Norge skal møte Makedonia i november

Det norske landslaget skal ikke spille en tellende kamp før september neste år, men er nå i gang med å planlegge seks vennskapskamper før den tid. Den første blir borte mot Makedonia.

Møtt hverandre tre ganger før

Det melder den Makedonske avisen Sport onsdag på sine hjemmesider. Det blir isåfall den fjerde gangen Norge møter det relativt nye landet til fotballkamp.

De to første gangene var i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika i 2010. Den gangen vant Norge sin hjemmekamp 2-1 mens det ble et kjedelig 0-0 resultat i bortekampen.

Forrige oppgjør var i en vennskapskamp for fire år siden på Ullevaal stadion der Norge til slutt vant kampen 2-0. Med andre ord skal Norge i november prøve å holde rekken med ubeseirede kamper mot laget fra balkan.

Skuffende VM-kvalik

I denne kvalifiseringen havnet Makedonia i en meget tøff gruppe sammen med Spania og Italia. De to andre lagene i gruppen var Albania og Liechtenstein.

Det ble til en skuffende nest-sisteplass i gruppen men laget tar med seg flere akseptable resultater, med 1-1 kampen borte mot Italia forrige fredag som den mest overraskende. Men også 2-3 hjemme for Italia og 1-2 hjemme for Spania er resultater den lille nasjonen ikke skal skamme seg over.

30 plasser bak på FIFA-rankingen

Phillip LL arena

Kampen spilles på Philip ll Arena i Skopje, som også Rosenborg besøker 7. desember i deres bortemøte med Vardar Skopje i Europa league. Årets UEFA Supercup-finale ble også holdt her i august.

Makedonia er for øyeblikket rangert som nummer 103 i verden, men vil etter alle solemerker klatre på rangeringen etter uavgjort borte mot Italia og 4-0 hjemme over Liechtenstein.

Norge på sin side er nå nummer 73 men vil klatre omtrent 10 plasser opp etter de to siste seierene mot San Marino og Nord-Irland.

Ønsker to kamper i november

Makedonia blir mest sannsynlig en av to kamper i november, og fotballforbundet skal også jobbe med fire kamper til før UEFA Nations League starter i september, to i mars og to i juni. Den ene i juni blir trolig mot Island, som har bekreftet at de ønsker Norge i generalprøven før VM.

Kampen mot Makedonia spilles i hovedstaden Skopje lørdag 11. november, den andre kamper i november blir trolig en hjemmekamp tirsdag 14.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler