Fotballkanalen følger det norske overgangsmarkedet høsten 2020

Sander Svendsen OB

Følg også med på våre Facebook og Twitter-sider, for oppdatert informasjon om det norske overgangsvinduet, og om norsk og internasjonal fotball generelt.

Da situasjoen verden befant seg i tilbake i mars sørget for at Eliteserie-starten måtte utsettes, ble også overgangsvinduet i Norge fryst. 10. juni var det i gang igjen, og de norske klubbene kunne signere spillere frem til 30. juni.

Sommerens overgangsvindu skulle egentlig ha vært åpent mellom 1. august og 31. august, men for å sørge for at klubbene har mulighet til å forsterke troppene sine omtrent midt i sesongen, og fotballen nå skal holde på til nærmere jul, er «sommer»vinduet nå åpent mellom 8. september og 5. oktober.

Vi vil i vår feed nedenfor oppdatere med rykter og bekreftede overganger og lån i norsk fotball.

Rykter og overganger, live-feed:

* 05.10: Med ett Stabæk-talent på vei vekk fra Nadderud er et nytt et på vei inn, nærmere bestemt Sturla Ottesen:


* 05.10: HamKam henter Kristiansund-keeper Serigne Mor Mbaye på lån ut sesongen. Senegaleseren sto godt for KBK i starten av sesongen, men har blitt tredjevalg nå når Sean McDermott er tilbake fra skade. Nå skal han fortsette det gode spillet, og prøve å hjelpe Kjetil Rekdals HamKam med å redde plassen.


* 05.10: Tryggvi Hrafn Haraldsson er klar for Lillestrøm. Den 24 år gamle spissen kommer fra spill i Akranes på Island, men har tidlgiere spilt for Halmstad i Sverige. Han har ett mål på fire landskamper for Island, og har foreløpigt skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen.


* 05.10: Hugo Vetlesen har landet på BodøLufthavn, og dermed ser det ut til at overgangen fra Stabæk til Bodø/Glimt går i orden. Det har vært kjent en liten stund at serielderne har vært interessert, og nå kan ting tyde på at Bærumsklubben har akseptert bud på midtbanespilleren. Også Vegard Leikvoll Moberg rapporteres på vei inn dørene på Aspmyra. Han og Silkeborg er enige om å terminere kontrakten, og osingen ser dermed ut til å returnere til sin gamle arbeidsplass.


* 05.10: Ifølge svenske Expressen skal Odd være nær å hente den montenegriske vingen Vladimir Rodic på lån fra Hammarby. Den 27 år gamle høyrevingen har fem kamper for Montenegros landslag, og har tidligere spilt for Silkeborg, Randers og Malmö i Skandinavia.


* 05.10: I følge Nettavisen er Sander Svendsen på vei tilbake til Molde. 23-åringen, som har ni A-landskamper for Norge, har underprestert en god stund for OB, og det skal diskuteres både en leieavtale og en permanent avtale mellom de to klubbene. Svendsen spilte for Hammarby før han gikk til OB i fjor.


* 05.10: Amer Ordagic kan være på vei til gamletreneren Lars Arne Nilsen. Bosnieren har ikke fått særlig med spilletid under Kåre Ingebrigtsen i Brann, og skal være ønsket av LAN i Aalesund. Det er også Tajo Teniste, men det er uvisst om det blir gjort noen avtaler før overgangsvinduet stenger i kveld.


* 04.10: Brann skal være interessert i å hente Eirik Ulland Andersen fra Molde. Men Brann-trener Kåre Ingebrigtsen sier etter 1-2-tapet for nettopp Molde i kveld at den ballen er lagt død, og at det trolig ikke blir gjort flere forandringer i troppen i denne omgang.


* 02.10: Grorud henter to spillere fra Fram Larvik, Jonas Pereira og Sindre Osestad. Begge spillerne hadde utgående kontrakt med Fram etter 2020, og var ønsket med videre i Fram-drakten. Jonas Pereira har spilt to sesonger i Fram og har totalt 39 offisielle kamper og 7 scoringer. I 2019 sesongen hadde han 6 mål og ble kåret til årets spiller av Fram supporterne og ØP, samt årets scoring. Sindre Osestad har har spilt tre sesonger i Fram, han har 61 kamper og 12 mål. I 2019 hadde han 9 mål på 26 kamper og var nominert til årets unge spiller i PostNord ligaen og på årets PostNord lag.


* 02.10: Korona-testen var negativ, og dermed kunne Brann i dag offisielt bekrefte at Mathias Rasmussen er Brann-spiller. 22-åringen kommer fra fire sesonger i Nordsjælland, der han har fått omtrent 100 Superliga-kamper på baken. Rasmussen ble sett som et av de største talentene i Norge når han spilte for Start, og drar til Bergen for å få fart på karrieren igjen. Han er vesntrefotet og er trolig tenkt en offensiv rolle i Brann.


* 02.10: Rasmus Wiedesheim-Paul er klar for Rosenborg. Svensken, som har imponerende 13 mål på 18 kamper for Halmstad i Superettan denne sesongen blir beskrevet som en svært lovende spiss. 21-åringen erstatter Torgeir Børven som ble solgt til tyrkisk fotball denne uken.


* 01.10: Nok en ny danske er klar for Haugesund:


* 29.09: Svenske Fotbollskanalen melder at MFF-spissen Marcus Antonsson er på vei til Stabæk på lån. Den tidligere Leeds- og Blackburn-spilleren har hatt en tøff periode med lite spilletid i Malmö, noe han har vært åpen om. – En spiller av mitt kaliber skal ikke sitte på tribunen og glo hele tiden. Klart at jeg skal spille, jeg er 29 år og skal være i mine beste år, sa han tidligere i sommer til Aftonbladet. Han står med ett mål og to assist på sine åtte kamper i Allsvenskan denne sesongen.


* 29.09: FK Haugesund henter den danske midtbanespilleren Peter Therkildsen på lån fra AC Horsens ut sesongen. Rogalandsklubben har også sikret seg en kjøpsopsjon på 22-åringen.


* 29.09: Både Ligue 1-klubben Amiens og Nottingham Forrest har lagt inn bud på Stabæk-spiller Emil Bohinen. Budet til sistnevnte klubb skal ha vært på omtrent halvparten av de ca 20 millioner kronene Stabæk krever for 21-åringen.


* 29.09: Rosenborgs sportssjef Mikael Dorsin bekrefter i dag at Torgeir Børven er på medisinsk test hos en utenlands klubb. Det skal være snakk om tyrkiske Ankaragücü. Dermed ser det ut til at Børvens Rosenborg-eventyr ble av det korte slaget.


* 29.09: Tromsø henter forsvarsspilleren Erlend Ernst Sivertsen fra Kristiansund ut høsten:


* 28.09: Jens Petter Hauge er på vei til Milan med fly. Dermed ser det ut til at han blir klar for Milan bare få dager etter at han imponerte stort mot dem på San Siro. Prisen rapporteres å være rundt 50 millioner norske kroner.


* 24.09: Start og Mjøndalen er enige om en overgang for Isaac Twum. Kontrakten til ghaneseren går ut i desember, og han og klubben har ikke blitt enig om en ny kontrakt. – Klubben er i en utfordrende økonomisk situasjon, og da er vi nødt til å ta noen tøffe avgjørelser. Vi var ikke i nærheten av å kunne innfri de betingelsene agenten hans krevde da vi forhandlet tidligere i sommer. Da valgte vi å se oss om etter andre muligheter, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start, til klubbens hjemmesider.


* 24.09: Sandnes Ulf har sikret seg Haugesund-spiller Mads Sande på lån resten av sesongen, der blir 22-åringen gjenforent med Steffen Landro. Midtbanespilleren har fått spilletid i 9 Eliteserie-kamper for Haugesund denne sesongen.


* 23.09: Byttehandel i OBOS-ligaen: Tobias Svendsen har akkurat rukket å bli varm i trøyen i HamKam, men nå tar hn turen sørover til Åråsen, og spill for Lillestrøm. Motsatt vei går Moses Ebiye, som ikke har hatt en veldig god sesong så langt for LSK. Ved første øyekast ser dette ut som fordel Lillestrøm, og et stort tap for HamKam. Men kan Moses få en ny vår under Kjetil Rekdal?


* 22.09: Brann presenterer sin nye stopper:


* 22.09: Vålerenga leier Amir Nouri ut til HamKam resten av sesongen, det melder klubben på Twitter. Høyrebacken skal dermed hjelpe sin tidligere trener Kjetil Rekdal med å redde HamKam fra nedrykk i OBOS-ligaen denne sesongen.


* 21.09: Tromsø har sikret seg sin gamle spisstjerne Runar Espejord på lån ut sesongen. Det har ikke lyktes 24-åringen å etablere seg på Heerenveen etter overgangen fra Tromsø, og nå skal han altså vende hjem for å skyte TIL tilbake i Eliteserien.


* 18.09: Rosenborg-trener Åge Hareide bekrefter ovenfor Adressa at Hólmar Örn Eyjólfsson er på vei tilbake til trønderklubben. Eyjólfsson spilte 65 Eliteserie-kamper for Rosenborg på to og en halv sesong mellom 2014 og 2017. Midtstopperen har siden den gang spilt for Maccabi Haifa og Levski Sofia. Han har også 15 landskamper for Islands landslag.


* 18.09: Sogndal har hentet 21 år gamle Andreas Van Der Spa fra Øygarden. Den 195 cm høye midtstopperen har signert en kontrakt som strekker seg over tre år. Van Der Spa kom til Øygarden fra Bodø/Glimt så sent som i januar i år.


* 18.09: Sandefjord har sikret seg signaturen til Harmeet Singh, på en kontrakt som strekker seg ut året. Den første var Deyvar Vega. Singh har vært uten klubb etter at kontrakten med finske HJK ble terminert, og den tidligere landslagsspilleren kommer derfor vederlagsfritt. han har tidlgiere spilt for klubber som Sarpsborg 08, Kalmar FF, Wisla Plock, Molde, Feyenoord og FC Midtjylland.


* 16.09: Strømsgodset har sikret seg signaturen til den 21 år gamle islandske U21-landslagsspilleren Vladimir Ingimundarson, på en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen. Han kommer fra den islandske klubben Fylkir Reykavik, der han har åtte mål og to assist på 14 kamper så langt denne sesongen. Han kan bekle flere av de offensive rollene, men er best som en 10-er eller venstrekant.


* 16.09: Sarpsborg 08 har sikret seg Guillermo Molins på en kontrakt som strekker seg ut året, det melder svenske Sportsbladet. Han og Malmö FF ble enige om å terminere kontrakten for omtrent en måned siden, og svensken har vært uten klubb siden. Den 31 år gamle spissen har fire Allsvenskan-gull med MFF, og seks landskamper for Sverige. Danske Vejle var også interessert. Han har scoret ett mål på 10 kamper for klubben fra Skåne denne sesongen, og han har tidligere vært innom klubber som Panathinaikos, Real Betis og Anderlecht.


* 16.09: Blomberg offisielt klar for Brann:


* 15.09: Alta har sikret seg signaturen til den 23 år gamle keeperen Sondre Sødergren Løseth. Løseth kommer fra spill for Byåsen, men har tidligere spilt for Kvik Halden og Aalesund, som er hans hjemby.


* 15.09: Sandefjord har hentet Mats Haakenstad på free transfer. Den 26 år gamle høyrebacken sto uten klubb da kontrakten med finske KuPS ble terminert tidligere denne måneden, etter at han havnet i fryseboksen i Arne Erlandsens klubb. Han spilte i Sandefjord mellom 2014 og 2015, og i Fram Larvik før han gikk til Lillestrøm i 2017. Sandefjord Blad melder også at Harmeth Singh kan være på vei inn dørene på Sandefjord Arena.


* 15.09: Stabæk har mottatt flere bud på Emil Bohinen den siste tiden, men ingen av budene har vært i nærheten av hva Bærumsklubben ønsker for 21-åringen, det melder VG. Parma og en Ligue 1-klubb i Frankrike skal være blant de interesserte klubbene. – Det har vært konkrete bud, men de har vært for lave. Vi har kommet nærmere, men vi er fortsatt for langt unna. Vi får se hvordan det utvikler seg. Kommer det et riktig bud, selger vi. Det er en stor sjanse for at det skjer noe i dette vinduet, sier Stabæk-sportssjef Torgeir Bjarmann til VG.


* 15.09: Så er det bekreftet, Brann henter 19 år gamle Vegard Strønen Skeie fra Os. Det har lagt i kortene en stund, da midtstopperen har trent med Brann gjennom sommeren, og Kåre Ingebrigtsen selv har sagt at klubben er svært interessert. Skeie kommer fra Os, der han var lagkammerat med Ole Martin Kolskogen, og har signert en kontrakt som strekker seg ut 2023.


* 15.09: Sarpsborg 08 sin bergenske midtstopper Sigurd Kvile har slitt med å få spilletid i årets Eliteserie. Nå er han trolig på vei tilbake til Bergen, nærmere bestemt OBOS-ligaklubben Åsane nord i byen. 20-åringens kontrakt går ut ved årsskiftet, men det er snakk om en permanent overgang allerede nå. Kvile har en fortid i Brann sitt akademi, og har tatt turen til Sarspborg via Fana. – Jeg vil ikke gå inn på konkrete navn, men det stemmer at vi er nære ved å få til en signering. Spørsmålet er om det skjer nå eller før neste sesong, sier Åsane-trener Morten Røssland til Bergensavisen.


* 11.09: Sandnes Ulf har signert Adnan Hadzic på en permanent avtale:


* 11.09: Sammy Skytte var i likhet med Kasper Junker på utlån hos Stabæk i fjor, og ble i likhet med Junker kjøpt av Bodø/Glimt før denne sesongen. Men i motsetning til Junker har ikke Skytte slått til hos serielederne, og det har så langt bare blitt 11 innhopp for midtbanespilleren. Nå melder Eurosport at dansken er på vei tilbake til Stabæk, og 23-åringen blir trolig presentert av Janne Jönsson i dag. Eurosport melder også at han allerede har flyttet sørover til Oslo-området.


* 10.09: Som tidligere meldt er Viking-spiller Adrian Pereira sterkt ønsket av den greske storklubben PAOK Thessaloniki. Og nå melder Eurosport at både Viking og spilleren selv er enig med grekerne om henholdsvis overgangssum og personlige betingelser. – Han reiser i morgen (fredag), sier Berntsen til Eurosport.no. Kontrakten skal strekke seg over hele tre og et halvt år, og summen Viking kan glede seg over at tikker inn på konto skal være på over 12 millioner norske kroner. Dermed ender 21-åringen på 33 Eliteserie-kamper for Stavanger-klubben, for denne gang.


* 10.09: Sarpsborg 08 har hentet den kanadiske keeperen Simon Thomas fra KFUM Oslo. 28-åringen, som har åtte landskamper for Canada, har totalt 70 kamper i OBOS-ligaen for klubber som KFUM, Strømmen og Kongsvinger, og har spilt på Cancouver i hjemlandet. Han kommer inn på grunn av Simen Vidtun Nilsen sin skade og salget av Aslak Falch til Sandnes Ulf.


* 10.09: Brann skal være svært interessert i å hente Os-midtstopper Vegard Strønen Skeie. 19-åringen er tidligere lagkammerat med nåværende Brann-stopper Ole Martin Kolskogen, og han har trent med Brann i sommer. Han blir sett på som en direkte erstatter for Christian Eggen Rismark som ble solgt til Ranheim i går. – Ja, vi ønsker å få ham her nå, slik at han kan forberede seg til 2021-sesongen i noen måneder. Det er bedre enn at han fortsatt er i Os, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til BA.no. Brann er også som kjent i forhandliger med Åsane om høyrebacken Ole Didrik Blomberg, og Branns forsvar kan dermed potensielt bestå av de lokale talentene Ole Martin Kolskogen (19), Vegard Skeie (19) og Ole Didrik Blomberg (20) neste sesong.


* 10.09: Deyver Vega er klar for Sandefjord Fotball. Kontrakten med Vålerenga ble terminert for få dager siden for den 27 år gamle vingen fra Costa Rica, og han har signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen med klubben fra hvalfangerbyen. Den tidligere Brann-spilleren står med totalt elleve kamper for det costaricanske landslaget.


* 10.09: Sandnes Ulf har signert Aslak Falch fra Sarspborg 08. Keeperen returnerer dermed til gamleklubben, der han spilte mellom 2012 og 2014. 28-åringen kom til Sarpsborg 08 fra IFK Norrköping i januar 2018, og har tidligere spilt for Vålerenga, Hødd, Viking og Vidar. Denne sesongen har det blitt 10 innslupne mål på tre kamper for særpingene.


* 10.09: Joshua King kan fortsatt havne i Manchester United. The Athletic melder at Manchester United, akkurat som ligarival Aston Villa, er interessert i spissen og at manager Ole Gunnar Solskjær gjerne vil se nordmannen i United, men at han ennå ikke har fått grønt lys fra United-ledelsen. I følge nettstedet verdsetter Bournemouth spissen til mellom 15 og 20 millioner pund.


* 10.09: VG melder i dag at 16 år gamle Alwande Benedict Roaldsøy har signert for den italienske storklubben Atalanta. Han kommer fra Drøbak/Frogn, og har signert en kontrakt som strekker seg tre år frem i tid, med mulighet for å forlenge med to ekstra år. – Jeg har litt sommerfugler i magen, men dette blir gøy. Jeg har blitt tatt sykt godt imot, sier Roaldsøy til VG på telefon fra Italia.


* 10.09: I går kveld ble Sarpsborg 08-spiller Jørgen Strand Larsen presentert som ny FC Groningen-spiller. 20-åringen har lenge vært ettertraktet, men nederlenderne fikk trolig dårlig tid da han scoret tre mål på 33 minutter for Norge U21 for fem dager siden. Larsen blir lagkammerat med Arjen Robben i Alexander Sørloth og Erik Nevlands tidligere klubb.


* 09.09: Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah er klar for Kristiansund:


* 09.09: Ranheim har lagt inn bud på sin tidligere midtstopper Christian Eggen Rismark, det melder BT. Barnebarnet til RBK-legende Nils Arne Eggen har ladri klart å etablere seg i Brann etter overgangen fra Ranheim sommeren 2018. 29-åringen kostet bergenserne den gang omtrent tre millioner kroner. – Det er en spiller det har vært interesse rundt. Noe utover det vil jeg ikke si, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til avisen. Videre skriver BT at budet vurderes såpass interessant av både klubb og spiller at han trolig er tilbake i fjæra innen kort tid.


* 09.09: Sarpsborg 08 har nok en gang innkassert en solid overgangssum, da midtbanespilleren Ismael Coulibaly idag er solgt til Premier League-kubben Sheffield United. Den 183 cm høye 19-åringen drar direkte til Belgia, for spill i Jupiler League for Sheffield Uniteds søsterklubb Beerschot. Midtbanespilleren, som har fått to kamper for Malis U20-landslag, har scoret fire mål på 14 Eliteserie-kamper i sommer.


* 09.09: Pa Konate har i dag skrevet under en halvårskontrakt med RBK:


* 08.09: Henrik Bjørdal er endelig klar for Vålerenga. 23-åringen har tilbragt de siste 10 dagene i fritidskarantene, og det er derfor overgangen har latt vente på seg. Vålerenga og og Zulte Waregem har vært enige om overgangsbetingelsene en stund allerede. Den tidligere Fagermo-eleven fra tiden i Odd har skrevet under en kontrakt som strekker seg til slutten av 2023.


* 07.09: Det er ingen hemmelighet at Rosenborg er på jakt etter en ny venstreback. Flere navn her i Norge har vært nevnt, men nå melder svenske medier at tidligere Hareide-elev i Malmö, Pa Konate, er aktuell for trønderklubben. Pa Konate var meget god for Malmö, og ble i 2017 solgt til SPAL i Italia. Der gikk det ikke veien, og 26-åringen har siden dratt tilbake til Sverige. Denne sesongen har han vært en av Superettans beste forsvarsspillere for Jönköpings Södra, noe som har tiltrukket seg interesse fra sin tidligere norske trener.


* 07.09: Jerv har hentet sin tidligere spiller Thomas Liene Ness. Ness har tilbragt det siste halve året i Express IL, etter at han spilte universitetsfotball i USA for UCF Knights de to siste årene. Han er 21 år og midtbanespiller.


* 04.09: Det skjer mye på overgangsfronten i Kongsvinger om dagen. I dag har de signert midtstopperen Per-Magnus Steiring fra Sogndal. 23-åringen har slitt med spilletid i saftbygda, og har signert en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen med KIL.


* 03.09: Mer KIL-nytt: OBOS-ligaklubben har signert Mahmoud «Mac» Laham fra Strømmen. 25-åringen er en offensiv midtbanespiller, som har ambisjoner om å bidra med mange målpoeng for KIL fremover.


* 03.09: Kongsvinger har solgt den brasilianske 26-åringen Marlon Mateus da Silva til tyrkiske Boluspor. Den tidligere Aalesund-spilleren har tilbragt de siste tre årene i KIL. – Jeg må innrømme at det er vanskelig. Etter jeg kom hit i 2018 har jeg hatt en utrolig fin tid. Man har blitt som en stor herlig familie, og jeg kunne faktisk ikke hatt det bedre, sier han til klubbens hjemmesider.


* 02.09: LSK-spiller Kristoffer Ødemarksbakken er klar for utlån til OBOS-ligarival Ull/Kisa resten av sesongen. -Vi synes det er bra for Kristoffers utvikling at han går på utlån nå slik at han får så mye spilletid som mulig resten av sesongen, sier LSK-sportssjef Simo Mesfin til klubbens hjemmesider.


* 02.09: Lillestrøm har sikret seg midtstopperen Espen Garnås på en kontrakt som strekker seg ut 2023-sesongen. Han kommer fra spill hos Ull/Kisa, der han har scoret hele fire mål på 12 kamper denne sesongen.


* 01.09: Åge Hareide er klar på at Rosenborg trenger en ny venstreback, og blant spillerne hjemme i Eliteserien så er det to navn som stadig nevnes; Odds Birk Risa og Vikings Adrian Pereira. Begge to blir sett på som store salgsobjekt for de to respektive klubbene, men de er neppe særlig interessert i å selge til en konkurrent, og RBK må da trolig betale deretter.


* 28.08: 27 år gamle Akinsola Akinyemi har signert for den israelske klubben Maccabi Netanya. Han kommer fra Lokomotiv Plovdiv, der han har spilt siden han forlot Sandnes Ulf i vinter. Akinyemi er en 189 cm høy stopper som har en fortid i Vålerenga, Drøbak-Frogn, Grorud og Fredrikstad, i tillegg til Sandnes Ulf i Norge. Maccabi Netanya spiller i den øverste divisjonen i Israel, der de havnet på niendeplass sist sesong. Kontrakten strekker seg til neste sommer. Fotballkanalen ønsker han lykke til!


* 28.08: Eik Fotball har sikret seg tidligere Nest-Sotra-storscorer Alexander Dang på lån. Dang, som scoret 43 mål på 78 kamper for Nest-Sotra, har ikke fått det til i Jerv denne sesongen, og skal nå heller hjelpe til i Egersund de neste månedene.


* 28.08: Kjartansson ble presentert som ny VIF-spiss på en pressekonferanse klokken tolv i dag:


* 28.08: Det kan skje mye på Valle i dag, for i tillegg til at Vidar Örn Kjertansson etter alle solemerker blir presentert klokken 12, og ryktene sier at Rafik Zekhnini er på vei, er også tidligere Aalesund-spiller Henrik Bjørdal ryktet til Vålerenga. 23-åringen spiller for øyeblikket for Zulte Waregem i Belgia, etter opphold i Brighton og et lån hos IFK Göteborg. Sunmøringen kan spille på både høyre- og venstrekanten på banen.


* 27.08: Endelig fant Leo Skiri Østigård seg en klubb. Han og Brighton har vært på jakt etter en ny klubb å dra på lån til etter at låneoppholdet med St. Pauli ble avsluttet i sommer, og Brighton har ønkset å finne en klubb i Championship til den norske midtstopperen. Nå er det klart at han skal spille for Coventry City på Englands nest øverste nivå ut sesongen 2020/21.


* 26.08: Åsane henter to nye spillere: Åsane har imponert stort så langt i OBOS-ligaen, men det stopper dem ikke fra å forsterke troppen inn mot høsten. Bergenslaget henter 19 år gamle Harald Tangen på lån fra Viking, mens Florøs førstekeeper, Mark Jensen, kommer permanent når vinduet åpner i september. Tangen er en hardtarbeidende og teknisk god midtbanespiller, mens danske Mark Jensen, som signerer en kontrakt ut 2022, blir sett på som den beste keeperen i 2. divisjon denne sesongen. Det er BA som melder dette.


* 26.08: Flere VIF-rykter: Rafik Zekhnini trener for tiden med hovedstadsklubben, som trener av hans tidligere trener Dag Eilev Fagermo. Han er under kontrakt hos Fiorentina i Serie A frem til 2022, men er ikke registrert i troppen til den italienske klubben for den kommende sesongen. Et låneopphold eller et salg til Vålerenga kan være på trappene.


* 26.08: Det svenske overgangsvinduet er stengt, og hverken Hammarby eller Malmö sikret seg signaturen til Vidar Örn Kjartansson. Vålerenga er ikke tilgjengelig for kommenterarer før etter trening i dag, onsdag, på grunn av møter. Alt tyder på at den tidligere toppscoreren vender tilbake til Norges hovedstad og Vålerenga.


* 25.08: Vi har en ny nordmann i italiensk fotball. Dennis Johnsen har aldri klart å slå gjennom i Ajax etter overgangen fra Heerenveen, og har nå skrevet under en fireårskontrakt med Venezia. 22-åringen som imponerte stort i Heerenveen i 16/17-sesongen har siden overgangen til Ajax vært på lån i Heerenveen og PEC Zwolle. Nå fortsetter utenlandseventyret i Serie B i Italia.


* 25.08: Vålerenga skal være interessert i å hente tilbake sin gamle storscorer. Vidar Örn Kjartansson. Men hovedstadsklubben har sterk konkurranse fra flere skandinaviske klubber. I Danmark skal Brødnby være interessert, mens hans to tidligere Allsevenskan-klubber Malmö FF og Hammarby også skal være med i kampen om islendingen. Om ikke det er nok rapporteres det også at Rosenborg snuser på 30-åringen som scoret hele 25 mål på 29 Eliteserie-kamper for Enga tilbake i 2014. Det svenske overgangsvinduet stenger i kveld (23:59).


* 24.08: Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, bekrefter ovenfor Eurosport at Tobias Heintz er på vei tilbake til gamleklubben. Det skal være snakk om et utlån for 22-åringen, somhar havnet i kulden i tyrkiske Kasimpaasa. Han har spilt totalt 16 ligakamper i Tyrkia siden overgangen fra Sarpsborg 08 i januar 2019.


* 20.08: Gjensyn på Sørlandet: IK Start er enige om en avtale med den tidligere yndlingen Christian Bolaños. Costaricaneren har rukket å bli 36 år gammel, og har de siste årene spilt i klubben Deportivo Saprissa i hjemlandet. Han scoret 13 mål og assisterte 17 på sine 45 kamper for Start mellom 2009 og 2010.


* 19.08: I følge Rai Sport i Italia skal Az Alkmaars norske midtbanespiller Fredrik Midtsjø være på blokken til den italienske storklubben Napoli. 27-åringen er én av flere aktuelle erstattere for Allan, som er på vei til Everton fra klubben som havnet på en skuffende syvedeplass i Serie A forrige sesong.


* 18.08: Nicolo Schira, en annerkjent journalist som fokuserer på overgangsmarkedet, melder at Stefan Strandberg returnerer til Ural i russisk fotball. Den 30 år gamle midtstopperen har spilt i Traponi i Serie B i Italia det siste halve året, etter at kontrakten med Krasnodar gikk ut i fjor sommer. Den tidligere Vålerenga og Rosenborg-spilleren har signert en kontrakt med Ural som strekker seg til neste sommer.


* 18.08: Afeez Aremu kan ha spilt sin siste kamp for Start. Den 20 år gamle defensive midtbanespilleren fra Nigeria skal være på blokken til 2. Bundesliga-klubben St. Pauli. Aremu satt på tribunen når Start vant 2-1 hjemme mot Vålerenga på mandag, men har fått fire kamper for sørlendingene så langt denne sommeren.


* 17.08: Omar Elabdellaoui bekrefter overgangen til Galatasaray. Etter seks år og 170 kamper i Olympiakos, kun avbrudt av en halvt års utlån til Hull i Premier League. høyrebacken som har 44 landskamper for Norge blir lagkammerat med landslagskollega Martin Linnes i den tyrkiske storklubben.


* 17.08: Fredrik Aursnes har bestemt seg for å takke nei til tilbudet fra Ligue 2-klubben Toulouse. Molde kunne sitte igjen med over 30 millioner kroner om alle parter ble enige. Men Molde behøver nødvendigvis ikke gråte alt for mye over de tapte pengene. Flere medier melder nemlig at den nylig opprykkede Premier League-klubben Leeds også skal være interessert i 24-åringen, og skal være villig til å legge nærmere 60 millioner kroner på bordet.


* 14.08: Tidligere Stabæk- og Vålerenga-spiss Adama Diomande har terminert sin kontrakt med Los Angeles FC, på grunn av hensyn til familien. Det er da nærliggende å tro at 30-åringen, som har scoret 20 mål på 44 kamper for MLS-klubben, er på vei tilbake til Norge. Vålerenga er allerede et hot tips i sosiale medier, men Hovedstadsklubben heten Benjamin Stokke tidligere i sommer. Stabæk har større behov for en målgarantist på topp, men det er usikkert om Bærumsklubben kan matche lønnskravene fra den tidligere Skeid-, Hødd-, Godset-, Dinamo Minsk-, og Hull-spilleren.


Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler