Rini Coolen leder trolig Rosenborg for siste gang – Møter RB Leipzig borte

Rini Coolen Rosenborg

Men det er det som skjer etter sesongen som er mest spennende når det kommer til Rosenborg for tiden, for hvem er det som har hovedansvaret for å utvikle klubben videre frem mot den kommende sesongen?

RB Leipzig – Rosenborg
Red Bull Arena, Leipzig
Europa League, gruppe B
Torsdag klokken 21:00

Ingen Bendtner med til Tyskland

Nicklas Bendtner er ikke med Rosenborg-troppen til Leipzig, da han er opptatt med rettsmøte i Danmarks hovedstad, København. Han skal der få vite når og hvor han skal sone dommen for angrepet på en taxisjåfør tidligere i høst.

Bendtner ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for å slå ned og sparke en taxisjåfør etter en krangel om betaling. Ifølge Bendtner startet sjåføren ved å kaste en flaske etter Bendtner og hans kjæreste, men dette ble ikke tatt til følge av retten.

Uavklart trenersituasjon

Forrige uke ble det klart at Rosenborg hadde tatt kontakt med Sarpsborg 08s suksesstrener Geir Bakke, men at Bakke selv hadde takket nei til å starte samtaler.

Flere navn har blitt nevnt i prosessen, og det virker mer og mer klart at midlertidig trener Rini Coolen ikke får lov til å fortsette bak spakene neste sesong, til tross for at han ledet Rosenborg til «the double» i høst.

Hovedbegrunnelsen for sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i sommer var mangelen på underholdende og offensivt spill, noe få kan si har bedret seg drastisk for trønderne i høst.

Jobber seg nedover listen

En annen løsning Rosenborg visst nok ser på er å hente FK Haugesunds Eirik Horneland som trener- frem til sommeren. Da skal Nordsjællands trener Kasper Hjulmand ta over, med Horneland som sin assistent.

Men Eirik Horneland har fire år igjen av sin kontrakt med Haugesund, og det er ikke sikkert at en mann som nettopp har tatt Haugesund til en sterk fjerdeplass i Eliteserie er lysten på å spille andrefiolin i Rosenborg.

Én ting er sikkert, og det er at Rosenborg har en stor jobb foran seg fremover, med å finne en trener som står for det samme som dem. Offensiv, underholdende 4-3-3-fotball. Men først skal æren i Europa reddes, litt, i kveld.

Vi i Fotballkanalen følger det norske overgangsvinduet, og vil via denne siden oppdatere med overgangsrykter og bekreftede overganger kontinuerlig gjennom hele vinteren og det norske overgangsvinduet som åpnet like over nyttår.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler