Se nederlandske Eredivisie med live stream

Det er klart for en ny sesong i den nederlandske Eredivisie og sesongen blir sparket i gang fredag med ADO Den Haag mot Utrecht.

Etterlengtet seriemesterskap

Forrige sesong ble avsluttet med en enorm folkefest i Rotterdam da Feyenoord halte hjem sitt første seriegull siden 1998/99-sesongen.

Tittelen ble sikret godt hjulpet av danske Nicolai Jørgensens 21 mål i sin første sesong etter overgangen fra FC København i Danmark.

Nicolai Jørgensen Feyenoord

Danske Nicolai Jørgensen, forrige sesongs toppscorer.

Flere nordmenn å følge

Eredivisie har blitt et populært tilholdsted for norske talenter, og i år vil det bli mulig å følge hele syv nordmenn for seks forskjellige klubber.

Den mest kjente er selvsagt Real Madrid-utlånte Martin Ødegaard i Heerenveen, men også Morten Thorsby, som spilte mye i fjor kommer også til å få mye tillit denne sesongen. Dennis Johnsen var også i Heerenveen men ble solgt til talentfabrikken Ajax rett før seriestart.

Det blir spennende å se hvilken rolle han får der, men Ajaz er kjent for å gi unggutter sjansen, og sist sesong ble den danske 1998-modellen Kasper Dolberg klubbens toppscorer.

I AZ Alkmaar finner vi landslagsback Jonas Svensson og i FC Groningen har vi en gammel kjenning som ikke får like mye oppmerksomhet hjemme i Norge lenger, Ruben Yttergård Jensen.

Unggutten Emil Hansson, som gikk fra Brann i 2015 er ventet å sees mer i troppen til regjerende seriemester Feyenoord.

Siste nordmann er en kar vi ble kjent med tidligere i sommer, nemlig Bjørn Maars Johnsen. Norsk-amerikaneren som fikk sin landslagsdebut for Norge i juni har i sommer gått fra Hearts i Skottland til ADO Den Haag i Nederland.

Martin Ødegaard Heerenveen

Martin Ødegaard i Heerenveen sin hjemmetrøye.

Fem klubber i Europa

Feyenoord skal som regjerende mester rett inn i årets gruppespill i Champions League, mens Ajax, som havnet på andreplass, spiller for plass i samme gruppespill i play-off mot Rosenborg.

PSV Eindhoven kom på tredjeplass og fikk dermed plass i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa league men måtte se seg slått av det kroatiske laget Osijek over to kamper.

Vitesse er klar for Europa League-gruppespill som mester i den nederlandske cupen.

Lag fire til åtte spilte om den siste europacup-plassen, og det var Utrecht som kom seirende ut. De spilles neste uke play-off til Europa League mot Zenit fra Russland.

Attende og sisteplass rykker ned til Eerste divisie, og forrige sesong var det Go Ahead Eagles. Mens plass seksten og sytten spiller nedrykks play-off, i fjor var det Roda JC som vant den over NEC, som måtte ta den tunge veien ned sammen med Go Ahead Eagles.

Nye lag fra Eerste divisie denne sesongen er NAC Breda og VVV-Venlo, sistnevnte seriemester i den nest øverste divisjonen i Nederland.

Amsterdam Arena

Amsterdam Arena, Ajax hjemmebane og største stadion i Nederland.

Alle lagene i årets Eredivisie med forrige sesongs plassering i parantes:

 • ADO Den Haag (11.)
 • Ajax (2.)
 • AZ Alkmaar (6.)
 • Excelsior (12.)
 • Feyenoord (1.)
 • FC Groningen (8.)
 • sc Heerenveen (9.)
 • Heracles Almelo (10.)
 • NAC Breda (5. i Eerste Divisie)
 • PEC Zwolle (14.)
 • PSV Eindhoven (3.)
 • Roda JC (17.)
 • Sparta Rotterdam (15.)
 • FC Twente (7.)
 • FC Utrecht (4.)
 • Vitesse (5.)
 • VVV-Venlo (1. i Eerste Divisie)
 • Willem ll (13.)

Kasper Dolberg Ajax

Kasper Dolberg, det danske stortalentet var Ajax toppscorer forrige sesong.

Hvordan ser du Eredivisie via live stream?

Viasat Norge har sikret seg rettighetene til å vise Eredivisie på norske TV-skjermer, men kommer bare til å sende et par utvalgte kamper per runde på betal-tv og via Viaplay. Månedsprisen for Viaplay sport er 299 per måned.

Bet365 har rettigheter til å sende alle Eredivisie-kampene i Norge denne sesongen, og å bruke bet365 sin live-streamingstjeneste koster ingenting ekstra om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man har et beløp stående på konto hos dem eller at du har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke konto hos bet365 følger du denne enkle prosedyren:

Se Eredivisie, Ligue 1, Bundesliga og tusenvis av andre fotballkamper og sportsbegivenheter i året uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler