Pochettino og Sarri jakter sin første tittel – Møtes i Ligacupens semifinale i kveld

Pochettino Sarri

Chelsea tar den korte turen til Wembley med revansje i tankene etter det sure 1-3-tapet for Tottenham i Premier League i slutten av november i fjor.

Tottenham – Chelsea
Wembley stadion, London
Ligacupens semifinale, første kamp
Tirsdag klokken 21:00

Tottenham har hatt en av de tøffeste rutene til denne semifinalen i Ligacupen, med kamper mot Premier League-lag i de tre foregående rundene.

Mauricio Pochettinos menn trengte straffer mot Watford, men overbevisende borteseire mot West Ham og Arsenal har etterlatt supporterne i håp om at klubben kan ta sin første tittel på over et årti.

Pochettino har trolig ikke Ligacupen øverst på prioriteringslisten sin, men Spurs er nå i en posisjon der de har realistiske muligheter for sølvtøy, i en tid der de bare blir sett på som outsidere i kampen om Premier League-tittelen.

Kan sikre sin første tittel som manager

Chelsea kan også skryte av å ha jobbet hardt for å komme til denne semifinalen i Ligacupen, med seire over både Liverpool og Bournemouth i tillegg til Frank Lampards Derby. Og det har fått Maurizio Sarri til å tenke over at han nå har mulighet til å vinne sitt første trofé som Chelsea-manager.

Sarri har fått velfortjent skryt for jobbene han har gjort i Empoli og Napoli, men 59-åringen har enda til gode å løfte en pokal. Italieneren har selvsagt mange, mange år igjen som manager på toppnivå, men semifinaler i cupturneringer kommer ikke alt for ofte, og Sarri er nok svært interessert i å utnytte muligheten til å ta ett steg nærere en tittel.

Sarri har nok en gang muligheten til å gi spilletid til Callum Hudson-Odoi, som er svært ønsket av Bayern München, og Chelsea-supporterne er nok desperate etter å se at deres hovedtrener gir unggutten inntrykk av at han er ønsket med videre av klubben og vil bli satset på.

Den 18 år gamle vingen assisterte begge Alvaro Moratas mål i Chelseas 2-0-seier over Nottingham Forrest i FA-cupens tredje runde lørdag.

Spilltips kampen her: Vi tror stjernespissen scorer

Lagnyheter

Pedro er forventet tilbake på treningsfeltet til Chelsea igjen denne uken etter å ha vært ute med en hamstringskade, men denne kampen kommer nok litt tidlig for spanjolen. Willian har også vært tvilsom etter smellen han fikk mot Southampton, men er trolig å finne i startoppstillingen i kveld.

Det er også Mateo Kovacic, som etter alle solemerker erstatter Ross Barkley i førsteelleveren, etter at engelskmannen har startet de to siste kampene for Chelsea.

Jan Vertonghen, Eric Dier, Victor Wanyama og Mousa Dembele er alle nære returer fra skader, men er ingen av dem forventes å starte i kveld. Erik Lamela kan bli plassert på benken etter å ha vært ute med sykdom, sammen med Fernando Llorente, til tross for hans trippel mot Tranmere på fredag.

Forventede lagoppstillinger

Tottenham: Lloris; Trippier, Sanchez, Alderweireld, Davies; Sissoko, Winks; Eriksen, Alli, Son; Kane

Chelsea: Arrizabalaga; Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Kovacic; Willian, Morata, Hazard

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler