Nicklas Bendtner ikke lenger favoritt som toppscorer i Eliteserien

Mister flere kamper grunnet VM

Det er flere faktorer som spiller inn når bookmakerne nå ikke lenger tror Bendtner ender opp som toppscorer. I sommer mister dansken trolig minst tre kamper grunnet Danmarks deltakelse i VM. Det kan også bli flere, alt ettersom hvor langt Danmark når i mesterskapet.

I tillegg er det stadig overgangsrykter om den tidligere Arsenal-spilleren etter at karrieren virkelig fikk fart på seg igjen etter overgangen til Rosenborg, og et godt VM vil trolig gjøre 30-åringen høyaktuell for større utfordringer igjen.

tre andre hete kandidater

Etter to amputerte serierunder er det så langt tre spisser som har skilt seg positivt ut i Eliteserien. Det er Marcus Pedersen som scoret begge målene i Strømsgodsets 2-2-kamp hjemme mot Stabæk i den første serierunden.

Det er Strømsgodsets eneste kamp så langt, da bortekampen mot Tromsø i helgen ble utsatt grunnet snøvær. Vålerenga har vært heldige og sluppet utsatte kamper så langt, og for hovedstadsklubben har nysigneringen Sam Johnson blitt matchvinner både mot Kristiansund borte (0-1) og Odd hjemme (2-1).

Siste mann ut er Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth. Toppscoreren i OBOS-ligaen i fjor scoret to mål i Glimts 3-1-seier hjemme mot Lillestrøm i den første serierunden. I helgen ble det dog tap borte mot Brann uten at sogningen kom seg på scoringslisten.

Førstnevnte gir Unibet nå 5.00 i odds som toppscorer i Eliteserien 2018, mens de to sistnevnte gir deg 7.00 ganger pengene tilbake.

Har du derimot fortsatt troen på Lord Bendtner kan Unibet friste med fine 10.00 i odds som årets toppscorer. Det er samme odds som Stabæks Ohi Omoijuanfo, og litt lavere enn spisskollega Alexander Søderlund (12.00).

Topp fire lavest odds til å bli toppscorer i Eliteserien 2018:

Toppscorer Eliteserien

Vi tror Bendtner gjør nok en god sesong i Rosenborg, men om han følger tidligere Rosenborg-legender som Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk og blir første utlending i den eksklusive klubben av spillere med mer enn 100 mål i Eliteserien er vel heller tvilsomt.

Med landslagspause for tiden blir det trolig lite forandringer i oddsen de neste dagene, om ikke Lorden overbeviser stort i Danmarks vennskapskamper mot Panama og Chile. Neste Eliteseriekamp er borte mot Odd 2. april.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler