Veton Berisha er klar for Viking

Veton Berisha

Det stormet rundt Sportsklubben Brann på tampen av forrige sesong, og jammen har det blåst opp til minst liten kuling på starten av 2020-sesongen. Og det mye takket være Veton Berisha. Det har nok ikke kommet som en bombe på noen at 25-åringen har et ønske om å dra hjem til Viking, men måten han har gått offentlig ut i både aviser og podcaster og meldt sitt store ønske om å forlate Brann har satt sinnene i kok i byen mellom de syv fjell.

– Jeg ønsker veldig sterkt at det blir en overgang, meldte Berisha til BT ved nyttår.

Han var aktuell for en retur til Stavangerklubben allerede i fjor, men da klarte aldri Viking å skrape sammen summen som Rapid Wien krevde. Det klarte Brann, og Berisha ble lokket til regnbyen med relativt kort avstand til Stavanger, familie og venner.

Men nå er situasjonen i Viking en helt annen. Etter en strålende sesong i 2019, som endte med femteplass, cupgull og nå et salg av Kristian Thorstvedt til Genk for 15-20 millioner kroner, har Viking råd til å hente hjem 25-åringen.

Meldes om en sum på omtrent 6,5 millioner kroner

Det første budet skal ha lagt på rundt fem millioner kroner, men det er en god del mindre enn det Brann har krevd, da de ikke ønsker å tape penger på å slippe Berisha bare ett år etter at de kjøpte han for omtrent 6,4 millioner kroner. I tillegg skal Berisha ha fått en solid bonus da han signerte en fireårskontrakt med bergenserne, og med tre år igjen av kontrakten er det grunn til å tro at Brann ønsker å få noe av denne summen igjen også. Det er derfor grunn til å tro at Brann har krevd noe i nærheten av 7 millioner kroner av Viking for å la Berisha gå.

Hva summer til slutt har havnet på er uvisst, men det rapporteres om en sum på cirka 6,5 millioner norske kroner . Det er BA som først meldte om at klubbene har blitt enige.

Brann hentet søndag danske Daniel Pedersen fra Lillestrøm, mens Ruben Yttergaard Jensens overgang fra Brann til Tromsø er lagt på is, enn så lenge. Følg det norske overgangsvinduet denne vinteren her!

Foto: Federico Gambarini/DPA/PA Images

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler