Norge møter Slovakia borte i årets siste landskamp

Landslagssjef Lars lagerbäck har siden VM-kvaliken var over vært klar på at han ønsker to treningskamper i november. Nå er begge kampene klare.

To bortekamper

Forrige uke ble det kjent at Norge skal til Makedonia og Skopje for å spille landskamp den 11. november. Nå er det kjent at det også blir bortekamp den 14. mot Slovakia.

Mens Norge og makedonia har møtt hverandre tre ganger før, er Slovakia et enda mer uskrevent blad for det norske landslaget. To ganger tidligere har de to landene møttes, og Norge har stukket av med seieren begge gangene.

I 2000 ble det 2-0 seier hjemme på Ullevål etter mål av Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen mens det i 2010 ble 0-1 borte i Zilina etter mål av Morten Moldskred, begge treningskamper.

Forbedret seg siden sist

Men Slovakia har de siste årene forbedret seg mye som fotballnasjon, og klarte andreplassen i sin VM-kvalifiseringsgruppe F med lag som England, Skottland og Slovenia. Men dessverre ble de dårligste nummer to-lag og fikk ikke mulighet til å spille play-off.

Lagets strørste stjerne er Napoli-midtbanespilleren Marek Hamsik, og laget spilte EM-sluttspill i Frankrike i fjor.

Til fotball.no sier Lars Lagerbäck følgende:

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har to treningskamper på plass i november. Makedonia og Slovakia er fine motstandere både reisemessig og sportslig. Slovakia har hatt gode resultater de siste årene og Makedonia har den siste tiden vist at de har utviklet seg bra. Hver samling og kamp vi har hjelper oss til å fortsette utviklingen, så dette er viktig for oss.

På FIFA-rankingen ligger de på 24. plass for øyeblikket men var oppe på en 19. plass i september.

Ingen tellende kamp før september neste år

Štadión Antona Malatinského

Kampen spilles på Štadión Antona Malatinského i Trnava, hjemmebanen til klubben Spartak Trnava.

September 2018 starter nyutviklede UEFA Nations League, og Norge skal der konkurrere om en EM-billett på det tredje øverste nivået, divisjon C.

Men før den tid planlegger Norge å spille to treningskamper i mars, og to i juni. Den ene i juni virker å være klar da VM-klare Island ønsker Norge i sin generalprøve før VM i Russland.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler