Trønderen Øyvind Alseth er på vei tilbake til hjemtraktene fra College-fotball og MLS-spill i Nord-Amerika. Nå venter trolig spill i Eliteserien for lokal klubb.

Spilt flere kamper i MLS

Øyvind Alseth var i flere år knyttet til ungdomsavdelingen til Rosenborg i hjembyen Trondheim, før han i 2013 reiste til USA for å studere på Syracyse University, New York.

Her ble han også knyttet til universitetets eget fotballag Syracuse Orange, som spiller i Atlantic Coast Conference, en amerikansk liga for college-fotball.

Etter fire år var han for ett år siden ferdig på Syracyse, og på den tredje draften i MLS ble han valgt av MLS-laget Toronto FC. Han signerte for canadierne den 22 mars i fjor.

Han fikk debuten sin i ett 1-3-tap for Dallas i juli, og har siden fått sporadiske sjanser for førstelaget i MLS, blant annet mot Orlando City og tidligere Real Madrid- og Milan-stjerne Kaká.

Herjer på trening

Men nå fortsetter trolig høyrebacken karrieren i Eliteserien hjemme i Trondheim. Og det er ikke tidligere klubb Rosenborg som er neste stoppested, men Ranheim.

Søndag spilte Ranheim treningskamp mot Kolstad, og 23-åringen var med fra start i det som til slutt ble en overbevisende 5-0-seier. Alseth spilte hele kampen, og når han i tillegg har imponert på trening de siste dagene er det ventet at Ranheim tilbyr den hjemvendte trønderen en kontrakt.

Ranheims neste treningskamp er mot Størdals-Blink torsdag.

100% opp til 1500 kr

1. Betway

3x 200kr gratisspill

2. Unibet

Opptil 1000 kr i gratisspill

3. Nordicbet

100% opp til 1000 kr

4. Scandibet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

100% opp til 3000 NOK

6. LeoVegas

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder