Anders Trondsen går fra Sarpsborg 08 til Rosenborg

En av tidenes dyreste overganger mellom to norske lag er et faktum etter at midtbanespilleren Anders Trondsen i dag ble klar for Rosenborg.

Trondsen har skrevet under en 4,5 årskontrakt med Rosenborg og tilslutter seg troppen umiddelbart, og kan bli spilleberettiget for torsdagens Europa League-kamp mot Ajax.

Stor profitt for Sarpsborg 08

Anders Trondsen ble kjøt av Sarpsborg 08 fra Stabæk før 2015-sesongen for 1.75 millioner kroner. Han ble da det dyreste kjøpet til Østfoldsklubben noen sinne.

Lerkendal stadion Trondheim

Lerkendal stadion i Trondheim blir Anders Trondsens nye hjemmebane

Men i dag ble det klart at den innvesteringen ble lønnsom og vel så det. Ikke bare har den unge midtbanespilleren levert på banen for Sarpsborg 08 de siste 2.5 sesongene, nå kan klubben med fjerde minste budsjett i Eliteserien innkasere fine 13.25 millioner i profitt.

Se liste over alle sommerens overganger i Eliteserien.

Fikk landslagsdebuten i fjor

Etter å ha innponert over lenger tid for Sarpsborg fikk han sin landslagsdebut under Per Mathias Høgmo den 29. mai 2016 i en privatlandskamp mot Portugal.

Han har fått ny tillit under Lars Lagerbäck, og 22-åringen vil nok fortsatt bli sett regelmessig i den røde landslagsdrakten om han imponerer for Rosenborg.

Kan åpne opp for Midtsjø-salg

Fredrik Midtsjø i landslagsdrakten

Fredrik Midtsjø, her i aksjon for det norske landslaget – på vei til AZ Alkmaar?

Det har lenge vært klart at den nederlanske toppklubben AZ Alkmaar har hatt Rosenborg-spiller Fredrik Midtsjø i kikkerten. Klubben har vært representert på tribunen i flere Rosenborg-kamper i sommer for å titte nærmere på 24-åringen.

Nederlandsk Eredivise kan du se i Norge med live stream.

Rosenborg har vært lunken til salg, spesielt når man fortsatt har kjempet om å spille gruppespill i Europa. Men nå kan det se ut som trønderene har funnet erstatteren, og mye tyder på at Midtsjø, som står med 95 kamper for Rosenborg og én landskamp blir gjenforent med kompis Jonas Svensson i AZ Alkmaar og Eredivisie.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler