Castbetting og handicapbetting på oddsen

Castbetting har blitt mer utbredt de siste årene og hovedgrunnen til det er at dette er en type oddsspill som gir deg den høyeste oddsen. Raskt forklart er et castbet to forskjellige oddsbets på samme kupong som avgjøres i den samme kampen. Det kan virke komplisert, men med høy odds og store gevinster er det vel verdt å lære seg det grunnleggende.

Andre ganger er det vanskelige fotballkamper å spille på. Et møte mellom to jevne lag kan være vanskelig å vinne på, men med handicapbets er det mulig å øke vinnersjansen. Motsatt kan det også gi mer spenning til en kamp hvor to ulike lag fra toppen og bunnen av tabellen møtes.

Castbets

Når man plasserer et bet på en kamp får man oppgitt en odds for det resultatet, legger du til et annet bet på samme kupong vil oddsen fra begge betsene bli multiplisert og det kan gi deg høy odds. De aller fleste bookmakere har en regel som sier at det ikke er lov å tippe på flere utfall i samme kamp på samme kupong, men ved at de tilbyr castbets kan du likevel plassere et kombobet med høy odds på samme kamp. De to forskjellige betsene er nemlig bakt sammen til et.

Scorecast

Den vanligste formen for castbetting er scorecast. Scorecast er et bet som kombinerer første målscorer og korrekt resultat. Med andre ord trenger du å tippe riktig resultat kampen ender med etter fulltid og hvilken spiller det er som scorer det første målet i kampen. Normalt vil ikke selvmål telle, kun scoringer på motstanderens mål.

Når som helst scorecast

Eller anytime scorecast er som vanlig scorecast, men her kan spilleren du har valgt til å score, score når som helst. Det betyr at du ikke trenger å tippe riktig på når din spiller scorer, kun at din spiller scorer i løpet av kampen og riktig resultat når kampen blåses av.

1.halvdel – scorecast

1. halvdel scorecast er et scorecastbet som kun gjelder for første omgang. Dette er et bet hvor du må tippe riktig spiller til å scøre første mål i 1. omgang og eksakt resultat når kampen blåses av for pause.

Wincast

Wincast minner om scorecast ved at du må velge riktig spiller til å score første mål i kampen, men fremfor å tippe på eksakt resultat er det hvilket lag som vinner kampen du satser på i kombinasjonen. Det betyr at det er større sannsynlighet for å tippe riktig, slik at oddsen vil være litt lavere, men samtidig kan du forvente å vinne oftere.

Wincast bets kan som scorecast også gjelde for anytime målscorer eller til og med siste målscorer. På bettingsidene finner du som regel kun første målscorer wincast, men ved å kontakte din bookmaker vil de ofte kunne stille odds på forespørsel. Det kan være wincastbets som for eksempel kun gjelder for 1. eller 2. omgang.

Timecast

Timecastbets er også en god måte å sikre seg høy odds på. Dette er en kombinasjon av spill på første spiller til å score mål og når første mål blir scoret. Det gjør at timecastbets nærmest er som en mellomting av både scorecast og wincast. Du har mulighet til å velge spiller fritt, mens tidspunkt for scoringen av det første målet er normalt begrenset til periodene 1 – 20 minutter, 21 – 45 minutter eller 46+. Disse periodene kan variere, og ved å kontakte din bookmaker vil de kunne stille odds. Jo kortere periode du har på ditt timecastbet, jo høyere vil oddsen være.

Andre typer castbets

Det finnes flere typer castbet og de mest vanlige av disse er kombinasjonsspill som pause/fulltid eller uavgjort og begge lag scorer. Pause/fulltid er et bet hvor det gjelder å forutsi både hvilket lag som leder ved pause og hvilket lag som vinner kampen på fulltid. Uavgjort og begge lag scorer er en kombinasjon av et kampbet sammen med begge lag scorer. Du har på disse bettene mulighet til å satse på enten ja eller nei. Plasserer du ditt oddsbet på ja er du avhengig av at kampen ender uavgjort og at begge lag scorer. Dette castbettet finnes også med hjemmelag eller bortelag som vinner i stedet for uavgjort.

Bet med castbetting

Castbetting er ikke den vanligste formen for odds på nett, men det har blitt mer utbredt siste par årene. Likevel er det enkelte bookmakere som skiller seg ut ved at de både tilbyr et godt utvalg av de ulike formene for castbetting, men også at de tilbyr å stille odds på forespørel. bet365 gjør begge disse tingene. Her finner du castbets på de fleste kampene og de gir deg også sjansen til å få stilt odds dersom de ikke allerede har odds på spillet du vil plassere. For å komme i gang med castbetting på bet365 kan du følge disse trinnene:

Handicapbets

Handicapbets er en fin måte å øke vinnersjansen i usikre kamper. Veldig enkelt forklart vil et handicapbet være formet som at det ene laget har overtaket fra kampstart. Den vanligste formen for handicapbets er 3-veis, men asian handicap er også en oddsform som kan være verdt å kjenne til. Denne er noe mer komplisert, men ikke verre en at det lar seg lære.

3-veis handicap

Bets på 3-veis handicap kan enten gjelde 1. omgang, 2. omgang eller ved sammenlagt ved fulltid. Hos bookmakeren din kan du se at det stilles odds for flere alternativer. Det kan være at kampen begynner 2 – 0, 3 – 0 eller motsatt, det vil si 0 – 2 eller 3 – 0. 2 – 0 betyr at hjemmelaget har fått en ledelse på 2 mål før kampen sparkes i gang. Plasserer du da et bet på hjemmeseier vil du vinne så lenge bortelaget ikke scorer mer enn 1 mål. Scorer de 2 mål vil handicapbettet bli uavgjort, 2 – 2. Scorer bortelaget 3 mål vil kampen i dette bettet ende 2 – 3 med borteseier.

Asian handicap

Asian handicap er som vanlig handicap at det ene laget får en ledelse før kampstart. Men, her deles det ut både – eller + 1, 1,25 og 1,5 mål. Disse forskjellene er viktig å vite hva betyr, for de kan nemlig avgjøre om du taper, vinner eller får innsatsen tilbake.

Halvdesimaler

Halvdesimaler kommer som alle de andre typene for asian handicap med enten plussteng eller minustegn foran. Og, det er nok dette som gjør ting så komplisert at mange heller velger å spille på noe annet. Tingen er at det er langt enklere enn man skulle tro ved første øyekast. La oss si at Manchester City spiller mot Stoke og det tilbys odds på Manchester Cit -1,5 og Stoke +1,5. La oss si at City vinner 2-0:

  • Med City -1,5 vil de da ha vunnet 2 – 1,5 = 0,5 mål.

Samme resultat, men denne gang satset vi på Stoke +1,5:

  • Vi får da 2 – 1,5 i resultat. Det betyr at City vant og vi tapte.

City spiller uavgjort 2 – 2.

  • Med City -1,5 vil de da ha vunnet (- 1,5 + 2) = 0,5 mål.
  • Da blir resultatet 0,5 – 2. Det betyr at Soke vant og vi tapte vårt bet på City.

Samme resultat, men denne gang satset vi på Stoke +1,5:

  • Vi får da 2 +1,5 i resultat for Stoke. Det betyr at Stoke vant 2 – 3,5 og vi vent på vårt bet.

Hele tall

Logikken med hele tall er det samme som med halvdesimaler på asian handicap, men her får du faktisk innsatsen tilbake dersom ditt bet ender uavgjort. Det vil si at om du satser penger på City med -1 fra start skal vinne, vil du få innsatsen tilbake dersom de kun scorer et mål mer enn Stoke.

Kvartdesimaler

Asian handicap med kvartdesimal er nok den mest kompliserte formen for handicapbet, her satser du nemlig halvparten på et halvdesimalbet og den andre halvparten på et heltallbet. La oss si at vi satset 100 kr på City – Stoke, med City -1,25. Da har vi 50 kr på City -1 og 50 kr på City -1,5.

La oss si at kampen endte 1 – 0. I bettet med -1 vil resultatet da bli 0 – 0 g du får innsatsen på 50 kr tilbake. Bettet med -1,5 vil da resultatet bli -0,5 mål til City og Stoke vant. Det fører til at innsatsen der ble tapt.

Ender kampen derimot 2 – 0 vil det bli anderledes. Bettet med heltall vil ende med 2 – 1 = 1 som gjør at vi vant på bettet med heltall. Halvdesimalbettet ender da med 2 – 1,5 = 0,5 som også betyr at City og vi vant.

Spill med handicap

Handicap og asian handicap er bets som øker vinnersjansen, men det kan være litt komplisert til å begynne med. Derfor er det å anbefale at men gjerne begynner med 3-veis handicap før man går for de mest kompliserte formene for asian handicap. Man lærer på veien som man sier. Unibet er en norsk bettingside som tilbyr både 3-veis handicap og asian handicap, slik at du enkelt får tilgang til spill på oddsen som øker din vinnersjanse. For å komme i gang følger du disse trinnene:

Hans Nielsen

248 Artikler