Fotballrelaterte arrestasjoner i Premier League – Infografikk

0-3-tap fikk supporterne til å rase

Kvarteret før slutt i helgens Premier League-kamp mellom West Ham og Burnley snudde hjemmepublikum ryggen til gressmatten for å vise sin misnøye mot West Ham-eierne David Sullivan og David Gold.

Etter hvert måtte de to klubbeierne bli geleidet ut av stadion etter at supportere begynte å kaste gjenstander mot dem og utføre gester som tydet på at de ønsket å kutte over halsen deres.

Og når det i sluttminuttene ble klart at det gikk mot tap var det flere supportere som stormet banen, og en eldre herremann tok blant annet med seg cornerflagget og plantet det omtrent midt på gressmatten.

Granskes av FA

Det var en stund fare for at kampen kom til å bli avlyst, men fansen kom seg av banen sånn at de siste minuttene av skandalekampen ble ferdigspilt.

Nå kan klubben risikere sanksjoner som å måtte spille et visst antall hjemmekamper uten publikum grunnet fansens oppførsel i helgen. Det engelske fotballforbundet (FA) har satt ned en komité som skal komme fram til mulige sanksjoner etter at de har hørt klubbens og dommerens versjon av scenene som utspant seg under kampen.

West Ham-fansen verst i klassen

Og som infografikken vår som tar for seg fotballrelaterte arrestasjoner forrige sesong viser, så er West Hams fans de som skiller seg klart verst ut.

Og i et historisk perspektiv er også London-klubbens fans kjent for en stor kjerne av hooligans, vold og rasisme. Klubbens supportere er også kjent for flere rivaloppgjør, spesielt mot en annen London-klubb, Millwall.

Om du noengang har sett filmen Green Street Hooligans, så vet du at Millwall og West Ham er to klubber som virkelig hater hverandre. Begge klubbene er kjent for sine hooligans, og på 60 og 70-tallet ble de begge infiltrert av kriminelle miljøer.

Rivaleriet handlet i starten om mer enn bare fotball, da klubbenes supportere også var havnearbeidere på hver sin side av elven Thames, og konkurrerte om de samme jobbene.

For eksempel ble en Millwall-supporter stukket med kniv og over 20 andre såret da klubbene møttes i andre runde av ligacupen i 2009. West Ham vant for øvrig kampen 3-1 etter ekstraomganger.

NordicBet Oddsbonus

Infografikk: Fotballrelaterte arrestasjoner i Premier League 2016/17

Fotballrelaterte arrestasjoner i premier league

Likte du denne infografikken? Da kan det være du setter pris på flere av våre infografikker og artikler om diverse sportsrelaterte saker, sjekk dem ut her:

NordicBet Oddsbonus

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler