Rosenborg – Ajax | Se kampen med live stream

Rosenborg – Ajax
Europa league play-off
Lerkendal stadion, Trondheim
Torsdag klokken 20.45

Med et perfekt utgangspunkt med i sekken fra den første kampen i Amsterdam skal Rosenborg fullføre jobben hjemme på Lerkendal mot Ajax torsdag. Les mer og finn ut hvordan du får sett kampen med live stream.

Scoret i debuten

Det var lenge rolig på overgangsmarkedet for Rosenborg sin del, men i de siste dagene før overgangsvinduet stengte klinte trønderene til med to storkjøp på 15 millioner kroner hver.

Anders Trondsen fra Sarpsborg og Samuel Adegbenro fra Viking har blitt kjøpt inn for å sikre stallen nok bredde til å potensielt kjempe på tre fronter i høstsesongen.

Grunnet UEFA-regler som sier man kun kan registrere én ny spiller for hver kvalifiseringsrunde i europacupene var det Samuel Adegbenro som ble foretrukket til å hjelpe laget med å komme til Europa League.

Samuel Adegbenro Rosenborg

Samuel Adegbenro fra når han ble presentert for Rosenborg.

Et valg Kåre Ingebrigtsen neppe angrer stort på

Adegbenro startet på benken og så Rosenborg i store perioder av første omgang slet med å stoppe det unge og kreative Ajax-laget. Rosenborg holdt unna til tross for flere store sjanser til hjemmelaget.

Men også Rosenborg hadde sine sjanser i første omgang, nærmest var Nicklas Bendtner som umarkert fikk heade ballen mot mål, men Ajax keeper sto på rett sted.

Ajax-laget viste ved flere anledninger at forsvarsspillet ikke sto i stil med angrepsspillet, og i andre omgang fikk vi se et Rosenborg som i større grad prøvde å utnytte det.

Nykommer Adegbenro kom inn etter ca en times spill, og trengte kun 9 minutter på å komme seg alene med keeper og sette ballen i mål, en perfekt debut for nigerianeren!

Flere mål kom det ikke, og Rosenborg starter torsdagens kamp med et mer eller mindre perfekt utgangspunkt.

Slet i forrige europeiske hjemmekamp

Men da skal Rosenborg forhåpentligvis komme med en mer aggressiv innstilling enn dem gjorde etter 0-0 kampen borte mot Celtic i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League.

Da så vi et Rosenborg-lag som ble for stillestående og ikke turte å angripe. Celtic gikk seirende ut av den kampen 0-1.

Nå møter de et Ajax-lag som har mistet flere av sine største stjerner og ikke funnet fullverdige erstattere. Det er også en generell missnøye både i laget og blant supporterene.

Celtic Rosenborg

Hedenstad og Rosenborg ble stoppet av Celtic på veien mot Champions League.

Startet sesongen dårlig

Laget fikk endelig en seier i helgen da Groningen ble slått 3-1 hjemme i Eredivisie, men har slitt voldsomt i ukene før det. I tillegg til å tape hjemme mot Rosenborg i Europa league har de blitt slått ut av Champions League etter bortemål mot franske Nice.

Det ble også tap i den første serierunden av Eredivisie for to uker siden når Heracles ble for sterke borte og Ajax tapte 1-2.

Finn ut hvordan du streamer fotball live i Norge.

Rosenborg tapte også i helgen

Sett bort i fra hjemmetapet mot Celtic i Champions League har sommeren til Rosenborg vært meget sterk. De er videre i den norske cupen og har igjen fått en solid luke på toppen av Eliteserie-tabellen.

Men i helgen ble det tap hjemme for Haugesumd godt hjulpet av hele åtte utskiftninger i startoppstillingen. Trener Kåre Ingebrigtsen var klar på at det var en kalkulert risiko og at returkampen i Europa League var grunnen.

Skader og suspensjoner

Rosenborg kommer inn til denne kampen med fulltallig og uthvilt tropp med tanke på hvor mange som fikk hvile i helgens seriekamp. Eneste skade å melde om er Pål Andre Helland som ikke er spilleklar før midt september.

For Ajax sin del må de klare seg uten én profil i form av Daley Sinkgraven som fortsatt er ute med en kneskade. I tillegg er keeper Norbert Albas ute med en skade i håndleddet.

Lerkendal Trondheim

kampen blir spilt på Lerkendal stadion i Trondheim.

Hvor kan du se kampen?

Discovery Norge har kjøpt rettighetene til å sende dobbeltoppgjøret på norske tv-skjermer, og kampen vil derfor sendes på tv-kanalen MAX i Norge.

Har du ikke tilgang til å se kampen på tv kan den streames på Eurosport Player, Discoverys egen betalingstjeneste på nett.

Bet365 har også rettigheter til å live streame kampen, men pga ip-restriksjoner vil denne kampen dessverre ikke være mulig å se med norsk ip-adresse.

Befinner du deg derimot i utlandet vil det være fullt mulig å se kampen via live stream på bet365.com om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man har et beløp stående på konto hos dem eller at du har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke konto hos bet365 følger du denne enkle prosedyren:

Se Eredivisie, Bundesliga, La Liga, Ligue 1 og tusenvis av andre fotballkamper og sportsbegivenheter i året uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler