Topp 10: De merkeligste skadene i fotballhistorien

Santiago Canizars Valencia merkelig skade

De aller fleste fotballspillere rammes med jevne mellomrom av skader, som oftest muskel- eller slagskader etter uheld på fotballbanen. Men fotballen byr også på en rekke bisarre, morsomme og underlige soloskader. Sportal har samlet en liste over ti av de mer merkelige fotballskadene:

10. Marco Asensio: Barberte leggene

Marco Asensio Real Madrid

Marco Asensio var nok ikke så populær hos Zidane da han måtte stå over en Champions Leauge-kamp på grun nav en slik selvforskyldt skade. Foto: PA Images

Nummer ti på listen er også den nyeste av de merkelige skadene. Marco Asensio måtte stå over Real Madrids Champions League-kamp mot APOEL i 2017. Grunnen var at han kuttet seg på en kvise når han barberte leggene. Det utviklet seg en betennelse og grunnet betennelsen var det for smertefullt å trekke opp sokkene.

9. Roy Carroll: Foten satt fast i målnettet.

Roy Carroll skade

Roy Carroll var plaget av mange skader i karrieren, her ligger han nede for telling med en skulderskade i sin tid for Notts County. Foto: PA Images

Neste mann på listen er den tidligere Manchester United-keeperen Roy Carroll. Under en treningsleir i sin tid i West Ham klarte han å sette foten fast i nettet når han skulle hente noen baller som lå i målet, noe som resulterte i en kneskade. Nord-irens karriere var generelt preget av mye skader, noe som også resulterte i en depresjon.

8. Rio Ferdinand: Skadet kneet når han spilte Playstation

Rio Ferdinand skade england

Rio Ferdinand avbildet med resten av England-laget under en trening i VM i Sør-Afrika, der han også pådro seg en kneskade. Foto: PA Images

Den tidligere forsvarsspilleren var rammet av mange ryggskader i løpet av sin lange og suksessfulle karriere, men det er en noe annen skade som gir han en åttendeplass på denne listen. Etter å ha spilt Playstation i noen timer med beina lagt opp, fikk han en seneskade i kneet, noe som holdt han ute i flere uker for sin nye klubb Manchester United, som hadde kjøpt han som verdens dyreste fotballspiller på den tiden.

7. David Batty: Kjørt over av en 3-åring.

David batty England aegentina 1998

Batty avbildet like etter at han misset straffen mot Argentina i VM i 1998. Foto: PA Images

David Batty huskes best i England for å bomme på den avgjørende straffen i den legendariske VM-kampen mot Argentina i 1998, men her hos Fotballkanalen huskes han best for å ha blitt skadet av sin egen sønn. Den tidligere Leeds- og Newcastle-spilleren var ute med en ankelskade etter et trafikkuhell, men gjenopptreningen ble forlenget av at han ble kjørt over av sin tre år gamle sønn på trehjulssykkel.

6. Santiago Canizares: Mistet en aftershave

Santiago Canizares Valencia

Her er Santiago Canizares avbildet i Champions League-finalen mellom Valencia og Bayern München i 2001. Foto: PA Images.

Den tidligere spanske landslagskeeperen var sommeren 2002 i gang med forberedelsene til VM-sluttspillet i Japan og Sør-Korea, men måtte melde avbud på grunn av et kaotisk besøk på baderommet. Han mistet en flaske med aftershave som knuste, og Canizares fikk flere store kutt på føttene og måtte bli igjen hjemme i Spania. Arvtakeren var unge Iker Casillas, som i etterkant fikk en fantastisk karriere for «La Roja».

5. Emilio Hernandez: Sølte glovarm te over sine edle deler

Emilio Hernandez

Emilio Hernandez er her avbildet i aksjon for Audax Italiano, en klubb i den øverste divisjonen i Chile. Foto: PA Images

Den chilenske kantspilleren Emilio Hernandez var i 2011 ute for et ytterst smertefullt uhell i sitt eget hjem. Han ville lage en kopp te, men mistet koppen og sølte glodvarm te over fanget og sine edlere deler. Testiklene ble forbrent og Hernandez måtte tilbringe de neste to ukene på sidelinjen.

4. Michael Stensgaard: Et strykebrett stanset karrieren

Michael Stensgaard FCK

Her er Michael Stensgaard i aksjon for FC København i 1999. Foto: PA Images.

Eneste skandinavier på listen er danske Michael Stensgaard. Han ble på 90-tallet utpekt som en av dansk fotballs aller største talenter, og det var til slutt Liverpool som kapret den talentfulle keeperen. Han hadde vært ute noen uker med en skulderskade og var godt på vei tilbake i trening da en uheldig episode med et strykebrett skulle bli fatal. Da han løftet strykebrettet etter at han var ferdig med å stryke gikk det helt galt med skulderen, og han ble siden erklært fotballinvalid. Han kom aldri tilbake på fotballbanen og jobber i dag som fotballagent.

3. Ever Banega: Glemt håndbrekk resulterte i benbrudd

Ever banega Valencia

Ever Banega i aksjon for Valencia mot Manchester Uniteds Ryan Giggs i 2010. Foto: PA Images.

Det har aldri vært tvil om Ever Banegas fotballtalent, men i Spania er han mest kjent for sine dumheter utenfor banen. Han har vært involvert i flere trafikkulykker, og er også kjent for å være tørst i de sene nattimer. I 2012 skulle han og resten av Valencia-laget spille en semifinale i Copa del Rey mot Barcelona, men det ble uten argentineren. Han skulle fylle bensin på en bensinstasjon, men glemte å ta opp håndbrekket da han gikk ut av bilen, bilen trillet i hans retning og Banega fikk knust skinnbeinet mellom bilen og kantsteinen. Han var ute i flere måneder på grunn av bruddet.

2. Darius Vassell: Boremaskin i tåen

Darius Vassell

Darius Vassell i aksjon mot Chelsea sent i 2003, uten storetånegl… Foto: PA Images.

Den tidligere engelske landslagsangriperen Darius Vassell hadde i 2003 hatt problemer med en blemme under neglen på storetåen. I mangel på bedre løsninger valgte han å ta alternative midler i bruk, da han prøvde å borre et hull i neglen i håp om at væsken kunne renne ut. Ikke helt så enkelt skulle det vise seg å være, og det åpne såret ble gjentatte ganger infisert, og man måtte til slutt fjerne hele tåneglen. Det kostet han flere uker på sidelinjen, og han mistet noen viktige kamper for Aston Villa.

1. Paulo Diogo: Mistet fingeren i jubelscene

Paulo Diogo finger

Sveitsiske Paulo Diogo topper vår liste over de merkeligste skadene i fotballverden. Etter å ha lagt opp til Jean Neausejours mål for klubben Servette på bortebane i Sveits, valgte Diogo å feire scoringen sammen med den tilreisende fansen. Den nygifte midtbanespilleren hoppet opp på gjerdet, men oppdaget ikke at gifteringen hadde satt seg fast i metallet, så når han hoppet ned igjen var det uten både ring og store deler av ringfingeren. Da han oppdaget det letet han forgjeves etter ringen, og til slutt ga dommer Florian Etter Diogo gult kort. Det ble ingen forbedring i etterkant da legene konstaterte at det ikke var mulig å sette stumpen tilbake, og han fikk deretter amputert restene som ikke kunne reddes.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler