I denne bloggposten skal vi gå gjennom de ti dyreste overganger gjennom tidene. Se hvilken fotballspillere som har blitt solgt og kjøpt for mest penger i historien.

 

Men når PSG hentet Neymar for over 2,1 milliarder kroner i fjor doblet nærmest prisen seg for samtlige av verdens beste fotballspillere. Et tydelig tegn på det er når Liverpool hentet Virgil van Dijk for over 750 millioner kroner, og dermed gjorde han til tidenes dyreste forsvarsspiller, og den tiende dyreste spilleren gjennom tidene.

Det er viktig å presisere at overgangssummer er veldig forskjellig oppbygd, og at det kan være vanskelig å sette et presist beløp, da det er mange variabler som spiller inn.

De fleste overgangene består av en grunnsum i tillegg til forskjellige bonuser som kan bli utløst ved en senere anledning, for eksempel når spilleren når et visst antall kamper. I denne listen har vi dog rangert overgangene etter størrelsen på grunnsummen. I de fleste tilfellene vil prisen ende opp høyere.

For eksempel var grunnsummen på Coutinho sin overgang på 120 millioner Euro, men det er mulig at totalsummen etter hvert ender på omtrent 160 millioner Euro.

Vi har sett på historiens dyreste fotballspillere og samlet de ti største i vår liste under.

Topp 10: Historiens dyreste fotballspillere

I denne bloggen kan du se de største stadionene i verden.

10. Neymar – Santos til Barcelona for 852 millioner kroner (2013)

Det skjer regelmessig at unge spillere i Sør-Amerika, og spesielt Brasil, blir hypet opp. Men med Neymar ble de tidlig klart at det var noe helt spesielt. Det ble også tidlig kjent at Barcelona hadde sikret seg førsteretten til å kjøpe han, til tross for at Real Madrid også var interessert. Den offisielle summen lyder på 852 millioner kroner, men Barcelona hadde ikke rent mel i posen og har i etterkant blitt straffet med en bot på nesten 400 millioner kroner. Det er derfor noe uvisst hvor mye Barcelona faktisk betalte.

9. Gonzalo Higuain – Napoli til Juventus for 869 millioner kroner (2016)

Gonzalo Higuain hadde en meget høy stjerne på San Paolo, så det gjorde meget vondt for napolitanerne da argentineren valgte å skifte til rivalene Juventus for to år siden. Napoli var på ingen måte villig til å forhandle om overgangssummen og gigantene fra Torino måtte derfor utløse utkjøpsklausulen på hele 90 millioner Euro. Juventus har siden vunnet ligaen og nådd finale i Champions League, godt takket være 32 mål bare i sin første sesong for Higuain. Så man kan trygt kalle det et vellykket kjøp i etterkant.

Klubber på denne listen finner du med stor sansynlighet også på listen over de ti rikeste klubbene i verden.

8. Cristiano Ronaldo – Manchester United til Real Madrid for 908 millioner kroner (2009)

Cristiano Ronaldo var ikke helt engelskmennenes kopp te i sine første måneder hos Manchester United, men det ble tidlig klart at Sir Alex Ferguson hadde kapret et helt spesielt talent. Og talentet fikk Manchester United meget glede av etter hvert. Så god var han at «Galacticos» tidlig begynte å vise interesse for portugiseren. Når han til slutt skiftet beite til verdens beste fotballklubb tilbake i 2009 var det nesten 1 milliard norske kroner som måtte på bordet fra Real Madrids side. Penger han vi i etterkant fint kan si har gjort seg verdt.

7. Gareth Bale – Tottenham til real Madrid for 976 millioner kroner (2013)

Gareth Bale startet faktisk karrieren som venstreback, men det var først når han ble flyttet opp til venstre ving at han virkelig slo igjennom. Sesongen 2012/13 scoret han hele 21 mål for Tottenham, blant annet et hattrick mot Inter på San Siro, og Real Madrid kom på banen med et bud på hele 100 millioner Euro. Tiden i Real Madrid har dessverre vært preget av mye skader for waliseren, og han har det siste året blitt linket bort fra Santiago Bernabeu. Dog skal det sies at han på sitt beste har hjulpet Real Madrid ta mange poeng, men om han noen gang har gjort seg fortjent til overgangssummen kan diskuteres.

6. Paul Pogba – Juventus til Manchester United for 1,014 milliarder kroner (2016)

Paul Pogba forlot Manchester United til fordel for Juventus på free transfer tilbake i 2012. Når han i 2016 vendte tilbake til de røde djevlene var det som den gangs dyreste spiller i historien. Han var med å vinne Europe League i sin første sesong, men har enda til gode å virkelig vise seg verdt pengene han ble hentet for. Men Pogba er enda bare 24 år gammel og har alle forutsetninger til å bli en spiller helt, helt i verdenstoppen.

5. Ousmane Dembélé – Dortmund til Barcelona for 1,015 milliarder kroner (2017)

Ousmane Dembélé hadde en flott sesong i franske Rennes tilbake i 2015/16-sesongen, noe som førte til at Barcelona ønsket å kjøpe han allerede da. Men unggutten valgte heller Borussia Dortmund for å få fast spilltid. Etter nok en god sesong kom Barcelona på banen igjen og la ikke mindre enn over en milliard kroner på bordet. Han har dessverre ikke skikkelig fått vise Camp Nou-publikummet hva som bor i han da han tidlig ble rammet av en skade som holdt han ute hele høstsesongen, og etter to kamper i januar ble det klart at han måtte tilbringe nok en måned på sidelinjen. Men 20 år gammel kan det ikke være tvil om at fotballen vil ha glede av han i minst et tiår fremover.

Se listen over de ti best betalte fotballspillerne i verden.

4. Cristiano Ronaldo - Real Madrid til Juventus for 1,105 milliarder kroner (2018)

Den største overgangen sommeren 2018 var definitivt Cristiano Ronaldos overgang fra Real Madrid til Juventus til over én milliard norske kroner. Man kan bli svimmel av mindre summer, og det er spesielt imponerende med tanke på at portugiseren var 33 år gammel når overgangen ble gjennomført. Overgangen sørget for at Ronaldo er å finne to ganger på denne topp 10-listen. Han spilte totalt ni sesonger i Real Madrid etter overgangen fra Manchester United tilbake i 2009.

3. Kylian Mbappé - Monaco til Paris Saint-Germain for 1,130 milliarder kroner (2019)

Kylian Mbappés overgang fra Monaco til Paris Saint-Germain var klar allerede i fjor sommer, og han har spilt på PSG den siste sesongen. Men grunnet Neymars overgang fra Barcelona til PSG den samme sommeren kunne ikke PSG gjennomføre overgangen på grunn av FFP-reglene. Dermed fikk de løst det med et lån den første sesongen, og overgangen har blitt gjort permanent denne sesongen med den nette summen på over 1,1 milliarder kroner. Mbappé har hatt en meget god sesong og et fantastisk VM 2018 for Frankrike, så man kan si at han har levd opp til forventningene summen førte til, i hvert fall om man sammenligner med tilsvarende overganger den senere tiden.

2.  Philippe Coutinho – Liverpool til Barcelona for 1,159 milliarder kroner (2018)

Etter at Neymar sommeren 2017 forlot Barcelona i en sjokkovergang til fordel for PSG, prøvde Barcelona iherdig å hente inn Liverpools Coutinho som erstatter uten at Liverpool var villig til å forhandle. Men et halvt år, klar beskjed fra Coutinho om at han ville vekk og flere penger på bordet fra Barcelona sin side senere ble tidenes nest dyreste overgang et faktum. Det kan ikke være tvil om at Coutinho vil gi glede til Barcelona-fansen i mange år fremover. Og Liverpool? Vel de vant 4-3 over Manchester City like etter at overgangen var et faktum i en forrykende offensiv kamp.

1. Neymar – Barcelona til Paris Saint-Germain for 2,145 milliarder kroner (2017)

Barcelona hadde absolutt ingen intensjoner om å selge Neymar, og når utkjøpsklausulen i sin tid ble satt på hele 222 millioner Euro var det nok nærmest utenkelig at den noen gang kom til å bli matchet. Men så kom Qatar-eide og hardt satsende PSG på banen, og en av tidenes mest overraskende og definitivt dyreste overgang var et faktum. Neymar selv følte han var i skyggen av Messi i Barcelona, og nå fikk han mulighet til å være lagets absolutt stjerne i Paris. Han har startet godt i Ligue 1, til tross for rapporter om gnisninger med flere av de andre stjernespillerne i PSG.

Dette var de ti dyreste, her får du listen over de 100 beste fotballspillerne.

 

200% opp til 1000 NOK

1. Unibet

100% opp til 1000 NOK

2. Guts

100% opp til 1000 NOK

3. Rizk

50% opp til 1000 NOK

4. ScandiBet

500% opp til 500 NOK

5. ComeOn

5x Free Bets a 100 NOK

6. MrGreen

Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder