Chelsea – Brighton: Første møte siden 1989

Chelsea – Brighton
Stamford Bridge
Premier League
Tirsdag klokken 16.00

Lagene som møtes på Stamford tirsdag ettermiddag har ikke spilt mot hverandre på nesten 30 år. I 1989 tok Chelsea seieren.

Første møte siden 1989

I løpet av de siste 84 årene har Chelsea og Brighton kun spilt 8 kamper, og det har i stor grad endt med tre poeng til Chelsea. Den eneste kampen Brighton har vunnet mot Chelsea var hjemmekampen i første møte som ble spilt i 1933. Da vant Brighton 2 – 1 i FA cupen. Selv om det ikke er mye relevant statistikk om Chelsea – Brighton fra tidligere møter er det ingen tvil om at det er hjemmelaget som er favoritten på Stamford Bridge.

Chelsea

Chelsea har plassert seg på en rimelig trygg tredjeplass i Premier League. Med 39 poeng på 19 kamper etter å ha vist formen 12 – 3 – 4 har de 4 poeng ledelse på Liverpool og mangler bare 3 poeng på Manchester United. Av lagene på topp fire i ligaen skiller Chelsea seg ut, med 32 scoringer er de nemlig det eneste laget av disse som ikke har kommet seg over 40. Likevel, med 14 mål mot deler de andreplassen sammen med Manchester United om å slippe inn færrest mål.

Hjemme på Stamford holder også Chelsea fortet godt. Sa langt har de vunnet 6 kamper, spilt en uavgjort og kun tapt mot Burnley og Manchester City.

Chelsea har også bare en skade på laget. Det er forsvarsspilleren David Luiz som har vært ute siden 26. november.

Brighton

Brighton og Newcastle avsluttet The Championship 2016/17 med 8 og 9 poeng ledelse på Reading. Selv om Newcastle vant The Championship, er det ingen tvil om at det er Brighton som klarer seg best i Premier League. Likevel er det langt tøffere motstand her, noe formen på 5 – 6 – 8 bekrefter. 21 poeng gir 12. plass og 2 poeng ledelse på Southampton og Stoke, mens det er 3 poeng ned til Newcastle og Crystal Palace. På oppsiden finner vi både Huddersfield og Watford med 22 poeng.

På bortebane sliter Brighton. Formen her er 2 – 1 – 6 og det lover ikke godt foran et møte med et a topplagene i Premier League.

Som vertene har også Brighton kun en spiller ute. Steve Sidwell som normalt spiller på midtbanen er ute med ryggskade som han har slitt med siden 3. september.

Odds på Chelsea – Brighton

Oddsen på Chelsea er 1,18, mens uavgjort gir 8,00. Skulle Brighton derimot overraske vil det betale deg 19,00. Det er ingen tvil om at det er Chelsea som er favoritter, og det gir lav odds. Men, dersom du plasserer bets med castbetting kan du få høyest odds på kampen. Castbetting på Chelsea – Brighton finner du på bet365 og du kan spille på det slik:

Hans Nielsen

248 Artikler