Øyvind Alseth har signert for Ranheim

Etter ett år i MLS-klubben Toronto FC bestemte Øyvind Alseth seg for å vende hjem til Trondheim. Nå fortsetter karrieren i Eliteserien og Ranheim.

Har imponert på trening

Som vi meldte forrige uke har høyrebacken den siste tiden vært på prøvespill hos den nyopprykkede klubben. Han startet blant annet og spilte hele treningskampen mot Kolstad, og har ellers imponert på treningsfeltet.

Det har resultert i et kontraktstilbud som Alseth nå har akseptert. Dermed er han klar for spill på det øverste nivået i Norge, som han forlot til fordel for college-fotball og videre spill i MLS tilbake i 2013.

– Øyvind har vært i vårt spillerkartotek lenge, vi kjenner han godt fra tiden som juniorspiller i RBK og KVT, forteller Ranheim-trener Svein Maalen til klubbens hjemmeside.

Han fortsetter med å si at man ikke skal se bort fra at Øyvind Alseth blir en bærebjelke i Ranheimlaget de neste årene.

Spilte mot verdensstjerne

Øyvind Alseth var i flere år knyttet til ungdomsavdelingen til Rosenborg i hjembyen Trondheim, før han i 2013 reiste til USA for å studere på Syracyse University, New York.

Her ble han også knyttet til universitetets eget fotballag Syracuse Orange, som spiller i Atlantic Coast Conference, en amerikansk liga for college-fotball.

Etter fire år var han for ett år siden ferdig på Syracyse, og på den tredje draften i MLS ble han valgt av MLS-laget Toronto FC. Han signerte for canadierne den 22 mars i fjor.

Han fikk debuten sin i ett 1-3-tap for Dallas i juli, og har siden fått sporadiske sjanser for førstelaget i MLS, blant annet mot Orlando City og tidligere Real Madrid- og Milan-stjerne Kaká.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler