Liverpool med tøff motstand i FA-cupen – Kan revansjere tapet i samme turnering i 2017

Wolves Liverpool

De røde ønsker nok å slå raskest mulig tilbake etter det sure tapet borte mot Manchester City forrige uke, men møter tøff motstand i ett av bare to Premier League-bataljer i den tredje FA-cuprunden.

Wolverhampton – Liverpool
Molineux stadion, Wolverhampton
FA-cupen, tredje runde
Mandag klokken 20:45

Mye har forandret seg siden de to lagene møttes i samme runde av samme turnering for to år siden. Den gangen kjempet Wolves i bunnen av Championship, men vant overraskende 2-1 over Liverpool på Anfield.

Nå har ulvene kjempet seg tilbake til det gjeveste selskapet, og etter solide forsterkninger i sommer biter klubben fra seg på den øvre delen av Premier League-tabellen.

Santos lag allerede stått for flere skrell

Laget til Nuno Espirito Santo ser bedre ut for hver kamp som går, og har de siste uken sørget for skreller mot både Chelsea, Tottenham og Manchester City.

Det kan godt være Wolves ser på årets FA-cup som en real sjans til å øke antall pokaler i pokalskapet for første gang siden de vant Ligacupen tilbake i 1980.

Til tross for 1-2-tapet for Manchester City på torsdag er Liverpool-manager Jürgen Klopp trygg på at hans lag kan slå tilbake i ligaen og løfte trofeet for første gang siden 1990. Liverpool har fortsatt en fire poengs luke ned til Manchester City.

Sliter mot PL-motstand i FA-cupen

Men før man tar fatt på Premier League igjen skal Wolves nedkjempes på bortebane i FA-cupen, den klart tøffeste oppgaven av de såkalte topp-seks lagene i England.

Og Liverpool-fansen uroer seg nok når man vet at Liverpool har blitt slått ut i fem av de siste syv rundene de har møtt Premier League-motstand i FA-cupen, sist i fjerde runde mot West Bromwich forrige sesong.

Dog har man ikke blitt slått ut av den tredje runden siden 2010/11-sesongen, da Manchester United vant 1-0, og Liverpool kommer til Molineux som favoritter i kveld.

Lagnyheter

Diogo Jota er tilgjengelig igjen for vertene etter å ha gått glipp av de fire siste kampene på grunn av skade. Det er Romain Saiss også etter at han fikk en smell i det noe overraskende tapet for Crystal Palace i ligaen.

Nuno forventes å rokere en god del på laget, noe som kan bety at Ruben Neves er tilbake igjen etter at han nylig mistet plassen i startoppstillingen. Leo Bonatini, som enda ikke har fått startet i Premier League, er også forventet å gjøre en inntreden i startelleveren.

For gjestene sin del er Joe Gomez og Joel Matip fortsatt ute med skader, noe som trolig betyr at Van Dijk og Lovren starter nok en kamp for Liverpool. Alberto Moreno kommer trolig inn for Robertson. Salah og Firmino er forventet å bli spart begge to.

Spilltips til kampen: Liverpool favoritter.

Forventede lagoppstillinger

Wolverhampton: Ruddy; Bennett, Coady, Dendoncker; Doherty, Neves, Moutinho, Vinagre; Gibbs-White; Bonatini, Traore

Liverpool: Mignolet; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Moreno; Milner, Fabinho, Keita; Shaqiri, Sturridge, Mane

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler