kjøpe han for seks millioner Euro når lånet utløpet etter neste sesong.


* 27.02: Levanger har hentet de 25 år gamle forsvarsspilleren Erik Olsen. Olsen, som kommer fra Verdal, har trent med Levanger gjennom vinteren, og har altså imponert såpass at han nå fikk kontraktstilbud. Han har spilt i Verdal hele livet, og var en del av Verdal-troppen som rykket ned fra Norsk Tipping-ligaen forrige sesong.


* 27.02: Alta skal være interessert i å hente ikke mindre enn fire profilerte spillere. Morten Gamst Pedersen, Hans Norbye, Trond Olsen og Oliver Kjærgaard skal alle være nær å signere for klubben som denne sesongen holder ti li PostNord-ligaen. – Vi er enig om det meste, men jeg er avhengig av å få en del andre ting på plass før jeg eventuelt er klar for å signere med Alta IF, sa Gamst pedersen til Kronstadposten for noen dager siden.


* 26.02: Notodden har hentet Jakob Nyland Ørsahl på lån fra Molde ut sesongen. 18-åringen, som kan spille høyreback og kant, spilte sin første kamp for Moldes A-lag i fjor, og kronet debuten med to mål mot Sunndal i Cupens andre runde.


* 26.02: Vi regner med at flere Eliteserie-sportssjefer er i full sving akkurat nå, etter at nyheten om at Moussa Njie er fristilt fra Partizan og på jakt etter en ny klubb i Norge. Det er Nettavisen som melder at 24-åringen og den serbiske klubben forrige uke ble enige om å terminere kontrakten. Selv forteller han Nettavisen at han er mest interessert i å signere for enten Odd eller Vålerenga.


* 26.02: Bodø/Glimt er enda på jakt etter en ny førstekeeper, etter at Ricardo Friedrich forsvant til tyrkisk fotball i vinter. Det største keeper-navnet ledig på markedet per dags dato er Branns Eirik Holmen Johansen. Brann ønsker å bli kvitt spilleren, som har tre år igjen av en relativt lukrativ kontrakt, og Holmen Johansen selv ønsker å spille førstelagsfotball. Samtidig arbeider Brann med å hente Kongsvingers Ali Ahamada.


* 26.02: Fram Larviks tropp begynner å ta form før den kommende sesongen. Til nå har de signert tidligere Crystal Palace U21-spiller Andreas Breimyr, Jakob Dunsby og Erik Nordengen. Tidligere SIF-spiller Victor Demba Bindia har også spilt for Fram de to siste treningskampene.


* 25.02: Ole Kristian Selnæs er tilbake i Norge etter at hans kinesiske lag FC Schenzhen rykket ned fra toppdivisjonen i Kina i høst. Han har fått tillatelse til å finne seg en ny klubb å spille for frem til situasjonen i Kina er avklart. Han kan bare signere for klubber som enda har åpent overgangsvindu, som er Norge, Polen, Sverige, Finland og Russland.


* 25.02: Og der var Sammy Skytte klar for Bodø/Glimt. Den 23 år gamle danske midtbanespilleren er kjøpt fri av Superliga-klubben FC Midtjylland, og har skrevet under en fireårskontrakt med sølvvinnerne fra Eliteserien 2019. Han blir sett på som en erstatter for Håkon Evjen, som ble solgt til nederlandske AZ Alkmaar i vinter.


* 25.02: Som nevnt tidligere har costaricaneren Diego Campos trent med OBOS-ligaklubben Jerv denne måneden, og nå har han signert for Grimstad-klubben. Campos, som er 24 år og høyreback, kommer fra spill i Chicago Fire. Han har spilt i USA i hele sin profesjonelle karriere, og står med totalt 33 kamper i MLS.


* 25.02: Sarpsborg 08 og Tromsø er fortsatt enige om en overgangssum for Steffen Lie Skålevik. Tromsø er fortsatt på jakt etter en spiss, men krepsefiskeren skal tidlgiere ha vært lunken til en overgang til OBOS-ligaspill i Tromsø.


* 24.02: Bodø/Glimt er i ferd med å sikre seg nok en danske som var utleid til Stabæk forrige sesong. Denne gang er det Sammy Skytte, som etter godt spill for Bærumsklubben forrige seosng, på lån fra Midtjylland, som har tiltrukket seg oppmerksomhet i Nordland. Det skal være snakk om en permanent overgang for den høyreiste danske midtbanespilleren. Han spilte totalt 13 kamper i Eliteserien for Stabæk forrige sesong.


* 24.02: Aalesund har hentet engelskmannen Jordon Mutch. 28-åringen viste seg frem for tangotrøyene tidlgiere i vinter, og Bohinen og co likte åpenbart det de så. Midtbanespilleren kommer sist fra spill i Sør-Korea for Gyeongnam FC. Han har tidligere spilt for Crystal Palace, Reading, QPR, Birmingham og Cardiff.


* 20.02: Morten Gamst Pedersen fikk ikke fornyet kontrakten med TIL etter forrige sesong. 38-åringen har vært aktuell for Bodø/Glimt denne vinteren, og nå har han sagt nei til Sandefjord. Den tidligere Blackburn-stjernen er innstilt på å fortsette som profesjonell fotballspiller.


* 20.02: Bodø/Glimt har hentet den islandske backen Alfons Sampsted fra Allsvenskan-klubben Norrköping. 21-åringen har signert en treårskontrakt med sølvvinnerne fra forrige sesong. Alfons, som har landskamper for Island, var på utlån hos den islandske klubben Breidablik forrige sesong.


* 20.02: Tromsø har bestemt seg for hvem som blir deres nye midtstopper. Det kommer nok ikke som en bombe at det til slutt ble Lars Sætra, som de siste ukene har trent med TIL og gjort et godt inntrykk i klubbens treningskamper.


* 19.02: Arendal har hentet den 20 år gamle stopperen Peter Reinhardsen fra fylkeskollega Jerv. Den tidligere Start-spilleren spilte hele 29 kamper for Jerv i OBOS-ligaen forrige sesong.


* 19.02: Alexander Søderlund er klar for Allsvenskan-klubben Häcken. Overgnagen er kun bekreftet på NFF sine hjemmesider, og vi vil derfor komme tilbake med mer utfyllende overgangsdetaljer.


* 18.02: BA melder at FK Haugesund i er i dialog med Øygarden om å hente 21 år gamle Mads Berg Sande. Midtbanespilleren hadde en meget god sesong for strilelaget forrige sesong, og flere Eliteserie-lag skal være interessert. – Mads har hatt en flott sesong i Øygarden, og han er lysten på å ta steget videre, sier spillerens agent til avisen.


* 18.02: Sent i går kveld ble kantspilleren Alexander Jakobsen klar for Sarpsborg 08. 25-åringen kommer fra spill i IFK Nörrkøping, og har tidligere spilt for Glimt. Jakobsen er halvt dansk og halvt egyptisk, og har notert seg for én landskamp for Egypt. Han har signert en ettårskontrakt med østfoldingene.


* 17.02: Yassine El Ghanassy trener for tiden med gamleklubben Stabæk. 29-åringen, som har spilt for Oostende, Nantes og Al-Raed siden han forlot Bærumsklubben i 2016, fikk totalt 3 mål og 14 assist fordelt på 26 Eliteserie-kamper. Han har også to landskamper for Belgia.


* 17.02: KFUM Oslo-keeper Knut André Skjærstein skal denne uken vise seg frem på trening for FK Haugesund. Det er Haugesund Avis som melder at 24-åringen, som spilte 27 kamper i OBOS-ligaen for KFUM forrige sesong, kan bli den nye FKH-keeperen.


* 17.02: Alexander Søderlund er trolig tapt for Rosenborg. 32-åringen er i dag i Sverige for å forhandle med Allsvenskan-klubben Häcken. I tillegg skal den polske klubben Lech Poznan og flere andre klubber være interessert i spissen som scoret åtte mål for trønderne i fjor.


* 17.02: Aalesund har kantspilleren Melvyn Lorenzen på prøvespill denne uken. Spilleren er klubbløs etter at kontrakten med ukrainske Karpaty gikk ut i desember. Lorenzen har tilbrakt store deler av sin karriere i Tyskland. Den mest kjente arbeidsgiveren er storklubben Werder Bremen, der 25-åringen fikk 14 kamper i Bundesliga. Han har også vært en del av ADO Den Haag, hvor han fikk 42 kamper i nederlandsk Eresdivisie.


* 15.02: En liten sjokkovergang her i helgen: like før Djurgårdens treningskamp mot Brann i dag ble nordmannen Erland Tangvik klar fir de regjerende svenske mesterne. 22-åringen kommer fra spill for Tiller i norsk tredjedivisjon, og har signert en kontrakt som strekker seg ut året. Keeperen fikk sin debut for DIF allerede i dag, da han slapp inn fire mål i 1-4-tapet for Brann på Tele2 Arena.


* 14.02: Aalesund har hentet den 24 år gamle høyrekanten Shaquill Sno fra Eerste Divisie-klubben Telstar. Den tidligere Ajax- og Almere City-spilleren har signert en treårskontrakt med tangotrøyene.


* 14.02: Aktivt på Sarpsborg stadion i dag:


* 14.02: Sarpsborg 08 har hentet 24 år gamle Joachim Soltvedt fra Sogndal. Bergenseren, som kan spille alle posisjoner på venstresiden, har skrevet under en treårskontrakt med østfoldingene etter at han og Sogndal ble enige om å terminere kontrakten som gikk ut i sommer.


* 13.02: Sosha Makani er tilbake i Mjøndalen. Keepren som forlot Mjøndalen i fjor har kun fått tre kamper i den iranske ligaen for Naft Masjed Soleyman FC denne sesongen. Makani spilte totalt 40 kamper for Mjøndalen i sin forrige periode i klubben, som også inneholdt flere utlån, blant annet til Strømsgodset.


* 13.02: Costaricaneren Diego Campos trener for tiden med OBOS-ligaklubben Jerv. Campos, som er 24 år og høyreback, kommer fra spill i Chicago Fire. Han har spilt i USA i hele sin profesjonelle karriere, og står med totalt 33 kamper i MLS.


* 13.02: Og så er Per Ciljan Skjelbred klar for Rosenborg! Han spiller i Hertha Berlin ut kontraktstiden sin, og blir en del av Rosenborg-mannskapet i juli.


* 12.02: Ifølge Adressa er Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred nå svært nære ved å bli enige om en overgang. 32-åringens kontrakt med Hertha Berlin går ut i sommer, og med den kaotiske tilstanden den tyske hovedstadsklubben er i for tiden kan en overgang allerede nå være aktuelt. Skjelbred spilte i Rosenborg fra han var junior til han dro til HSV i 2011. Han har vært i Hertha siden 2013. Det har blitt 196 kamper i Bundesligaen, 15 av dem har kommet denne sesongen.


* 11.02: Sogndal er interessert i Glimt-spiss Endre Kupen. Kupen, som scoret hele 14 mål på 23 kamper i OBOS-ligaen for Florø i 2017, spilte ikke en eneste kamp for Glimt i 2018 på grunn av en alvorlig korsbåndskade, og har aldri klart å kjempe seg inn i Glimt-startelleveren.


* 11.02: Strømsgodset med ny signering: Latviske Janis Ikaunieks har signert for drammenserne. Ikaunieks er en 24 år gammel midtbanespiller med 26 landskamper for hjemlandet. Han har vært tilknyttet Ligue 1-klubben Metz mellom 2015 og 2018, men har for det meste tilbrakt tiden i klubben på utlån i andre klubber. Greske AE Larisa og nå sist Liepaja i Latvia, som også var klubben han ble kjøpt av, av Metz i 2015. 24-åringen kommer gratis til Godset etter at han ble fristilt fra nettopp Liepaja. Han har trent med klubben de siste ukene, og signerte i dag en treårskontrakt med Strømsgodset.


* 11.02: Tidligere Fredrikstad og Sandnes Ulf-spiller Akinshola Akinyemi er klar for bulgarsk fotball. den 26 år gamle midtstopperen har signert en toårskontrakt med Lokomotiv Plovdiv, som ligger på tredjeplass i den bulgarske ligaen etter 20 serierunder, bak Ludogorets og Levksi Sofia. Akinyemi har nærmere 100 kamper i OBOS-ligaen.


* 11.02: Tidligere Brann- og Lyngby-spiller Kristoffer Larsen har vært klubbløs siden kontrakten med Sarpsborg 08 gikk ut ved nyttår. Han er på klubbjakt, men venter enda på det riktige tilbudet. Øygarden og Åsane har vist interesse for den 28 år gamle driblefanten, men det har så langt bare vært løse samtaler.


* 10.02: Kongsvinger-keeper Ali Ahamada, som prøvespilte for Brann i januar, har vært på prøvespill hos Mjøndalen de siste dagene. 28-åringen, som har kontrakt med Kongsvinger til sommeren, har over 150 kamper for Toulouse i Ligue 1.


* 10.02: KBK-spiss Flamur Kastrati ryktes til Vålerenga. 28-åringen hadde en god sesong for Kristiansund, med fire mål og fem målgivende pasninger. Oslo-gutten hinter selv om overgangen på Twitter.


* 10.02: Danske Martin Spelmann forlater Strømsgodset. Den tidligere AGF-spilleren fikk det ikke til i Godset forrige sesong, og spilte bare 13 kamper, og kun to av dem i høstsesongen. Nå er klubben og 32-åringen enige om å avslutte arbeidsforholdet, og midtbanespilleren står fritt til å finne seg en ny klubb.


* 10.02: Kristoffer Nesse Stephensen er på vei fra Øygarden til Eliteserie-klubben Mjøndalen. I følge BT er de to klubbene allerede enige om en overgangssum, for 28-åringen som tidligere har spilt for Sogndal i Norges øverste divisjon. Midtbanemannen trente med Brann tidligere i vinter.


* 10.02: Molde har hentet 19 år gamle Marcus Holmgren Pedersen fra Tromsø. Høyrebacken fikk solide 20 kamper i Eliteserien i fjor, hvor han bidro med to målgivende pasninger.


* 07.02: Ousseynou Cavin Diagne fra Senegal har signert en 3-årskontrakt med Kristiansund. 20-åringen kommer fra den belgiske klubben Club Brugge, og spilte blant annet U20-VM for Senegal forrige sommer. Diagne er defensiv midtbanespiller og hele 1.90 høy.


* 06.02: Rettelse, gutta på Briskeby er fortsatt på jobb, det er ikke vi: Det er Molde-keeper Mathias Eriksen Ranmark som er klar for HamKam. 24-åringen kommer på lån ut den kommende sesongen. Ranmark var utlånt til Mjøndalen i vårsesongen i fjor, der han fikk totalt fem kamper i Eliteserien og to i Cupen.


* 06.02: Nederlandske FC Groningen var veldig interessert i å hente Mathis Bolly nå i januar. 28-åringen, som hadde en svært god høstsesong i Molde, skal fortsatt være på blokken til klubben som for øyeblikket ligger på åttendeplass i Eredivisie.


* 06.02: Det arbeides på Briskeby I dag. Vi er informert om at den 23 år gamle keeperen Magnus Lenes blir presentert som Hamar-klubbens nye sisteskanse senere i dag. Han har spilt for Ranheim de tre siste sesongene, hvor det har blitt seks innslupne mål på syv tellende kamper. Før Ranheim spilte han for Strindheim. Har vært på prøvespill hos HamKam den siste tiden.


* 06.02: HamKam har hentet 19 år gamle Vetle Skjærvik fra Lillehammer. Midtbanespilleren har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen.


* 06.02: Haugesund har signert den finske angripsspilleren Benjamin Källman. Källmann, som spilte for Viking forrige sesing, kommer på lån fra finske FC Inter Turku ut 2020. 21-åringen har fått to kamper med flagget på brystet, og bidratt med ett landslagsmål.


* 05.02: Den israelske storklubben Maccabi Haifa har i løpet av den siste tiden lagt inn to bud på Rosenborgs Gjermund Åsen, det melder adressa. Men 28-åringen blir på Lerkendal den kommende sesongen.


* 05.02: Lillestrøm har hentet det finske talentet Kaan Kairinen fra Midtjylland på lån. Midtbanespilleren var utlånt til HJK Helsinki i fjor, samme år som han fikk sin debut på det finske A-landslaget.


* 05.02: Branns Fredrik Haugen kan være på vei til israelsk fotball. Bergensklubben har fått et tilbud fra Bnei Yehuda Tel Aviv, som holder til i den øverste israelske divisjonen. Det er BT som melder om interessen, som først og framst skal dreie seg om en låneavtale, med opsjon på kjøp.


* 04.02: Fredrik Oldrup Jensen kan være på vei tilbake til Norge fra belgiske Zulte Waregem. Den tidligere Odd-spilleren har fått signaler fra klubben om at han kan gå nærmest kostnadsfritt, til tross for at han har ett og ete halvt år igjen av kontrakten. 26-åringen var utlånt til gamleklubben forrige sesong, der han spesielt i vårsesongen utmerket seg på Skienslagets midtbane.


* 04.02: Strømsgodset har hentet den erfarne norske midtstopperen Niklas Gunnarsson fra Palermo:


* 04.02: Mikail Maden er klar for Schalke 04. Den tidligere Brann-spilleren var ønsket med videre av bergenserne, men 18-åringen ble ikke enig med klubben om en ny kontrakt. Han har vært jaktet på av flere storklubber rundt i Europa, men endte opp med å velge Bundesliga-klubben etter å ha vært på prøvespill der tidligere i vinter.


* 03.02: Åsane har hentet 20 år gamle Sander Sjøkvist fra Start på prøvespill. Midtbanespilleren skal trene med Bergensklubben i en uke, Hensikten bak besøket er å bli kjent med klubben med tanke på et eventuelt låneopphold.


* 03.02: Mjøndalen har hentet den 18 år gamle angriperen Magnus Bækken fra Hallingdal:


* 03.02: Brann har hatt den 20 år gamle franske midtstopperen Issiar Dramé på prøvespill de siste ukene, men Bergensklubben kommer ikke til å gjøre et forsøk på å hente han fra franske Lyon. -Med situasjonen vi har på midtstopperplass, gjør vi ikke noe i den saken, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt, til Bergens Tidende.


* 03.02: Brann har hentet 28 år gamle Jon Helge Tveita fra Sarpsborg 08. Backen har skrevet under en treårskontrakt med bergenserne. I fjor slet Tveita mye med skader, og spilte bare ni kamper for Østfold-klubben.


* 02.02: Med Carlo Holse sinn ankomst på brakka i Trondheim har alle piler pekt tilbake til Allsvenskan igjen for Jonathan Levi. Det er nå bekreftet at karrieren fortsetter i Allsvenskan-klubben Norrköping. Levi spilte 21 Allsvenskan-kamper forrige sesong på utlån hos Elfsborg.


* 31.01: Etzaz Hussain er tilbake i Molde. Han har vært på klubbjakt etter at kontrakten med MFK gikk ut ved nyttår, men har nå returnert og signert en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen. 27-åringen var svært sentral for Molde i gullsesongen i fjor.


* 31.01: Filip Delaveris er solgt fra Odd til nederlandske Vitesse. Han har skrevet under på en 3,5-årskontrakt med klubben som også signerte Sondre Tronstad fra Haugesund tidligere denne måneden. Nederlenderne betaler omkring tre millioner kroner for 19-åringen.


* 31.01: Jørgen Skjelvik er på vei tilbake til Europa. Danske OB er trolig neste stoppested for 28-åringen. Det er to år siden forsvarsspilleren forlot Rosenborg til fordel for LA Galaxy.


* 31.01: Rosenborg skal være interessert i å hente FC Københavns Carlo Holse. 20-åringen er på vei bort fra klubben, og også Nordsjælland skal være interessert. Den offensive spilleren har vært på banen for FCK 17 ganger så langt denne sesongen.


* 30.01: Det har vært ganske klart i hele dag, men nå på tampen av torsdagen ble det altså klart, Sander Berge går til Sheffield United. Det koster Premier League-klubben mellom 200 og 250 millioner norske kroner, noe som gjør han til tidenes dyreste norske fotballspiller. Det er også den dyreste overgangen ut av Belgia i historien.


* 30.01: Tobias Hestad blir lånt ut fra Molde ogs å denne sesongen:


* 30.01: Moss låner Godset-spiller. 21 år gamle Andreas Nyhagen er venstreback, og var forrige sesong på utlån i Grorud, der han var en stor bidragsyter til at Oslo-klubben rykket opp til OBOS-ligaen. Nå er han klar for nok en sesong på tredje nivå.


* 30.01: Sarpsborg 08 har hentet den 29 år gamle keeperen David Mitov Nilsson. Han kommer på free transfer fra Allsvenskan-klubben GIF Sundsvall.


* 28.01: Sampdoria henter nok en nordmann: Kristoffer Askildsen går fra Stabæk til Serie A-klubben som fra før har Morten Thorsby i troppen. 19-åringen spilte 15 kamper for Stabæk i Eliteserien forrige sesong.


OBS: På grunn av tekniske problemer har vi hatt vanskeligheter med å oppdatere denne siden. Det skal nå være løst, og vi skal oppdatere daglig ut det norske overgangsvinduet.


* 27.01: Bart Straalman blir ikke med Saprsborg 08 videre. 23-åringen har signert for Rodez AF, som spiller på nivå to i Frankrike.


* 24.01: Haugesund har solgt midtbanespilleren Sondre Tronstad til nederlandsk fotball. 24-åringen har signert en 3,5-årskontrakt med Eredivisie-klubben Vitesse.


* 17.01: Torgil Gjertsen nærmer seg ny klubb. Fra før har det vært kjent at blant annet Rosenborg har vist interesse for vingen, men også flere andre Eliteserie-klubber og to klubber fra Polen skal være aktuell. Gjertsens kontrakt med KBK gikk ut ved nyttår.


* 17.01: Pontus Engblom forlater Sandefjord og drar hjem igjen til Sverige. Kontrakten med SIF gikk ut ved nyttår, og i tillegg til å være ønsket med videre i Sandefjord har han stått fritt til å forhandle med andre klubber. han er klar for GIF Sundsvall etter syv og et halvt år i Norge.


* 17.01: Kåre Ingebrigtsen går for det trygge og kjente som ny hovedtrener i APOEL på Kypros. Nå er det klart at han henter sin tidligere elev Djordje Denic på lån fra Rosenborg ut året. Denic har ikke vært en stor suksess i Trondheim, der han har bidratt med ett mål på totalt 30 kamper.


* 16.01: Dag Eilev Fagermo er en av de heteste kandidatene til å ta den ledige stillingen som hovedtrener i Vålerenga. Fagermo har vært i Odd i tolv sesonger nå, der han har levert stabilt. Forrige sesong endte med en noe skuffende fjerdeplass, etter at klubben lå på Europacup-plass i store deler av sesongen. Vålerenga er for øyeblikket trenerløs, etter at Ronny Deila ble hentet av MLS-klubben New York City FC.


* 16.01: Martin Samuelsen klar for Hull: Det har ryktes en stund, men nå er det bekreftet at Martin Samuelsen går til Championship-klubben Hull City. Det er snakk om en permanent overgang fra West Ham, og 22-åringen har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2022. Samulesen hadde et godt utlån til Haugesund forrige sesong, og har før det hatt opphold hos VVV-Venlo, Burton Albion, Blackburn Rovers og Petersborough. I sistnevnte hadde han nåværende Hull-manager Grant McCann som sjef.


* 16.01: Tidligere TUIL-, Alta-, Skeid-, og Mjølner-spiller Mathias Dahl Abelsen er klar for spill i OBOS-ligaklubben Øygarden FK. 25-åringen har flere sesonger i Norges nest øverste divisjon på baken, og tilføyer masse erfaring til Øygardens midtbane i den kommende sesongen.


* 15.01: Start har hentet ny midtstopper. Bergenseren Henrik Gjesdal kommer fra Kristiansund, der kontrakten gikk ut ved nyttår. Det har lagt i kortene en stund at Start blir neste stoppested for 26-åringen.


* 15.01: I tillegg til å være interessert i og nå nærmest sikret seg Zlatko Tripic, har den tyrkiske klubben Göztepe S.K også vært interessert i Moldes toppscorer Leke James. Men Molde skal ha avslått et millionbud på 27-åringen.


* 15.01: Bodø/Glimt har kastet seg inn i kampen om Tromsøs Onni Valakari. Brann og Tromsø har blitt enige om en byttehandel som sender finnen og hans landsmann Robert Taylor til Brann mot at Ruben Yttergaard Jensen drar fra Brann til Tromsø, men nå kan altså Glimt sette en kjepper i hjulene for dette. Får Glimt godtatt sitt bud vil unge Valakari sitte med gode kort på hånden i forhandlingene med Bergensklubben. Også Aalesund skal ha vist interesse for 20-åringen tidlgiere i vinter.


* 15.01: Adresseavisen melder at Dorde Denic er på vei bort fra RBK. Han skal på medisinsk sjekk hos en klubb på Marbella, men Sportssjef Dorsin vil ikke ut med hvilken klubb. Det skal være snakk om et lån med opsjon på kjøp for 23-åringen.


* 15.01: HamKam har sikret seg signaturen til 22 år gamle Kristian Sande. Midtstopperen kommer fra spill i Brattvåg forrige sesong, men har gått gradene i Molde Fk før det. Han var på prøvespill åå Hamar allerede i fjor høst, og har nå signert en avtale som strekker seg ut 2021-sesongen.


* 14.01: Rosenborg og Kristiansund er enige om en overgang for Olaus Jair Skarsem. 21-åringen, som var på lån i Ranheim forrige sesong har totalt fire kamper for Rosenborg, har skrevet under en kontrakt som varer de neste tre sesongene i KBK. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg var vært veldig ivrig på å få til en avtale. Det har vært en lang prosess, og nå er det endelig klart. Jeg har veldig sansen for måten Kristiansund drives som klubb, og jeg tror jeg kan bidra, sier Skarsem til klubbens hjemmesider.


* 14.01: Tobias Vibe har signert en toårskontrakt med TUIL. Midtstopperen kommer vederlagsfritt etter at kontrakten med Alta gikk ut ved nyttår. 29 år gamle Vibe spilte for Tromsdalen fra 2014 til 2018, og har vært innom Helsinki IFK før han gikk til Alta i sommer.


* 14.01: Som vi meldte i går er Fitim Azemi nå klar for Stabæk Fotball. Han forlater dermed Vålerenga etter 25 kamper, fire mål og utlån til Sandefjord og Tromsø for Vålerenga.


* 14.01: Det skjer mye rundt Sportsklubben Brann for tiden. BA melder nå at sportssjef Rune Soltvedt har landet i Tromsø i formiddag, noe som etter alle solemerker indikerer at Brann og Tromsø er inne i sluttforhandlingene om Ruben Yttergård Jensens overgang tilbake til TIL. Det store spørsmålet nå er om hva bergenserne får i retur. Penger? Robert Taylor? Onni Valakari? Eller kanskje alle tre? Det blir nok en spennende dag for de med et hjerte i Brann og TIL.


* 13.01: Haugesund bekrefter at U21-landslagspiller Ulrik Fredriksen er klar for klubben. 20-åringen kommer fra Sogndal, hvor han har spilt flere gode sesonger i både Eliteserien og OBOS-ligaen. Bergenseren har kamper for Norges U18, U19 og U21-landslag.


* 13.01: Henning Hauger trener i dag med Lillestrøm, og skal være aktuell for en overgang til klubben som rykket ned fra Eliteserien for første gang siden 1975 i fjor. Hauger har tidligere spilt for Lillestrøm, i tillegg til Stabæk, Hannover 96, Elfsborg og nå sist Strømsgodset. Han er for øyeblikket uten klubb.


* 13.01: Fitim Azemi er ikke med VIF på deres første trening for sesongen. Klubben melder at «pågående spillerlogistikk» er grunnen. Neste stoppested kan bli Stabæk, etter at 27-åringen sa nei til Tromsø forrige uke.


* 13.01: Kristoffer Normann Hansen skal være svært aktuell for en retur til Sandefjord. Vingen forlot klubben i 2016, og har siden det spilt i Sarpsborg 08 og Ull/Kisa. Kontrakten hans med Jessheim-klubben går ut i sommer, så han blir nok ikke en veldig dyr mann for nyopprykkede Sandefjord.


* 13.01: Med seks midtstoppere i troppen har det lagt i kortene at minst én av dem kommer til å forlate Aalesund i vinter. Det blir trolig 21 år gamle Kristoffer Hay, som vi har rapporter på at kommer til å signere for Bryne i løpet av dagen.


* 13.01: Og Veton Berisha inn kan bety Zlatko Tripic ut i Stavanger. Viking har nemlig mottat et bud fra en tyrkisk toppklubb på klubbens kaptein. Det er Aftenbladet som melder dette. Vi har informasjon om at det er Göztepe S.K som har lagt inn budet, som skal være på omtrent fire millioner kroner.


* 13.01: Brann og Viking skal være enige om en overgangssum for Veton Berisha, det melder BA. 25-åringen har gjort seg upopulær i Bergen ved å melde offentlig at han svært gjerne ønsker seg «hjem» til Stavanger, og en overgang har sett uungåelig ut. Han var ikke med da Brann i dag hadde sin første trening i sesongoppkjøringen.


* 13.01: Ruben Yttergaard Jensen blir ikke Tromsø-spiller i denne omgang. Han forteller til BT at Tromsø og Brann har avsluttet samtalene. Det er på det rene at Brann ønsker Robert Taylor og Simo Valakari, og at Tromsø ønsker Ruben Yttergaard Jensen. Vi har en anelse om at siste ord ikke er sagt i denne saken.


* 13.01: Der var Brenden klar for Sandefjord Fotball-retur:


* 12.01: Haugesund er svært interessert i Norges U21-midtstopper Ulrik Fredriksen. Sogndal-spilleren har imponert i OBOS-ligaen i flere sesonger nå, og flere Eliteserie-klubber har tidligere snust på 20-åringen. Nå ser det ut til at FKH blir neste stopp for mannen som har representert Norge på både U18, U19 og U20-nivå.


* 12.01: Erik Næsbak Brenden skal være aktuell for en overgang til Sandefjord. Kontrakten med Lillestrøm gikk ut i vinter, og han blir ikke med kanarifuglene ned i OBOS-ligaen. 26-åringen spilte totalt 63 kamper på tre sesonger i gult og sort.


* 10.01: Benjamin Stokkes Danmark-eventyr har ikke vært det man kan kalle vellykket. Kun fire kamper og null mål har det blitt så langt for Randers i denne Superliga-sesongen. Nå kan han være på vei til TIL og bli «gutans» nye spiss etter at Azemi takket nei. Det er itromsø.no som melder dette.


* 10.01: Fitim Azemi blir ikke Tromsø-spiller. TIL og VIF er enige om en overgangssum for spilleren som vår utlånt til TIL i høstsesongen, men Azemi har ikke blitt enig med «Gutan» om de personlige betingelsene.


* 10.01: Eirik Horneland bekrefter ovenfor Adresseavisen at RBK-kaptein Mike Jensen er på vei bort fra klubben. Dansken skal for tiden befinne seg på Kypros, hvor han besøker Kåre Ingebrigtsens nye klubb, APOEL Nicosia. Den tidligere Brøndby-spilleren har vært i Rosenborg i syv sesonger, og står med 197 kamper, 36 mål og 37 assist i Eliteserien.


* 10.01: Og der var Joe Bell klar for Viking, han blir sett på som en erstatter for Kristian Thorstvedt:


* 10.01: Brann skal være interessert i Åsanes kantspiller Ole Didrik Blomberg. 19-åringen storspilte for Åsane i 2. divisjon forrige sesong, og var blant annet med da Åsane slo Brann i en treningskamp ifjor høst. BT melder at det skal være flere Eliteserie-klubber som er interessert i Blomberg, som spilte for Gneist på nivå fem i 2018.


* 10.01: Tobias Johnsen fra Glimt trener denne uka med OBOS-klubben Ham-Kam. 19-åringen kan spille både spiss og kant, og fikk ett innhop for Glimt forrige sesong, i cupkampen mot Aga.


* 10.01: FK Haugesund låner ut spiller til Tyrkia:


* 10.01: Hødd har hentet 20 år gamle Emil Solnørdal. Midtbanespilleren kommer fra Brattvåg, hovr han spilte 15 kamper forrige sesong. Før det har han spilt for både Aalesund og Rosenborgs SalMar-akademi.


* 08.01: Øygarden har også sikret seg keeperen Borger Thomas. 24-åringen har en fortid i Bærum, Godset, Stabæk og Åsane, men kommer nå fra spill i kommunerivalene Sotra SK. Thomas har store hansker å fykke etter at Egil Selvik og Renze Fij til tider har storspilt for Nest-Sotra de seneste sesongene.


* 08.01: Skotske Kyle Cameron har signert for Øygarden FK. Han har spilt på Skottland sitt landslag, han har spilt på Crystal Palace og Coventry, han er født i Croydon, South London og han har spilt mot selveste Alexander Tettey på selveste Norwich City, skriver klubben på sine egne hjemmesider. Skotten er et kjent navn for de som sølger norsk fotball tett, da han allerede har fått følelsen av norsk fotball da han spilte for Alta i fjor og i Valdres før det. Den 22 år gamle venstrevingen har kamper i både League One, PL 2, EFL Cup og EFL Trophy.


* 08.01: Fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven, forteller til Varden at det er uaktuelt med en overgang til en annen norsk klubb. Mannen fra Øystese sin kontrakt med Odd går ut 31. juli, men han har ikke lagt skjul på at han drømmer om et nytt proffeventyr i utlandet, og da spesielt Major League Soccer i USA.


* 08.01: Nok en spiller velger å forlate nedrykkslaget Ranheim til fordel for sølvvinnerne Bodø/Glimt. Aleksander Foosnæs er klar for nordlendingene:


* 08.01: TV2 melder at både Brann og Molde er interessert i å hente Glimt-stopper Marius Lode. Lode storspitle for overraskelseslaget Bodø/Glimt forrige sesong, og både Brann og Molde er på jakt etter en erstatter i midtforsvaret etter at de to klubbene mistet sine respektive stopperkapteiner i vinter, henholdsvis Vito Wromgoor og Ruben Gabrielsen. Også en tyrkisk klubb skal ha vist interesse for 26-åringen.


* 07.01: Ranheim har hentet den 17 år gamle spissen Sondre Holmen fra Levanger, det melder Trønder-Avisa. Holmen har notert seg for fine 32 mål på 37 kamper for LFKs Juniorlag, og har også flere ganger trent med Molde Fotballklubb.


* 07.01: Arendal har sikret seg den 29 år gamle tidligere Bryne-spilleren Omar El Ghaouti. Han scoret fem mål for Bryne i PostNord-ligaen forrige sesong, og hele 16 i sesongen før det igejn. Han har også spilt for Fram larvik, Moss og Sliema Wanderers.


* 07.01: Sandefjord holder på å styrke stallen etter opprykket. Nå er både Erik Brenden og Sivert Gussiås på vei inn dørene på Sandefjord stadion. Brenden er høyre midtbane og har spilt for Lillestrøm siden 2016 mens Gussiås scoret 12 mål på 27 kamper på utlån i Strømmen fra Molde forrige sesong.


* 06.01: Øygarden FK har sikret seg stoppertalentet Andreas van der Spa. 20-åringen var forrige sesong utlånt fra Glimt til Alta. – Andreas som gjerne kan spille på midtstopperplass og på midtbanen velger å fremheve pasningsspillet og duellspillet når vi utfordrer nysigneringen på hva han kan bidra med i Øygarden FK i 2020, skriver klubben på sine hjemmesider.


* 06.01: Den 24 år gamle midtstopperen Øyvind Nilsen, som spilte 22 kamper for Sotra Sportsklubb forrige sesong, har meldt overgang til Fotballklubben Vidar, som rykket ned fra PostNord-ligaen forrige sesong.


* 06.01: Martin Samuelsen er ferdig i Haugesund, etter at lånet ikke ble forlenget etter 2019-sesongen. Nå går turen tilbake til England, men neppe til West Ham. Championship-klubben Hull City blir trolig hans nye stoppested, det melder h-avis.no.


* 06.01: Den newzealandske landslagsspilleren Joe Bell er ifølge Aftenbladet på vei til Viking. 20-åringen var på prøvespill hos siddisene i sommer, og var den også den gang svært nær en overgang. Nå ser det ut til at overgangen for den engelskfødte defensive midtbanespilleren ordner seg.


* 06.01: Og så var Kitolano klar for TIL:


* 06.01: Tromsø skal være interessert i å hente Eric Kitolano. 22-åringens kontrakt med Ull/Kisa gikk ut forrige uke, men også de skal være interessert i å ha midtbanespilleren med videre. Tromsø er også i samtaler med Brann om en mulig overgang for Ruben Yttergård Jensen.


* 05.01: Bjørn Maars Johnsen ble ikke med Rosenborg videre inn i den nye sesongen. Nå ser det ut som Asia blir neste stoppested for den høyreiste 28-åringen. Han skal være på vei til den sør-koreanske klubben Ulsan Hundai. Dette er samme klubb som en annen norsk-amerikaner, Mix Diskerud, var på utlån hos forrige sesong.


* 04.01: Genk er blitt den nye norske-klubben i Belgia. Nå er tredje nordmann klar for klubben, Mats Møller Dæhli. 24-åringen kommer fra imponerende spill for St. Pauli i 2. Bundesliga i Tyskland, hvor han har vært de siste tre sesongene. Genk signerte Kristian Thorstvedt igår, og har også Sander Berge i stallen. Sistnevnte forsvinner dog trolig nå i januar eller i sommerens overgangsvindu.


* 04.01: Vålerenga-trener Ronny Deila skal være svært aktuell som ny trener for MLS-klubben New York City FC, det melder flere amerikanske kilder. Klubben er en del av City Football Group, det arabiske selskapet som blant annet eier Manchester City.


* 04.01: Madla har hentet unggutt fra storebror Viking:


* 04.01: HamKam har hentet den 18 år gamle palestinske høyrevingen Ahmed Daghim på lån fra FC København i Danmark. Unggutten, som har U-landskamper for Danmark, skal spille for Hamar-klubben ut den kommende sesongen.


* 03.01: Sandnes Ulf henter den 23 år gamle midtbanespilleren Andrè Södlund fra Odd, det melder Skiensklubben på sine egne hjemmesider. Södlund, som har spilt 14 kamper på to sesonger for Odds A-lag går vederlagsfritt til høytsatsende Sandnes Ulf i OBOS-ligaen.


* 02.01: Det har lenge vært klart at Pål Andre Helland kan være på vei bort fra Rosenborg. Supporteryndlingen har ikke hatt særlig tillit under Eirik Horneland, og skal nå ha kommet til enighet om de personlige betingelsene med Allsvenskan-klubben IFK Norrköping. Klubben gjenstår enda å bli enige om de økonomiske betingelsene for en overgang for spilleren som har en kontrakt som strekker seg ut denne sesongen.


* 02.01: Martin Samuelsen blir ikke med Haugesund videre inn i 2020-sesongen. Dermed ble med det én sesong i klubben fra 22-åringens hjemby. Samuelsen har vært på lån fra engelske West Ham, men det er enda uklart hvor veien videre går for den kreative spilleren.


* 31.12: Viking har solgt Kristian Thorstvedt til belgiske Genk. Prisen skal ligge på omkring 15 til 20 millioner kroner. 20-åringen blir dermed lagkammerat med Sander Berge, som har imponert for de regjerende belgiske mesterne de siste sesongene.


* 30.12: Rosenborg har hentet den svenske spissen Dino Islamovic fra Allsvenskan-klubben Østersund. Svensken har signert en kontrakt som strekker seg over tre år, og får draktnummeret 9 i den kommende sesongen.


* 29.12: Tidenes kanskje største norske overgang er et faktum, Braut Haaland går fra RB Salzburg til Borussia Dortmund:


* 27.12: Viking er svært interessert i å hente Veton Berisha hjem til Stavanger, og har lagt inn bud på Brann-spilleren. Men så langt har man ikke fått napp på 25-åringen som kom for omtrent 6 millioner kroner fra Rapid Wien før forrige sesong. Siste bud skal ha vært på omkring 5 millioner kroner.


* 26.12: Anders Trondsen skal være på blokken til den tyrkiske Süperlig-klubben Trabzonspor. Rosenborg-spilleren kan dermed bli lagkammerat med en tidligere Rosenborg-spiller, næmlig Alexander Sørloth, som er på lån i Tyrkia fra Crystal Palace.


* 23.12: Etter fire seriemesterskap og tre cupmesterskap i Rosenborg drar nå Yann-Erik de Lanlay hjem igjen til Stavanger og Viking. Vingen har skrevet under en fireårskontrakt med Stavanger-klubben.


* 23.12: Tromsø har solgt sitt 16 år gamle talent Bryan Fiabema til den engelske storklubben Chelsea. Fiebema var på prøvespill i London-klubben tidligere denne måneden, og imponerte såpass at han nå blir en del av deres U18-tropp.


* 19.12: Størdals-Blink forsterker troppen for 1. divisjonsspill: Trønder-klubben har hentet Simen Sandmæl, Robin Jatta Bjørnholm og Morten Strand til klubben de siste ukene, og denne uken bekreftet Stjørdals-Blink i en pressemelding at de har signert en toårskontrakt med Joachim Olufsen. 21-åringen fra Mo i Rana har de to siste sesongene spilt i Ranheim i Eliteserien. Til Trønder-Avisa forteller sportslig leder Håvard Fuglem at det i tillegg kommer en stopper og en back på prøvespill i januar.


* 19.12: Ull/Kisa signerte i går Erik Rosland fra Bryne. Den 24 år gamle midtbanespilleren har tidligere gått gradene i Odd, og spilt for Notodden og Fram.


* 17.12 : Ranheim-stopper Ivar Furu forlater klubben og blir å se i Eliteserien også neste sesong, i KBK:


* 17.12: Sogndal henter den 22 år gamle midtstopperen Axel Kryger fra Sandnes Ulf, det melder Sogndal på sine egne hjemmesider. Kryger, som har 100 kamper for Sandnes Ulf, har signert en tre år lang kontrakt med klubben fra sagtbygden. Kryger har også åtte kamper for Norge U18- og U19-landslag. – Dette er en fotballklok spiller som kan bekle flere roller, sier sportssjef i Sogndal, Håvard Flo, til klubbens hjemmeside.


* 17.12: Brann er igjen svært interessert i å hente Bodø/Glimts Vegard Leikvoll Moberg. 28-åringens kontrakt går ut ved nyttår, og midtbanespilleren blir sett på som en perfekt erstatter for Sivert Heltne Nilsen som forsvant fra klubben i fjor sommer. Med muskler og hodekraft kan Moberg ta på seg den defensive rollen sentralt i Brann-laget, som Bergensklubben ikke har klart å finne en passende spiller for etter at Nilsen dro.


* 17.12: Johannes Nuñez blir ikke med Skeid ned i PostNord-ligaen. 23-åringen har skrevet proffkontrakt med opprykkskandidat Sandnes Ulf. Med seks mål og tre målgivende pasninger på 29 kamper var Nuñez et lyspunkt for et underpresterende Skeid denne sesongen.


* 17.12: West Ham har meldt seg på kampen om Sander Berges signatur. Napoli har allerede meldt sin interesse, mens klubber som Spurs og Sevilla har vært nevnt ved tidligere anledninger. Også Liverpool har fått 21-åringen opp på raderen etter godt spill for Genk mot klubben fra Merseyside i høstens Champions League. Genk skal være villig til å slippe nordmannen for ikke mindre enn 20 millioner Euro.


* 17.12: Og årets overraskelse i Eliteserien er nå godt i gang med å sette stallen for 2020. Nå er Ranheim-spiller Ola Solbakken på vei inn dørene på Aspmyra. Den 21 år gamle vingen spilte scoret seks mål og assisterte åtte på totalt 30 kamper i serie og cup for Ranheim denne sesongen.


* 17.12: Danske Kasper Junker har i høst vært utlånt fra Superliga-klubben Horsens til Stabæk, og det med stor suksess. Seks mål på 12 kamper ble det på 25-åringen, og det skal ha imponert årets sølvvinnere i Eliteserien, Bodø/Glimt, såpass mye at de nå har valgt å sikre seg danskens signatur. Dermed blir han Glimts første signering etter den fantastiske 2019-sesongen.


* 17.12: Torgeir Børven har hatt en fantastisk sesong for Odd, der han ble toppscorer i Eliteserien med 21 mål. Kontrakten til 28-åringen går ut allerede til sommeren, og flere klubber er interessert i å hente han i januar, blant annet klubber fra England, Nederland og Tyrkia.


* 16.12: Starts toppscorer denne sesongen, Aron Sigurdarson, er solgt til belgisk fotball. 26-åringen bidro sterkt til Starts opprykk med sine 13 mål, men blir ikke med Start til Eliteserien neste år. Han skal nå spille for elleve ganger belgisk ligamester Royale Union Saint-Gilloise på nivå to i Belgia.


* 16.12: Bodø/Glimt la inn bud på han like etter sesongslutt, mens Rosenborg har vært ryktet interessert i han i en lengre periode. Men nå ser det ut til at Runar Espejord forsvinner utenlands. Han og den nederlandske klubben Heerenveen skal næmlig være svært nære enighet om en kontrakt, noe som vil betyr omtrent fem millioner kroner til Tromsø, pluss en videreslagsklausul.


* 15.12: Stefan Strandberg har endelig funnet seg en ny klubb, etter å ha vært klubbløs siden i sommer. Han skal spille for Trapani i Serie B resten av sesongen. Strandberg, som har slitt med skader i flere sesonger, har totalt 10 landskamper for Norge.


* 12.12: Den danske midtbanespilleren Philip Rasmussen trener for tiden med Raufoss. 30-åringen har over 100 kamper for Lyngby i Danmark, og kommer fra et to års opphold i Hartford på andre nivå i USA.


* 12.12: Gazzetta dello Sport melder at Napoli har kommet med et muntlig bud på Sander Berge i størrelsesorden 20 til 25 millioner Euro. Nordmannen har vært het på overgangsmarkedet i godt over et år nå, og sjansen for at han forsvinner fra Genk i januar virker nå meget stor.


* 12.12: Sola-spiller Sebastian Sebulonsen har imponert Bjarne Berntsen og Viking såpass på trening at Cupvinnerne har tilbudt 19-åringen kontrakt. Midtbanespillerne var et fast innslag på Sola-laget som rykket ned denne sesongen.


* 12.12: Ifølge den troverdige tyske avisen Ruhr Nachrichten har Erling Braut Haaland landet i Dortmund, der han skal ha samtaler med Borussia Dortmund. Dermed begynner det å se ut som at det norske supertalentet forsvinner fra Red Bull Salzburg allerede i januar.


* 11.12: Nettavisen melder at både Brann, Godset og Sarpsborg er interessert i Glimt-keeper Ricardo Friedrich. Brasilianerens kontrakt går ut ved nyttår, og han kan dermed gå vederlagsfritt. I følge agenten er det Brann som har vist mest interesse, og bergenserne forhørte seg om keeperen allerede i sommer.


* 11.12: Rosenborg har gitt Jonathan Levi lov til å snakke med Hammarby. Allsvenskan-klubben skal være interessert i å hente svensken som erstatter for Muamer Tankovic, som blir solgt til Genoa. Jonathan Levi har vært på lån i Elfsborg denne sesongen.


* 10.12: Brann har blitt kontaktet av nedrykksklare Tromsø angående Ruben Yttergård Jenssen. Den tidligere Tromsø-spilleren har aldri blit ten suksess i Bergen etter at han kom sommeren 2018, og det er nå klart at familien til 31-åringen flytter hjem til Tromsø. Det virker med andre ord svært sannsynlig at den tidligere landslagsspilleren vender hjem til TIL.


* 09.12: Tromsø-talentet Bryan Fiabema skal trene med Chelsea før jul, det melder Sunnmørsposten. 16-åringen fikk ett innhopp på fire minutter i Eliteserien for Tromsø denne sesongen.


* 09.12: Brann er på stopperjakt etter at Vito Wormgoor er ferdig i klubben, og skal være interessert i å hente lokale Ole Martin Kolskogen fra Åsane. 19-åringen blir ansett som en av de mest lovende stopperne i Norge, og ble kåret til årets talent i 2. divisjn denne sesongen.


* 09.12: Mikael Dorsin er i dag klar som ny sportslig leder i Rosenborg. Svensken, som spilte hele 270 kamper for trønderne mellom 2004 og 2016, erstatter Stig Inge Bjørnebye, som ga seg etter denne sesongen.


* 08.12: Genks sportsdirektør Dimitri de Condé forventer at Sander Berge slår overgangsrekorden når han blir solgt fra klubben, trolig allerede i januar, det forteller han til Budstikka. Den tidligere rekorden er på 25 millioner Euro (253 millioner kroner), da Wesley gikk fra Club Brugge til Aston Villa i sommer.


* 07.12: Bodø/Glimt er svært interessert i å hente nedrykksklare Tromsø sin spiss Runar Espejord, men budet på 3-4 millioner kroner skal ha blitt blankt avvist av rivalene. Det er ventet at Glimt kommer til å gjøre et nytt framstøt på angriperen, som også er på blokken til flere andre klubber.


* 05.12: Kan vi få en ny nordmann i La Liga?


* 05.12: OBOS-ligamestere Aalesund har ikke gitt opp håpet om å få hente opprykkskollega Sandefjords høyreback Brice Wembangomo. Lars Bohinen og co har vært interessert i 22-åringen en stund, og en god høstsesong i hvalfangerbyen har ikke minsket interessen. Tangotrøyene skal ha kommet med flere bud, men summene som har blitt lagt fram er enda ikke tilfredsstillende for Sandefjord.


* 04.12: Sandnes Ulf har en spennende sesong i vente, med både ny stadion og trener. Nå er de i gang med å forsterke stallen også, og i dag ble stortalentet Sander Ringberg hentet fra Tronsdalen, som rykket ned fra OBOS-ligaen i år.


* 04.12: Borås Tidning melder at Mathias Dyngeland presenteres for Allsvenskan-klubben Elfsborg neste uke. 24 åringen har hatt en god sesong mellom stengene hos Sogndal og er på utgående kontrakt.


* 04.12: Sotraværingen Kristoffer Zachariassen er solgt fra Sarpsborg 08 til Rosenborg:


* 03.12: Fredrik Ulvestad er i kikkerten til Philadelphia Union i amerikanske MLS, men Ulvestad ønsker seg helst til Europa. Ulvestad har vært en viktig brikke for Djurgården i årets gullsesong, og har kun ett år igjen av kontrakten.


* 03.12: Stabæk henter Jesper Strand Isaksen fra Kristiansund. 20-åringen har fått fem kamper fra start for KBK denne sesongen.


* 02.12: Lars Sætra er på blokken til Allsvenskan-klubben Falkenberg FF. – Det er en trygg spiller, han er bra på hodet og har en god pasningsfot, sier sportssjef Håkan Nilsson til Hallands Nyheter. Sætra er på utgående kontrakt i Godset.


* 29.11: Tarik Elyounoussi forlater AIK i vinter, og klubber fra flere land skal være interessert i den norske landslagsspilleren. Nå melder fotbolldirekt.se at en sør-koreansk klubb fører i kampen om signaturen til 31-åringen.


* 28.11: Bodø/Glimt har denne uken Brann 2-spiller Eirik Moldenes på trening. Den 19 år gamle vingen har ikke spilt A-lagsfotball for Brann, og var ute store deler av vårsesongen med et benbrudd. Det er Glimt-assistent Morten Kalvenes som har fått i land treningsoppholdet.


* 27.11: Viking har hatt Pors-angriper Tobias Holtan Henriksen (16) på trening, men en overgang skal ikke være aktuell i første omgang. – Bjarne (Berntsen) sa jeg skulle få en tilbakemelding om hva de tenkte nærmere jul. Viking viste seg som en fin klubb. sier unggutten til avisen Varden.


* 26.11: Nest Sotra-spiller Kristoffer Nesse Stephensen har trent med både Brann og Bodø/Glimt etter at Nest spilte sin siste kamp for sesongen, og 28-åringen skal ha imponert Brann-trener Lars Arne Nilsen. Bergensklubben kommer trolig til å gjøre store forandringer i spillertroppen før neste sesong, og Nesse skal fortsatt være på blokken til bergenserne.


* 26.11: Per Kristian Bråtveit er trolig ferdig hos Allsvenskan-mesterne Djurgården. Nå melder fotbolldirekt at nyopprykkede Mjällby kan bli neste stoppested for den tidligere Haugesund-keeperen.


* 26.11: HamKam har hentet den 32 år gamleforsvarsspilleren Steinar Strømnes fra Stabæk. Han var en kort periode på lån i nettopp HamKam fra Vålerenga tilbake i 2007, og har i tillegg spilt for Kongsvinger, Lyn, Åtvidabergs og Strømmen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler